شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۰۵ - Jun 10, 2006
گام هاي اساسي در مقابله با احساس شكست
آستين هايت را بالا بزن
ليلا هادي
000582.jpg
همه ما با شنيدن واژه شكست احساس افسردگي و نااميدي مي كنيم. شايد فقط عده كمي از افراد شكست را به عنوان تجربه اي عبرت آموز تلقي كنند و آن را همچون نردباني براي رسيدن به موفقيت هاي آينده بدانند. اگر در پي آن هستيد كه از ميان شكست ها و ناكامي هاي زندگي خود عبور كنيد و به موفقيت دست يابيد، نخست بايد به درستي معناي واقعي شكست را بدانيد و سپس با شناخت دلايل اصلي آن بتوانيد آنها را به سوي پله هاي ترقي و پيشرفت هدايت كنيد.
شكست به زبان ساده يعني دست نيافتن به انتظاراتي كه خودتان يا ديگران از شما دارند. در واقع هنگامي كه ما قادر نباشيم به اين انتظارات عمل كنيم، احساس شكست خواهيم داشت، اما در چنين هنگامي لازم است اين نكته مهم را نيز به خاطر داشته باشيد كه شما فقط در يك زمينه خاص دچار شكست شده ايد و عدم موفقيت تان به معناي ناكامي در تمامي جنبه هاي زندگي نيست. اين نكته اولين گام اساسي براي غلبه بر احساس شكست و نااميدي است. از مهمترين علل شكست و عدم موفقيت مي توان نكات زير را برشمرد:
۱ - عدم تلاش: هنگامي كه شما مجبور به انجام كاري هستيد معمولاً از علاقه و اشتياقتان نسبت به آن عمل كاسته مي شود به طوري كه تمامي توان و تلاش خود را براي به ثمر رساندن آن به كار نمي گيريد. بهترين راه حل در چنين زماني آن است كه به صراحت با كساني كه شما را ملزم به انجام كار كرده اند، گفت وگو كنيد و دلايل عدم علاقه تان را مطرح سازيد. صحبت در زمينه مشكلات يكي از بهترين شنيده هايي است كه در نهايت به متقاعد شدن يكي از طرفين مي انجامد. در واقع اگر شما براي انجام كاري به خوبي متقاعد نشده باشيد در اين صورت بدون اشتياق دست به كار مي شويد و هيچ تلاشي براي آن نمي كنيد كه اين موضوع بي حوصلگي و تنبلي در انجام امور را نيز به همراه خواهد داشت. براي غلبه بر احساس بي حوصلگي در انجام كارها براي خودتان در صورت به ثمر رساندن آن جايزه اي تعيين كنيد. اين موضوع به شما انگيزه مي دهد تا براي رسيدن به خواسته تان آستين ها را بالا بزنيد و با تمامي توان دست به كار شويد؛ اين دقيقا همان روشي است كه براي تربيت دلفين ها به كار گرفته مي شود. مربيان پرورش دلفين ابتدا با طعمه قرار دادن يك ماهي، حيوان را تشويق به پرش مي كنند. هر بار كه دلفين به طعمه دست مي يابد، ماهي را در محل بالاتري قرار مي دهند تا به اين صورت دلفين را تشويق به پرش بالاتري كنند. شايد در اين ميان دلفين حتي به مراتب موفق به گرفتن ماهي نشود، اما با اين حال دست از تلاش نمي كشد و هر بار سعي مي كند پرش بلندتري داشته باشد. در واقع مربي با اين كار حيوان را در بلاتكليفي قرار مي دهد و دلفين نيز اين پيام را به خوبي دريافت مي كند. از اين رو با اينكه مي داند با هر پرش فقط 50 درصد شانس موفقيت دارد، اما براي رسيدن به طعمه موردنظر تلاش مي كند، چرا كه مي داند اگر قادر نباشد در هر پرشي به ماهي برسد دفعه بعد مجبور است براي دستيابي به آن پرش بلندتري داشته باشد. در مورد انسان ها نيز وضعيت به همين صورت است.
۲ - عدم اعتماد به نفس: گاهي شما تمامي توان و نيروي خود را براي بهتر انجام شدن امور به كار مي گيريد، ولي به دليل عدم اعتماد به نفس، خود را موفق نمي دانيد. براي غلبه بر چنين احساسي لازم است نخست خود را باور كنيد و با گسترش افكار مثبت در وجودتان، آنها را جايگزين افكار و گرايشات منفي ذهنتان نماييد؛ به اين روش خود الهامي نيز مي گويند. در واقع هرگاه به حد كافي احساس دلگرمي و اميدواري نداشتيد كافي است چندين بار به خودتان بگوييد: من به خودم مطمئنم ، من سرشار از انرژي و اشتياق هستم ، من همان كسي هستم كه مي توانم فقط از عهده اين كار بربيايم و... . با اين كار و تكرار چندين باره اين جملات، اين اطمينان و اعتماد ملكه ذهنتان خواهد شد و ناخودآگاه در انجام امور به شما دلگرمي خواهد داد. بعد از مدتي متوجه مي شويد كه پيش از انجام هر كاري از روي عادت ابتدا به خود پشتگرمي مي دهيد و سپس اقدام به انجام امور مي كنيد.
۳ - ترس از شروع كار: يكي از خصوصيات ذاتي انسان ها اين است كه در برابر هر پديده جديدي مقاومت مي كنند و به راحتي آن را نمي پذيرند. هر يك از ما اين ويژگي را در درجات مختلف ديديم، بنابراين هنگامي كه كاري را براي اولين بار انجام دهيد احساس تنش و اضطراب ناشي از آن امري عادي خواهد بود.
بهترين شيوه براي غلبه بر تشويش و اضطراب در چنين مواقعي استفاده از قدرت تجسم و تصور فكر است. با قدرت تصور فكرتان مي توانيد پيش از اينكه براي انجام كاري دست به كار شويد، خود را در حال انجام آن تصور كنيد. در واقع با تكرار و تمرين آن فعاليت در ذهنتان براي نخستين بار، اما در مراتب مختلف آن را انجام مي دهيد. با اين تمرين هنگامي كه نخستين بار مشغول به كار مي شويد گويا اين فعاليت را پيش از اين نيز انجام داده ايد و ديگر برايتان تازگي نخواهد داشت. به اين ترتيب مي بينيد كه اضطراب و تنش نيز به اندازه قابل توجهي كاهش مي يابد.
۴ - اهداف غيرواقعي: اين عامل را مي توان يكي از مضرات اعتماد به نفس بالا دانست. در اين حالت شما بدون آنكه متوجه ماهيت هدف موردنظرتان باشيد، براي رسيدن به آن تلاش مي كنيد. درحالي كه پيش از هر اقدامي بايد ابتدا ماهيت هدف و همچنين زمان لازم براي دستيابي به آن را برآورد كنيد. اگر بدون توجه به چنين نكاتي دست به كار شويد، وقتي به نيمه راه تلاش خود مي رسيد، احساس نااميدي و خستگي مي كنيد و به سرعت از ادامه هدفتان دست مي كشيد يا ترجيح مي دهيد كه مسير دستيابي به آن را تغيير دهيد. يا گاهي اوقات حتي تصميم به تغيير هدفتان خواهيد داشت. براي جلوگيري از چنين پيامدهايي لازم است پيش از حركت به سوي هدفتان تفاوت ميان هدف نهايي و اهداف مرحله اي را به خوبي بدانيد.
هدف نهايي غايي ترين خواسته اي است كه شما در پي رسيدن و دست يافتن به آن هستيد، اما اهداف مرحله اي، آن دسته اهدافي هستند كه در روند دستيابي به هدف نهايي در سر راه مسيرتان قرار دارند و به شما در اين راه ياري مي رسانند. پس به خاطر داشته باشيد كه همواره در مواجهه با هر گونه ناكامي بايد هدف نهايي خود را ثابت نگه داريد. آنچه در اين مواقع بايد تغيير كنند اهداف مرحله اي هستند. بنابراين با درايت كافي به اهداف بلندمدت خود بنگريد و براي دستيابي راحت تر به خواسته تان، آن را به اهدافي كوچك تر تقسيم كنيد. اولين نشانه درايت يك فرد آگاه، داشتن هدفي مشخص، قابل كنترل، دست يافتني و ثمربخش در گستره خاصي از زمان است.
اكثر اوقات ما نمي توانيم جلوي روند پيشامدها و حوادث را بگيريم، اما به طور حتم قادر هستيم واكنش ها و رفتارهاي خود را در هنگام رويارويي با حوادث تغيير دهيم. انسان ها فقط براي گلايه و شكايت از سختي هاي زندگي به اين جهان پا نگذاشته اند. شايد اين صحبت كمي تكراري باشد، اما به اين نكته عميق تر بينديشيد كه زندگي هر يك از ما داراي معناي وسيع تري است. اگر بتوانيد اين موضوع را به خوبي براي خودتان به صورت يك باور بپذيريد در اين صورت خواهيد ديد كه تمامي شكست ها ناگوار نيستند، بلكه هر شكستي تجربه اي عبرت انگيز است كه به موفقيت هاي روشن آينده مي انجامد.

درمانگاه
حواس پرتي و اختلال خلقي
000585.jpg
ايلنا : يك متخــصص بيماري هاي اعصاب و روان گفت: پرش افكار و حواس پرتي از علائم ابتلا به اختلال خلق ادواري است.
دكتر مهران محمديان افزود: مصرف مشروبات الكلي، كاهش خواب، افزايش انرژي، پرحرفي بيش از حد و خودبزرگ بيني از ديگر علائم ابتلا به اختلال خلق ادواري يا سيكلو تايمي است.
وي اظهار داشت: اختلال خلق ادواري حالت خفيف تر اختلال دوقطبي است و بيماران مبتلا به اين اختلال در ميان دو قطب يعني سرخوشي بيش از حد (مانيا) و افسردگي قرار دارند.
محمديان با اشاره به ملاك هاي تشخيص افسردگي در اين بيماران، افزود: تغيير خلق به صورت غمگيني، احساس بي كفايتي و بي لياقتي، كاهش انرژي، اختلال خواب و كاهش قدرت تصميم گيري از ملاك هاي تشخيص افسردگي در بيماران مبتلا به اختلال خلق ادواري است.
وي يادآور شد: كاهش اشتها، كاهش وزن، احساس گناه، اختلال در يادگيري، اختلال در تمركز حواس و داشتن افكار و تمايلات خودكشي از ديگر ملاك هاي تشخيص افسردگي در اين بيماران است.
اين متخصص، به  راه هاي درمان اختلال خلق ادواري اشاره كرد و گفت: بهبودي اين اختلال بستگي به آموختن احساس كنترل و غلبه بر محيط توسط بيمار دارد كه مي توان در اين مسير از تركيب روان درماني و دارو درماني نيز به عنوان موثرترين راه درمان استفاده كرد.
محمديان افزود: تجويز دارو براي درمان بيماري بايد توسط پزشك و يا روان پزشك معالج صورت گيرد كه البته استفاده از گروه درماني نيز توسط روان شناس باليني در درمان اين بيماري نقش موثري دارد.
وي در خصوص راه هاي پيشگيري از ابتلا به اختلال خلق ادواري در فرد گفت:
استفاده به موقع از مشاوره، آموزش مهارت هاي زندگي و توانايي حل مسئله و بهبود وضعيت اقتصادي و اجتماعي در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري موثر است.
وي افزود: ايجاد روحيه اميدواري در شهروندان، افزايش اشتغال، داشتن يك شبكه حمايتي قوي از اطرافيان و دوستان، اميد به آينده و تلاش براي رسيدن به اهداف كوتاه مدت و بلندمدت نيز در پيشگيري از ابتلاي افراد به اختلال خلق ادواري نقش موثري دارد.

دريچه
نقش مادر در بيماري  قلبي كودك
ايسنا: يك متخصص بيماري هاي داخلي گفت: مراقبت بهداشتي مادران در دوران بارداري و قبل از آن، تا حدودي مي تواند از تولد كودكان مبتلا به بيماري هاي قلبي مادرزادي پيشگيري كند.
دكتر حمزه معماريان در خصوص بيماري هاي قلبي گفت: سن مبتلايان به بيماري هاي قلبي به دليل تغيير ماهيت و شيوه زندگي، استرس و نوع تغذيه با توجه به دهه هاي گذشته در كشور كاهش يافته است.
وي ادامه داد: فاصله گرفتن از غذاهاي سنتي و روي آوردن خانواده ها به غذاهاي فست فود باعث افزايش تعداد مبتلايان به بيماري هاي قلبي شده است. اين متخصص بيماري هاي داخلي افزود: در حال حاضر شايع ترين بيماري قلب و عروق، كرونر قلبي است كه اين بيماري ناشي از رسوب چربي هاي مضر در جدار عروق است.
وي گفت: كنترل قند، فشارخون، افزايش فعاليت، نوع تغذيه،  كم كردن استرس و استفاده از روغن هاي گياهي همچون روغن زيتون و روغن هسته انگور مي تواند از بروز بيماري قلبي جلوگيري كند.
دكتر معماريان تصريح كرد: در حال حاضر با وجود امكانات و وسايل پيشرفته در سال هاي اول، بيماري هاي مادرزادي قلبي تشخيص داده شده و كمتر به سن بلوغ مي رسد و به راحتي مي توان درمان كرد.
بستني هاي سنتي غيربهداشتي اند
000588.jpg
ايلنا: كارشناس تغذيه مركز بهداشت استان قزوين به شهروندان توصيه كرد، از مصرف بستني هاي سنتي به علت چربي بالا و تهيه غيربهداشتي آن خودداري كنند. شادي منجم با بيان اينكه خامه هاي مصرفي در بستني هاي سنتي بايد پاستوريزه باشد، گفت: در صورت غير بهداشتي بودن محل توليد، توزيع و نگهداري اين مواد، بستني تبديل به منبع غني آلودگي و ميكروبي و منجر به مسموميت همراه با استفراغ، دل پيچه و تهوع مي شود.
وي استفاده از زعفران واقعي در تهيه بستني هاي سنتي را مثبت ارزيابي كرد و افزود: اما استفاده از گلرنگ در اين بستني تا حد كمي خاصيت سمي داشته و براي سلامتي انسان مضر است.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اينكه كلسيم ماده اصلي تشكيل دهنده  استخوان ها و دندان ها است، اظهار داشت: كودكاني كه به خوردن لبنيات عادت ندارند با خوردن بستني مي توانند تا حدي كمبود كلسيم خود را جبران و كم كم به خوردن لبنيات علاقه مند شوند.

سلامت
اجتماعي
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
خارجي
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
شهري
علمي فرهنگي
راهنما
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   خارجي   |   فرهنگ و آموزش   |  
|  سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   علمي فرهنگي   |   راهنما   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |