دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۱۷ - Feb 6, 2006
سياسي
Front Page

واكنش مجلس به مواضع اخير غرب و توهين به مقدسات
حداد عادل: غربي ها عزت ملت ايران را نمي خواهند
003015.jpg
گروه سياسي: رئيس مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني ديروز، انتشار كاريكاتورهاي موهن از پيامبر اسلام و گزارش پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت را دو پديده با ظاهري متفاوت دانست كه از يك ريشه آب مي خورند و يك علت دارند.
به گزارش خبرنگار ما حدادعادل افزود: غرب و اروپا عزت ملت ايران را نمي خواهند و در صدد تحقير مسلمانان هستند. اينكه به بالاترين شخصيت اسلام توهين مي كنند و مي خواهند مسلمانان را تحقير كنند و با فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران مخالفت مي كنند ناشي از بيداري جهان اسلام است.
وي تأكيد كرد: ملت ايران در برابر اهانت عكس العمل نشان مي دهد و در برابر زورگويي اخير غرب كه در قالب گزارش هسته اي صورت گرفته ساكت نخواهد نشست.
حاشيه
* شهرياري نماينده زاهدان نسبت به درج كاريكاتورهاي موهن نسبت به مقدسات اسلامي در مطبوعات اروپايي تذكر داد و افزود: مجلس بايد طرح هاي جديدي را در مقابله با اين ستيزه جويي هاي جهاني عليه اسلام، به صورت جدي پيگيري كند.
وي گفت: تساهل و تسامح در اين باره جايز نيست. به نظر مي آيد ايران كمتر از ساير كشورهاي اسلامي نسبت به اين موضوع واكنش نشان داده است.
* جوامع اقليتهاي ديني ايران در بيانيه اي، اعتراض و انزجار خود از اسائه ادب به پيامبر اسلام(ص) را اعلام كردند. اين بيانيه را نمايندگان اقليتهاي ديني در مجلس شوراي اسلامي نيز امضاء كرده اند و حداد عادل رئيس مجلس در جلسه علني ديروز نيز آن را قرائت كرد.

رئيس مجلس تصريح كرد: ملت ايران راه خود را انتخاب كرده است. ايران عضو آژانس بين المللي انرژي هسته اي است و در چارچوب NPT فعاليت مي كند و خود را ملزم به همكاري با آژانس مي داند البته علاوه بر اين براي اعتمادسازي در چارچوب پروتكل همكاري خود را آغاز كرد. حداد افزود: با اينكه همكاريهاي ايران با آژانس بايد به تصويب مجلس مي رسيد اما دولت اين همكاري را شروع كرد زيرا ما قصد استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را داريم و بازرسان نيز هيچ نشانه اي مبني بر فعاليت نظامي يا غيرصلح آميز باشد را پيدا نكرده اند.وي خاطرنشان كرد: با اين وصف ايران زماني كه اعلام كرد در مقياس محدود و در حد فعاليت هاي تحقيقات مي خواهد از فن آوري انرژي هسته اي استفاده كند برخلاف اساسنامه آژانس همان موضوع را بهانه اي براي فرستادن پرونده ايران به آژانس بين المللي هسته اي قرار دادند. رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: مردم ايران وجدان بيدار دارند و از فعاليتهاي صلح آميز حمايت مي كنند اما سئوال اساسي ملت ايران و جهان اسلام اين است كه چرا اروپا، غرب و آمريكا، رژيم صهيونيستي اسرائيل را كه عضويت آژانس هسته اي را نپذيرفته براي داشتن سلاح هاي هسته اي محكوم نمي كنند و در خاورميانه هر روز بيشتر به سلاح مجهز مي شوند اما با فعاليتهاي هسته اي ايران مخالفت مي كنند.حداد تصريح كرد: مادامي كه اروپا و آمريكا به اين سئوالات مردم ايران پاسخ ندهند ملت ايران در برابر اين زورگويي ها عقب نشيني نخواهد كرد.
مبناي ما ادامه راهي است كه تاكنون طي كرده ايم. ما به اروپاييها پيشنهاد گفتگوي تمدنها مي دهيم اما آنها به پيامبر اسلام توهين مي كنند و سپس مي گويند نبايد دانمارك را منزوي كرد و اين در حالي است كه اروپاييان از موج جديدي كه در عالم اسلام ايجاد شده بي خبرند.
وي افزود: همان طوري كه در مجلس تصويب شده در صورتي كه پرونده ايران به شوراي امنيت فرستاده شود دولت موظف است همكاريهاي داوطلبانه خود در چارچوب آژانس را متوقف كند.رئيس مجلس ضمن تشكر از رئيس جمهور به خاطر اجراي مصوبه مجلس مبني برآغاز فعاليتهاي هسته اي گفت: رئيس جمهور به تصويب مجلس احترام گذاشته اند و طي بيانيه اي كه صادر كردند قصد دولت را از اجراي مصوبه مجلس اعلام كردند.
حداد افزود: مجلس قراردادي را به تصويب مي رساند كه حق مردم محفوظ بماند و ما را از آنچه در خود قرارداد آمده محروم نكند و هيچ ملت و مجلسي قراردادي را به تصويب نمي رساند كه هيچ حقي به مردم ندهد.
وي خاطرنشان كرد: متأسفانه غرب و اروپا با رفتاري كه با جمهوري اسلامي ايران كردند امتحان بدي پس دادند زيرا مردم ما در انقلاب ثابت كردند كه حق طلبند و اگر مي خواستند در برابر قلدري تسليم شوند انقلاب نمي كردند.
تصويب يك فوريت طرح ممنوعيت وارد كردن كالاهاي غيرضروري آمريكا
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي يك فوريت ممنوعيت اعطاء تسهيلات و خدمات دولتي به شركتها و مؤسساتي كه مبادرت به توليد و عرضه محصولات غيرضروري تحت ليسانس شركتهاي آمريكايي و يا وارد كردن كالاهاي غيرضروري آمريكا مي كنند با ۱۳۴ رأي مثبت به تصويب رساندند.
در صورت تصويب نهايي اين طرح از تاريخ تصويب اين قانون بانكهاي دولتي و مؤسسات اعتباري، گمركات و كليه وزارتخانه ها و مؤسسات و شركتهاي دولتي (شركتها و مؤسساتي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر نام ياتصريح نام است) از انجام هرگونه خدمت و يا پرداخت هرگونه تسهيلات براي توليدكنندگان و واردكنندگان كالاهاي غيرضرور تحت ليسانس شركتهاي آمريكايي ممنوع مي باشند.
براساس تبصره اين طرح، فهرست كالاهايي غيرضرور با پيشنهاد وزارت بازرگاني به تصويب هيأت وزيران مي رسد.طراحان اين طرح يك فوريت در مقدمه آن اعلام كرده اند، اخيراً بانكهاي آمريكايي از پذيرش هرگونه پولي كه منشأ ايراني داشته باشد خودداري مي كنند اما در مقابل شاهد فعاليت شركتها و مؤسساتي هستيم كه در ايران مبادرت به توليد و يا وارد كردن محصولات و كالاهاي غيرضروري تحت ليسانس و يا توليدشده در شركتهاي آمريكايي مي كنند و سالانه ميليونها دلار از طريق صندوق ذخيره ارزي و يا معافيتهاي گمركي به عنوان تسهيلات و يا حق ليسانس به جيب سرمايه دار آمريكايي واريز مي كنند.
اين طراحان اضافه كردند: با توجه به اين كه اين شركتها با بالا بردن قيمت خود به علت پرداخت حق ليسانس سبب افزايش نرخ محصولات و يا با گرفتن بازار موجبات ورشكستگي شركتهاي ايراني مي شوند لذا اين طرح با قيد فوريت جهت تصويب به مجلس شوراي اسلامي تقديم مي شود. شايان ذكر است، براساس ماده ۱۶۳ آئين نامه داخلي مجلس طرح ها و لوايح يك فوريتي پس از تصويب فوريت به كميسيونهاي اصلي و فرعي ارجاع مي شود تا خارج از نوبت مورد بررسي و تصويب قرار گيرد.
حداد عادل در پاسخ اعلمي نماينده تبريز كه در اعتراض به ممانعت هيأت رئيسه از ايراد نطق ها و تذكرات، تذكر آيين نامه  ي داد و سخنانش با فريادهاي اعتراض آميز ديگر نمايندگان متوقف شد، گفت: با توجه به فشردگي كار و كمبود وقت در زمان بررسي لايحه بودجه از نمايندگان خواهش كرديم براي كمك به تسريع امور، از ايراد نطق هايشان صرف نظر كنند كه پذيرفتند.
اعلمي در حالي كه حداد مشغول پاسخ دادن به تذكر وي بود خواست از صحن خارج شود كه حداد خطاب به وي گفت: آقاي اعلمي شما كه تذكر داده ايد چرا پاسختان را نمي شنويد كه اعلمي با فرياد از ميان صحن گفت شما فقط بايد بگوييد تذكر من وارد هست يا نه؟
حداد افزود: شما ۵ دقيقه تذكر داده ايد حالا رئيس مجلس حق ندارد به تذكر شما پاسخ دهد البته اين هم يكي از خصوصيات شما همكار عزيز است.
حداد در پاسخ به اعلمي مبني بر اين كه رفتار شما مثل معلم و شاگرد است افزود: اين حرف درست نيست و اگر چنين چيزي وجود داشته باشد اين طور است كه در مجلس ۲۸۹ معلم و يك شاگرد وجود دارد.

ديروز صادر شد
بيانيه رئيس جمهوري خطاب به ملت ايران
در روز ۲۲ بهمن نظر خود را نسبت به حق برخورداري
از انرژي هسته اي ابراز كنيد
ايسنا: محمود احمدي نژاد رئيس جمهور و رئيس شوراي عالي امنيت ملي در بيانيه اي خطاب به ملت بزرگوار و شجاع ايران با گراميداشت تقارن دهه  فجر انقلاب اسلامي و ايام عزاداري سالار شهيدان، نكاتي را درباره  عزم جدي دولت جمهوري اسلامي ايران براي دفاع از حقوق ملي و مسلم ايرانيان خاطرنشان كرد.
مشروح اين بيانيه درپي مي آيد:
ملت بزرگوار و شجاع ايران!
تقارن دهه ي فجر انقلاب اسلامي و ايام عزاداري حضرت امام حسين (ع) فرصت مناسبي است تا رابطه  وثيق حركت ملت ايران، با مسير كمال انساني و نهضت انبيا عليهم السلام و ويژگي هاي منحصر به فرد اين ملت در فرهنگ و تمدن و تلاش براي تكامل بشريت مورد تأكيد قرار گيرد.
امروز شما پرچمدار صلح و آرامش پايدار بر اساس عدالت و معنويت و الگوي همه ملت هاي آزاده و عدالت خواه جهان هستيد.
بيست و هفت سال ايستادگي، تلاش و مجاهدت شما همه شرايط را براي يك جهش بلند و برپايي يك جامعه  آباد، پيشرفته، مقتدر و نمونه ي اسلامي فراهم كرده و مسير تعالي و ترقي را در مقابل نسل ها گشوده است.
اين روزها برخي از سردمداران چند قدرت زورگو كه در مقابل عظمت شما درمانده اند و از ايراد هر نوع آسيب و ضربه به شما مايوس شده اند در تلاش هستند تا با تمسك به شيوه هاي تبليغاتي و جنگ رواني و با جنجال و هياهو و استفاده از برخي سازمان هاي بين المللي و با ايجاد رعب و ترس به هر نحو ممكن راه پيشرفت جوانان با استعداد و فهيم ايران را سد كنند.
آنان گستاخانه اعلام مي كنند كه ملت ايران حتي حق تحقيق و پژوهش در موضوع انرژي و صلح آميز هسته اي را هم ندارد.
بهانه آنان در اين اقدام غيرقانوني انحراف ايران به سمت سلاح هسته اي ذكر مي شود، در حالي كه عليرغم بازرسي هاي گسترده، بي سابقه و شبانه روزي و نصب دوربين هاي متعدد تاكنون كوچكترين شاهدي دال بر اين ادعا به دست نياورده و ارائه نداده اند.
از اين رو نكاتي چند را به استحضار ملت شريف مي رسانم: ۱- دانش و فن آوري صلح آميز هسته اي دستاورد جوانان و دانشمندان كشورمان است و هيچ كس و هيچ كشوري آن را به ملت ما نداده است كه بخواهد دريغ يا منع كند.
۲- وسعت كاربرد اين دانش در صنعت، كشاورزي، پزشكي، محيط زيست و نيرو به گونه اي است كه دستيابي به اهداف بلند اقتصادي و اجتماعي كشور بدون آن امكان پذير نيست.
۳- اگر اجازه دهيم ما را از اين حق محروم كنند در آينده نه چندان دور بايد انگشت پشيماني و حسرت به دندان گزيده و دست نياز به سوي قدرتمندان زورگو دراز كنيم.
در اين صورت پاسخ ما براي كوتاهي هاي احتمالي در برابر فرزندان برومند ملت در آينده، چه خواهد بود؟
۴-آنان بدون توجه به اقدامات خود و برخي كشورهاي همسويشان در توسعه تسليحات هسته اي و نيروگاههاي اتمي كه برخي از آنها حتي بدون پذيرش معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي NPT عضو شوراي حكام هستند، با انواع بهانه تراشي ها و وارد كردن اتهامات بي اساس و با استفاده از نفوذ خود در برخي سازمان هاي بين المللي مي خواهند ما را از انجام اقدامات كاملا شفاف، قانوني و صلح آميز حتي در حد تحقيقات نيز باز دارند.
۵- دولت جمهوري اسلامي نزديك به سه سال برنامه هاي مربوط به انرژي هسته اي را فراتر از مقررات و تعهدات و به طور داوطلبانه جهت اعتمادسازي متوقف كرد اما عليرغم اين همكاري هاي گسترده و به جاي قدرداني از اين اقدام شايسته، توقعات كشورهاي مدعي هر روز فزوني يافت تا جايي كه از سرگيري فعاليتي كه داوطلبانه تعليق شده بود جرمي بزرگ و نابخشودني محسوب شد.آنان نه تنها گامي مثبت در رفع ممانعت از استفاده قانوني از حق ملت ما برنداشتند بلكه هر روز توقع جديدي را مطرح كردند.آنان به كمتر از قطع كامل همه فعاليتها و هر اقدامي كه ملت ما را يك گام به جلو مي برد راضي نيستند.
لابد در آينده بايد دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي خود را نيز تعطيل كنيم چراكه آنان به فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي ما نيز اعتماد ندارند.
۶- دولت جمهوري اسلامي به منظور اعتمادسازي به طور داوطلبانه و بدون تصويب مجلس شوراي اسلامي پروتكل الحاقي را به اجرا درآورد و حتي بيش از حد قانوني با آژانس همكاري كرد و اجازه بازرسي از تاسيسات اتمي خود را به صورت بي سابقه اي صادر كرد؛ به گونه اي كه هيچ كشور عضو آژانس بين المللي انرژي اتمي چنين اجازه اي را نداده است.
به علاوه دولت جمهوري اسلامي جهت سلب هرگونه بهانه جويي اعلام كرد آماده است مشاركت ساير كشورها در فرآيند توليد سوخت را بپذيرد اما اين پيشنهاد راهگشا و بي سابقه نيز مانع از مخالفت هاي كشورهاي مدعي نشد.
۷- موضع گيري هاي غيرقانوني چند كشور مزبور كه خود را نماينده همه دولت ها و ملت ها مي پندارند، نشان مي دهد كه مبناي مخالفت آنان چيزي جز خودخواهي و انحصارطلبي نيست. آنان شوراي امنيت سازمان ملل را كه بايد پاسدار صلح و امنيت در جهان باشد دائم به عنوان تهديدي براي تحت فشار قرار دادن ملت ها مطرح مي كنند و با اين اقدامات حيثيت نهادهاي بين المللي را زير سوال مي برند.
۸- آنان مي دانند كه قادر نيستند هيچ اقدام قابل توجه و اثرگذاري را عليه منافع ملت ايران انجام دهند و مي خواهند با فشار سياسي ما را وادار به عقب نشيني كنند.
دولت جمهوري اسلامي به عنوان خادم ملت، خود را موظف مي داند با پشتيباني مردم شريف و شجاع از حقوق آنان قاطعانه دفاع كند.
اين خادم كوچك از مردم شريف تقاضا دارد تا در ايام عزاي حسيني در محافل و مجالس ذكر آن حضرت و به ويژه در يوم الله بيست و دوم بهمن نظر خود را در مورد حق ملي برخورداري از انرژي هسته اي كه كمتر از حق ملي شدن صنعت نفت نيست با صداي بلند و رساي خود ابراز دارند تا همه جهانيان بار ديگر شاهد خواست و اراده ملت رشيد ايران باشند و دولت خادم نيز به وظايف خود عمل خواهد كرد.

واكنش غربي ها به تصويب قطعنامه عليه ايران
گروه سياسي:آمريكا و رژيم صهيونيستي موضع گيري هاي سياسي عليه برنامه هاي صلح آميز هسته اي ايران را تشديد كرده اند و به صورت هماهنگ به تبليغات در جبهه آمريكايي - صهيونيستي عليه اين حق مسلم ايران مي افزايند.
رئيس جمهور آمريكا درباره راي روز شنبه شوراي حكام عليه ايران گفت: اين گامي مهم و پيام روشني به حكومت ايران بود كه جهان اجازه نخواهد داد حكومت ايران به سلاح هسته اي دست يابد.
جورج بوش با صدور بيانيه اي اعلام كرد: شوراي امنيت اكنون يافته هاي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره نقض ها و شكست هاي ايران در انجام كامل تعهداتش در قبال توافقنامه پادمان را بررسي خواهد كرد.
ما انتظار داريم كه شوراي امنيت نيز از درخواست هاي شوراي حكام آژانس از دولت ايران حمايت كند.وي هم چنين گفت: راي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي خاتمه ديپلماسي يا نقش آژانس بين المللي انرژي اتمي نيست، بلكه آغاز تلاش هاي قوت يافته ديپلماتيك است.ما به همكاري با شركاي بين المللي خود در دستيابي به اين هدف مشترك ادامه مي دهيم.
نيكلاس برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا نيز مدعي شد كه قطعنامه اخير پيام سرزنش آميزي براي ايران بوده است.وي ادامه داد: آمريكا اكنون با استفاده از شوراي امنيت فشار ديپلماتيك بر ايران را براي دست برداشتن از فعاليت هاي هسته اي اش با هدف رفع نگراني هاي غرب تشديد خواهد كرد.
در همين حال، ريچارد پرل، از چهره هاي مشهور جنگ طلب آمريكا و نيز از طراحان اصلي جنگ آمريكا عليه عراق گفت كه غرب نبايد اين اشتباه را مرتكب شود كه اگر ايران به سلاح هسته اي نزديك شد، زياد براي استفاده از قدرت نظامي تامل به خرج دهد.
از سوي ديگر، رهبر اكثريت سنا اعلام كرد كه آمريكا بايد خود را براي اقدام نظامي عليه ايران در صورتي كه اقدامات غيرخشونت آميز از دستيابي اين كشور به سلاح هسته اي جلوگيري نكند، آماده كند .بيل فريست به خبرنگاران در يك كنفرانس جمهوري خواهان همچنين گفت: ما نمي توانيم اجازه دهيم ايران به كشوري هسته اي تبديل شود.از سوي ديگر، خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش كرد، دونالد رامسفلد، وزير دفاع آمريكا گفت كه تمام امكانات در قبال ايران از جمله گزينه نظامي هم چنان مدنظر قرار دارند.
«فرانك _ والتر اشتاين ماير» وزير امور خارجه آلمان هم گفت: شايد شوراي امنيت سازمان ملل بتواند در حل موضوع هسته اي ايران نقش آفريني كند.
وزير خارجه آلمان با ابراز اميدواري از همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي تا مدت زمان باقي تا نشست آتي شوراي حكام و با ژستي دوستانه اظهار داشت: اين احتمال وجود دارد كه در سايه همكاري ايران شرايط كنوني تغيير كند.
در همين حال، يورگن تريتين معاون فراكسيون حزب سبز در اين زمينه گفت: ايران تا زمان نشست آتي آژانس اين فرصت و شانس را در اختيار دارد كه وضعيت كنوني را تغيير دهد.وي در توضيح گفته خود به گفتگوهاي ديپلماتيك ايران با روسيه و چين اشاره كرد.وزير دفاع روسيه درهمين حال روز گذشته ضمن كم اهميت جلوه دادن تصميم روز گذشته آژانس بين المللي انرژي اتمي مبني بر گزارش ايران به شوراي امنيت پيش بيني كرد كه ايران پيشنهاد روسيه مبني بر انجام غني سازي ايران در خاك خود را به طور جدي مورد بررسي قرار دهد.
سرگئي ايوانف در كنفرانس امنيتي مونيخ به خبرگزاريهاي روسي با اشاره به قطعنامه ضد ايراني روز گذشته آژانس بين المللي انرژي اتمي اظهار داشت: نكته اين قطعنامه اين است كه پرونده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي مي ماند.
وي افزود: در ماه مارس، محمد البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي يك گزارش مفصل درباره برنامه هسته اي ايران ارائه خواهد داد و شوراي امنيت سازمان ملل به سادگي از وضعيت اين مسئله مطلع خواهد شد.
ايوانف كه همچنين معاون نخست وزير روسيه نيز محسوب مي شود، خاطرنشان كرد: مطمئن هستم كه رهبري ايران با جديت تمام پيشنهاد روسيه مبني بر تشكيل كنسرسيوم مشترك غني سازي اورانيوم را مورد بررسي قرار مي دهد؛ اين پيشنهاد بهترين راه براي خارج شدن از وضعيت موجود است.
روسيه و ايران قرار است ۱۶ فوريه مذاكراتي را در مسكو درباره طرح غني سازي روسيه برگزار كنند.

رئيس جمهور: نمي توانند جلوي پيشرفت علمي ما را بگيرند
003018.jpg
ايسنا: رئيس جمهور گفت: آن دوران گذشته است كه قدرتهاي بزرگ در كاخ شيشه اي خود بنشينند و براي ملت ها تصميم بگيرند.
محمود احمدي نژاد كه روز گذشته در مراسم افتتاح پروژه هاي مخابراتي سخن مي گفت، يكي از دستاوردهاي بزرگ انقلاب را خودباوري دانست و اظهار داشت: ملت ما با انقلاب خود عوامل تحقير ملت را كنار زد و ديگر اجازه نداد تا استكبار و استعمار برايش تعيين تكليف كند و اين بزرگترين سرمايه است و بزرگترين ضربه را نيز به نظام سلطه وارد مي كند.
رئيس جمهور با بيان اين كه نظام سلطه از هيچ چيزي به اندازه خودباوري ما نمي هراسد، اظهار كرد: دشمنان انقلاب در طول اين ۲۷ سال بسيار تلاش كردند كه ملت ايران نتواند اهداف واقعي انقلاب را محقق كند، اما امروز وقتي مشاهده كردند نمي توانند به اهداف خود برسند، به ايجاد فشار روي آوردند. آنها نمي توانند باور كنند كه ملت ما به بالاترين سطوح علم و دانش دست پيدا كند.
وي ادامه داد: در همين سازمان انرژي اتمي كشورهايي هستند كه معاهده منع گسترش سلاح هاي اتمي را امضا نكرده اند و هيچ پايبندي به آژانس ندارند؛ ولي نشسته اند و درباره كشورهاي ديگر تصميم مي گيرند تا به تصميمات آنها بگوييم «به به» و آنها را اجرا كنيم؛ در حالي كه بايد گفت «شما اين صلاحيت را نداريد كه براي ديگر كشورها تصميم بگيريد.»
احمدي نژاد گفت: گويي هر كشوري كه معاهده را امضا نكرده باشد آزاد است كه هر كاري مي خواهد بكند و كشوري كه معاهده را امضا كرده و مي خواهد به انرژي صلح آميز هسته اي دست پيدا كند نمي تواند. آنها به ما مي گويند بايد حركت نكردن شما به سمت سلاحهاي هسته اي ثابت شود. آنها مي خواهند «عدم» را ثابت كنيم. ما اگر ۳۰۰ سال مذاكره كنيم چطور مي شود عدم را ثابت كنيم. عدم ثابت شدني نيست. بايد انحراف را اثبات كرد كه خوشبختانه تاكنون هيچ مدركي دال براين كه ما از انرژي صلح آميز منحرف شده ايم وجود ندارد. وي خطاب به قدرتها گفت: فكر مي كنيد دوران، دوران قرون وسطاست؟ آن دوران گذشته كه در كاخ شيشه اي خود بنشينيد و براي ملت ها تصميم بگيريد.
امروز ملت و دولت ايران به بركت انقلاب و الهام از نهضت حسيني جرات كرده خارج از سيطره آنها حركت كند و به همين علت آنها عصباني هستند. مهم نيست، عصباني باشيد. مي دانيد كه هيچ كاري نمي توانيد بكنيد. شما خود مي دانيد كه به ملت ايران نيازمند هستيد. اگر كشوري توصيه آنها را بپذيرد با آن كشور مشكلي ندارند. همين امسال يكي از همين كشورها كه با زورگوها همراه است و عرصه اقتصاد و فرهنگ را در اختيار آنها قرار داده، بدون اطلاع آژانس ۲۷ درصد غني سازي كرد، ولي صداي هيچ كدام از اين كشورها در نيامد؛ حال كه ما در چارچوب مقررات آژانس و به صورت صلح آميز كار تحقيقاتي خود را آغاز كرده ايم، فرياد مي زنند و مي خواهند ما پيشرفت نكنيم.
اگر به اينها رو بدهيم مي گويند مخابرات و دانشگاهتان را نيز تعطيل كنيد.
من معتقد بودم كه بايد نامه هايي كه به ما مي نويسند و جوابي كه ما به آنها مي دهيم، منتشر شود تا مشخص شود آنها چه تفكري دارند. آنها مي گويند اين ليوان هايي كه خريده ايد ممكن است در نيروگاه ها هسته اي استفاده شود. مثل اين است كه در مدارس به بچه هاي خود درس ندهيد، چون ممكن است آنها در آينده رشد كنند و شما در فعاليت هاي خود از آنها استفاده كنيد. اما ما از بابت اين كه خداوند دشمنان ما را احمق و كودن قرار داده، خدا را شاكريم.
احمدي نژاد در ادامه به تركيب كشورهاي حاضر در شوراي حكام اشاره كرد و گفت: از ۳۵ كشور حدود ۲۰ تا ۲۲ مورد از كشورهاي اروپايي و كشورهايي هستند كه نمي خواهند ما پيشرفت كنيم. اين كشورها كشورهايي هستند كه اگر يكي جلو بيفتد، همگي دنبال آنها راه مي افتند. در اين شورا ،۱۳ ۱۴ كشور هستند كه مي شود روي حرف آنها حساب كرد كه چند تاي آنها با مساله گزارش به شوراي حكام مخالفت كردند و چند تاي آنها هم موافق بودند كه اين امر دلايل سياسي و ديپلماتيك دارد.
احمدي نژاد به قطعنامه شوراي حكام اشاره كرد و گفت: شوراي حكام! ۲۰۰۰ قطعنامه منتشر كنيد؛ اگر دلتان با انتشار اين قطعنامه ها خوش مي شود. اگر با انتشار اين قطعنامه ها جشن مي گيريد، قطعنامه هاي بيشتر منتشر كنيد تا دلتان خوش باشد، ولي بدانيد كه نمي توانيد جلوي پيشرفت علمي كشور ما را بگيريد. تهمت زدن كاري ندارد. ما خود بارها اعلام كرده ايم كه به سلاح هاي هسته اي نياز نداريم. وقتي كه ثبات سياسي شما با دو كلمه حرف سياسي به هم مي ريزد، ما ديگر نيازي به سلاح هسته اي نداريم. شما با نام آژانس مي خواهيد با كشورها بازي كنيد. با نام آژانس مي خواهيد از فعاليت هاي ما بازديد كنيد و از توانايي دفاعي ما آگاه شويد. ما اين اجازه را به شما نمي دهيم. شما هستيد كه با اقدامتان دنيا را خراب كرده ايد و بايد خلع سلاح شويد. شما هستيد كه زرادخانه هايتان از سلاحهاي هسته اي، ميكروبي و شيميايي پر است. شما هستيد كه با استفاده از سلاحهاي هسته ا ي به كشورها زور مي گوييد. در حالي كه انقلاب اسلامي  نظامي  مبتني بر عشق و محبت بشري را ايجاد كرد. ملت ما وقتي كه در دورترين نقاط دنيا از جمله آمريكا اتفاقي مي افتد، ناراحت مي شوند. ملت ما ملتي متدين است ولي شما هستيد كه ملت ها را چپاول مي كنيد و اجازه رشد نمي دهيد. ملت ما با انقلاب خود تحول بزرگي را به وجود آورد. بنابراين شما ديگر نمي توانيد در كاخ شيشه اي خود بنشينيد و براي كشورهاي ديگر تصميم بگيريد.
احمد ي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود درباره گشايش پروژه هاي مخابراتي به مجموعه فعاليت هايي كه مسئولان مخابراتي كشور در طول سال هاي بعد از انقلاب اسلامي  انجام داده اند، اشاره كرد و گفت: در طول اين سال ها شاهد بوديم كه در اين عرصه خدمات زيادي انجام شده است. ما از تمام زحمات اين افراد طي اين ۲۷ سال تشكر مي كنيم و ياد شهيد قندي را كه پايه گذار مخابرات نوين در كشور بوده است، گرامي  مي داريم.

متكي: نسبت به پروتكل الحاقي و همكاري
داوطلبانه تعهدي نداريم
003021.jpg
ايسنا: منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با فيليپ پروز روكه، همتاي كوبايي اش شركت كرد.
در اين نشست خبري، وزير امور خارجه كوبا با اشاره به اينكه از سوي فيدل كاسترو به عنوان نماينده ويژه جهت دعوت رييس جمهور كشورمان براي شركت در اجلاس سران غير متعهدها به تهران سفر كرده است ادامه داد: دعوتنامه تقاضا از جناب آقاي احمدي نژاد براي شركت در اجلاس گروه NAM را به ايشان تقديم خواهم كرد.
وي خاطر نشان كرد: ما معتقديم كه كنفرانس هاوانا مي تواند قدم هاي جديدي را در تقويت نقش نم در جهان بردارد ضمن آنكه مي تواند كارهايي متفاوت را در مقابله با يكجانبه گرايي و در تقويت چند جانبه گرايي و صلح بين المللي و همبستگي بيشتر اعضا انجام دهد. وزير امور خارجه كوبا در خصوص موضوعات مورد مذاكره اش با مقامات كشورمان افزود: در ارتباط با مسايل دوجانبه سياسي و همكاري هاي اقتصادي صحبت كرديم و مواضع ما با تهران بسيار به هم نزديك است. وي با اشاره به معاهده ان.پي.تي گفت: طبق اين معاهده انجام فعاليت هاي صلح آميز هسته اي از جمله غني سازي اورانيوم حق تمامي كشورهاست ضمن آنكه ما با ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت قاطعانه مخالفت مي نماييم.
وزير امور خارجه كشورمان در ارتباط با مساله طرح روسيه اظهار داشت: در ارتباط با طرح هاي مختلف،  جمهوري اسلامي ايران همواره آمادگي بررسي نظرات و پيشنهادات متفاوت را بر اساس مواضع اصولي و حفظ حقوق قانوني ملت ايران داشته و اين آمادگي كماكان نيز وجود دارد.
متكي در پاسخ به سوالي در ارتباط با اجلاس اضطراري روز گذشته شوراي حكام كه در وين برگزار شد گفت: ديروز در شوراي حكام طرح بحث ايران در قالب گزارشي به شوراي امنيت به تصويب رسيد كه اين امر كاملا طبيعي و موضوعي عادي است.

آصفي: ما براي اين شرايط آماده بوديم
ايسنا: آصفي با بيان اين كه طرف مقابل از تصميم اخير شوراي حكام عليه ايران بيشتر ضرر خواهد كرد گفت كه اروپا ظرفيت يك كار ديپلماتيك بزرگ را ندارد. وي با بيان اين كه در مذاكره باز است افزود كه دور دوم مذاكره با روس ها نيز به قوت خود باقي است و همكاري هاي داوطلبانه كشورمان با  آژانس قطع خواهد شد و با آژانس در چارچوب پادمان و NPT همكاري خواهيم كرد.
آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه صبح ديروز در جلسه هفتگي اش با خبرنگاران داخلي و خارجي سخن مي گفت ضمن تسليت به مناسبت ايام سوگواري اباعبدالله و ياران با وفايش به هموطنانمان در پاسخ به اين سؤال كه آيا شما از شوراي امنيت مي ترسيد اظهار داشت: نه. هيچ گاه نمي ترسيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان هم چنين گفت: ما براي اين شرايط آماده بوده ايم و هستيم و در گذشته نيز شرايط بسيار سخت تري را كه چه در دوران جنگ و چه در دوران هاي متفاوت ديگر داشته ايم كه با تدبير پشت سر گذاشته ايم و سربلند از آن بيرون آمده ايم و از اين حادثه هم خيلي نگران نيستيم و اتفاق خاصي هم نيفتاده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين تصريح كرد: در حال حاضر ما بن بستي نمي بينيم؛ البته شرايط سخت تر است و اينكه چالش به وجود آمده نيز صحيح است؛ ولي اينها به معناي بن بست نيست.
آصفي افزود: ما آماده همكاري با آژانس بوده و هستيم و در چارچوب پادمان و ان.پي.تي حتماً همكاري مان را با آژانس ادامه خواهيم داد و در گذشته هم اين كار را كرده ايم.
وي در پاسخ به سؤال ديگري درباره قطع همكاريهاي داوطلبانه كشورمان با آژانس بين المللي انرژي اتمي  افزود: آن همكاري ها جزو وظايف ما نبوده و ما آن را بر اساس يك تفاهم و توافق با اروپا انجام داده بوديم و براي آنكه بتوانيم يا بخواهيم اقداماتي داوطلبانه فراتر از وظايف مان انجام دهيم به مصوبه مجلس نياز دارد. يعني آنها بايد اين اجازه را به دولت بدهند.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان درباره طرح روسيه مبني بر انجام غني سازي مشترك با كشورمان نيز اظهار داشت: شرايط عوض شده و ما با شرايط جديدي مواجه هستيم يك دور مذاكره با روس ها داشته ايم و مذاكرات دور دوم نيز به قوت خود باقي خواهد ماند.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |
|   خارجي    |    سخنگاه    |    سياسي    |    داخلي    |    شهرستان ها    |    شهري    |
|   ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |