طرح احداث خطوط جديد متروي تهران در شوراي اقتصاد
ساخت خطوط ۶ و ۷ مترو قطعي شد
خط شش مترو ميدان نور را در شمال غربي تهران به منطقه كيانشهر در جنوب شرقي متصل مي كند و خط هفت مترو نيز محدوده خيابان شريعتي و پل صدر را به بزرگراه شهيد محلاتي وصل مي كند
|
|
گروه شهري - شهردار تهران در مراسم گشايش چند پروژه مهم زيست محيطي درتهران، دستور ارسال طرح احداث خطوط شش و هفت متروي تهران به شوراي اقتصاد را صادر كرد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، دكتر محمدباقر قاليباف صبح ديروز در مراسم افتتاح پروژه هاي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با هدف ارتقاي محيط زيست شهري، گفت: تبعاتي كه آلودگي هاي زيست محيطي به ويژه آلودگي هوا براي شهروندان تهراني ايجاد كرده بايد از سوي رسانه ها به صورت دقيق و صحيح اطلاع رساني شود.
وي افزود: در آغاز كار مديريت جديد شهرداري يكي از موضوعات مورد تاكيد، بحث مربوط به توجه به موضوعات زيست محيطي شهر تهران بود.
شهردار تهران ادامه داد: هم اكنون مسائلي همچون آلودگي هوا در حوزه مربوط به حمل و نقل عمومي و ترافيك همچنين مسائل مربوط به توليد و دفع اصولي پسماند و زباله در شهر تهران از موضوعات بسيار مهم در حال پيگيري از جانب شهرداري تهران است.
وي افزود: نگاه ما به مقوله مديريت شهري بايد به گونه اي باشد كه خدمت به شهروندان و آرامش خاطر آنان را تامين كند.
شهردار تهران ادامه داد: اين كه ما بدون توجه به تبعات توسعه نامتوازن دست به اقداماتي بزنيم كه به ظاهر جنبه توسعه گرايانه دارد، اما پس از مدتي تبعات ناخوشايند خود را در ابعاد مختلف زندگي شهروندان بجا مي گذارد اصلا پذيرفتني نيست.وي خاطرنشان كرد: به همين دليل اقداماتي همچون موضوع مكانيزه شدن جمع آوري زباله و تفكيك از مبدا پسماندها با جديت از جانب شهرداري در حال پيگيري است و تمام تلاش ما اين است كه تا پايان امسال دفع زباله در منطقه كهريزك تهران را ساماندهي و مهار كنيم.
اگر نتوانيم پسماندهاي شهر تهران را به طور كامل بازيافت كنيم بايد دستِ كم تدبيري بينديشيم كه زباله هاي تهران به صورت بهداشتي و بدون برجاي گذاشتن عوارض زيست محيطي دفن شوند.
قاليباف در بخش ديگري از صحبت هاي خود، توسعه فضاي سبز را از وظايف مهم شهرداري عنوان كرد و گفت: در اين راه بايد تمام تلاش و توان خود را به كار بنديم تا با مشاركت همه شهروندان شهري سبز و آباد بسازيم.
شهردار تهران با تاكيد بر آموزش همگاني و مشاركت شهروندان در حفظ و توسعه محيط زيست گفت: سازماندهي تشكل هاي غيردولتي فعال در زمينه محيط زيست بايد بيش از پيش دنبال شود.
وي افزود: رسانه هاي گروهي نيز بايد با اطلاع رساني در تشويق شهروندان به ارتقاي فرهنگ محيط زيست بيشتر از گذشته بپردازند.
قاليباف تاكيد كرد: پذيرفتني نيست كه ما براي مصرف بنزين خودروهاي فرسوده يارانه بدهيم و از طرفي خسارت هاي بي شماري را نيز به لحاظ اقتصادي و معنوي متحمل شويم.
شهردار تهران تصريح كرد: توجه به موضوع محيط زيست بدون مشاركت شهروندان به سرانجام مشخصي نخواهد رسيد.
همچنين در ابتداي اين مراسم مهندس مهرداد تقي زاده معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران گفت: خسارت سالانه ناشي از آلودگي هواي تهران در حدود چهارميليارد دلار برآورد شده است كه در صورت ادامه روند كنوني، اين رقم به ۱۰ ميليارد دلار در سال ۱۴۰۰ خورشيدي خواهد رسيد.
تقي زاده افزود: سالانه۱۰هزار نفر در تهران بر اثر آلودگي هوا جان مي سپارند و در حالي كه مطابق استانداردهاي جهاني هر شهر مجاز است حداكثر يك روز از آلودگي هوا لطمه ببيند. تنها در سال گذشته شهروندان تهراني ۸۲ روز از آلودگي هوا رنج بردند كه اين رقم بسيار بيشتر از حد استانداردهاي جهاني بود.
وي در توضيح پروژه هاي زيست محيطي شهرداري تهران گفت: سه راهكار كلي تقويت جهشي حمل و نقل، معاينه فني وسايل نقليه و افزايش آگاهي هاي عمومي از مهم ترين برنامه هاي ما در بخش محيط زيست است.
تقي زاده تاكيد كرد: مشكل آلودگي هوا و ترافيك شهر تهران را بايد به صورت پاياپاي و هم زمان حل كرد.
وي در مورد تقويت جهشي حمل و نقل گفت: نهايي شدن قرارداد خط شش و هفت مترو همچنين ورود هرماه ۲۰۰ دستگاه اتوبوس گازسوز و ۴۵۰ دستگاه ميني بوس جديد به ناوگان حمل و نقل عمومي مهم ترين برنامه هاي تقويت جهشي حمل و نقل است.
خط شش مترو، ميدان نور را كه در شمال غربي تهران قرار دارد به منطقه كيانشهر در جنوب شرقي متصل مي كند و خط هفت مترو نيز محدوده خيابان شريعتي و پل صدر را به بزرگراه شهيد محلاتي.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در مورد معاينه فني خودروها نيز گفت: عمليات آغاز احداث مركز معاينه فني منطقه ۲۰ و احداث چهار خط مكانيزه سواري با ظرفيت ۶۰۰ خودرو در روز و احداث دو خط مكانيزه موتورسيكلت با حضور شهردار محترم تهران آغاز خواهد شد.
تقي زاده در توضيح افزايش آگاهي هاي عمومي نيز گفت: ما توانستيم در چهار ماه ۹ تابلوي جديد نشانگر سنجش و آناليز آلاينده هاي هوا در سطح شهر تهران نصب كنيم در حالي كه در ۱۱ سال گذشته تنها ۱۱ تابلو در سطح شهر تهران نصب شده بود.
اين مقام مسئول همچنين از راه اندازي دو ايستگاه جديد سنجش آلودگي هوا در تهران خبر داد و گفت: كاهش تردد خودروهاي سواري، بهبود كيفيت سوخت و فرآورده هاي نفتي، از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده، مديريت ترافيك و تقاضا از ديگر برنامه هاي در حال پيگيري شهرداري تهران براي ساماندهي وضعيت زيست محيطي شهر و مهار آلودگي هواي تهران است.
|