با حضور مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و كارگزاران گردشگري كشور
كارگاه آموزشي ارزان سازي سفر در تهران برگزار شد
|
|
گروه علمي فرهنگي- گلنوش راد افزون: كارگاه آموزشي ارزان سازي سفر با حضور معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، مسئولان استاني اين سازمان و جمعي از مسئولين و كارگزاران مرتبط با خدمات مسافرتي و گردشگري در هتل استقلال تهران برگزار شد.
در آغاز به كار اين كارگاه، ملك زاده معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، ارزان سازي سفر را به عنوان تكليف و تعهدي ملي براي اين سازمان بيان كرد و گفت: ارزان سازي سفر يك شعار تبليغاتي نيست، بلكه اصلي مهم در اهداف و برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است.
وي افزود: پيش از فرارسيدن رمضان، بحث ارزان سازي سفر از ده مسير در كشور شروع و نتايج بسيار خوبي نيز از آن كسب كرديم.
به همين دليل تصميم گرفتيم با همكاري كارشناسان و گروه هاي مختلف و مراكز اقامتي كشور، حركت تازه اي را در پيشبرد اهداف سازمان در زمينه ارزان سازي سفر آغاز كنيم.
وي از امضاي تفاهم نامه اي با رئيس سازمان سياحتي و گردشگري منطقه آزاد كيش خبر داد و گفت: براساس اين تفاهم نامه حدود 30 درصد تخفيف براي تمام مسافرين در همه فصول سال در نظر گرفته شده است، درخصوص كاركنان دولت نيز 30 درصد تخفيف به مراكز اقامتي و 20 درصد تخفيف به امور پذيرايي و تغذيه آنها اختصاص داده ايم.
معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ارتباط با ساير اقداماتي كه در زمينه ارزان سازي سفر انجام شده است، گفت: ما در اجراي تورهاي ارزان قيمت، از شيوه مديريت غيرمتمركز استفاده كرديم، يعني مسئولان هماهنگي تورهاي ارزان قيمت در استان ها و شهرستان ها، به صورت مستقل، اما با نظارت سازمان عمل مي كنند.
وي ادامه داد: مسئولان هماهنگ كننده شبكه تورهاي ارزان قيمت در هريك از استان هاي كشور، بايد با استفاده از روش هايي كه در كارگاه آموزش ارزان سازي سفر به آنها ارايه مي شود، نسبت به ارتباط نزديك با كارگزاران اصلي در امور تورگرداني، دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي و عاملين فروش، راهكارهاي مناسبي را به صورت غيرمتمركز اتخاذ كنند.
ملك زاده افزود: تلاش ما فرهنگ سازي و معناسازي بحث سفر و گردشگري در بين ملت است.وي خاطرنشان كرد: در كشور ما سفر جريان معناداري ندارد و در گردشگري به طور مشخص خروجي نداريم.وي در توضيح خروجي سفر و گردشگري گفت: خروجي و توليد گردشگري در كشور به مساله تور و تورگرداني مربوط است و در كنار آن انگيزه براي سفر نيز به دليل نرخ بالاي قيمت ها و نبودن برنامه ريزي صحيح در مراكز اقامتي كم شده است.
وي بار ديگر به موضوع بن سفر اشاره كرد و گفت: موضوع بن سفر بارها از سوي ما مطرح شده است و رسانه ها نيز خواستار مطلع شدن از اقداماتي هستند كه در اين زمينه صورت گرفته است.
ملك زاده گفت: در سال جاري، بودجه لازم بدين منظور اختصاص داده نشده، اما با پيگيري رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و پيشنهاد معاون اول رئيس جمهوري، قرار شده آيين نامه اختصاص بودجه به بن سفر، به يكي از كميسيون هاي فرعي دولت ارسال تا اين مساله با جديت بيشتر رسيدگي شود.
وي در خصوص انتقادهايي كه در اين مورد به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري شده است گفت: موضوع بن سفر به اين سازمان مربوط نيست، ما تنها سياستگذاريم و مي توانيم با بخش خصوصي و سرمايه گذاران در اين بخش وارد معامله شويم.
ملك زاده در پايان از بهبود اوضاع سفر در آينده نزديك اظهار اميدواري كرد و گفت: قصد داريم با همكاري حوزه معاونت گردشگري و اداره كل تدوين و استانداردها، در معناپيداكردن سفر براي عموم اقدام كنيم تا با ارايه تسهيلات ويژه و ايجاد انگيزه براي مسافرين، گردشگري را به نسبت قبل آسان تر كنيم.
پس از صحبت هاي ملك زاده، كارگاه آموزشي ارزان سازي سفر وارد مباحث تخصصي خود شد.
در اين كارگاه، كه پس از افطار آغاز شده بود و تا پاسي از شب ادامه داشت، نمايندگان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برخي از استان هاي فعال در گردشگري و نيز صاحبان آژانس هاي مسافرتي و تورگردانان بحث هاي علمي گوناگوني را مطرح كردند.
|