پنجشنبه ۴ اسفند ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۹ - Feb 23, 2006
مركز رشد صنايع دستي كشور
در آذربايجان غربي داير مي شود
005046.jpg
005049.jpg
اروميه- در راستاي توسعه و اشتغال در بخش صنايع دستي آذربايجان غربي، اولين مركز رشد صنايع دستي كشور در اوايل سال آينده در اين استان داير خواهد شد.
به گزارش ايسنا، امير احمديان مدير صنايع دستي آذربايجان غربي، ضمن اعلام اين مطلب افزود: اين مركز در راستاي سياست هاي حل معضل بيكاري و اشتغالزايي در كشور و پيرو تاكيد دولت براي اشتغالزايي براي جوانان و بيكاران به اجرا درمي آيد و در صورت موفقيت، به ديگر استان هاي كشور تسري يافته و دبيرخانه مراكز رشد صنايع دستي كشور در آذربايجان غربي خواهد شد.
وي تصريح كرد: مراكز رشد مبتني بر تجربه كشورهاي پيشرفته و كشورهاي در حال توسعه اي همچون هند، چين و اندونزي بود و در اين كشورها نتايج مطلوبي در زمينه اشتغالزايي كسب شده است.
او خاطرنشان كرد: اين مراكز براي اشتغالزايي، از ضريب كارايي و اطمينان بيشتر نسبت به ديگر طرح هاي مطرح برخوردارند و با استفاده از اين طرح، ضريب اطمينان اشتغال بالا مي رود و همچنين از هدر رفتن بودجه كشور و بيت المال جلوگيري مي شود.
مدير صنايع دستي آذربايجان غربي در ادامه با اشاره به اهميت ايجاد مراكز رشد در توسعه كارآفريني در كشور و مناطق محروم گفت: در طرح مراكز رشد جهت آماده سازي هر فرد براي ورود به بازار كار، تقريبا۳ ميليون ريال هزينه لازم است كه در مقايسه با هزينه هاي بالاي ديگر طرح ها رقمي ناچيز به شمار مي آيد.

صنعت۱۳۰ ساله چاپ در گيلان
رشت- مطبعه هاي شرافت رشت و ميناس انزلي اولين چاپخانه هايي بودند كه با چاپ سنگي در گيلان شروع به كار كردند كه متاسفانه تاريخ بنيانگذاري آن ها مشخص نيست.
به گزارش ايسنا، مرحوم جهانگيز سرتيپ پور در روزنامه دامون در اين باره مي نويسد: نخستين مجله اي كه در شهر رشت منتشر شد، مجله اي بود به زبان ارمني و به نام هامائيك كه به سال ۱۸۸۰ ميلادي برابر ۱۲۵۹ شمسي به دست خوانندگان رسيد.
به استناد نوشته او، بايد در سال ۱۸۸۰ در رشت چاپخانه اي وجود مي داشت تا مجله اي را به چاپ برساند كه در اين صورت سابقه چاپ در گيلان قدمتي ۱۱۰ ساله پيدا مي كند، اما متاسفانه از اين مجله نسخه اي در دست نيست و از چاپخانه اي كه اين مجله را به چاپ مي رسانيده نيز اطلاعي به دست نيامده است.
مطبعه هاي عروه الوثقي كه جزو نخستين چاپخانه هاي چاپ سربي است، به همت يكي از بازرگانان روشنفكر و رجال بزرگ گيلان به نام حاجي آقا محمدرضا تاسيس شد. از همين رو، او را پدر صنعت چاپ در گيلان لقب داده اند.
اين چاپخانه معروف تحت عنوان كلي مطبعه چي در تاريخ يكشنبه ۲۹ رجب ۱۳۲۵ هجري قمري در رشت بنيان نهاده شد. حاجي رضا كه از مردان خيرخواه و نيك انديش بود، مدتي را كه در بادكوبه به تجارت مشغول بود، به امور فرهنگي و اجتماعي مهاجران ايراني سخت علاقه نشان مي داد و از همين رو به عضويت انجمن نظارت بر امور ايرانيان پذيرفته شد و ناظر بر مدرسه ايرانيان در باكو شد.
او با پديدار شدن بارقه هاي جنبش مشروطيت، مانند بسياري از مليون به كشور بازگشت و به مشروطه خواهان پيوست و با تاسيس يكي از بزرگ ترين چاپخانه هاي مجهز به ماشين آلات پيش رفته آن زمان كه از روسيه وارد كرده بود، خون تازه اي در رگ هاي مطبوعات گيلان به جريان انداخت و به چاپ نشريه هاي پيش گام زمان و كتاب هاي علمي و ادبي و هنري عصر مبادرت كرد، اما با چاپ انواع و اقسام اعلاميه ها و شب نامه هاي مشروطه چيان و چاپ روزنامه «نسيم شمال» مورد خشم و غضب حكام وقت و فرماندهان روسي قرار گرفت و چاپخانه اش چند بار مورد حمله و دستبرد سالدات هاي روس واقع شد. حاجي رضا در جنگ اول جهاني زماني كه گيلان مورد حمله و تاخت و تاز سربازان روس و انگليس قرار گرفت، به جنگليان پيوست و چاپخانه خود را دوباره تجهيز كرد و در اختيار انقلابيون جنگل قرار داد. روي جلد كتاب هايي كه در چاپخانه عروه الوثقي به طبع مي رسيد، شعار مخصوصي با اين مضمون «روشنايي بعد از تاريكي» و در لا به لاي آن تصوير خورشيدي كه از پي كوه سر مي زند، چاپ مي شد.

اهداي تمبر و كارت پستال ۱۴۳ كشور جهان
به بارگاه رضوي
005052.jpg
005058.jpg
005061.jpg
مشهد- مجموعه اي شامل ۷۰۰ قطعه تمبر و كارت پستال تاريخي از ۱۴۳ كشور جهان توسط يك مجموعه دار تهراني به گنجينه  تمبر و اسكناس موزه آستان قدس رضوي اهدا شد.
مسئول گنجينه تمبر واسكناس در اين ارتباط گفت:  اين تمبرها متعلق به كشورها و جزاير مختلف جهان نظير بوتان،  اتيوپي، گينه استوايي، هندوراس، توگو، واتيكان، پرو، كالدونياي جديد، جزاير پلي نزي، كاروئه و موريساست كه شامل موضوع هايي از قبيل اشياي تاريخي، گل هاي زينتي، ابزارآلات موسيقي بومي،  حيوانات ماقبل تاريخ، حيات وحش، فضانوردان و مبارزه با مواد مخدر مي شود.
محمدحسين يزدي نژاد با اشاره به تمبرهاي شاخص اين مجموعه كه متعلق به حميدرضا ابراهيمي بوده است، افزود: در اين مجموعه تمبرهاي زيبايي ديده مي شود كه بخشي از فعاليت هاي هنري،  هنرهاي دستي و اشياي تاريخي جهان را معرفي كرده است؛ نظير تمبرهاي اسباب بازي گياهي (ساخته شده از ساقه ذرت)، اشياي نفيس دوره «تنگ» كشور چين ساخته شده از سنگ يشم، اشياي لاكي روغني سلسله «چينگ» كشور چين، انفيه دان هاي قديمي چيني و اشياي كشف شده از تمدن «شيمو» كشور پرو.
وي خاطرنشان كرد:  تمبرهاي ديگري از قبيل تمبر هفتصدمين سال تولد مولانا جلال الدين رومي كه به طور مشترك توسط كشورهاي ايران، تركيه، سوريه و افغانستان به چاپ رسيده است،  نقاشي هاي كودكان، كاخ تفتيش عقايد مسيحيان، يكصدمين سال فعاليت ها مسيونرهاي كاتوليك انگليسي در آفريقاي مركزي، عضويت تاجيكستان در سازمان ملل متحد، هشتاد و چهارمين سالگرد تبعيد مبارزان مسلمان ليبي توسط اشغالگران ايتاليا و حمل ونقل سنتي با چهارپايان در اين مجموعه ديده مي شوند كه داراي پيام هاي تاريخي ارزشمندي هستند.

اعتراض مردم كرج به عرضه چندنرخي دارو در اين شهر
كرج - چندنرخي  بودن  قيمت  دارو و ايرادهاي  غيرمنطقي  صاحبان  برخي  داروخانه ها در خصوص  نحوه  نگارش  نسخه هاي  پزشكي  در دفترچه هاي  بيمه شدگان  در كرج  موجب  نارضايتي  شهروندان  اين  كلانشهر شده  است .
آنان مي گويند: به  رغم  اين كه  نرخ  داروها روي  جلد اغلب  آنها قيد شده ، اما برخي  داروخانه ها اين  قيمت ها را رعايت  نمي كنند.
محمد خدايي  يكي  از شهروندان  ساكن  حصارك  كرج  به ايرنا گفت : هفته اي  يك  تيوپ  ژل  پيروكسيكام  براي  تسكين  درد پاهايم  از داروخانه ها تهيه  مي كنم  كه  قيمت  آن  در داروخانه هاي  مختلف  يكسان  نيست .
اين  شهروند افزود: هم اكنون  نظارتي  بر روي  قيمت  داروهاي  تركيبي  ساخته  شده  توسط  دكترهاي  داروساز وجود ندارد و نرخ  دارو بر اساس  انصاف  آنان  تعيين  مي شود.
يكي  ديگر از شهروندان  گفت : وضعيت  نامناسب  جسمي  و روحي  بيماران  هنگام  تهيه  دارو علت  اصلي  دقت  نكردن  اغلب  آنان  به  قيمت  واقعي  دارو است .

يك بناي كهن در بارندگي هاي مسجدسليمان آسيب ديد
مسجد سليمان- مدير ميراث فرهنگي و گردشگري مسجد سليمان از تخريب بخش هايي از معبد «بردنشانده» و از بين رفتن جاده دست رسي به آن در بارندگي هاي اخير استان خوزستان خبر داد.
وي با يادآوري اين مطلب كه ۸۰ درصد اين بنا در گذشته به دلايل مختلف نابود شده است تصريح كرد: تاكنون هيچ گونه مرمت و بازسازي در اين معبد كهن صورت نگرفته و در صورت ادامه اين روند در آينده اثري از آن برجاي نخواهد ماند.

ساماندهي سيستم فاضلاب روستاهاي اطراف درياچه زريوار
005064.jpg
سنندج- مدير شركت آب و فاضلاب شهرستان مريوان اعلام كرد:۳ ميليارد و ۵۰۰ ميليون ريال به ساماندهي سيستم فاضلاب روستاهاي اطراف درياچه زريوار اين شهرستان اختصاص يافت.
ناصر حسيني در گفت وگو با ايرنا افزود: با اختصاص اين اعتبار فاضلاب هفت روستاي حاشيه اين درياچه به سيستم تصفيه خانه آب و فاضلاب شهر مريوان هدايت مي شود.
وي ادامه داد:  براساس آخرين تحقيقات صورت گرفته مهمترين عوامل موثر بر آلودگي درياچه زريوار مريوان از نظر زيست محيطي، فاضلاب روستاهاي حاشيه درياچه هستند.
درياچه زريوار در سه كيلومتري شمال غربي مريوان و در ارتفاع يك هزار و ۲۸۰ متري از سطح دريا قرار دارد و يكي از زيباترين جاذبه هاي گردشگري استان كردستان به شمار مي آيد.

رها كردن خودروهاي فرسوده در معابر قزوين ممنوع
قزوين- خبرنگار همشهري: توقف و رهاسازي خودروهاي فرسوده در سطح معابر شهر قزوين از سوي شهرداري ممنوع و غيرقانوني اعلام شد.
روابط عمومي شهرداري قزوين از كساني كه خودروهاي فرسوده خود را در نقاط مختلف شهر رها كرده و براي شهروندان ايجاد مزاحمت مي كنند خواست هرچه سريع تر نسبت به جمع آوري وسايل نقليه خود اقدام كنند. طبق اعلام شهرداري، از اين پس با متخلفان، برخورد قانوني خواهد شد.

دو تصميم تازه براي حركت تانكرهاي مواد سوختي
سنندج -گروه شهرستانها: در پي سقوط تانكر حامل مواد شيميايي در كنار سد وحدت سنندج، دبير ستاد حوادث غيرمترقبه كردستان روز گذشته از تغيير مسير حركت تانكرهاي حامل مواد شيميايي در اين استان خبر داد.
اسفندياري گفت: از اين هفته عبور و مرور تانكرهاي حامل مواد شيميايي در كنار سد وحدت سنندج يعني مسير سنندج ديواندره و برعكس ممنوع مي شود.
تانكرهاي حامل مواد شيميايي كه قصد عبور از مسير سنندج به ديواندره را داشته باشند بايد از مسير سنندج _ دهگلان _ ديواندره به مسير خود ادامه دهند.
از استان زنجان نيز خبر مي رسد كه كار نصب دستگاه سنجش سرعت مجاز روي تانكرهاي نفت كش در اين استان آغاز شده است. قرار است كار نصب تا پايان فروردين ماه سال آينده در سطح كل كشور به پايان برسد و پس از آن، از حركت تانكرهاي بدون تجهيزات كنترل سرعت جلوگيري خواهد شد.

غرس درختان تنومند به روش تازه در مشهد
مشهد _ خبرنگار همشهري: ۹ هزار اصله درخت به شيوه «روت بال» در مشهد غرس شد. قائم مقام خدمات شهري شهرداري مشهد با اعلام اين مطلب گفت: كاج، چنار، زبان گنجشك و اقاقيا از جمله گونه هايي بوده كه در بوستانها، معابر اصلي و اماكن دولتي به شيوه «روت بال» غرس شده است.
روت بال شيوه اي از غرس درختان است كه به دليل شرايط جوي، در مشهد بيشتر به نتيجه مي رسد. در اين روش، درختان به همراه ريشه و خاك از منطقه اي به منطقه ديگر منتقل مي شود بي آن كه هنگام انتقال، به تنه و ريشه درخت آسيبي برسد.

بهره برداري كارخانه پروفيل و لوله  درزدار نيشابور
مشهد- مديركل تعاون خراسان رضوي از آغاز بهره برداري كارخانه پروفيل و لوله  درزدار نيشابور خبر داد.
گزارش خبرگزاري ايسنا حاكي است: حسن قاسمي، مدير كل تعاون ،ديروز در مراسم آغاز بهره برداري از اين كارخانه گفت: كارخانه با ظرفيت توليد ۱۵هزار تن انواع لوله، پروفيل و قوطي هاي مربع و مستطيل از طريق يك شركت تعاوني با عضويت ۱۴۷ نفر ايجاد شده و با سرمايه ۱۱ ميليارد ريال سرمايه گذاري، زمينه اشتغال ۴۰ نفر را در هر شيفت كاري فراهم آورده است.

سبد غذايي رايگان براي كودكان محروم خراسان شمالي
بجنورد- طرح توزيع سبد غذايي و بهداشتي رايگان براي كودكان زير شش سال به طور آزمايشي در بخشي از مناطق روستايي خراسان شمالي به اجرا درآمد.
در اين طرح كه توسط كميته امداد و با همكاري دانشكده علوم پزشكي استان اجرا مي شود، كودكان محروم از نظر تغذيه و بهداشت، شناسايي و زير پوشش قرار مي گيرند.
اين طرح به طور آزمايشي در مناطق محروم مركز استان پياده مي شود كه در صورت موفقيت، در ديگر مناطق نيز به اجرا گذاشته خواهد شد.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان خراسان شمالي گفت: «اين طرح به منظور اصلاح عادت غذايي خانوار، الگوسازي درست از مواد غذايي و كمك به تغذيه كودكاني كه به علت فقر مالي سوءتغذيه دارند، در مرحله نخست در حوزه تحت پوشش ۱۹ خانه بهداشت شهرستان بجنورد به اجرا درآمده است.»ى
سبد غذايي كودكان يك تا شش سال شامل برنج، عدس، ماش، تخم مرغ، شكر، روغن، پنير و سيب زميني است و اين كالاها روزانه يك هزار و۵۰۰ كيلوكالري انرژي نصيب كودكان خواهد كرد.

كارخانه توليد پنير در شوش در دست تكميل است
شوش - به گفته فرماندار شوش، پروژه خط توليد پنيرUF كارخانه پگاه شوش آخرين مراحل تكميل خود را مي گذراند و قرار است تا آخر فروردين ماه سال آينده به مرحله بهره برداري برسد.
عبدالعزيز فدعمي، در گفت و گو با ايسنا توضيح داد: تاكنون براي اين پروژه ۷ ميليارد تومان هزينه شده كه شامل ۴ ميليارد تومان خريد ماشين آلات ۵/۱ ميليارد تومان براي ساخت تاسيسات و حدود ۵/۱ ميليارد تومان نيز براي ساخت فضا و ساختمان كارگاهي بوده است. در اين كارخانه با توجه به نياز بازار مصرف، پنير در بسته بندي هاي  ۱۰۰ گرمي توليد خواهد شد.فدعمي خاطرنشان كرد: كار احداث ساختمان به صورت صد درصد به اتمام رسيده و كليه دستگاه ها نيز وارد شده و نيمي از آنها نيز در محل كارگاه نصب شده  است. ظرفيت كارخانه، توليد هشت تن پنير در هر شيفت كاري است كه شامل روزانه ۲۴ تن مي شود.
فرماندار يادآور شد: اين خط توليد، ظرفيت پذيرش روزانه  ۱۲۰ تن شير را دارد كه در امر توسعه دامپروري استان خوزستان مؤثر خواهد بود.

برپايي كارگاه آموزشي پرورش زنبور عسل در شبستر
شبستر- خبرنگار همشهري: به منظور افزايش سطح آگاهي زنبورداران شبستر، يك دوره كارگاه آموزشي پرورش زنبور عسل در اين شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد كشاورزي، اسفنديار ابوالحسن زاده، مدير جهاد كشاورزي شبستر با اعلام اين مطلب اضافه كرد: در مدت ۳ روز، ۶۰ تن از زنبورداران اين شهرستان، به فراگيري مطالب ارائه شده از سوي كارشناسان پرداختند.
شبستر داراي ۱۴ هزار و ۸۰۶ كندوي بومي و ۱۱ هزار و ۸۵۱ مجموعه كندوي مدرن است و در سال جاري بيش از ۱۴۷ تن عسل در اين شهرستان به عمل آمده است.

واگذاري تلفن ثابت در آذربايجان شرقي، به روز شد
تبريز- مديرعامل شركت مخابرات آذربايجان شرقي گفت: واگذاري تلفن در ۵۶ شهر ويك هزار و ۳۶۳ روستاي اين استان به صورت اقساطي و به روز انجام مي شود.
مهندس محمود فرقاني در گفت وگو با ايسنا افزود: در حال حاضر نزديك به يك ميليون و ۴۰۰ هزار شماره تلفن منصوبه در سطح استان وجود دارد كه ضريب نفوذ تلفن ثابت را به ۳۵ درصد رسانده است. وي گفت: وضعيت ارتباطات روستايي استان مناسب است و هم اكنون ۲هزار و ۵۶۳ روستا داراي ارتباط مخابراتي هستند.

افتتاح شبكه پيام در آذربايجان شرقي
تبريز _ خبرنگار همشهري: بهره برداري از شبكه پيام در شبكه استاني صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي آغاز شد.
روابط عمومي صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي اعلام كرد: اين شبكه همزمان با سالروز قيام مردم تبريز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ با بيش از ۲۹ صفحه راه اندازي شد.
عليزاده معاون فني صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي موضوعات شبكه پيام را تقويم تاريخ، اخبار استان، نيازمنديها، استان شناسي، معارف اسلامي، فرهنگ و ادب و هنر، تندرستي و اوقات فراغت اعلام كرد و افزود: در آينده اي نزديك تعداد صفحات اين شبكه افزايش خواهد يافت. وي افزود: شبكه پيام به صورت شبانه روزي از شبكه استاني قابل دريافت است و علاقه مندان مي توانند از موضوعات مختلف آن بهره مند شوند.

خودكفا يي آذربايجان غربي در توليد ۴ محصول كشاورزي
گروه شهرستانها- خودكفايي آذربايجان غربي در توليد چهار محصول كشاورزي طي برنامه چهارم توسعه پيش بيني شده است. دارا، معاون زراعت جهاد كشاورزي اين استان، ديروز اعلام كرد: در چهار سال آينده، اين استان در توليد دانه هاي روغني، چغندر قند، جو و ذرت به خودكفايي خواهد رسيد. در تحقق اين هدف، نسبت به توسعه مكانيزاسيون، افزايش دانش فني كشاورزان، بهره گيري از مهندسان كشاورزي، افزايش سطح زير كشت و تأمين نهاده هاي كشاورزي توجه ويژه معمول خواهد شد.

تربيت بدني بوشهر خواستار توسعه ورزش هاي همگاني در اين شهر شد
بوشهر- مديركل  تربيت  بدني  استان  بوشهر معتقد است ورزش  كارمندان  دولت  كه  سلامت  و شادابي  را بين  اين  قشر در پي  دارد، روند خدمت رساني  به مردم را تسهيل  مي كند.
محمود شيخيان  اين سخنان را در آيين  تجليل  از كارمندان  برتر در رقابت هاي  ورزشي  استان  بوشهر بر زبان آورد و افزود: از آنجا كه  نيروي  انساني  مهمترين اصل  در دستيابي  به  توسعه  پايدار به  شمار مي رود، حفظ سلامت  جسمي و رواني اين  قشر بسيار ضروري  است .
وي  با اشاره  به  فقر حركتي  شديد در بين  اقشار جامعه  به ويژه  كارمندان ، خاطرنشان  كرد: حذف  فقر حركتي  نيازمند فرهنگ سازي  اساسي  و برنامه ريزي شده  در بين  خانواده ها و آغاز آن از سنين  كودكي  است .شيخيان  يادآور شد: با توجه  به  آمار پايين  ورزشكاران  ساماندهي  شده  در بين  كاركنان  دستگاه هاي  اجرايي،  بايد درصدي  از اعتبارات  خود را به  ورزش كاركنان  اختصاص  دهند.
وي  همچنين  بر توسعه  ورزش هاي  همگاني  به عنوان  زمينه  ساز جذب  عموم  به  ديگر رشته هاي  ورزشي  و پرورش  قهرمانان  تأكيد كرد.

هيأت ورزشي پرورش اندام خراسان شمالي فعال شد
بجنورد- هيأت ورزشي بدنسازي و پرورش اندام خراسان شمالي- با معرفي رئيس اين هيأت- ديروز فعاليت خود را آغاز كرد.
در نخستين مجمع اين رشته كه با حضور رئيس فدراسيون كشوري در محل تربيت بدني خراسان شمالي برگزار شد، كورش بهادري با ۱۴ رأي به عنوان نخستين رئيس هيأت برگزيده شد.
طبق قانون، وي به مدت چهار سال رياست اين هيأت ورزشي را عهده دار خواهد بود.از بدو شكل گيري اداره كل تربيت بدني خراسان شمالي تاكنون، رؤساي ۱۹ هيأت برگزيده شده اند.

انجام مسابقات آموزشگاهي هندبال و شطرنج در كهگيلويه
ياسوج- مسابقات آموزشگاهي مرحله نهايي هندبال و شطرنج استان كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج خاتمه يافت.
مسابقات شطرنج در سه مقطع ابتدايي، راهنمايي و متوسطه با شركت ۷۲ ورزشكار و مسابقه هندبال در مقطع متوسطه با شش تيم از شهرستانهاي اين استان انجام شد كه در رشته هندبال، تيم هاي گچساران، دهدشت و ياسوج به ترتيب اول تا سوم شدند.همچنين در رشته  شطرنج رده ابتدايي گچساران، چرام و دهدشت، در مقطع راهنمايي دهدشت، چرام، ياسوج و در مقطع متوسطه دهدشت، گچساران و ياسوج به ترتيب اول تا سوم شدند.تيم هاي برتر هر شهرستان به مسابقات آموزشگاهي كشوري كه تابستان سال آينده در تهران برگزار مي شود معرفي مي شوند.

تنيس  روي  ميز گيلان در  مرحله  نيمه نهايي  رقابتهاي  كشوري
رشت - در ادامه  رقابتهاي  تنيس  روي  ميز ليگ  دسته اول  باشگاههاي  كشور، تيم  گيلان  با برتري  برابر گچساران  به  مرحله  نيمه نهايي  صعود كرد.
به  گزارش  ايرنا، در مرحله  دوم  رقابتهاي  تنيس  روي  ميز ليگ  دسته  اول  باشگاههاي  كشور كه  در دو گروه  چهار تيمي  برگزار مي شود، تيم  تنيس  روي  ميز تربيت  بدني  گيلان  با نتيجه  پنج  بر سه  تيم  نفت  و گاز گچساران  را شكست  داد.
اين  مسابقه  در سالن  اختصاصي  تنيس  روي  ميز مجموعه  ورزشي  يادگار امام  شهرستان  رشت  برگزار شد.تيم  تنيس  روي  ميز تربيت  بدني  گيلان  با اين  پيروزي  صاحب  هفت  امتياز شد و صعود خود را به  مرحله  نيمه نهايي  مسجل  كرد.در آخرين  ديدار مرحله  دوم  اين  رقابتها روز جمعه تيم هاي گيلان و نفت  اهواز براي  صدرنشيني  مقابل  هم  قرار مي گيرند.در پايان  رقابتها، تيمهاي اول  تا سوم  به  سوپر ليگ  باشگاههاي  كشور صعود مي كنند.

كشتي به گل نشسته در بندر انزلي به دريا بازگشت
رشت- خبرنگار همشهري: كشتي باري نيلوفر آبي كه به علت طوفاني بودن دريا و عدم دقت راهنمايي هاي برج مراقبت «وي- تي- اس» بنادر و كشتيراني گيلان به ساحل نزديك شده و به گل نشسته بود بعد از چهار روز تلاش شبانه روزي گروه عمليات اداره كل بنادر و كشتيراني گيلان از گل رها و به دريا بازگشت.
مهندس فرياد منتصر كوهساري- مدير كل بنادر و كشتيراني گيلان - با اعلام اين مطلب، به خبرنگار ما گفت: اين كشتي باري كه با بار آهن از بندر انزلي به سمت نوشهر در حركت بود به دليل وضعيت بد جوي از مسير خارج و با نزديك شدن به ساحل زيبا كنار به گل نشست. گروه امداد پس از اطلاع از اين حادثه در منطقه حاضر شد و عمليات نجات را با كمك چهار فروند يدك كش، يك فروند شناور ناجي، يك فروند بارج و يك دستگاه جرثقيل بعد از تخليه ۵۴۰ تن از۹۸۰ تن بار اين كشتي انجام داده و توانستند با كمترين خسارت كشتي را از گل رها كرده، سالم در اسكله پهلو دهند.
مهندس كوهساري ضمن تشكر از منطقه چهارم دريايي، نيروي دريايي سپاه، حفاظت منابع آبزيان گيلان، نيروي انتظامي كياشهرو فرمانداري آستانه اشرفيه اضافه كرد: براي تعيين دقيق ميزان خسارت وارده به كشتي باري، كميته اي در اين اداره كل تشكيل شد تا پس از تعيين دقيق علل بروز حادثه، از وقوع موارد مشابه در آينده جلوگيري شود.
مهندس كوهساري افزود: كشتي باري نيلوفر آبي ۸۰/۴ متر آبخور دارد كه در اين حادثه ۵/۲ متر آن در گل فرو رفته بود، اين حادثه هيچ گونه خسارت جاني دربرنداشت.

متهم به قتل زن مشهدي، پس از ۳ سال در زندان شناسايي شد
مشهد- كارآگاهان پليس، پس از گذشت ۳ سال موفق شدند، متهم به قتل يك زن ۵۸ ساله را در زندان شناسايي كنند.
به گزارش ايسنا،  در خرداد ماه سال ۱۳۸۱ ، پير زن ۵۸ ساله اي در منزل مسكوني  خود واقع در خيابان «گاز» مشهد به قتل رسيد كه با اطلاع موضوع به مركز فوريت هاي پليسي ،۱۱۰ اكيپ ويژه اي  از ماموران اداره قتل پليس آگاهي مشهد، تحقيقات گسترده خود را آغاز كردند،اما در آن تاريخ به نتيجه مشخصي نرسيدند.
سرانجام پس از ۳ سال پيگيري و تعقيب پرونده، پليس توانست با توجه به سرنخ هاي به دست آمده، متهم به قتل را در بهمن ماه سال جاري در زندان شناسايي كند.
بررسي سوابق اين متهم جوان نشان مي داد كه وي در حال حاضر به اتهام ديگري در زندان مشهد زنداني است كه با هماهنگي مراجع قضايي، وي از زندان تحويل گرفته شد.
مرد ۲۸ ساله در اعترافات خود گفت: در روز حادثه از كوچه رد مي شدم و با احتمال اينكه در منزل پيرزن كسي نيست از روي در وارد منزل شدم، حين ارتكاب سرقت، پيرزن را ديدم كه شروع به سر و صدا  كرد، از اين رو در حالي كه خيلي ترسيده بودم، او را خفه كردم. وي به ماموران گفت: بعد از قتل پيرزن، يك رشته گردنبند و سه حلقه انگشتر طلاي وي را به سرقت بردم.

۴۰۰ هزار ترقه در مناطق مرزي آذربايجان غربي توقيف شد
اروميه- رئيس مركز اطلاع رساني فرماندهي نيروي انتظامي آذربايجان غربي از كشف و توقيف ۴۰۰ هزار عدد ترقه طي هفته گذشته در مناطق مرزي اين استان خبر داد.
به گزارش ايسنا، سرگرد شهنام رضايي افزود: اين ميزان ترقه حين ورود در نزديكي روستاهاي مرزي شهرستانهاي «اروميه» و «سلماس» ، طي سه عمليات پليسي با دستگيري ۵ تن و توقيف دو دستگاه خودرو به دست آمد.
وي ادامه داد: همچنين در اين مدت ۷۰ هزار ليتر سوخت قاچاق نيز كشف شد كه در اين خصوص ۳۰ دستگاه خودرو توقيف شده است.

آتش سوزي وسيع در انبارهاي شركت سالمين ساوه
ساوه- بخش وسيعي از انبارهاي مواد اوليه شركت سالمين بامداد روز سه شنبه طعمه آتش شد.
رئيس آتش نشاني ساوه گفت: آتش سوزي از ساعت ۲ بامداد آغاز شده بود و براي مهار آن نيروهاي امداد از شهرستانهاي رباط كريم، شهريار و كرج به اين منطقه اعزام شدند.
ناصر رستميان افزود: اين حادثه تلفات جاني نداشت و به گفته كارفرماي شركت، ميزان خسارت مالي در حال برآوردشدن است. علت اين رويداد نيز با همكاري و تحقيق كارشناسان آتش نشاني در دست بررسي است.
شركت سالمين در شهر صنعتي ساوه واقع شده و ۷۵۰ نفر در آن مشغول به كار هستند.

تعدادي از خانه هاي اطراف منطقه تخليه شد
رانش زمين در جاده ميگون - فشم
اوشان - شهردار اوشان  فشم  و ميگون  اعلام  كرد كه  محور فشم  به  ميگون  در بخش  رودبار قصران  شهرستان  شميرانات  دچار رانش  زمين  و لغزش  كوه  شد.
محمدحسين  حاجلو به ايرنا گفت: اين  مسئله  سبب  شد تعدادي  از واحدهاي  مسكوني  منطقه  تخليه  شود.
اين خانه ها براي  پيشگيري  از خطرات  مالي  و جاني احتمالي در محدوده  رانش  تخليه  شده  است.
حاجلو تصريح  كرد: با تلاش  راهداري  و بهره گيري  از بولدوزر، لودر، گريدر و كاميون  اين  محور بازگشايي  شده  است .
وي  با اشاره  به  اينكه  كارشناسان  زمين  شناسي  در بازديد از منطقه  اعلام  كرده اند كه  احتمال  رانش  مجدد زمين  وجود دارد و از مردم  و شهروندان  خواست  از تردد غيرضروري  به  منطقه  خودداري  كنند.
به  گفته شهردار اوشان  فشم  و ميگون، تيم  راهنمايي  و رانندگي  و راه  و ترابري  در دو ضلع  شرق  و غرب  محور فشم  به  ميگون  اكنون  در آماده باش  كامل  به سر مي برند.
حاجلو افزود: از ابتداي  نمايان  شدن  علامت هاي  اوليه  رانش  كوه ، شهرداري  اوشان  فشم  و ميگون  ستاد بحران  تشكيل  داده  است .
كيلومتر يك  جاده  فشم  به  ميگون  محل وقوع اين حادثه است.
به  گفته  اين  مقام  شهرداري ، كارشناسان  مربوط  به  سوانح  طبيعي  پژوهشكده  استان  تهران  پس  از حادثه  در منطقه  حاضر شدند و كار مطالعه  ميداني  خود را انجام  دادند.
حاجلو اظهار داشت : كارشناسان  اعلام  كردند لغزش  و رانش  كوه  و زمين  در اين منطقه  از نوع  صفحه اي  غيريكپارچه  بوده و علت  آن  بارندگي هاي  اخير در منطقه رودبار قصران    است .

شهرستان ها
اجتماعي
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
حوادث
خارجي
سخنگاه
سياسي
داخلي
شهر
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سخنگاه   |   سياسي   |  
|  داخلي   |   شهر   |   شهرستان ها   |   شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   يادداشت   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |