نفراول مسابقات بين المللي قرآن كريم در مالزي در سال 58 است كه صدا وتصويرش براي همه آشناست.مجري مسابقات بين المللي قرآن و برنامه صبح اميد در شبكه قرآن خود را خدمت گزار قرآن و به ويژه تشكيلات قرآني آستان حضرت عبدالعظيم(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) مي داند عباس سليمي به اين سؤال ما پاسخ داده است كه قرآن نمي خوانيم، چرا؟
پيش به سوي قرآن باوري
عباس سليمي::
قرآن كريم، سخن پروردگار، مشعل راه نجات، چشمه آب حيات، زمزم جوشان عشق و مونس اهل يقين است. براساس آن چه به ما رسيده است، كيست كه نداند به تعبير پيامبر والا مقام اسلام: قرآن راست ترين سخن ها و رسا ترين اندرزهاست؟ ... هم او فرمود: قرآن، ثروتي است كه فقر ندارد،... هرگاه كسي از شما دوست داشته باشد با خداي خويش سخن بگويد، قرآن بخواند، ... كسي كه قرآن بخواند، پيامبري از ميان دو پهلويش بالا مي رود، ... بر شما باد به قرآن، آن را پيشوا و فرمانده خود قرار دهيد،... برتري قرآن بر ساير سخنان، مانند برتري خدا بر خلق خود مي باشد، ... بهترين شما كسي است كه قرآن را بياموزد و به ديگران تعليم دهد،... هركه مشتاق خداست، به كلام خدا گوش سپارد،... كيست كه نداند قرآن ناطق و امير بيان، حضرت مولا علي (ع) قرآن را بهار دل ها ناميد؟... هم او فرمود: بدانيد اين قرآن، مشاوري است كه هرگز خيانت نمي كند، ... قرآن هرقدر تكرار شود فرسوده نخواهد شد، ... قرآن درمان بزرگ ترين دردهاست، ... شفاي دردهاي خود را از قرآن بخواهيد و در گرفتاري ها از آن كمك بگيريد، ... از جمله حقوق فرزند بر پدر، تعليم قرآن است،... بارور شدن ايمان، به تلاوت قرآن است،...
و كيست كه نداند براساس فرمايشات گرانسنگ ائمه اطهار(ع)، كسي كه حقيقت را از طريق قرآن نشناسد از گزند فتنه ها در امان نخواهد بود؟... آن ستارگان آسمان امامت و ولايت فرمودند قرآن ريسمان الهي است، ... آيات قرآن گنجينه هاي دانش هستند،... قرآن، عهد خداوند و پيمان او با بندگان خويش است. پس چرا قرآن، آن گونه كه بايد، در جامعه مسلمانان از اهميت و جايگاه شايسته خود برخوردار نيست؟! تا آن جا كه در روز قيامت، دادخواستي تكان دهنده از سوي پيامبر عالي مقام اسلام در صحنه دادگاه الهي مطرح مي شود و در آن سخن از مهجوريت قرآن است. إنّ قومي إتّخذوا هذا القرآن مهجوراً! اشكال در كجاست و چه بايد كرد؟
براي پاسخ به اين سؤالات بايد گفت: علم و يقين، ماهيتا متفاوت با يكديگر هستند،... اگر چه ما نسبت به عظمت قرآن كريم و آثار تربيتي غير قابل انكار آن آگاه هستيم، اما يقين نداريم! و فرق است بين آگاهي و يقين، ... و فرق است بين شعار تا عمل! من نمي گويم در مقوله آموزش و ترويج قرآن كريم و معارف آن تلاشي صورت نپذيرفته، بلكه مي گويم اقدامات انجام شده در اين مورد، اندك و كارهاي باقي مانده بسيار فراوان است. قرآن كريم، آن گاه به نحو شايسته در جامعه ظهور خواهد كرد كه برنامه هاي قرآني در تمام سطوح ساماندهي شده و استراتژي روشن فعاليت هاي قرآني، توأم با برنامه ريزي هاي زمان بندي شده، ترسيم و اجرا گردد. حاكميت ارزش هاي قرآني، زماني در گفتار و عمل جامعه متجلي خواهد شد كه فقط برگزاري مسابقات و همايش ها و نمايشگاه ها و اعطاي مدارك مجازي تحصيلي و اعزام به خارج از كشور، ذهن جامعه قرآني ما را به خود مشغول نسازد، بلكه تمام اشخاص حقيقي و حقوقي، از خانواده گرفته تا مدرسه، دانشگاه ها، صدا و سيما، مطبوعات، حوزه ها و در رأس مراكز عملياتي، وزارت آموزش و پرورش با عزم جزم به ميدان آمده و محور اساسي سياستگذاري، برنامه ريزي، اجرا، نظارت و ارزيابي هاي خود را قرآن قرار دهند.خلاصه كلام اين كه بايد از مرز قرآن خواني و قرآن داني و قرآن پژوهي فراتر رفت و به وادي قرآن باوري گام نهاد تا ارزش ها و زيبايي هاي قرآن در جامعه تحقق يابد.
|
|
* هفته گذشته در يادداشت مهندس مسعود وكيل، عبارت يعني همان فرموده معصوم (ع) كه : كونوا دعاه الناس بغير السنتكم اشتباها به چاپ رسيده بودكه از ايشان و خوانندگان محترم پوزش مي طلبيم.