|
|
|
|
|
|
|
|
|
روانشناسي آنچه كه در بورس مي گذرد
خوش اسم يا خوش نام ؟
|
|
گروه علمي فرهنگي - شركت هايي كه اسم شان راحت تر تلفظ مي شود در بورس موفق ترند.
سود خالص؟ ميزان سرمايه ثبت شده؟ تاريخچه عملكرد؟ درست است.
همه اينها به موفقيت شركت در بورس كمك مي كنند اما باعث نمي شوند كه در پيچيدگي فرآيندهاي اقتصادي، جايي براي عوامل ديگر باقي نماند. عوامل ساده اي مثل اسم شركت! نتايج يك بررسي روانشناسي نشان مي دهد كه لااقل در كوتاه مدت، شركت هايي كه تلفظ اسمشان آسان تر است، در مقايسه با آنهايي كه نامشان به سختي در دهان مي چرخد يا اصلا نمي چرخد، عملكرد بهتري در بورس دارند.
اينطور كه آدام آلتر و دانيل اپن هايمر، دو نفر از روانشناسان دانشگاه پرينستون فهميده اند همه چيز به رواني و سادگي برمي گردد. وقتي مردم سعي مي كنند اطلاعات پيچيده را بفهمند معمولا روي ساده ترين بخش ها متمركز مي شوند و بنابراين موضوعات روان تر يا چيزهايي كه فكركردن به آنها ساده تر است را ترجيح مي دهند.
براي امتحان تاثير اين رفتار روي نحوه خريد مردم در بازار بورس، روانشناسان از ۱۰ نفر دانشجوي كارشناسي خواستند تا اسامي ۶۰ شركت حاضر در بورس نيويورك را براساس دشواري تلفظشان رتبه بندي كنند.
شركت هايي مانند هيلارد (Hillard) يا بارنينگ (Barning)، آسان يا روان نام گرفتند و امثال زاگيبدان (Xagibdan) و كريوومي (Creaumy) «دشوار» طبقه بندي شدند. سپس از گروه ديگري خواسته شد تا تصورشان از عملكرد هركدام از اين ۶۰ شركت را بيان كنند و احتمالا عجيب نبود كه در اين نظرسنجي شركت هاي «خوش اسم» اغلب امتياز بيشتري به دست آوردند.
آمارگيري و نظرسنجي از دانشجوهايي كه هيچ سابقه اي در بورس بازي ندارند و چيز زيادي از پيشينه و پشتوانه شركت ها نمي دانند، شايد ظاهرا بي ارزش به نظر بيايد اما محققان مي گويند كه اين وضعيت اتفاقا شباهت زيادي به بازار بورس دارد. وقتي شركت هاي كاملا جديد، سهامشان را به بازار عرضه مي كنند و خريداران، اطلاعات چنداني از وضع شركت ندارند، اسم شركت مي تواند يك عامل تاثيرگذار باشد.
براي اثبات اين حدس، آلتر و اپن هايمر در يك مطالعه ديگر، آمار مبادله سهام ۸۹ شركت بورس نيويورك را بين سال هاي ۱۹۹۰ و ۲۰۰۴ بررسي كردند. بار ديگر از ۱۶ دانشجو خواسته شد تا اسم اين شركت ها را براساس رواني تلفظ، طبقه بندي كنند و سپس عملكرد آنها در اين دوره زماني مورد مقايسه قرار گرفت.
همان طور كه تصور مي شد پيچيدگي اسم شركت با موفقيت سهامش در روز اول معامله، نسبت عكس داشت و البته از ميزان اين تاثير به مرور زمان كاسته مي شد. بعد از ۶ ماه وقتي اطلاعات بيشتري درباره وضعيت شركت و سهامش، دراختيار خريداران بود، رواني اسم ها به تنهايي عامل مناسبي براي پيش بيني عملكرد شركت به حساب نمي آمد. اما درهرحال، تاثير كلي اين پديده بر مجموعه اي از سهام خريداري شده، كاملا مشهود بود: آلتر و اپن هايمر سود حاصل از يك سرمايه گذاري ۱۰۰۰ دلاري را روي ۱۰ شركت اول و ۱۰ شركت آخر طبقه بندي و با هم مقايسه كردند، نتيجه نشان داد كه فقط بعد از يك روز، اين اختلاف به ۱۱۸ دلار و بعد از يك سال به ۳۳۳ دلار (به سود «خوش اسم»ها) مي رسد.
شايد اينطور به نظر بيايد كه اين پديده را مي توان باتوجه به رابطه اسم و حجم شركت ها توضيح داد: شركت هاي بزرگتر، مسلما بازاريابي هاي بااستعدادتري دارند كه موقع انتخاب اسم، دقت بيشتري به خرج مي دهند يا ممكن است باتوجه به پرطرفداربودن اسم هاي ساده و شكيل، سادگي نام يك شركت بين مردم دليلي بر سابقه و قدمت بيشتر شركت به حساب بيايد.اما يك بررسي آماري، روانشناسان را به اين نتيجه رساند كه رابطه خاصي بين نوع يا اندازه يك شركت و عملكرد سهامش وجود ندارد. براي اثبات اين مطلب، آلتر و اپن هايمر، موفقيت سهام شركت ها را براساس كد سه حرفي كه بورس، بدون دخالت شركت ها به آنها اختصاص مي دهد، بررسي كردند.
نتايج نشان داد كه اينجا هم، كدهاي قابل تلفظي مثل KAR در مقايسه با كدي مثل RDO از اقبال بيشتري بين خريداران برخوردار بودند. روانشناسان يك بار ديگر سود يك سرمايه گذاري ۱۰۰۰ دلاري روي شركت هاي بالا و پايين ليست را مقايسه كردند و به اختلافي حدود ۸۵ دلار در روز اول رسيدند.خب، با اين فرمول، خريد سهام به نظر كار ساده اي مي آيد. اما آيا اين دو روانشناس خودشان حاضرند روي سهام «خوش اسم» ، سرمايه گذاري كنند؟ اپن هايمر مي گويد: «نه، من پولي براي سرمايه گذاري ندارم!»
|
|
|
از ماموران ما در مريخ چه خبر؟
فرصت و روح در دو سوي مريخ متوقف مانده اند
گروه علمي فرهنگي- مريخ نورد «فرصت» در شن هاي روان به دام افتاده و در تلاش است خود را آزاد كند. مهندسان اميدوارند اين مريخ نورد بتواند اين كار را به راحتي انجام دهد، چرا كه در سال گذشته، اين مريخ نورد توانست به سادگي از وضعيتي بدتر از اين خلاصي يابد.
تله شني
دوشنبه هشتم خردادماه، فرصت در حال عبور از معبر باريكي در بين ناهمواري هاي سطح مريخ بود كه چرخ هايش در شن گير كرد. خوشبختانه اين بار چرخ ها به اندازه حادثه آوريل ۲۰۰۵ فرو نرفته اند. در آن حادثه، فرصت پنج هفته تمام در يك توده شن ۳۰ سانتي متري كه تپه برزخي نام گرفت، گير كرده بود، ولي در نهايت توانست با حركت دادن چرخ هايش در جهت عكس، خود را آزاد كند. استيو اسكوايرس از اعضاي گروه تحقيقاتي فرصت در مقايسه شرايط فعلي اين مريخ نورد با حادثه تپه برزخي مي گويد: «در آوريل گذشته، هر شش چرخ فرصت تقريباً به طور كامل فرو رفته بودند؛ اما اين بار تنها دو چرخ عقب گير كرده اند. پس از آن توقف نفس گير در برزخ مريخي، مهندسان تصميم گرفتند براي جلوگيري از هرگونه پيشامد مشابه، لغزش چرخ ها را به طور منظم بيازمايند. براي اين كار، دوربين هاي نصب شده در مريخ نورد مسافت طي شده را اندازه گيري مي كنند و رايانه مركزي اين مقدار را با مسافت طي شده بر اساس تعداد گردش هاي چرخ ها مقايسه مي كند. اگر اين دو مقدار متفاوت باشند، گردش چرخ ها متوقف مي شود.»
اين بار قرار بود فرصت ۲۴ متر حركت كند، اما پس از ۱.۵ متر جابجايي، حركت متوقف شد. سيستم اندازه گيري لغزش به موقع مشكل را متوجه شد، وگرنه احتمالاً فرصت در شرايط بدتري نسبت به تپه برزخي قرار مي گرفت. تجربه تپه برزخي سبب شد مهندسان به شيوه مناسب خروج از شن هاي روان دست يابند. در اين روش، چرخ ها مدام در جهت عكس حركت مي چرخند. در هر گردش، آج هاي روي چرخ شن را از جلوي چرخ به پشت آن منتقل مي كند و مريخ نورد به آرامي خارج مي شود. در ساعت ۳۰:۱ بامداد پنج شنبه به وقت جهاني، دستورهاي خروج از تله شني ارسال شد. كارشناسان اميدوارند فرصت به سرعت از اين وضعيت خلاص شود و اين تله شني را بررسي كند. آنها مي خواهند با بررسي دقيق هندسه اين منطقه، دليل به دام افتادن فرصت را بررسي كنند. پس از آن، فرصت مسير خود را به سوي جنوب و گودال ويكتوريا ادامه خواهد داد. بيش از يك سال است كه فرصت با سرعت ۳۰ متر در روز به سوي اين گودال در حركت است و هنوز ۹۰۰ متر ديگر با آن فاصله دارد.
حمام آفتاب
در سوي ديگر سياره سرخ، مريخ نورد «روح» هم متوقف مانده است. روح در اوج زمستان محلي مريخ به دام افتاده است و انرژي توليدي سلول هاي خورشيدي آن به ۳۲۰ وات-ساعت كاهش يافته است. ( دي ماه ۱۳۸۲ )
(ژانويه ۲۰۰۴ )كه روح بر سطح مريخ فرود آمد، انرژي توليدي سلول هاي خورشيدي اش ۹۰۰ وات-ساعت بود). مهندسان در تلاشند توان توليد انرژي روح را افزايش دهند و از اين رو، آن را در محلي با شيب ۱۱ درجه به سوي شمال متوقف كرده اند تا پرتوهاي خورشيد به بهترين شكل به آن بتابند.
البته روح در اين وضعيت بيكار نيست. دوربين هاي اين مريخ نورد درتلاشند يك تصوير پانوراماي ۳۶۰ درجه با هر ۱۳ فيلتر رنگي از اطراف خود تهيه كنند و تاكنون توانسته اند نيمي از اين تصوير را آماده كنند. ديگر ابزارهاي علمي روح هم به بررسي سنگ ها و شن هاي اطراف و همچنين آسمان مريخ مشغولند. روح تا مردادماه در همين نقطه باقي خواهد ماند و پس از آن، اندكي دوران پيدا مي كند تا آزمايش هايي را بر بستري سنگي كه هم اكنون در دسترس بازوي روباتيكش نيست، انجام دهد. به احتمال بسيار زياد، تا اواخر پاييز كه زمستان مريخ به پايان مي رسد، روح ،حركتش را از سر نمي گيرد.
|
|
|
مانيتورهايي با سريعترين زمان پاسخگويي
|
|
گروه علمي فرهنگي- مانيتوري جديد در اندازه ۱۷اينچ، توانسته است ركورد زمان پاسخگويي در دنيا را از آن خود نمايد. اين مانيتور كه قاب بسيار باريكي دارد، از چيپ هاي RTA استفاده مي كند كه زمان پاسخگويي را تا دو ميلي ثانيه كاهش داده.
تكنولوژي RTA در مانيتورهاي ۱۷۵۰ BF باعث تقويت مدت زمان پاسخگويي در قسمت رنگ خاكستري شده است. چون كه رنگ خاكستري بيشتر مورد استفاده براي بازي ها و تصاوير متحرك است، كيفيت ارائه تصوير به شدت بالا رفته است. همچنين تكنولوژي RTA باعث از بين بردن سايه هاي تصاوير متحرك نمايش داده شده، مي شود. اين امر موجب وضوح كامل تصاوير مي گردد و از هرگونه آسيب چشمي جلوگيري مي كند.
در حال حاضر در صنعت LCD زمان پاسخگويي به عنوان مهمترين عامل در محصولات تصويري به شمار مي رود و اين شركت با تلاش فراوان در اين عرضه توانست براي اولين بار در ابتداي سال۲۰۰۵ مانيتورهايي با زمان پاسخگويي هشت ميلي ثانيه و پس از آن در ژوئن ۲۰۰۵ مانيتورهايي با زمان پاسخگويي چهار ميلي ثانيه ارائه نمايد و در حال حاضر با عرضه مانيتورهايي با بالاترين زمان پاسخگويي دو ميلي ثانيه، رهبري بازار را در دست گيرد.
از ديگر مشخصات اين مدل مي توان به موارد ديگري از جمله Magic Color براي وضوح تصاوير چند رسانه اي و همچنينMagic Bright ۲ جهت ۵ حالت روشنايي براي تصاوير مختلف از قبيل نوشتاري يا ورزشي اشاره نمود. اين مدل مانيتورها براي استفاده هاي سرگرمي از جمله تماشاي ورزش و بازي ها طراحي شده است.
زمان پاسخگويي كه مهمترين شاخصه LCD به شمار مي رود، همان زمان مورد نياز براي خاموش و روشن شدن سلول هاي كريستال مايع است و به مفهوم ديگر زمان پاسخگويي فاصله زماني بين روشن ترين رنگ ها تا تيره ترين رنگ ها (سفيد تا سياه) است كه در زمان استفاده LCD براي ديدن تصاوير نوشتاري و يا صفحات وب بسيار موثر است. در حالي كه زمان پاسخگويي در نمايش تصاوير متحرك و يا بازي ها كه طيف رنگي متفاوت دارند محسوس نيست. با اين وجود، اين زمان براي رنگ هاي مياني مانند خاكستري اهميت خاصي پيدا كرده و يكي از عوامل مهم در نمايش تصاوير چند رسانه اي از جمله بازي ها و فيلم ها شده است.
|
|
|
دسترسي غيرمجاز ممنوع!
گروه علمي فرهنگي- گاهي اوقات هنگام كار با كامپيوتر مجبور مي شويد كه آن را ترك كنيد. در اين حين ممكن است فرد ديگري به طور ناخودآگاه دستش به كليدي خورده و باعث تغييرات و صدمات جبران ناپذيري به اطلاعات و داده هاي شما در كامپيوترتان شود. تا به حال فكر كرده ايد كه چه طور از بروز اين گونه حوادث پيشگيري كنيد؟ نرم افزار رايگان chrispe-lock بهترين راه براي پيشگيري از اين گونه اتفاقات است.
وقتي اين نرم افزار را برروي سيستم خود نصب كنيد، هنگام ترك كردن كامپيوتر، كافي است چند كليد تركيبي كه خودتان انتخاب كرده ايد را فشار دهيد تا كامپيوتر شما قفل شود و براي پذيرش هر نوع دستور بعدي از شما رمز عبوري را تقاضا مي كند و فقط با وارد كردن رمز تعيين شده مي توانيد به كار با كامپيوتري بپردازيد. به اين ترتيب جلوي حوادث احتمالي در هنگام ترك كامپيوتر و نيز دسترسي غيرمجاز به كامپيوتر شما گرفته مي شود. براي وانمود اين نرم افزار به آدرس زير مراجعه كنيد:
Chris-pc.com
|
|
|
ماجراي ستاره نوتروني و دنباله اش
|
|
رصدخانه فضايي پرتو ايكس چاندرا در يكي از رصدهاي طولاني خود توانسته است جزئيات جديد و مهمي را در مورد يك ستاره نوتروني كه دنباله اي از ذرات پرانرژي را به دنبال خود مي كشد، آشكار كند. رصدهاي پيشين، اين ستاره نوتروني را در مرز يك سحابي ابرنواختري نشان داده بود و اين موقعيت عجيب همراه با جهت گيري دنباله مواد، آن را به جسمي اسرارآميز بدل كرده بود.
برايان گائنزلر، از مركز اخترفيزيك اسميث سونيان كه اين ستاره نوتروني را با استفاده از تلسكوپ فضايي چاندرا بررسي كرده است، مي گويد: «رفتار اين ستاره نوتروني و دنباله اش به ما نشان مي دهند كه محيط گازي اطرافشان چه خصوصياتي دارد؛ كار ما درست مثل آن است كه حركت يك بادبادك را در هوا بررسي كنيم. البته ما هنوز مطمئن نيستيم كه اين ستاره نوتروني چطور از مكان فعلي خود سر درآورده است .»
اين ستاره نوتروني CXOU J061705/3+222127 نام دارد و به اختصار J0617 خوانده مي شود. رصدهاي پيشين نشان داده است كه اين ستاره در نزديكي مرز خارجي حبابي از گازهاي داغ و منبسط شونده قرار گرفته كه بقاياي ابرنواختري IC443 را تشكيل مي دهند. دانشمندان عقيده دارند كه J0617 نزديك به ۳۰ هزار سال پيش همزمان با انفجار ابرنواختري مولد سحابي متولد شده است و با سرعت هشتصدهزار كيلومتر در ساعت از محل انفجار دور مي شود. اما شگفت انگيزتر از سرعت ستاره نوتروني، دنباله ستاره است كه جهت گيري اش تقريبا عمود بر مسيري است كه انتظار مي رود ستاره نوتروني از مركز سحابي فرار كند. اين عدم انطباق مسيرها، دانشمندان را در مورد ارتباط اين ستاره نوتروني و ابرنواختر مولد سحابي مشكوك كرده بود.
گائنزلر و همكارانش با استفاده از رصدخانه فضايي چاندرا نشان داده اند كه ستاره نوتروني J0617 دقيقا در همان انفجاري پديد آمده است كه سحابي ابرنواختري تشكيل شده است. نخستين دليل اين است كه شكل دنباله ستاره نوتروني نشان مي دهد اين ستاره با سرعت مورد انتظار حركت مي كند كه اندكي بيش از سرعت صوت در گاز بسيار داغ سحابي ابرنواختري با دماي يك ميليون درجه كلوين است. براي مقايسه جالب است بدانيد اگر اين ستاره نوتروني دنباله دار در خارج از سحابي قرار داشت، سرعت حركتش به زحمت به ۲۰هزار كيلومتر بر ساعت مي رسيد. از سوي ديگر، دماي اندازه گيري شده براي اين ستاره با دماي ستاره اي نوتروني كه همزمان با سحابي ابرنواختري IC443 متولد شده است، همخواني دارد.
با اين حال اين پرسش هنوز باقي است كه به چه دليلي دنباله اين ستاره نوتروني در اين جهت عجيب قرار گرفته است. گروه تحقيقاتي مركز اخترفيزيكي اسميث سونيان حدس مي زنند ستاره سنگيني كه۳۰ هزار سال پيش در اين منطقه منفجر شده است، پيش از انفجار با سرعت بسيار زيادي حركت مي كرده است و در نتيجه، محل انفجار مركز فعلي سحابي ابرنواختري نيست. آنها حدس مي زنند بعدها ذرات پرسرعت گاز درون سحابي دنباله ستاره نوتروني را از هم خطي خارج كرده اند. اگر ستاره نوتروني در جايي غير از مركز سحابي متولد شده باشد و اين ذرات گاز، سحابي باشند كه دنباله را منحرف كرده اند، ستاره نوتروني بايد در مسيري نزديك به خط عمود و در جهت دورشدن از مركز سحابي ابرنواختري حركت كند.
اما اين همه ماجرا نيست. گروهي ديگر از پژوهشگران به سرپرستي مارگاريتا كارووشكا از مركز اخترفيزيك اسميث سونيان توانسته اند جزئيات بيشتري از اين ستاره نوتروني را آشكار كنند. آنها توانسته اند دنباله باريكي از گازهاي سردتر از محيط را بيابند كه به نظر مي رسد از ستاره نوتروني خارج شده اند و هم جهت با دنباله امتداد يافته اند. آنها همچنين عارضه اي نقطه اي شكل را در سحابي پرتو ايكس اطراف ستاره نوتروني يافته اند كه ماهيتش هنوز مشخص نيست. كارشناسان حدس مي زنند آزمودن اين فرضيه ها و بررسي دقيق تر جزئيات اين ستاره نوتروني به ۱۰ سال رصد نياز دارد و بدين ترتيب، سحابي ابرنواختري IC443 به يكي از هدف هاي دائمي رصدخانه فضايي چاندرا تبديل مي شود.
|
|
|
آسيا بزرگ ترين منبع پخش اسپم
|
|
ايسنا: در حال حاضر قاره آسيا بيش از هر قاره ديگري در جهان، اسپم توليد مي كند. اين در حالي است كه تا دو سال پيش، آمريكا به تنهايي نيمي از اسپم هاي رايانه اي را به جهان ارسال مي كرد. كشورهاي آسيايي از ميان ۱۲ كشور بزرگ توليدكننده اسپم در سه ماهه نخست سال ،۲۰۰۶ منشاء ۸/۴۲ درصد از اسپم هاي جهان بودند، در حالي كه سهم آمريكاي شمالي ۶/۲۵ درصد و سهم اروپايي ها ۲۵ درصد اعلام شده است. اگرچه ايالات متحده آمريكا اكنون سهم ۵۰درصدي خود از نظر اسپم ها را به يك چهارم كاهش داده است، اما باز هم اين كشور به عنوان منبع اصلي پيدايش اسپم در جهان محسوب مي شود.
بر اساس گزارش شركت امنيتي سوفوس، چين نيز با سرعت قابل توجهي براي كسب عنوان نخست در حال تعقيب آمريكا است و اين درحالي است كه آمريكايي ها با اتخاذ سياست هاي مناسب سعي در كاهش ميزان توليد اسپم دارند كه در اين زمينه موفق نيز بوده اند.
همچنين گراهام كلولي، مدير ارشد مشاوره فناوري سوفوس، اشاره كرد كه روزانه ويروس ها، وورم ها و اسب هاي تروجان جديدي طراحي مي شوند تا به كاربران بي گناه اينترنت حمله كرده و اطلاعات آنها را سرقت كنند، كاهش توليد اسپم در آمريكا نشان مي دهد كه آمريكايي ها بيش از قبل هوشيار شده اند و به اهميت حفظ رايانه هاي خود در برابر حملات مرموز هكرها، پي برده اند. آمار نشان مي دهد كه در حال حاضر از هر۴۰ پست الكترونيك ارسالي در سراسر جهان، يكي آلوده به ويروس است و ۵۰درصد از كل پست هاي الكترونيك اسپم هستند، در حقيقت اينترنت تبديل به يك شبكه آلوده شده است.
گراهام گفت: «اگر كاربر با رايانه هايي كه به ويندوز xp مجهز است، بدون هيچ نرم افزار يا بسته امنيتي، به اينترنت وصل شود و هيچ فعاليتي در اينترنت انجام ندهد، به احتمال۹۴ درصد، ظرف مدت ۶۰ دقيقه و به احتمال ۴۰ درصد، ظرف مدت ۱۰ دقيقه آلوده خواهد شد.» بازار اسپم ها، اكنون به ۳ميليارد دلار رسيده است، با اين پول آنها مي توانند فارغ از راهكارهاي آماتور، با ويروس ها و كدهاي مخرب حرفه اي تري، به كاربران حمله ور شوند.
هروسكا همچنين به كاربران رايانه پيشنهاد مي كند كه براي حفظ امنيت سيستم هاي خود در برابر حملات هكرها، حداقل سه عمل زير را به خوبي انجام دهند؛ ۱- مطمئن شوند كه نرم افزارهاي جديدي كه استفاده مي كنند، براي سيستم عامل به روز شده اند. ۲- حتما از يك فايروال استفاده كنند. ۳- از نرم افزار ضد ويروس و ضد اسپم استفاده كنند.
|
|
|
كنترل گفت وگوهاي اينترنتي
گروه علمي فرهنگي- ممكن است شما مايل باشيد، بعضي از افراد را در حين گفت گوهاي اينترنتي توسط برنامه MSN مسنجر كنترل كنيد و يا مانع از استفاده آنها از اين برنامه براي گفت وگوي اينترنتي شويد. با استفاده از نرم افزار رايگان (MSN (Msn cheeker sniffer مي توانيد از راه دور تمامي مكالمات صورت گرفته توسط نرم افزار MSN را مشاهده كنيد و يا آنها را ضبط نماييد و يا به طور كل استفاده از اين نرم افزار را ممنوع نمايد.
هنگامي كه از اين نرم افزار استفاده مي كنيد، هيچ كس به وجود آن در كامپيوتر پي نخواهد برد و وقتي استفاده از نرم افزار را غيرفعال كنيد، به هيچ وجه دوباره فعال نخواهد شد مگر اين كه شما بخواهيد و فعال شدن مجدد آن فقط با اجازه شما خواهد بود. اين نرم افزار كاربردي را مي توانيد از آدرس زير دريافت كنيد.
Msntools.net
|
|
|
سرويس ويدئويي بهبود يافته ياهو
|
|
ايسنا: ياهو سايت جديدي را راه اندازي كرد كه به كاربران كمك مي كند تا تصاوير ويدئويي مورد علاقه خود را ساده تر پيدا كرده و آنها را با ديگر كاربران به اشتراك بگذارند. ياهو با اين اقدام جديد خود موفق شد تا در راستاي ايجاد رقابت بيشتر در زمينه جست وجوي ويدئويي با شركت هاي گوگل، اي او ال، ام اس ان و ديگر سايت هاي به اشتراك گذاري ويدئو، گام تازه اي برداشته باشد.
بازديدكنندگان سايت اينترنتي video.yahoo.com مي توانند كليپ ها و تصاوير ويدئويي مورد نظر خود را ذخيره كنند و كاربران با مراجعه به اين سايت براي به اشتراك گذاري تصاوير ويدئويي در وب سايت يا وبلاگ شخصي خود، از ويدئو پلير ياهو استفاده كنند. كاربران مي توانند در حال جست وجو به يك پايگاه اطلاعات ياهو كه شامل موسيقي، اخبار، ورزشي و بخش هاي ديگر است، دسترسي داشته باشند.
محبوبيت تصاوير ويدئويي آنلاين در حال افزايش است و به همين منظور موتورهاي جست وجوگر بزرگ در اين زمينه فعاليت خود را آغاز كرده اند. اما سايت هاي ديگري در اين زمينه پيش هستند، در طول يك هفته از ماه مه، ۴۳ درصد از مراجعات كاربران براي تصاوير ويدئويي در وب سايت مربوط به سايت youtube.com بوده است و سايت myspace نيز سهم خود را به ۲۴درصد رساند؛ همچنين سهم هركدام از سايت هاي ياهو، ام اس ان، گوگل و اي او ال كمتر از ۱۰درصد اعلام شد.
|
|
|