دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۰ - Feb 13, 2006
با همكاري چهار نهاد فرهنگي، فردا در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار مي شود
در ستايش داستان كوتاه
003417.jpg
گروه ادب و هنر: در حالي كه اقبال عمومي ناشران و خوانندگان به داستان هاي كوتاه، اندك و بازار نويسندگان داستان هاي كوتاه يا مجموعه داستان، كم رونق است، چهار نهاد فرهنگي با برگزاري سميناري در موزه  هنرهاي معاصر، ضمن بررسي مباني تئوريك داستان كوتاه، به آسيب شناسي چرايي اين بي اقبالي مي پردازند.
به گزارش همشهري، فردا (۲۵بهمن) موزه هنرهاي معاصر ميزبان برخي از منتقدان و نيز نظريه پردازان و نويسندگان داستان كوتاه خواهد بود تا مباحث مربوط به اين ژانر ادبي را مورد بررسي و نظر قرار دهند.
اين سمينار كه «در ستايش داستان كوتاه» نام دارد، از سوي فرهنگستان زبان و ادب فارسي، شوراي گسترش زبان و ادبيات فارسي، شهر كتاب و موزه هنرهاي معاصر تهيه شده است و قرار است همزمان در كشورهايي چون تركيه، آلمان و قبرس نيز مراسمي مشابه درباره داستان كوتاه برگزار شود تا با فشار نهادهاي فرهنگي كشورهاي مختلف به يونسكو، در تقويم جهاني، روزي به نام داستان كوتاه نامگذاري شود.
به گزارش همشهري، در اين سمينار كه از ساعت ۱۵ فردا آغاز مي شود، بحث هاي نظري مرتبط با داستان كوتاه را دكتر احمد سميعي (مديرگروه ادبيات معاصر فرهنگستان)، حسين پاينده(نويسنده و مترجم كتاب هاي نقد ادبي)، صفدر تقي زاده(نويسنده و محقق) و عباس پژمان(مترجم) مورد بررسي قرار داده و در آن مسائلي چون نوآوري در داستان كوتاه امروز، «وضعيت داستان كوتاه ما» و اهميت داستان كوتاه به بحث گذاشته خواهد شد.
در ادامه و در بخش تجربي، مصطفي مستور كه از جمله نويسندگان صاحب نام و موفق در داستان كوتاه است، به همراه فتح الله بي نياز(منتقد و نويسنده) درباره وضعيت داستان كوتاه و تحولات داستان كوتاه در دو دهه اخير سخن مي گويند و به آسيب شناسي داستان كوتاه، جوايز ادبي مرتبط با اين ژانر ادبي و داستان كوتاه در مطبوعات مي پردازند. در ادامه اين مراسم نيز داستان نويساني چون محمدحسين محمدي، بهناز علي پوركسگري و چند داستان نويس آماتور كه تجربه هاي خوبي در اين زمينه داشته اند، به ارائه ديدگاه ها و تجربيات خود در زمينه داستان نويسي كوتاه مي پردازند.
پخش فيلم تونل از آكيراكوراساوا- فيلمساز فقيد ژاپني- كه با الهام از داستاني كوتاه به همين نام ساخته شده است، از ديگر برنامه هاي اين همايش است. در ادامه نيز ميزگردي درباره چگونگي حمايت و معرفي از داستان هاي كوتاه ايراني به جهانيان برگزار خواهد شد.
به گزارش همشهري، هوشنگ مرادي كرماني- تنها داستان نويس عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسي- نيز در اين همايش در جمع هيأت رئيسه حضور دارد و ديدگاه هاي خود درباره داستان كوتاه را بيان خواهد كرد.

فراخوان مسابقه داستان
شوراي ادبيات داستاني بسيج قم تشكيل شد
مهر: دومين جلسه شوراي ادبيات داستاني بسيج قم، پس از چند ماه وقفه، هفته گذشته در بخش فرهنگي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي - منطقه قم - تشكيل شد.
اين جلسه با مديريت اميرعباس جعفري و تحت نظارت معاونت فرهنگي سپاه پاسداران، ابتدا به مرور اساسنامه ارسالي از تهران پرداخت و آن را مورد كاوش و دقت نظر قرارداد، سپس بحث پيرامون فعاليت هاي آتي شورا را پي گرفت.
در اين جلسه مصوب شد كه فراخوان مسابقه داستان به منظور شناسايي نويسندگان مستعد استان قم اعلام شود و گام بعدي آموزش حضوري نويسندگان مستعد و نوقلم باشد.

احمد دهقان:
مشكل نويسندگان ما جوزدگي است
گروه ادب و هنر: داستان كوتاه با زندگي همه مردم جهان درآميخته است و انتخاب روزي براي آن، اگر برنامه ريزي شده باشد، مي تواند تأثير خود را بر روي مخاطبان بگذارد.
احمد دهقان، داستان نويس، با بيان اين مطلب در گفت وگو با «همشهري» افزود: ما بايد كاري كنيم كه علاوه بر تعامل و رويارويي با جامعه داستان خوان خودمان، عامه مردم هم از اين روز حرفي بشنوند.
وي درباره وضعيت توليد داستان كوتاه در ايران گفت: يكي از محققان خارجي كه در مورد داستان كوتاه در ايران تحقيق كرده بود، مي گفت كه در اين كشور، داستان هاي كوتاه زيادي توليد مي شود. اين نشان مي دهد كه ما به لحاظ حجم كار، مشكلي نداريم.
نويسنده مجموعه داستان «من قاتل پسرتان هستم» در ادامه يادآور شد: اما در اين حجم زياد، داستان هاي كوتاه كم كيفيت هم خيلي زياد مي بينيم. داستان كوتاه نويسان ما در خارج از مرزها معرفي نشده اند و آثارشان هم شكل سبك پيدا نكرده است. در حالي كه نويسندگان صاحب سبك مي توانند يك كشور را معرفي كنند.دهقان همچنين گفت: البته به لحاظ كيفي هم داستان هاي كوتاه خوبي در ايران نوشته مي شود ولي مشكل در اين جاست كه ما خيلي زود جوزده مي شويم و به همين خاطر هنوز به آن بلوغ فكري نرسيده ايم كه خودمان را در آيينه داستان كوتاه ببينيم.وي در پايان گفت: به عنوان مثال، «كارور» كه حتي در آمريكا هم نويسنده اي درجه دو است، ناگهان در كشور ما مشهور مي شود و همه مي خواهند به شكل كارور بنويسند. چون داستان كوتاه در كشور ما بسيار ساده گرفته مي شود.

محمدرضا درويشي با همايون شجريان كنسرت مي دهد
فارس: «محمدرضا درويشي» به زودي با گروه عبدالقادر مراغه اي به خوانندگي «همايون شجريان» كنسرت مي دهد.
گروه ۱۲ نفره عبدالقادر مراغه اي گروهي است كه «محمدرضا درويشي» براي ساخت موسيقي فيلم و سريال شهر آشوب تشكيل داده كه هدف آن بسط و گسترش آثار موسيقايي عبدالقادر مراغه اي است. بنا به اين گزارش، «درويشي آهنگساز» خوب كشورمان قصد دارد علاوه بر برگزاري كنسرت توسط اين گروه، آلبوم موسيقي فيلم شهر آشوب را نيز به بازار موسيقي عرضه كند. لازم به ذكر است: امسال در بيست و چهارمين جشنواره بين المللي فيلم فجر، سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن به «محمدرضا درويشي» براي فيلم شهر آشوب اهدا شد.

يادداشت
براي انقلاب اسلامي
محمد اميري
شايد قرار نيست بعد از ۲۷سال از پيروزي انقلاب اسلامي در ذائقه مخاطبان تلويزيوني آن هم در بهترين ايام ملي تغييري ايجاد كنيم و شايد هم مديران، تهيه كنندگان و برنامه سازان تلويزيوني آنچنان در تار و پود پيروزي انقلاب اسلامي تنيده نشده اند كه بتوانند از فضاي عطرآگين  سال هاي ،۵۷ تصويري صميمي و قابل درك به مخاطبان ارائه دهند. وقوع جنگ تحميلي بعد از دو سال از پيروزي انقلاب اسلامي ناخواسته، فضا و تصوير اين دوران تاريخي را دچار فراموشي كرد به گونه اي كه بعدها تبليغات رسانه اي دفاع مقدس مانع از آن شد كه فيلمسازان و برنامه سازان تلويزيوني بتوانند فيلم هاي مطرحي را در چارچوب تبليغاتي انقلاب اسلامي بسازند.
تجربه موفق توليد برنامه هايي از قبيل اشك تمساح، ۵۳نفر، بايكوت و چند فيلم كوتاه و تله تئاتر تلويزيوني نيز نتوانست آنچنان حق مطلب را در زمينه تاريخ و رويدادهاي انقلاب اسلامي ادا كند، به همين دليل اغلب دست اندركاران رسانه ملي، همه ساله با دست يازي به تصاوير نخ نماي تكراري مستند سعي مي كنند كه به شكلي اين رويداد بزرگ تاريخي و سياسي را با فيلم هاي مستند به نسل هاي آتي انتقال دهند، در حالي كه گاهي تكرار چند باره اين تصاوير مستند در شبكه هاي هفت گانه تلويزيون نه تنها انتقال اطلاعات نيست، بلكه نوعي ضد تبليغ نيز براي انقلاب اسلامي محسوب مي شود.
خود سانسوري دست اندركاران پخش تلويزيوني در سال هاي پس از انقلاب اسلامي نيز باعث شده كه تصاوير مستند به نحوي دچار تيغ سانسور شوند. از سويي ديگر شتابزدگي مسئولان رسانه ملي در توليد و پخش برنامه هاي كليشه اي مناسبتي ايام دهه فجر نيز باعث مي شود كه تابلوي نمايش پيروزي انقلاب اسلامي به چند فيلم مستند تكراري يا نمايشي از جمله براي آزادي و تشريفات ختم شود.
انتظار مي رود مديران رسانه ملي با تكيه بر پژوهش هاي كتابخانه اي و ميداني زمينه را براي توليد برنامه هاي تلويزيوني مناسبتي قرص و محكم براي نسل سوم انقلاب اسلامي فراهم كنند.
بي ترديد مخاطبان نوجوان و جوان مي خواهند هرچه بيشتر در زمينه نقاط عطف انقلاب اسلامي بدانند و اين مهم ميسر نيست مگر با سرمايه گذاري و توليد هرچه بيشتر فيلم هاي مناسبتي مايه دار در حوزه هاي مختلف پيروزي انقلاب اسلامي.
امروزه برخي از فيلمسازان تلويزيوني سعي مي كنند با تهيه فيلمنامه هاي جنايي و تزريق نشانه هاي مناسبتي به آن، به نحوي فرهنگ انقلاب اسلامي را به مخاطبان خود انتقال دهند، در حالي كه اگر برخي از اين نشانه ها به شكلي حذف شوند شايد فيلم بتواند در قالب يك برنامه حادثه اي تلويزيوني جايگاه مطلوبي را در بين مخاطبان پيدا كند.
بازسازي فيلم هاي مستند آرشيوي و نمايش آنها در شبكه هاي تلويزيوني مي تواند ناگفته هاي زيادي را درباره انقلاب اسلامي براي ناديدگان آن بيان كند. تجربه پخش فيلم هاي مستند انقلاب اسلامي در شبكه ۴ در همين راستا اطلاعات خوبي را به بينندگان نوجوان و جوان مي دهد هرچند كه گاهي اين فيلم هاي مستند نيز در چارچوب مضامين انقلاب اسلامي به شكل خوبي مدون نشده اند.
اميد است دست اندركاران رسانه ملي از همين امروز همت بگمارند و با گردآوري اطلاعات ميداني و كتابخانه اي در زمينه نقاط عطف انقلاب اسلامي، برنامه هاي مطلوبي را براي سال بعد ايام فجر تدارك ببينند.

ترنم وحي در حرم رضوي
مسابقه هاي كشوري حفظ كامل قرآن كريم در مشهد برگزار مي شود
003408.jpg
ايسنا: مسابقه هاي كشوري حفظ كامل قرآن كريم با نام «ترنم وحي در حريم رضوي» در مشهد مقدس برگزار مي شود.
فهميه جوان - مسئول دبيرخانه مسابقه هاي «ترنم وحي در حريم رضوي» - با بيان اين مطلب افزود: در ايام ماه محرم و همزمان با بيست و هشتمين بهار انقلاب اسلامي، مسابقه ها ي سراسري حفظ كامل قرآن كريم با حضور بيش از ۲۵۰ حافظ كل قرآن كريم از ۱۷ استان كشور در دو گروه خواهران و برادران از روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه جاري در جوار بارگاه ملكوتي حضرت ثامن الحج امام رضا (ع) در محل مدرسه «دودر» و «پريزاد» واقع در حرم مطهر رضوي به مدت سه روز برگزار مي شود.
جوان در ادامه با اشاره به شيوه داوري و برگزاري اين دوره از مسابقه ها بيان داشت: مسابقه هاي حفظ كامل قرآن كريم همه ساله در يكي از استان هاي كشور به صورت سراسري برگزار مي شود و مجموعه اين آزمون ها، براي هر حافظ در يك دوره سه ساله صورت مي پذيرد كه شامل سال اول: حفظ ، سال دوم: حفظ و تجويد و سال سوم: حفظ ، تجويد و تفسير كامل قرآن كريم است و در پايان سال سوم افراد برگزيده و موفق دوره هاي مستمر سالانه در مسابقه هاي نهايي به دريافت پايان نامه تخصصي و رسمي حفظ كامل قرآن كريم نايل مي شوند.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه با حمايت رسانه هاي گروهي و اصحاب مطبوعات و اطلاع رساني مناسب اين رويداد مهم معنوي و فرهنگي كشور، گسترش فرهنگ قرآني در سراسر كشور را شاهد باشيم.

چهره ها
صهبايي و اركستر نوبان
003420.jpg
منوچهر صهبايي از همان سال هاي ابتدايي دهه ۷۰ كه به عنوان رهبر ميهمان اركستر سمفونيك تهران به ايران آمد و قطعه اي از زنده ياد حنانه را در تالار كوچك رودكي اجرا كرد، خود را به عنوان يك موزيسين و رهبر با دانش موسيقي كلاسيك به جامعه ايرانيان شناساند. حضور چندباره صهبايي در تالار وحدت و نيز اجراي آثاري از هنرمندان ايراني و خارجي وي را تا جايگاه رهبري دائمي اين اركستر پيش برد، اما در ميانه هاي دهه ۷۰ ورق به يك باره برگشت و مركز موسيقي و وي به سمت چالش و بعدها منازعه  اي كشيده شدند كه نتيجه آن نامه نگاري معروف وي درباره وضعيت نه چندان خوشايند اركستر سمفونيك تهران بود. اين ماجرا سبب شد تا صهبايي به صف منتقدان مركز موسيقي و اركستر سمفونيك تهران بپيوندد و سبب شود كه برخي از اعضاي اين اركستر هم در گلايه از دستمزد اندكي كه به آنها تعلق مي گرفت، با صهبايي هم آوا شوند.
دو سال قبل كه رئيس مركز موسيقي تغيير پيدا كرد، بسياري اميدوار بودند وي رهبري اركستر سمفونيك تهران را بپذيرد، اين احتمال زماني فزوني گرفت كه فريدون ناصري(رهبر دائمي) به ديار باقي شتافت. اما اين اتفاقات هيچ يك از آن حدس و گمان ها را به واقعيت تبديل نكرد و منوچهر صهبايي همچنان به عنوان رهبر ميهمان اين اركستر را هدايت مي كند.
تازه ترين تلاش صهبايي ايجاد اركستر مجلسي شامل ۱۵ تا ۱۸ نوازنده اركستر سمفونيك است كه چند روزي مانده به محرم نخستين اجراي خود در تالار رودكي را به صحنه بردند. صهبايي خود به اين اركستر مجلسي و پيشرفتش اميدوار است و البته همچنان نگران اركستر سمفونيك تهران كه چه زماني به سرا و سرانجامي مي رسد.

دبيرخانه دائمي جشنواره فيلم ايدز راه اندازي شد
003411.jpg
دبيرخانه دائمي جشنواره فيلم ايدز در مركز حمايت از هنر سينما راه اندازي شد.
محمدعلي چنگيزپور، مديرعامل مركز حمايت از هنر سينما و مدير جشنواره فيلم ايدز با اعلام اين خبر افزود: در راستاي تشويق و ترغيب فيلمسازان و هنرمندان سراسر كشور به ساخت و توليد آثار مستند و داستاني با موضوع ايدز و همچنين در راستاي بين المللي كردن جشنواره فيلم ايدز از سال آينده، دبيرخانه دائمي جشنواره فيلم ايدز فعاليت خود را آغاز نموده است.
چنگيزپور از هدف هاي مهم اين دبيرخانه را جمع آوري آخرين اطلاعات فيلم هاي مرتبط با ايدز، قرار دادن امكانات و تسهيلات براي توليد فيلم هاي مرتبط با ايدز وفروش و بازاريابي آثار عنوان كرد.
وي از كليه فيلمسازان سراسر كشور كه مي خواهند در زمينه AIDS فيلم بسازند دعوت كرد، در محتواي فيلم ها و پرداختن به اين بيماري دقت بيشتري نمايند و سعي كنند قبل از ساخت فيلم با افراد مبتلا به HIV/AIDS گفت وگو و با روحيه آنها از نزديك آشنا شوند و يا از مشاوران پزشكي استفاده نمايند.
چنگيزپور از كليه هنرمندان درخواست نمود كه رفع انگ و تبعيض افراد مبتلا بايد سرلوحه فيلم هاي توليد شده باشد و سال آينده اين جشنواره ملاك هاي ويژه اي را براي پذيرش آثار در نظر خواهد گرفت.
مدير جشنواره فيلم ايدز، با اعلام اين كه اين بيماري در حال گسترش روزافزون در كشور است و در حدود ۶۰ هزار نفر مبتلا به اين بيماري در كشور مي باشند خواستار بسيج مجامع فرهنگي كشور به خصوص دست اندركاران سينما براي مبارزه با اين بيماري خطرناك شد.
وي اعلام كرد اين دبيرخانه آماده ارائه مشاوره هاي پزشكي و فيلمسازي در زمينه توليد فيلم هاي ايدز به صورت رايگان مي باشد.

يك شاعر افغان خاطره روزهاي انتخابات پارلماني كشورش را منتشر مي كند
ايسنا: يك شاعر افغان خاطره روزهاي انتخابات پارلماني افغانستان را منتشر مي كند.
سيدعاصف حسيني، تجربه هاي خود را از اين روزها نوشته كه در قالب خاطره و تحليلي از امور اجتماعي - سياسي افغانستان است.
او اين كتاب را با نام احتمالي «روزهاي آخر پاييز» تا اوايل بهار به صورت دو زبانه فارسي - انگليسي در كابل منتشر مي كند. حسيني پيش از اين «كابل، تگزاس كوچك» را كه كاري ژورناليستي و تحليلي اجتماعي از اوضاع كلي افغانستان قبل از انتخابات رياست جمهوري است، منتشر كرده است.
او مجموعه شعر «من در اثر ماه گرفتگي» را نيز دو سال پيش به انتشارات عرفان سپرده كه هنوز منتشر نشده است. اين مجموعه، ۵۰ قطعه شعر نو را در بر مي گيرد.
«اين كفش هاي پياده» ديگر مجموعه شعر حسيني است كه آن را به مؤسسه خارجي جامعه مدني در كابل سپرده است. اين مجموعه، غزل، مثنوي، دوبيتي، رباعي و شعر نو را شامل مي شود.

پيشينه فرش ايراني بررسي مي شود
003414.jpg
گروه ادب و هنر: صاحب نظران هنرهاي سنتي در نشست «صبا» جايگاه و پيشينه «فرش» را در تاريخ هنر ايران بررسي مي كنند.
در ادامه نشست هاي پژوهشي هنر از سوي اين مؤسسه، جلسه سخنراني و ميزگرد تخصصي «هنر فرش ايراني» و تحليل آثار نمايشگاه هنرهاي سنتي جوانان در روز دوشنبه ۲۴ بهمن ماه برگزار خواهد شد.
در بخش اول اين نشست، محسن محسني و آزيتا مقدسي با موضوع «فرش و مطالعات فرش» ديدگاه هاي خود را ارائه خواهند كرد و در بخش  بعدي، ميزگرد تخصصي با حضور مجيد مهرگان، عبد المجيد شريف زاده، ايرج نعيمايي، مهدي مكي نژاد، محسن محسني، حسين ياوري و دكتر مهرانگيز مظاهري به بررسي و تحليل آثار به نمايش درآمده در نخستين جشنواره هنرهاي سنتي جوانان مي پردازد.اين نشست رأس ساعت ۱۶ در سالن سينما تك موسسه فرهنگي هنري «صبا» برگزار مي شود. حضور براي كليه علاقه مندان مباحث تخصصي هنر آزاد است.

راز پنهان قتل «پرنس ديانا» جلوي دوربين فاش مي شود
فارس: نسخه سينمايي كتاب جنجال برانگيز «پرنس ديانا: شواهد پنهان» كه در آن ادعا شده است كه پرنس ديانا، به دست نيروهاي امنيتي به قتل رسيده، به  زودي ساخته خواهد شد.
اين فيلم كه «حقيقت پنهان» نام دارد با اقتباس از كتاب «پرنس ديانا: شواهد پنهان» نوشته «جون كينگ» و «جان بوريج» ساخته خواهد شد. در اين كتاب سياست هاي سازمان سيا و اف بي آي به شدت مورد نقد و نكوهش واقع شده است. فيلم سه اپيزودي و انگليسي «حقيقت پنهان» با هزينه دو ميليون و ۸۰۰ هزار پوند از اوايل بهار آغاز خواهد شد. به جز «لن ايوانس» ، تهيه كننده اجرايي اين پروژه، از ديگر عوامل فيلم اطلاعي در دست نيست.
«پرنس ديانا» و نامزدش «دودي الفايد» در سال ۱۹۹۷ بر اثر يك حادثه رانندگي در پاريس جان باختند و هر چه تحقيق درباره اين حادثه طي اين سال ها بيشتر پيش مي رفت،  قضايا پيچيده تر مي شد تا جاييكه ماه گذشته «لورد استيونس» ، رييس پليس سابق لندن درباره اين حادثه گفت: اين قضيه خيلي پيچيده تر از آن است كه هر كدام از ما بتوانيم فكرش را بكنيم.

شعر اروپايي براي كودكان ايراني
علي عبداللهي ترجمه ۱۰۰ شعر از شاعران آلماني، سوئيسي و اتريشي را براي كودكان و نوجوانان ايراني منتشر مي كند.
علي عبداللهي مترجم و نويسنده گفت: اين مجموعه شامل شعرهايي با موضوعات اجتماعي، طنز، احترام به طبيعت و حيوانات و فصل ها است كه از سوي نشر نگاه معاصر به چاپ مي رسد.
وي افزود: ترجمه اين آثار تا پايان سال ۸۴ به اتمام مي رسد و اوايل ارديبهشت روزانه بازار نشر مي شود.

انتشار فرهنگ «فولكلور جهان»
مهر: فرهنگ «فولكلور جهان» تاليف آليسون جونز، با ترجمه دكتر منيره احمد سلطاني منتشر مي شود.
اين كتاب شامل اطلاعاتي جامع از اعتقادات و باورهاي اقوام مختلف است و در بخش هاي مجزا «علم اعداد» ، «رنگ ها» ، «جواهرات» ، «عناصر جادويي» ، «پديده ها» ، «نجوم» ، «حيوانات نمادين» ، «پزشكي» ، «ازدواج» ، «مرگ» و بسياري ديگر از مظاهر فرهنگ عاميانه جهان را تبيين مي كند .
«فولكلور جهان» در دو مجلد و ۴۰۰ صفحه اوايل سال ۸۵ توسط نشر روزگار منتشر خواهد شد.
گفتني است هفته گذشته جامع ترين كتاب در زمينه فرهنگ عاميانه ايران به نام «ژرفساخت فولكلور ايران» نوشته دكتر منيره احمد سلطاني ، محقق ادبي و مترجم «فولكلورجهان» به بازار كتاب عرضه شد.

«اسير ابوغريب» ميهمان نويسندگان
مهر: دفتر هنر و ادبيات داستاني روز دوشنبه بيست و چهارم بهمن ماه در حلقه نقد داستان را با حضور دكتر معصومه آبادي تشكيل مي دهد.
دكتر معصومه آبادي كه اكنون متخصص جنين شناسي است ، در اين نشست از تجربيات خود در سالهاي پرحادثه دفاع مقدس ، در جمله نويسندگان از روزهاي طاقت فرساي زندان ابوغريب و دوران پس از آزادي سخن خواهد گفت.
جلسه هفتگي اين دفتر در روزهاي دوشنبه به نقد داستان اختصاص دارد و حضور مهمانان پرحادثه به منظور آشنايي نويسندگان با مايه هاي ناب داستاني و خلق آثار ارزشي صورت مي پذيرد.

خلأ قانوني در محكوميت سارقان ادبي
هنوز در جامعه ما قانون مشخصي وجود ندارد كه با بهره گيري از آن بتوان سارقان ادبي را محكوم كرد.
محمدرضا بايرامي نويسنده و منتقد ادبي افزود: براي اينكه در آينده حقي از نويسندگان ضايع نشود بايد قانوني جامع و كامل تهيه و در آن به سرقت هاي ادبي و ساخت فيلم توسط شركت هاي توليد فيلم توجه خاص و بيشتري شود.
نويسنده كتاب عقاب هاي تپه ۶۰ گفت: متاسفانه در جامعه ما هنوز قانون كپي رايت فعال نشده و هر كسي مي تواند به راحتي از حق و حقوق ديگران به نفع خود استفاده كند كه اين سبب دلسرد شدن مولفان ،محققان و صاحبان سبك مي شود. وي گفت: با تهيه قانوني كامل و جامع علاوه بر اينكه مي توان دست افراد سودجو را بست مي توان صاحبان سبك و آثار را براي ادامه فعاليت تشويق كرد كه اين سبب پيشرفت علم و هنر فرهنگ در جامعه مي شود.

نمايندگان ايران به جشنواره فيلم بانكوك رفتند
مهر:چهارمين دوره جشنواره بين المللي فيلم بانكوك از روز ۱۷ فوريه (جمعه ۲۸ بهمن) با نمايش فيلم تايلندي «امواج نامرئي» و حضور سه فيلم ايراني در بخش هاي مختلف آغاز مي شود.
«گيلانه» به كارگرداني مشترك رخشان بني اعتماد و محسن عبدالوهاب و «دم صبح» به كارگرداني حميد رحمانيان نمايندگان سينماي ايران در بخش «پنجره هايي به جهان» و فيلم كوتاه «يك افغاني در تهران» به كارگرداني بابك جلالي در بخش فيلم هاي كوتاه آسيايي به نمايش درمي آيند.
در اين بخش علاوه بر فيلم جلالي ۲۴ فيلم ديگر براي رسيدن به جوايز فيلم هاي كوتاه با هم رقابت مي كنند. در بخش پنجره هايي به جهان هم در مجموع ۸۲ فيلم از سراسر دنيا در جشنواره بانكوك روي پرده مي روند.
در چهارمين دوره جشنواره فيلم بانكوك بخش هاي مختلفي نظير مسابقه آسه آن، روز فيلمبرداران، انيميشن هاي آلماني، مسابقه بين الملل، مستندهاي بين الملل، صداهاي جديد، دنياي سينما و نمايش هاي ويژه وجود دارد و بيش از ۱۵۰ فيلم از ۶۲ كشور در اين بخش ها روي پرده مي روند.

ده نمكي «اخراجي ها» را مي سازد
گروه ادب و هنر: بعد از چند تجربه فيلمسازي در حوزه مستند، مسعود ده نمكي اولين فيلم بلند خود را مي سازد. فيلمبرداري فيلم سينمايي اخراجي ها به كارگرداني مسعود ده نمكي از اوايل سال ۸۵ آغاز خواهد شد. اين فيلم در ژانر دفاع مقدس، به حوادث و اتفاقات ماه هاي پاياني جنگ تحميلي مي پردازد. به گفته ده نمكي قرار است پيمان قاسم خاني در نگارش فيلمنامه به عنوان مشاور گروه نگارش را ياري كند.
   با قطعي شدن حبيب الله كاسه ساز به عنوان تهيه كننده فيلم مذاكرات براي تعيين عوامل فيلم شروع شده است. به گفته مسعود ده نمكي گروه هنوز در انتظار دريافت پروانه ساخت هستند كه اين امر اواخر فروردين ميسر خواهد شد.
ده نمكي در گفت و گو با سايت خبري خانه هنرمندان ايران اعلام كرد: «كار فيلمنامه نويسي اين پروژه به صورت كارگاهي بر اساس طرحي از خودم انجام شده است و قرار است در نهايت آن را يك مشاور اصلاح و بازخواني كند.»
ده نمكي از پيمان قاسم خاني به عنوان مشاور فيلمنامه نام برد.
وي افزود: «فيلم به حوادث و اتفاقات واقعي جنگ در مقاطع پاياني جنگ مي پردازد»
كارگردان مستند «فقر و فحشاء» گفت: «فيلم در سه لايه عرفان، طنز و اكشن به طور متوازن حركت مي كند. تمام سعي من در اين است كه نگاه متفاوتي به مقوله دفاع مقدس داشته باشم.»

شهر
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهرستان ها
شهري
ورزش
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |  
|  داخلي   |   شهر   |   شهرستان ها   |   شهري   |   ورزش   |   يادداشت   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |