تشديد نبرد ميان ارتش پاكستان و شبه نظاميان اسلامگرا
واحد مركزي خبر: مسئولان محلي از تبادل آتش ميان نيروهاي دولتي و شبه نظاميان اسلام گرا در منطقه مرزي قبايل خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از وانا، اين نبردها ديروز در پي حمله به يك پاسگاه نظامي در چهل كيلومتري شمال شرقي وانا، مهم ترين شهر منطقه قبيله اي وزيرستان جنوبي ، درگرفت .به گفته مسئولان پاكستاني ۱۷۰ تن از شبه نظاميان در عمليات مختلف ارتش در دو هفته اخير در وزيرستان شمالي كشته شده اند.
به گفته يكي از مسئولان سرويسهاي امنيتي در منطقه شبه نظاميان اسلامگرا صبح ديروز پنج موشك به پاسگاه نظامي شليك كردند سپس با اسلحه سبك آن را هدف قرار دادند كه با پاسخ نيروهاي پاكستاني مواجه شدند.
در همين حال پليس پاكستان اعلام كرد چهار تن ديروز بر اثر انفجار بمبي در بازاري در ايالت بلوچستان واقع در جنوب غربي پاكستان كه از يك سال پيش صحنه درگيري هاي شديد قبايلي است زخمي شدند.
|
|
درگيري تظاهركنندگان فرانسوي با پليس ضد شورش
|
|
واحد مركزي خبر: نيروهاي پليس فرانسه براي مهار كردن دانشجويان فرانسوي كه در اعتراض به قانون كار دست به تظاهرات خشونت آميز در پاريس زده بودند از گاز اشك آوراستفاده كردند.
به گزارش خبرگزاري رويتر از پاريس دانشجويان و دانش آموزان دبيرستاني خشمگين از سياستهاي دومينيك دو ويلپن نخست وزير فرانسه يك كيوسك را به آتش كشيدند و به سوي نيروهاي پليس سنگ پرتاب كردند.تظاهرات بزرگي روز هفتم مارس در اعتراض به قانون جديد كار كه به عقيده منتقدان از ميزان حمايت شغلي از جوانان مي كاهد برگزار شد و از آن روزبه بعد دامنه اعتراضات گسترده تر شده است .
از آن روز تاكنون حدود ۳۰۰ تن در سراسر فرانسه بازداشت شده اند. به گفته سازمان دهندگان اعتراضات روز پنجشنبه ۳۰۰ هزار نفردر سراسر فرانسه تظاهرات كردند و ۶۴ دانشگاه از ۸۴ دانشگاه فرانسه به طور كامل يا جزئي تعطيل شدند.
مقامات رسمي فرانسوي آمار واقعي را كمتر مي دانند.
حدود يكصد دانشجو به مدت كوتاهي محوطه شوراي شهر در ينه رن را اشغال كردند و پليس براي بيرون راندن آنها از گاز اشك آور استفاده كرد.
درشهر مارسي واقع در ساحل مديترانه و شهر بوردو در جنوب غرب فرانسه نيزهزاران دانشجو تظاهرات كردند.
در پاريس نيروهاي پليس ضدشورش برضد دهها دانشجو كه به سوي آنها سنگ پرتاب مي كردند از گاز اشك آور استفاده كردند.اين درگيريها در خياباني روي داد كه ساختمان بسياري از وزارتخانه ها در آن واقع است .
سازمان دهندگان تظاهرات در پايتخت فرانسه شمار شركت كنندگان در اين راهپيمايي را حدود ۱۲۰ هزار نفر اعلام كردند.دانشجويان پلاكاردهايي با خود حمل مي كردند كه روي آن نوشته شده بود: شيراك، ويلپن ،ساركوزي ، زمان محاكمه شما فرا رسيده است .
دانشجويان و رهبران سنديكاهاي فرانسه پيشنهاد دوويلپن براي مذاكره درباره قانون جديد كار را كه در پارلمان به تصويب رسيده است رد و اعلام كردند مخالفتها تا زماني كه دو ويلپن نظرش را عوض كند ادامه خواهديافت .
|
|
با تشكيل شوراي نظارت بر حقوق بشر
گام نخست براي اصلاح سازمان ملل برداشته شد
وحيدرضا نعيمي -مجمع عمومي سازمان ملل روز چهارشنبه با اكثريت قاطع رأي به تشكيل شوراي حقوق بشر داد كه قرار است جايگزين كميسيون حقوق بشر شود. از ۱۹۱ عضو سازمان ملل متحد، فقط چهار كشور شامل آمريكا، اسرائيل و دو كشور كوچك جزاير مارشال و پالائو در اقيانوس آرام با اين طرح مخالفت كردند.
شوراي تصويب شده كه در ماه ژوئن نخستين جلسه خود را تشكيل خواهد داد، ۴۷ عضو خواهد داشت. اين در حالي است كه كميسيون منحل شده حقوق بشر ۵۳ عضو داشت.
كوفي عنان دبيركل سازمان ملل تصويب طرح تشكيل شوراي حقوق بشر را «نخستين گام در فرآيند دگرگوني» خوانده است. طرح شورا در اجلاس سران كشورهاي عضو سازمان شهريور امسال تصويب شد. البته طرح اوليه پيشنهادي عنان داراي مشخصاتي بود كه براي بيشتر كشورهاي عضو قابل پذيرش نبود؛ از جمله در طرح اوليه پيش بيني شده بود هر كشوري براي عضويت در شورا بايد دست كم دوسوم رأي مجمع عمومي را كسب كند، در صورتي كه يان الياسون رئيس مجمع عمومي توانست با رايزني نظر موافق كشورها را با اكثريت مطلق يعني ۹۶ رأي جلب كند، امري كه مخالفت آمريكا را به همراه داشت. بولتون به شدت خواهان آن بود كه شرط دوسوم براي عضويت در شورا دست نخورده باقي بماند.
حقوق بشر از جمله موضوعهاي حساسي است كه كشورها با دستاويز قراردادن آن، تصوير روشن يا تيره و تاري از اوضاع داخلي ساير كشورها ترسيم مي كنند. براي مثال، از سويي آمريكا برخي اعضاي كميسيون حقوق بشر مانند كوبا و سودان را از جمله ناقضان هميشگي حقوق بشر مي خواند و عضويت آنها را در اين نهاد به مسخره مي گرفت. از سوي ديگر كشورهاي در حال توسعه به كاربرد معيارهاي دوگانه در تدوين كارنامه حقوق بشر معترض بودند. به اعتقاد آنها، كشورهاي غربي از حقوق بشر به عنوان اهرمي براي دخالت در امور داخلي اين كشورها استفاده مي كردند. كشورهاي در حال توسعه خاطرنشان مي كردند كشوري مانند آمريكا خود داراي سابقه نقض حقوق بشر از جمله اعمال شكنجه، بازداشت پنهاني، استرداد زنداني ها به كشورهاي ديگر براي اعمال شكنجه، مخالفت با صلاحيت ديوان كيفري بين المللي و صدور حكم اعدام براي حتي افراد عقب مانده ذهني است، نمي تواند داور نقض يا رعايت حقوق بشر در ساير كشورها باشد. موضوع جهان شمولي حقوق بشر و تفاوتهاي آن در نقاط مختلف جهان بر حسب فرهنگ و مقتضيات محلي از ديگر نقاط بحث برانگيز حقوق بشر است كه تا به حال بر سر آن توافقي جامع حاصل نشده است.
عضويت در شوراي جديد بر اساس توزيع برابر جغرافيايي خواهد بود و بر اين اساس آفريقا ۱۳ كرسي، آسيا ۱۳ كرسي، آمريكاي لاتين و حوزه كارائيب ۸ كرسي، اروپاي شرقي ۶ كرسي و اروپاي غربي و ساير كشورها ۷ كرسي خواهند داشت.
طول دوره عضويت سه سال و امكان عضويت براي دوره دوم نيز وجود دارد. مجمع عمومي مي تواند با رأي دوسوم اعضا، عضويت هر كشوري را در اين شورا به خاطر نقض حقوق بشر به حال تعليق درآورد. شورا سه بار به مدت يك هفته در طول سال تشكيل جلسه خواهد داد، در حالي كه كميسيون فقط سالي يك بار تشكيل جلسه مي داد. شوراي جديد كارنامه حقوق بشر را در كشورهاي عضو و غيرعضو بررسي خواهد كرد.
سازمان ملل در طول تاريخچه فعاليت ۶۱ ساله خود هيچ گاه به اندازه امروز براي اصلاحات، زير فشار نبوده است. عنان در آخرين سال حضور خود در طبقه سي ودوم ساختمان دبيرخانه در نيويورك مي كوشد با اجراي اين اصلاحات كه با دشواريهاي فراواني روبه رو است، ميراث ماندگاري از خود به يادگار بگذارد. شايد مهمترين اصلاحات پيشنهادي عنان در شوراي امنيت، تفويض بخشي از اختيارات مجمع عمومي به دبيركل باشد.
شوراي امنيت تنها ركن سازمان ملل است كه با پايان جنگ سرد، حجم فعاليت هايش چند برابر شده است. كشورهاي زيادي از جمله آلمان، هند، برزيل و ژاپن در كنار كشورهاي اسلامي خواهان عضويت دائم در اين شورا هستند. از سوي ديگر آمريكا كه معمولاً در مجمع عمومي با مخالفت اكثر كشورها با طرح هاي مورد نظر خود روبه رو مي شود، مايل است بخش عمده اي از اختيارات مجمع به دبيركل تفويض شود. در اين صورت، آمريكا مي تواند با اعمال فشار بر دبيركل نقش بزرگتري در سازمان برعهده بگيرد. واشنگتن مي كوشيد پنج عضو دايمي شوراي امنيت را به عضويت دائم شوراي حقوق بشر نيز درآورد، اما در اين كار توفيقي نيافت.
اقدام اخير مجمع عمومي براي انحلال كميسيون حقوق بشر و تشكيل شوراي حقوق را شايد بتوان از معنادارترين تغييرات در سازمان ملل از زمان تشكيل آن در كنفرانس سان فرانسيسكو ناميد. حال بايد ديد تغيير ساختار و اسم چگونه مي تواند ضمن برآوردن رضايت بيشتر كشورهاي عضو، وظيفه حساس رصد حقوق بشر را به انجام رساند.
|
|
عمليات تازه آمريكا و عراق در سامرا
گروه سياسي خارجي: نيروهاي آمريكايي و عراقي با پشتيباني ۵۰ فروند هلي كوپتر به تپه هاي شمال بغداد و سامرا يورش برده و به جستجوي شبه نظاميان عراقي در اين شهر پرداختند.
به گزارش ايسنا به نقل از آسوشيتدپرس، ارتش آمريكا با اين حال اعلام كرد هيچ بمباراني در سامرا كه در ۶۰ مايلي بغداد واقع است، به انجام نرسيده. در اين حمله ۱۴۵۰ نيروي عراقي و آمريكايي مشاركت داشتند.ارتش آمريكا اعلام كرد، اين حمله با نام عمليات مهاجم با هدف پاكسازي منطقه عمليات شبه نظاميان انجام شد و چند روز به طول مي انجامد.
نيروهاي آمريكايي به طور معمول بناهايي را كه به نظرشان مشكوك به نظر مي رسد، منفجر مي كنند.
هنوز مشخص نيست در اين حمله مقاومتي نيز به عمل آمده يا خير اما ارتش آمريكا از دستگيري ۴۱ تن خبر داد.
سخنگوي پنتاگون اظهار داشت، اين عمليات بزرگترين حمله هوايي از سال ۲۰۰۳ تاكنون بوده است.
ورود وزير دفاع انگليس به بغداد
يك مقام انگليسي ديروز اعلام كرد جان ريد وزير دفاع انگليس براي ديدار و گفتگو با مقامات عراقي وارد بغداد شده است .
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از خبرگزاري فرانسه از لندن ، سخنگوي وزارت دفاع انگليس اعلام كرد وزير دفاع با برخي اعضاي دولت عراق سرگرم مذاكره و گفتگوست ليكن وي به جزئيات بيشتري درباره اين سفر اشاره نكرد.
برگزاري نخستين جلسه پارلمان جديد عراق
احزاب مختلف عراقي نيز روز پنجشنبه درحالي جلسه اول پارلمان را برگزار كردند كه هنوز درباره دولت آينده به توافق نرسيده اند.
به گزارش ايسنا به نقل از آسوشيتدپرس، اولين جلسه پارلماني عراق پس از ۳۰ دقيقه به كارش پايان داد و به دليل آنكه هنوز هيچ توافقي در خصوص انتصاب رييس پارلمان و معاونان پارلمان به دست نيامده، اين امور به جلسه بعد موكول شد.اعضاي پارلمان عراق در اولين جلسه پارلماني اين كشور در كنار يكديگر ايستاده و متعهد شدند استقلال و حاكميت عراق را حفظ و از منافع مردم اين كشور محافظت كنند.
در اين جلسه، حمام حمودي، رييس كميته اي كه قانون اساسي را تدوين كرده به دو واژه كه در سوگند توافق شده، تغيير كرده بود، اعتراض كرد، اما پس از مشورت مختصري، مقامات قضايي اعلام كردند اين واژگان قابل قبولند.
|
|
دولت حماس امروز معرفي مي شود
هنيه: هرگز از عمليات انتحاري حمايت نمي كنم
ايسنا: سخنگوي پارلماني حماس به خبرگزاري فرانسه گفت: دولت نهايي را امروز به محمود عباس ارائه مي كنيم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، صالح البردويل سخنگوي پارلماني حماس، اظهار داشت: ما تغييراتي را به گروه هاي ديگر ارائه كرديم و امروز منتظر پاسخ آنها هستيم.اگر آنها بخواهند در دولت مشاركت كنند؛ ما درباره ي انتصاب وزرا با آنها مباحثه مي كنيم. مقامات رسمي حماس مذاكراتي را با احزاب كوچك و نمايندگان مستقل پارلمان به انجام رساندند.
از سوي ديگر، اسماعيل هنيه نخست وزير فلسطين، در گفت وگو با شبكه ي تلويزيوني سي . بي. اس گفت، وي اميدوار است روزي توافقنامه ي صلحي را با اسرائيل امضا كند.
هنيه در پاسخ به اين سئوال كه آيا وي روزي را تصور مي كند كه در آن از آنها خواسته شود به كاخ سفيد بروند و توافقنامه ي صلحي را با اسرائيل امضا كنند، گفت: بياييد اميدوار باشيم.
هنيه در پاسخ به اين سئوال كه اگر يكي از فرزندانش به وي بگويد مي خواهد شهيد شود چه مي گويد گفت: ما مردم تشنه به خون نيستيم. ما مي خواهيم خونريزي ها متوقف شود.هنيه افزود: من هرگز هيچ كس را به ماموريت انتحاري نفرستاده ام. اگر يكي از پسرانم نزد من بيايد و از من چين تقاضايي بكند، من حتي از او حمايت هم نمي كنم.
|
|
اخراج حاميان وزير ضداسلام از پارلمان ايتاليا
رم _ ايرنا: پارلمان اروپا پس از مباحثات زياد، ۴ نماينده حزب پيوند شمال ايتاليا را به خاطر پوشيدن يك تي شرت ضداسلامي توسط وزير سابق اصلاحات اين كشور، از اين پارلمان اخراج كرد.روزنامه كوريرا دلاسرا با اعلام اين خبر نوشت : اخراج نمايندگان حزب پيوند شمال از پارلمان اروپا، به دليل تي شرت ضداسلامي كه روبرتوكالدرولي وزير سابق اصلاحات ايتاليا و عضو اين حزب ، به تن كرده بود، صورت گرفت .
اومبرتو بوسي ، ماريو بورگتزيو، فرانچسكو اسپروني و متئوسالويني نمايندگان حزب پيوند شمال در گروه استقلال و دموكراسي ، يكي از۷ گروه حاضر در پارلمان اروپا، بودند.
چپ گرايان ميانه ايتاليا، ازاين اقدام پارلمان اروپا استقبال كردند.
بورگتزيو يكي ازاعضاي اين گروه اظهار داشت : اروپا تسليم بي صبري مسلمانان شده است .
|
|
مشاركت آ مريكا در ساخت نيروگاه اتمي در ارمنستان
مسكو _ ايرنا: آمريكا مشاركت در ساخت نيروگاه اتمي جديد در ارمنستان با استفاده ازفناوريهاي پيشرفته هسته اي را مورد بررسي قرار مي دهد.
روزنامه كامرسانت چاپ مسكو در شماره ديروز به نقل از دانيل فريد دستيار وزير امور خارجه آمريكا نوشت : واشنگتن علاقه ارمنستان به كسب فناوريهاي جديد براي توليد انرژي هسته اي را به دقت مورد بررسي قرارمي دهد.وي درمورد امكان مشاركت آمريكا در ساخت نيروگاه اتمي جديد در ارمنستان گفت : آمريكا و اتحاديه اروپا در راستاي مباحثات درمورد تنوع سازي منابع انرژي به بررسي دورنماي استفاده بيشتر از انرژي اتمي مي پردازند.
|
|
ناآرامي در چاد
خارطوم _ واحد مركزي خبر: اوضاع در كشور آفريقايي چاد همچنان متشنج و نا آرام است .به گزارش منابع خبري سودان بخشي از نيروهايي كه روز سه شنبه در تلاش براي كودتا در پايتخت چاد حضور داشتند موفق شدند با فرار از دست ماموران امنيتي به شرق چاد و مرزهاي اين كشوربا سودان فرار كنند و به صفوف مخالفان دولت بپيوندند.
همچنين خبرگزاري دولتي سودان از چاد اعلام كرد خطوط تلفن چاد قطع است و نيروهاي امنيتي در همه مناطق پايتخت مستقر شده و مقررات نظامي عبور و مرور را اعمال مي كنند.
همچنين برخي از نيروهايي كه در كودتا شركت كرده بودند در منطقه اي به نام غيرا در مركز كشور چاد در محاصره نيروهاي امنيتي گرفتار شده اند و درگيري شديدي در اين منطقه آغاز شده كه همچنان ادامه دارد.
|
|
انتقاد پاكستان از قرارداد هسته اي آمريكا و هند
اسلام آباد _ ايرنا: خورشيد محمود قصوري وزير خارجه پاكستان از انعقاد قرارداد همكاري هسته اي ميان هند و آمريكا انتقاد كرد.قصوري روز جمعه در گفت وگو با خبرنگاران گفت : در نتيجه اين همكاري اتمي همه قراردادهاي بين المللي براي عدم گسترش سلاحهاي هسته اي غيرموثر خواهندشد.وزير خارجه پاكستان سلاح اتمي را نشانه قدرت دانست و افزود: دادن فناوري هسته اي به هند، باعث تشويق ديگر كشورهااز جمله پاكستان براي توانمند كردن خود خواهد شد.قصوري تأكيد كرد كه بعد از انعقاد قرارداد همكاري هسته اي هند و آمريكادر سفر جرج بوش به دهلي ، ديگر كشورها نيز براي تقويت هسته اي خود تلاش خواهند كرد.وزير خارجه پاكستان اين قراردادها را مخالف پيمان عدم گسترش سلاحهاي هسته اي وان پي تي دانست و افزود: تنها كره شمالي به فكر خروج از عدم گسترش سلاح هاي هسته اي نيست ، بلكه برزيل ، آرژانتين نيز به اين موضوع فكر خواهندكرد.
|
|
تصويب بودجه ۷۲ ميليارد دلاري آمريكا در عمليات عراق و افغانستان
واحد مركزي خبر: مجلس نمايندگان آمريكا به اتفاق آرا بودجه اي در حدود ۹۲ ميليارد دلار را تصويب كردند كه ۷۲ ميليارد دلار آن به عمليات آمريكا در عراق و افغانستان و ۱۹ ميليارد و ۱۰۰ ميليون دلار آن به حل مشكلات به وجود آمده در اثر وقوع توفان كاترينا اختصاص يافت.به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن متني كه مجلس نمايندگان آمريكا ديروز به اتفاق آرا تصويب كردند ۳۴۸ موافق و ۷۱ مخالف داشت.اكثريت نمايندگان با ايجاد اصلاحات در اين بودجه به طور ضمني از به دست گرفتن كنترل پايانه هاي نفتي آمريكا توسط شركت بنادر دبي جلوگيري كردند. از بودجه تصويب شده ۷۲ ميليارد و ۴۰۰ ميليون دلار به تأمين هزينه هاي عمليات آمريكا در عراق و افغانستان اختصاص دارد كه از اين مبلغ نيز ۸/۲ ميليارد دلار تنها به عمليات نظامي تعلق گرفته است.
|