گروه سياسي- رئيس مجلس با تأييد خبر استرداد لايحه مديريت خدمات كشوري از سوي دولت گفت: اگر مذاكرات ما با دولت براي يافتن يك راه حل مرضي الطرفين به نتيجه نرسد طبق قانون موظفيم تقاضاي استرداد دولت را در مجلس مطرح كرده و به رأي بگذاريم.
غلامعلي حداد عادل در كنفرانس مطبوعاتي روز گذشته خود علت تقاضاي اين استرداد را نگراني دولت از بار مالي اين لايحه عنوان كرد و افزود: مجلس نيز مايل نيست كه قانوني را تصويب كند كه بار مالي بيش از توان دولت داشته باشد و يا آنكه دولت موفق به اجراي آن نشود. وي از ادامه مذاكرات با دولت در اين زمينه خبر داد و افزود: نگراني هاي دولت را در اين زمينه خالي از وجه نمي دانيم.
در ادامه كنفرانس حداد عادل با اشاره به اينكه تا به حال دو نامه به رئيس جمهور براي تسريع در تقديم لايحه بودجه نوشته ام گفت: لايحه بودجة 86 يكشنبه هفته آتي تقديم مجلس مي شود كه تنها چند روز ديرتر از پارسال است.
اهداف تلاطم اقتصادي
شكي نيست عده اي سودجو با ايجاد تلاطم در فضاي اقتصادي بخواهند رابطه دولت و مجلس را برهم زنند .
به گزارش ايسنا، حداد عادل درباره گراني قيمت مسكن و احتمال وجود دست هاي پشت پرده، اظهار داشت: در اين كه ممكن است برخي از افراد سودجو يا توطئه گر بخواهند در فضاي اقتصادي كشور تلاطم ايجاد كرده و باعث نگراني مردم شده و رابطه ملت و دولت را برهم زنند، شكي نيست. يعني چنين احتمالي داده مي شود.
رئيس مجلس تصريح كرد: اگر دولت اطلاعات خود را در اين زمينه در اختيار مجلس بگذارد قطعاً مجلس با دولت همكاري خواهد كرد، اما مهم اين است كه مجلس معتقد است در كنار اين پيگيري ها بايد بحث هاي كارشناسي تر و گسترده تري در زمينه ساخت و ساز مسكن نسبت به عرضه و تقاضا، قيمت مصالح ساختماني، عوارضي كه به ساختمان تعلق مي گيرد، تفاوت وضع تهران و شهرستان ها و غيره ملحوظ شود.
وي با بيان اين كه دولت مدت هاست درصدد تدوين لايحه اي جهت كاهش فشار مسكن بر دوش طبقات كم درآمد است، افزود: منتظر هستيم اين لايحه به مجلس بيايد، ما در بررسي و تصويب اين لايحه و نيز نظارت و پيگيري دست هاي پنهاني كه باعث صعود بي رويه قيمت مسكن مي شود آماده همكاري با دولت هستيم. حداد عادل در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا احتمال عدم تصويب كليات لايحه بودجه در سال جاري وجود دارد يا خير؟ با بيان اين كه شرايط حادي در رابطه مجلس و دولت در فضاي مجلس حاكم نيست، گفت: همان استقلال مجلس و دولت گاهي خود را در توافق و گاهي در تغاير ديدگاه ها نشان مي دهد.
رئيس مجلس تأكيد كرد: برخي از نمايندگان مجلس تمايل دارند كه قيمت نفت را كمتر از 45 دلار بگيرند، ولي بايد براي نظر نهايي، راي گيري شود.
حل موضوع هسته اي از طريق مذاكره
خبرنگاري از رئيس مجلس سوال كرد كه غرب، تحركات گسترده اي براي تحريم ايران آغاز كرده است، ايران در فرصت باقي مانده چه تمهيداتي انديشيده است كه حداد عادل جواب داد: همه ما تلاش مي كنيم تا موضوع هسته اي ايران از طريق مذاكره دنبال شود، چون راه حل منطقي را مذاكره مي دانيم.
اما اگر طرف مقابله مان كه آمريكاست بخواهد ملت ايران را از حق قانوني و طبيعي خود محروم كند، ما بايد بر سر حق خود پافشاري كنيم. رئيس مجلس خاطرنشان كرد: در آن صورت، در مقابل اعمال فشارهاي آمريكا، ملت با دولت همكاري مي كند و دولت نيز راه حل هاي خاصي كه طراحي كرده را به مرحله اجرا مي گذارد. ولي همانطوري كه بارها در داخل و خارج گفته شده، سلاح تحريم، سلاح موثر و كارسازي نيست و مسلماً در برابر ملتي كه خواهان حق خودش است، تحريم نمي تواند مؤثر باشد.