آيا شاخص، با تزريق 50ميلياردتومان صعودي مي شود؟
جزئيات تازه از نشست بزرگان بورس
گروه بورس- با عبور از فصل پاييز و آغاز زمستان، شاخص هاي بورس تهران با روند نزولي همراه شدند.
اين موضوع، بازيگران ريزودرشت بازار سهام را به موقعيت ها و واكنش هاي متفاوت وا داشته است.
به گزارش همشهري، تحولات اخير بازار سرمايه، برخي از بازيگران اصلي بازار را بر آن داشت تا در يك جلسه هم انديشي، نسبت به وضعيت كنوني بازار و تزريق نقدينگي براي جلوگيري از كاهش بيشتر شاخص، تصميماتي را اتخاذ كنند.
اگرچه اين خبر به صورت رسمي تاييد نشد، اما مديران حاضر در اين جلسه، برگزاري چنين نشستي را تاييد مي كنند. هرچند اخبار اوليه از اين حكايت داشت كه جلسه مزبور با هماهنگي سازمان بورس برگزار شده، اما اخبار تكميلي حاكي است ، سازمان بورس در برگزاري اين جلسه نقشي نداشته است. از سوي ديگر خبر مي رسد مديران شركت هاي بورس، جسته و گريخته جلساتي را به صورت خودجوش در واكنش به وضعيت كنوني بورس برگزار مي كنند. مصطفي اميدقائمي- مديرعامل شركت سرمايه گذاري صبا تامين- در خصوص برگزاري چنين جلسه اي در هفته گذشته مي گويد: هفته گذشته چند تن از مديران شركت هاي سرمايه گذاري، در نشستي به بررسي وضعيت كنوني بازار پرداختند.
وي با بيان اين كه نتايج اين جلسه بسيار مثبت بوده، گفت: ديدگاه همه افراد حاضر در اين جلسه به بازار مثبت بود و قرار بر اين شد تا سهام خريداري شده در بلندمدت نگهداري شود. وي در خصوص برخي اخبار منتشرشده مبني بر وعده هاي سازمان بورس به اين شركت ها براي تزريق نقدينگي به بازار سهام گفت: سازمان بورس نقشي در برگزاري اين جلسه نداشت و شركت كنندگان به صورت خودجوش و براي كمك به بازار در اين جلسه حاضر شدند. مديرعامل شركت سرمايه گذاري صبا تامين با بيان اين كه مسئولان سازمان بورس همه تلاش خود را براي رونق بخشيدن به معاملات بورس انجام مي دهند خاطر نشان كرد: اعتقاد كلي در اين جلسه بر اين بود كه به رغم تحولات سياسي، موقعيت كنوني بازار حاد نيست و پس از يك افت مقطعي، رونق بازار آغاز خواهد شد.
در حاليكه برخي از بزرگان بورس با برگزاري چنين جلساتي درصدد تزريق نقدينگي به بازار هستند شنيده ها حاكي از آن است كه جو كنوني بازار مبتني بر نبود اعتماد بزرگان بورس به يكديگر است و بسياري از بازيگران اصلي و بزرگ بورس، اعتماد خود را به يكديگر در نتيجه انجام معاملات كلان از دست داده اند؛ به طوري كه در حال حاضر بسياري از بزرگان بازار سهام، از جمع آوري سهام عرضه شده در بورس واهمه دارند و اعتقادشان بر اين است كه چرا بايد با جمع آوري سهام عمده، تاوان عرضه سهام ديگر شركت ها را بپردازند؟
بر اين اساس، هفته گذشته خبري در خصوص انجام عرضه عمده توسط دو شركت بيمه منتشر شد. اين دو شركت ضمن رد هرگونه شايعه عرضه 10ميلياردتومان سهام، ديگر شركت هاي بزرگ بورس را مسئول ايجاد صف هاي فروش سهام در بازار معرفي كردند.سيد يوسف موسوي نسب -مدير سرمايه گذاري هاي بيمه مركزي- در اين باره به همشهري گفت: متاسفانه جوي در بازار ايجاد شده كه بيمه مركزي و ايران با عرضه عمده سهام، از كمك به بازار جلوگيري كرده اند، در حالي كه اين گونه نيست و در اين مورد، شركت هاي ديگري نقش داشته اند. بابايي - از مسئولان اداره سرمايه گذاري هاي شركت بيمه ايران- نيز با رد اين خبر گفت: عرضه سهام را بيمه ايران انجام نداده است. ما همواره سعي داشته ايم با جمع آوري سهام به بازار كمك كنيم اما متاسفانه بسياري از اوقات، پس از جمع آوري سهام، متوجه شده ايم كه عرضه سهام ديگر شركت ها و سهامداران بزرگ بورس را جمع كرده ايم. وي در ادامه خاطرنشان كرد: بيمه ايران همواره سهام عرضه شده در بازار را جمع مي كند اما بسياري اوقات دولتي ها عرضه كننده سهام هستند. وي تاكيد كرد: اگر قرار است از بازار حمايت شود دولتي ها نيز بايد از آن حمايت كنند درحالي كه بسياري اوقات اين شركت ها عرضه كننده سهام هستند و ما اين سهام را جمع آوري مي كنيم.
كارشناسان معتقدند، در هيچ جاي قانون آورده نشده است كه شركتي حق فروش سهام خود را ندارد. برخي ديگر از فعالان بازار بر اين باورند كه در شرايط كنوني مي توان با تزريق 400تا۵۰۰ميلياردريال نقدينگي، بازار را به تعادل رساند اما آيا با وجود جو بي اعتمادي در بازار چنين كاري شدني است؟
|
|
افول قدرت هاي سنتي در بورس تهران
|
|
گروه بورس- تازه ترين آمار دريافتي نشان مي دهد در حالي كه قدرت هاي جديدي در بازار سهام ظهور كرده اند، ارزش سهام قدرت هاي سنتي بورس به تدريج در حال كاهش است.به گزارش همشهري، همزمان با نزول ارزش بازار سهام گروه هاي خودرو، سيمان و هلدينگ ها، گروه هاي پتروشيمي، معادن، فلزات و دارو صعودي جالب توجه را به نمايش گذاشته اند. طبق آخرين گزارش هاي آماري موجود، در آغاز زمستان امسال گروه پتروشيمي براي نخستين بار در تاريخ فعاليت بازار سرمايه، در جايگاه دوم بورس از نظر ارزش بازار ايستاده و گروه معادن نيز به رتبه چهارم صعود كرده است. در اين ميان گروه سيمان كه تا اوايل سال 84 بزرگترين گروه فعال در بورس به حساب مي آمد، به رتبه سوم نزول كرد و هلدينگ ها كه تا اوايل امسال سومين گروه بزرگ بورس بودند، در جايگاه پنجم جاي گرفته اند. ضمن اينكه جايگاه خودروسازان در صدر جدول بورس به شدت تضعيف شده است.
آمار
در حال حاضر مجموعه خودروسازان و قطعه سازان بورس با ارزش بازاري معادل 51 هزار و 400 ميليارد ريال بزرگترين گروه سهامي در بورس تهران به حساب مي آيند. اين گروه 5/14درصد از كل ارزش هاي موجود در بورس تهران را به خود اختصاص داده است.در حال حاضر سهام 31شركت خودروساز و قطعه ساز در بورس تهران پذيرفته شده است.گروه شركت هاي فعال در صنايع توليد مواد پتروشيمي و شيميايي با فاصله اي اندك رتبه دوم را در اختيار گرفته اند. ارزش بازار اين گروه در پي صعود سريع قيمت سهام اين دسته از شركت ها، به مرز 49 هزار ميليارد ريال رسيده. اين گروه در مجموع 9/13 درصد از كل ارزش بورس را به خود اختصاص داده است.
معادن و فلزات
بسياري از فعالان بازار بر اين باورند كه با توجه به ماهيت روندهاي حركتي در قيمت سهام دو گروه معادن و فلزات بايد اين دو گروه را در يك چارچوب كلي ارزيابي كرد.اگر اين تحليل را بپذيريم، بايد بگوييم ارزش بازار مجموعه سهام معادن و فلزات در حال حاضر بزرگترين دسته در بورس تهران است. در آغاز زمستان امسال ارزش كل سهام حاضر در اين گروه از مرز 58 هزار ميليارد ريال گذشته و اين مجموعه 6/16درصد از كل ارزش هاي موجود در بورس را به خود اختصاص داده است.
جابه جايي در صدر
براساس اين گزارش، در آغاز زمستان برخي تحولات روي داده در بورس تهران موجب شد به ناگاه يكهزار ميليارد ريال از ارزش بازار سهام پتروشيمي خارك كاسته شود، به اين ترتيب پس از دو ماه بار ديگر سرمايه گذاري غدير به لطف اعمال سياست حجم مبنا و قفل شدن بازار عرضه و تقاضاي سهامش بار ديگر به صدر جدول بزرگان بورس بازگشت. در پي اين تحول پتروشيمي خارك در رتبه دوم اين جدول ايستاد. در حال حاضر ارزش كل سهام غدير 20 هزار و 619 ميليارد ريال و ارزش كل سهام پتروشيمي خارك 20 هزار و 502 ريال است.
|
|
روندها
گروه هاي منتظر توجه بازار
گروه بورس - اگرچه همبستگي حركت شركت هاي معدني با شاخص هاي كل بورس اوراق بهادار بسيار بالاست و افت چند هفته اخير برخي از اين شركت ها را مي توان به مسائل كلان سياسي و اقتصادي موثر بر بازار سرمايه نسبت داد؛ اما در بازارهاي جهاني نيز افت مقطعي قيمت هاي فلزات گرانبها، و برخي فلزات ديگر همچون روي و مس بر نگراني سهامداران معدني افزوده است. سوال مهمي كه در ذهن اكثر سهامداران نقش بسته است، شناسايي و معرفي صنعت برتر بازار طي ماه هاي آينده در صورت ادامه ركود در گروه معدني است.
گروه بانكداري:در اين گروه 3 بانك پارسيان، بانك اقتصاد نوين و بانك كارآفرين حضور دارند كه هر 3 شركت مذكور در حال حاضر با صف خريد مواجهند. بانك پارسيان در عملكرد 6 ماهه خود 3/49 درصد از سود خود را پوشش داده و بانك اقتصاد نوين نيز در عملكرد 3 ماه خود با وجود اينكه با نصف سرمايه فعلي فعاليت مي كرد، 30 درصد از سود خود را پوشش داده است. با توجه به عملكرد اين بانك شايعاتي مبني بر تعديل 28 درصدي عايدي به گوش مي رسد كه دور از واقع به نظر نمي رسد. بانك كارآفرين نيز كه چند وقت پيش با تعديل مثبت 15 درصدي عايدي مواجه شد كه اين امر اقبال بازار به گروه بانكداري را تقويت كرد.
گروه ساختماني:در اين گروه 12 شركت فعال در بورس حضور دارند كه در حال حاضر نماد شركت هاي مجتمع هاي توريستي و رفاهي آبادگران ايران، سرمايه گذاري شاهد، عمران و توسعه فارس و سرمايه گذاري مسكن با تعادل؛ نماد شركت هاي بين المللي توسعه ساختمان و سامان گستر اصفهان با صف فروش و نماد شركت هاي سرمايه گذاري ساختمان ايران، نوسازي و ساختمان تهران و سرمايه گذاري توسعه شهري توس گستر با صف خريد مواجه اند.
|
|
شاخص بورس به 10 هزار نزديك شد
گروه بورس- با افت معاملات بازار سهام در روز گذشته، شاخص بورس تهران فقط 6 واحد تا رسيدن به 10 هزار واحد فاصله دارد.
به گزارش همشهري، شاخص كل بورس تهران در معاملات روز گذشته با 11 واحد كاهش به 10 هزار و 6 واحد رسيد به اين ترتيب اين شاخص بار ديگر خود را به 10 هزار نزديك تر كرد. شاخص بورس تهران در آذرماه سال جاري پس از 11ماه از مرز 10 هزار واحد فراتر رفت.ديروز شاخص هاي بازده بازار و صنعت نيز هر كدام به ترتيب با 36 و 12 واحد كاهش روبه رو شدند، اما شاخص واسطه گري هاي مالي 43 واحد افزايش يافت.براساس اين گزارش، در معاملات روز گذشته، بانك پارسيان تنها شركتي بود كه توانست بيش از يك واحد شاخص را مثبت كند و در پايان معاملات توانست 5/1واحد شاخص بورس را بالا بكشد. اما در مقابل شركت هاي سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات و پتروشيمي خارك دو شركتي بودند كه بيشترين سهم را در افت شاخص داشتند.
|
|
ثبت۳هزار تقاضا
براي خريد 31ميليون سهم بانكي
گروه بورس- در معاملات روز گذشته بورس تهران 3هزار و 160تقاضا براي خريد سهام بانك ها در كارگزاري ها به ثبت رسيد.
به گزارش همشهري، مبادلات روز گذشته بورس تهران در حالي رقم خورد كه صف هاي خريد سهام بانك ها به 31ميليون سهم رسيد. در اين ميان صف هاي خريد سهام بانك پارسيان به 23ميليون سهم رسيد. سهامداران براي خريد سهام اين بانك 2هزار و 400تقاضا پركردند. همچنين صف هاي خريد سهام بانك اقتصاد نوين و كارآفرين نيز به 7ميليون سهم رسيد.
براساس اين گزارش،ديروز همچنين شركت نورد و لوله اهواز در جدول تقاضاي بازار قرار گرفت و سهامداران براي خريد اين سهم 107 تقاضا به ثبت رساندند. از سوي ديگر در معاملات ديروز صف هاي فروش سهام گروه معادن همچنان سنگين بود. ديروز صف فروش شركت توسعه معادن روي به 13ميليون سهم رسيد. صف هاي فروش گل گهر نيز از مرز 4ميليون سهم فراتر رفت. صف هاي فروش چادرملو نيز با يكهزارو 39تقاضا به 5ميليون سهم رسيد. ديروز در مجموع صف هاي فروش سهام شركت هاي معدني به 25ميليون سهم رسيد و 5هزار و 524 دستور فروش براي اين شركت ها صادر شد.
|
|
اختلاف در تعيين قيمت سهام شركت مس
گروه بورس در حالي كه مسئولان وزارت صنايع از تعيين قيمت پايه 832 توماني براي هر سهم شركت ملي مس براي عرضه در بورس خبر مي دهند، رئيس سازمان بورس تاكيد كرد؛ قيمت اين سهام را فقط عرضه و تقاضاي بازار تعيين مي كند.به گزارش اطلاع رساني بورس تهران، علي صالح آبادي گفت: قيمت سهام شركت صنايع مس ايران را عرضه و تقاضاي بازار، براساس اطلاعاتي كه شركت منتشر كرده، تعيين مي كند.او افزود: قيمت اين سهام نمي تواند دستوري باشد و برخي قيمت گذاري هاي اعلام شده مبنايي ندارد.رئيس و سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار درباره تعيين تكليف دارايي هاي سازمان كارگزاران و بحث هايي كه در اين باره وجود دارد خاطر نشان كرد: در اين باره همه تصميمات در كميته ماده 57 اتخاذ خواهد شد و اين تصميمات ملاك عمل خواهد بود. در حال حاضر صالح آبادي، قرباني فريد و فاطمي زاده سه عضو كميته ماده ۵۷ هستند.
|
|
|
|