گروه ورزشي: ديروز مهرزاد حميدي مديركل تربيت بدني وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري در جمع خبرنگاران اعلام كرد شرايط ويژه اي براي ورزشكاران ملي پوش در نظر گرفته شده است تا بتوانند با استفاده از امتيازات ويژه بدون شركت در آزمون تحصيلات عاليه خود در دانشگاه هاي دولتي را دنبال نمايند. به گفته وي قهرمانان ورزشي كشور در دوره هاي تكميلي نيز تا مقطع دكترا مي توانند از بورسيه اين وزارتخانه بهره مند شوند.
گروه ورزشي: شكسته شدن سد كنكور و ادامه تحصيلات عاليه در ميان جوانان يكي از مهم ترين دغدغه هايي است كه امروزه در كشور قشر عظيمي از اين عده را آزرده خاطر ساخته و اين چيزي است كه قهرمانان ورزشي نيز آن را همواره مورد توجه خود قرار داده اند. البته شايد اين نكته كه قهرمانان در هر جامعه اي به دلايل مختلفي همواره بايد داراي امتيازات ويژه اجتماعي باشند، امري معقولانه و سودآور باشد، اما انجام چنين عملياتي بايستي داراي تعريف مشخص و از روي ضابطه و قانون صورت پذيرد و به صورتي روشن و مستمر همگان به تناسب و قاعده لازم از آن بهره مند شوند.
مشكل تحصيلي ورزشكاران چندسالي است در دانشگاههاي غيردولتي حل و فصل شده و گروه زيادي نيز در ميان اقشار مختلف ورزشي داراي مدارك و تحصيلات عاليه شده اند. اما ورود قهرمانان و ادامه تحصيل آن ها در دانشگاه هاي دولتي همواره داراي مشكلاتي بود كه ظاهراً ناهمواري هاي موجود در اين مسير رفع شده و امكان حضور ورزشكاران در اين بخش نيز فراهم شده است. در همين رابطه ديروز دكتر مهرزاد حميدي مديركل تربيت بدني وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري از تصويب طرح پذيرش قهرمانان ورزشي كشور در دانشگاه هاي دولتي خبر داد.
مهرزاد حميدي در جمع خبرنگاران اعلام كرد: ازسال تحصيلي جديدقهرمانان تيم هاي ملي مي توانند بدون شركت در آزمون در دانشگاه هاي دولتـــي تحصيل كنند.
به گفته حميدي ، قهرمانان ورزشي كشور در دوره هاي تكميلي نيز تا مقطع دكترا مي توانند از بورسيه اين وزارتخانه بهره مند شوند.
وي افزود: در حال حاضر اميررضا خادم عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي و علي اكبرنژاد همين سمت را در دانشگاه تهران دارا مي باشند و مشغول تحصيل هستند.
وي اظهاراميدواري كرد، با تصويب رشته هاي كوچينگ (مربيگري ) دررشته هاي مختلف در دانشگاه ها، در جهت تربيت نيروهاي قهرمان زيرنظر مربيان با تجربه و با سواد گام برداشته شود.
به گفته حميدي باشگاههاي ورزشي دانشجويي نيز مجوز تشكيل خود را ازوزير وزارت علوم دريافت كرده اند و مي توانند ضمن تعامل با تربيت بدني هاي استانهاي خود باشگاههاي ورزشي تاسيس كنند.
وي تأكيد كرد: وظيفه ما به عنوان مراجع سياست گذار و هماهنگ كننده ،پشتيباني و دادن برنامه است و بايد اجراي اين اوامر را به دانشگاههاواگذار كرد.
به گفته حميدي ، آئين نامه قطب هاي ورزشي نيز تنظيم شده و هر دانشگاه به عنوان قطب يك رشته خاص مي تواند در جذب نيروهاي مستعد، تشكيل تيم واعزام به رقابتهاي داخلي و برون مرزي اقدام كند.
مديركل تربيت بدني وزارت علوم ، در ادامه به تصويب تشكيل فدراسيون ورزش دانشجويي در شوراي عالي ورزش كشور اشاره كرد و گفت : اين امر در طرح جامع ورزش گنجانده شده و با تصويب آن ازسوي شوراي عالي ورزش ، با مشاركت تمام بخشهاي آموزش عالي اعم از دولتي و غيردولتي در آينده نزديك اين فدراسيون راه اندازي خواهدشد.
وي بااشاره به اينكه درحال حاضر ورزش دانشجويي در ورزش ملي كشور دخيل است افزود: دراين طرح ، فرد يا اداره خاصي مطرح نيست و با نگاه علمي به قضيه تمامي جامعه دانشگاهي كشور را دخيل كرده است .حميدي در ادامه اين نشست نحوه حضور تيم هاي فوتبال ، تكواندو و جودومنتخب دانشجويان كشور در بيست ودومين يونيورسياد ورزشي دانشجويان جهان راتشريح كرد.وي زمان اعزام تيم ها را ۲۴ و ۲۶ مردادماه جاري اعلام كرد و گفت : كاروان ايران با ۶۰ ورزشكار و همراه به دايگو اعزام خواهدشد.بيست ودومين دوره يونيورسياد تابستاني دانشجويان جهان در ۱۳ رشته ورزشي در ۲ بخش دختران و پسران از ۲۸ مردادماه جاري در شهر دايگو كره جنوبي برگزار مي شود.
دراين بازي ها بيش از ۷ هزار ورزشكار و ۳ هزار دانشگاهي از ۱۸۰ كشورجهان حضور دارند.