خودسوزي در ميدان
پكن: يك كشاورز چيني براي نشان دادن اعتراض خود نسبت به تصميم دولت مبني برجابجايي منزل وي، خود را در ميدان تيان آنمن شهر پكن آتش زد. پس از اينكه دولت وي را مجبور به تغيير مكان خانه اش كرد، كشاورز خشمگين به همراه همسرش در ميدان تيان آنمن حاضر شد و خود را آتش زد. البته قبل از اينكه وي در شعله هاي آتش بسوزد، رهگذران آتش را خاموش كردند.
مسموميت و اهداي خون
كلكته: بيش از ۳۰۰ نفر از اهالي شهر كلكته هند كه اقدام به اهداي خون كرده بودند، به دليل مسموميت در بيمارستان بستري شدند.
سازمان انتقال خون اعلام كرده بود، افرادي كه خون اهداء كنند در ازاي اين عمل خيرخواهانه غذا دريافت خواهند كرد. به همين دليل روز گذشته ۴۰۰ نفر به مراكز اهداء خون مراجعه و پس از دادن خون يك پرس غذا همراه با ميوه دريافت كردند.
اما ۳۰۰ نفر از اين افراد چند ساعت پس از مصرف غذاهاي مزبور، به شدت مسموم شدند و به بيمارستان انتقال يافتند. حال ۲۰ نفر از آنان وخيم گزارش شده است.
محدودكردن برج سازي
پكن: شهرداري شانگهاي چين قصد دارد عمليات ساخت برج هاي بلندمرتبه را در اين شهر محدود كند.
در چين در حدود ۳ هزار برج بالاي ۱۸ طبقه وجود دارد و عمليات سخت
۲ هزار برج ديگر نيز در آينده اي نزديك به پايان خواهد رسيد.
علت اعمال محدوديت جديد، مانع شدن اين بناها از وزش باد و در نتيجه افزايش دماي هواي شهر به ويژه در فصل تابستان است.
همچنين مهار آتش سوزي در ساختمان هاي بلندمرتبه بسيار مشكل است و بيماريهاي مسري مانند سارس به سرعت در ميان ساكنان اين بناها گسترش مي يابد.
كشور سالمندان
توكيو: از هر ۵ شهروند ژاپني، يك نفر بالاي ۶۵ سال سن دارند. به عبارت ديگر سن ۱۹ درصد از جمعيت ۱۲۷ ميليوني ژاپن از عدد ۶۵ بالاتر است.
جمعيت سالمندان كشور ژاپن از تمام كشورهاي صنعتي و توسعه يافته بيشتر است. ۵/۱۶ درصد از مردان و ۵/۲۱ درصد زنان ژاپني بيش از ۶۵ سال سن دارند. در اين كشور اميد به زندگي در ميان مردان ۷۸ سال و در زنان ۹/۸۴ سال است.
۶۰۰ هزار نفر در بازداشتگاه
برلين: هم اكنون ۴۵ سال از زمان تأسيس بازداشتگاه اسراي جنگي «بوخن والد» واقع در آلمان شرقي سابق مي گذرد اما هنوز هم سالانه ۶۰۰ هزار نفر از اين مكان بازديد مي كنند.
اين اردوگاه در سال ۱۹۳۷ تأسيس شد و ۲۵۰ هزار نفر اسير جنگي از ۴۹ كشور جهان در آن زنداني شدند كه در حدود ۵۶ هزار نفر از آنان به دليل گرسنگي و بيماري جان باختند. در سال ۱۹۵۸ ، ۱۱ تنديس برنز از قربانيان اين مكان در محل اردوگاه نصب شده است.
گوسفند رايگان
كامبرا: ۶ هفته قبل، ۵۷ هزار گوسفند با يك كشتي از كشور استراليا به مقصد عربستان صادر شد اما مقامات عربستاني پس از انجام آزمايش هاي پزشكي حاضر به خريد اين گوسفندها نشدند.
به همين دليل، بيش از يك ماه است كه گوسفندهاي نگون بخت در گرماي شديد منطقه خليج فارس داخل كشتي سرگردان هستند.
همين موضوع باعث اعتراض شديد گروه هاي حامي حيوانات شد. آنها معتقد بودند گوسفند ها بر اثر گرماي هوا رنج مي كشند.
سرانجام فشار اين گروه ها نتيجه داد و سخنگوي وزارت كشاورزي استراليا اعلام كردحاضر است گوسفندها را در بندر هر كشوري كه اعلام آمادگي نمايد پياده كند و اين حيوانات را به صورت رايگان در اختيار آن كشور قرار دهد.
زباله در مقابل غذا
كاراكاس: مقامات حومه شهر كاراكاس، پايتخت ونزوئلا دست به ابتكار جالبي زده اند. آنها در ازاي دريافت زباله هاي قابل بازيافت از شهروندان فقير، به آنها مواد غذايي مي دهند.
براساس برنامه اعلام شده مقياس معامله پاياپاي غذا در برابر زباله به اين شرح است: يك كيلوگرم برنج در ازاي تحويل ۲۵ كيلوگرم آهن زنگ زده، يك قوطي شير خشك در ازاي نيم كيلوگرم آلومينيوم و يك كنسرو ماهي تن در ازاي ۲۰ كيلوگرم شيشه. با توجه به اينكه حومه شهر ونزوئلا مملو از زباله هايي چون يخچال ها و موكت هاي مستعمل و فرسوده و لاستيك هاي خودروهاست، اين طرح هم در پاكسازي محيط زيست مؤثر خواهد بود و هم به سيركردن شكم افراد فقير و بعضا ولگرد كمك مي كند. در حال حاضر ۸۰ درصد از جمعيت ۲۵ ميليون نفري ونزوئلا در فقر زندگي مي كنند.
|