سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ناتو ديروز با عهده دار شدن فرماندهي نيروهاي بين المللي حفظ امنيت در افغانستان موسوم به ايساف، نخستين عمليات خود خارج از اروپا را طي تاريخ ۵۴ ساله اش آغاز كرد.
به گزارش خبرگزاري رويتر «پيتر استروك» وزير دفاع آلمان ديروز در مراسمي كه به همين مناسبت در كابل برگزار شده بود گفت، وظيفه ناتو اين است كه اطمينان دهد افغانستان ديگر مكان امني براي تروريسم نخواهد شد.
تا پيش از انتقال فرماندهي ايساف به ناتو، آلمان و هلند به طور مشترك فرماندهي ايساف را به عهده داشتند.
در مراسمي كه در محل دبيرستان اماني در شمـال كــاخ ريــاست جمهوري افغانستان برگزار شــد، حامد كرزاي رئيس دولت انتقالي افغانستان ، نيز حضور داشت.
در اين مراسم مـارك ليتي سخنگو و مشاور دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو)اعلام كـرد: ناتو در هنگام احراز فرماندهي نيروهاي بين المللي كمك به امنيت افغانستان (ايساف ) برنامه اي براي گسترش دامنه فعاليت به خارج از كابل ندارد و در چارچوب وظايف فعلي ايساف عمل خواهد كرد.
وي بحث درباره گسترش حوزه مأموريت ايساف به خارج از كابل را در آينده محتمل دانست و گفت : بحث درباره اين موضوع مربوط به آينده است . سخنگوي ناتو وجود يك فرماندهي ثابت در ايساف كه از اين پس انجام مي گيرد را از ويـژگي هاي حضور ناتو در افغانستان دانست و گفت : اين اقدام كــار را در افغانستان از نظر سياسي و نظامي آسان تـر مي كند.
طي ۲۰ ماه گذشته به ترتيب انگليس ، تركيه ، آلمان و هلند (به طور مشترك ) فــرماندهي ايساف را بر عهده داشته اند كه سهم تركيه از اين مدت هشت ماه و بقيه شش ماه بوده است .
قرار است از اين پس ناتو به طور دايم تا زمان حضور ايساف در افغانستان اين فرماندهي را عهده دار باشد و موجب پيوستگي بيشتر و برنامه ريزي هاي درازمدت تري در رهبري ايساف شود. ايساف كمتر از پنج هزار نيرو از ۳۰ كشـــور جهان دارد كه بخش اعظم اين نيروها از ۱۵ كشور عضو ناتو است .