سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۱ - Feb 14, 2006
ادب و هنر
Front Page

گروه شمس در هلند و فرانسه كنسرت اجرا مي كند
ترنم موسيقي ايراني در دولاويل پاريس
003528.jpg
گروه ادب و هنر: پس از حضور موفق گروه هاي موسيقي دستان، كامكارها، شجريان ها، عليزاده، كلهر و اخيراً شهرام ناظري در شهرهاي مختلف اروپا و آمريكا، اين بار نوبت گروه موسيقي شمس به سرپرستي كيخسرو پورناظري است تا طعم و رنگي ديگر از موسيقي ايراني را در ذائقه شهروندان موسيقي دوست غربي بنشاند.
به گزارش همشهري در چند سال اخير رويكرد به موسيقي ايراني از سوي مردم غرب روندي روبه رشد و شگفت انگيز داشته، به نحوي كه در يكي دو سال اخير دوبار دو آلبوم موسيقي ايراني به مرحله پاياني جايزه گرمي راه يافتند.
وقتي به يك دهه قبل نظر مي افكنيم، گروه هاي موسيقي ايران با اقبال چنداني مواجه نمي  شدند و عمده آنها در تالارها و سالن هاي كوچك به اجراي برنامه مي پرداختند، اما امروزه مي شنويم كه گروه دستان در سالني سه هزار نفري در آلمان كنسرت مي دهد، شهرام ناظري در يكي از معروفترين تالارهاي موسيقي آمريكا برنامه اجرا مي كند و گروه كامكارها نيز در چند سال اخير در شاخص ترين سالنهاي اروپا و آمريكا برنامه اجرا كرده و مي كنند.
برخي كارشناسان علت چنين اقبالي را به ظرفيتهاي نهفته در موسيقي ايراني نسبت مي دهند كه به مانند موسيقي هند از تاريخ و پيشينه اي دراز دامن برخوردار و از فرهنگ و تمدني چند هزار ساله ريشه گرفته است.
محمدرضا لطفي نيز در گفت وگويي با همشهري عنوان كرده بود كه تا پيش از اين عمده تماشاگران موسيقي ايراني را شهروندان ايراني شكل مي دادند، اما در چند سال اخير اين نسبت به هم برخورده است و نزديك به ۷۰ درصد تماشاگران كنسرتهاي وي (كه عمدتاً  تكنوازي و بداهه نوازي است) را شهروندان موسيقي دوست غير ايراني شكل مي دهند.
كارشناسان غربي هم كه موسيقي ايراني را مورد ارزيابي قرار داده اند، آن را گنجينه اي كشف و معرفي نشده مي دانند كه ظرفيت هاي فراواني براي الهام دادن ملودي ها و نغمه هاي تازه به آهنگسازان غربي مي بخشد، بر همين بنياد است كه برخي از نامي ترين آهنگسازان غربي، همانند پيتر گابريل، به همكاري با برخي گروههاي ايراني، از جمله گروه كامكارها رغبت نشان داده اند و چند سال قبل نيز گاسپاريان، نوازنده نامي ارمنستان با عليزاده كنسرت مشترك داد و برخي از كارهاي مشترك ميان كيهان كلهر و شجاعت حسين خان از سوي معتبرترين شركتهاي توليد و عرضه موسيقي به بازار موسيقي منتشر شد و يا آلبومي از گروه دستان (شوريده) به عنوان آلبوم سال موسيقي غيراروپايي در پاريس برگزيده و معرفي شد.
طهمورث پورناظري آهنگساز و نوازنده سه تار و تنبور كه اين روزها در گروه شمس به خوانندگي حميد رضا نوربخش تمرينات فشرده اي را براي حضور در كنسرت اروپاي اين گروه انجام مي دهند، در گفت وگويي با همشهري از ۱۸ و ۲۵ فوريه (۳۰ بهمن و ۷ اسفند) گروه در هلند و پاريس خبر مي دهد و مي گويد: ما حدود يك سال قبل از سوي موزه جهاني هلند و نيز تئاتر دولاويل پاريس براي اجراي كنسرتي در اين دو كشور دعوت شديم.
موزه جهاني هلند بخصوص سالن تئاتر دولاويل پاريس از جمله شناخته شده ترين سالنهاي موسيقي اروپا به شمار مي آيند كه پيش از اين تنها ناظري، شجريان و كامكارها در آن كنسرت داده اند.
به گفته پورناظري؛ قرار است اين گروه در دو بخش به اجراي برنامه بپردازند كه در بخش اول موسيقي تنبور و قطعاتي چون راز، تا عاشقي و آواز ساروخاني اجرا مي شود و در بخش دوم كه در دستگاه نوا است.
قطعات كاروان، آواز نوا و تصنيف آيينه ها اجر خواهد شد.
گروه ۶ نفره شمس را كيخسرو پورناظري (تنبور و تار) سرپرستي مي كند و حميدرضا نوربخش هم در آن آواز مي خواند.
طهمورث پورناظري (سه تار و تنبور)، سهراب پورناظري (تنبور و كمانچه)، حسين رضايي نيا(دف) و شهاب پارنج (تمبك) ديگر اعضاي اين گروه را شكل مي دهند.

بنياد «منوچهر آتشي» تشكيل مي شود
خانواده و وارثان زنده ياد منوچهر آتشي، شاعر فقيد معاصر درصددند تا بنيادي را به  نام او تشكيل دهند كه بر چاپ و نشر آثارش نظارت داشته باشد.
برگزاري جايزه  شعر، ترجمه  آثار، جمع آوري مقاله هاي نوشته شده درباره  منوچهر آتشي و همچنين گرد آوري نقدهايي كه خود او بر آثار ديگران نوشته، از جمله هدف هاي اين بنياد در نظر گرفته شده است.
بنياد منوچهر آتشي براي جلوگيري از هرگونه سوءاستفاده، چاپ و نشر آثار او را كه غالباً در زمينه هاي شعر، ترجمه و نقد است، پي گير خواهد بود. به  گفته  خانواده آتشي، وي قراردادهايي را براي انتشار آثارش با برخي ناشران داشته است. بنياد يادشده فعلاً حدود هفت، هشت نفر عضو دارد كه احتمالاً تعدادي اضافه يا جايگزين خواهند شد و پس از كسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كارش را تا پايان سال جاري شروع خواهد كرد.
منوچهر آتشي در سن ۷۴ سالگي، ۲۹ آبان ماه امسال پس از جراحي كليه در بيمارستان سيناي تهران درگذشت و پنجم آذرماه در خاك زادگاهش- بوشهر- آرام گرفت.
او از سال ۱۳۳۳ انتشار شعرهايش را شروع كرد و در فاصله  چند سال توانست در شمار شاعران مطرح معاصر درآيد. نخستين مجموعه  شعر او با عنوان «آهنگ ديگر» در سال ۱۳۳۹ در تهران چاپ شد.
«آواز خاك» (تهران، ۱۳۴۷)، «ديدار در فلق» (تهران ۱۳۴۸)، «وصف گل سوري» (۱۳۶۷)، «گندم و گيلاس» (۱۳۶۸)، «زيباتر از شكل قديم جهان» (۱۳۷۶)، «چه تلخ است اين سيب» (۱۳۷۸) و «حادثه در بامداد» (۱۳۸۰) از جمله مجموعه هاي شعر منتشرشده  اوست. ترجمه  آثاري چون «دلاله» (تورنتون وايلدر)، «لنين» (ماياكوفسكي) و «فونتامارا» (ايگناتسيو سيلونه) نيز در كارنامه  ادبي آتشي به چشم مي خورد.

راديو
ايسنا:در حالي كه سيما معدود برنامه اي با موضوع ادبيات ايران و جهان براي بينندگانش دارد. شبكه هاي صدا، همچون راديو فرهنگ و جوان مدت هاست كه با اختصاص ويژه برنامه هاي خوانش داستان و رمان، مخاطبان خود را با ادبيات داستاني كهن و معاصر آشنا مي كنند. پنجره رويا از ۲۸ بهمن ماه، رمان «در آن حريم» نوشته «ادوارد مورگان فوستر» را مي خواند. اين رمان، رمان عاطفي و اجتماعي است كه در قالب ۱۰ قسمت از شبكه  راديويي جوان پخش خواهد شد.
در آن حريم، درباره زني است كه شوهرش فوت كرده و او به همراه فرزندش با مادر شوهرش زندگي مي كند. او پس از مدتي به اتفاق همسايه اش به ايتاليا سفر مي كند و در آن جا با مردي آشنا مي شود. پنجره رويا، به سردبيري آفاق شوهاني و تهيه كنندگي فريبرز گلين هر شب ساعت ۲۳ از شبكه  جوان پخش مي شود.
«روايت شب» شبكه  راديويي فرهنگ به مانند پنجره رويا به خوانش رمان هاي مختلف ايراني و خارجي مي پردازد با اين تفاوت كه رمان هاي روايت شب هميشه در قالب ۶ قسمت خلاصه و تنظيم مي شود و يك قسمت از برنامه به نقد و بررسي آن رمان اختصاص مي يابد. در حالي كه در «پنجره رويا» ، رمان ها در قسمت هاي طولاني تري بدون نقد و بررسي در راديو خوانده مي شوند.

طلاي آمريكا در دست عكاسان ايراني
فارس: عكاسان ايراني در هفتاد وسومين دوره مسابقات عكاسي wilmington آمريكا جوايز طلا، نقره و برنز اين دوره را به خود اختصاص دادند.
اين مسابقه در قالب عكس خبري - اجتماعي هرساله با حمايت انجمن عكاسان آلمان، انجمن فياپ و دانشگاه دلاوير آمريكا با حضور عكاساني از سراسر دنيا در ايالت هاوايي آمريكا برگزار مي شود. در اين دوره از مسابقات سيد جليل حسيني زهرايي عكاس مشهدي مدال طلاي اين مسابقه را به خود اختصاص داد و حسين فاطمي عكاس خبرگزاري فارس مدال نقره و عليرضا عطارياني مدال برنز انجمن عكاسي دلاوير آمريكا را از آن خود كردند. آثار عكاسان ايراني از طريق مؤسسه تحقيقاتي- مطالعاتي آبگينه به اين مسابقات ارسال شده بود.

نمونه آسان -جدول اعداد ۱۹
003618.jpg
«سودوكو» sudoku واژه اي ژاپني به معناي عددهاي بي تكرار است و به جدول اعدادي گفته مي شود كه امروز يكي از سرگرمي هاي رايج در كشورهاي مختلف جهان به شمار مي آيد. نخستين جدول سودوكو را يك رياضي دان اروپايي در قرن هجدهم طراحي كرد . در سالهاي اخير اين جدول كاربرد عمومي خود را براي سرگرمي پيدا كرده است.
سودوكو انواع گوناگون ساده، متوسط، دشوار و خيلي دشوار دارد. بسياري از سودوكوها هم براي كودكان طراحي مي شوند. كتابهاي گوناگون و متنوعي نيز براي آموزش طراحي و حل اين جدول منتشر شده است. اين جدول هم اكنون در بسياري از روزنامه هاي معتبر دنيا هر روزه به چاپ مي رسد و كتابهاي مجموعه اين جدول ها نيز توسط بخش انتشارات هر روزنامه منتشر مي شود.
اين بازي كه در نمايشگاه بين المللي بازي و سرگرمي آلمان به عنوان محبوب ترين و پرطرفدارترين بازي شناخته شده قانون بسيار ساده و روشني دارد.
نوع متداول سودوكو در واقع نوعي جدول است كه از ۹ ستون عمودي و ۹ ستون افقي تشكيل شده و البته كل جدول هم به ۹ ستون كوچكتر تقسيم مي شود. شما بايد اعداد ۱ تا ۹ را در هر يك از جدول هاي كوچكتر بدون تكرار بنويسيد به صورتي كه در هر ستون بزرگ تر افقي يا عمودي هيچ عددي تكرار نشود. در واقع هم بايد از تمام اعداد ۱ تا ۹ در همه ستون هاي عمودي و افقي استفاده كنيد و هم بايد مراقب باشيد هيچ عددي تكرار نشود و در همه مربع هاي ۳ ستوني كوچكتر نيز به همين ترتيب همه اعداد ۱ تا ۹ بيايد و تكرار هم نشود. هميشه به عنوان راهنمايي چند عدد در جدول از قبل مشخص مي شود تا بقيه اعداد را شما پيدا كنيد.
روزنامه همشهري از اين پس هر روز يك جدول اعداد را براي سرگرمي شما تقديم خواهد كرد. اما چون ممكن است شما براي اولين بار با اين سرگرمي روبرو شده باشيد در هفته هاي اول نمونه هاي ساده و سپس نمونه هاي متوسط را به چاپ مي رسانيم و بعد از مدتي به صورت منظم نمونه هاي دشوار سودوكو را تقديم شما مي كنيم. مطمئناً آن وقت با تمرين و آمادگي به يك حل كننده حرفه اي جدول اعداد تبديل خواهيد شد.

مسابقات داستاني در جشنواره كتاب سال شهيد غني پور
گروه ادب و هنر: شوراي نويسندگان مسجد جواد الائمه (ع) مسجدي در جنوب غرب تهران مرحله نخست داوري پنجمين دوره انتخاب كتاب سال شهيد حبيب غني پور را به پايان رساند .
آثار داستاني ياد شده ذيل به مرحله نهايي راه يافته اند: داستان نوجوانان (با موضوع آزاد) در دو بخش: مجموعه داستان كوتاه: پنج اثر نهايي اين بخش عبارتند از: سرخ مثل آتش نوشته محمدرضا يوسفي (انتشارات كانون پرورش فكري)، من، سارا سوري نوشته عبدالمجيد نجفي (كتاب هاي قاصدك - انتشارات ذكر) ، بالاتر ازخانه عقاب نوشته عبدالمجيد نجفي ( انتشارات سوره مهر) ، زير درخت انجير نوشته جابر تواضعي ( انتشارات سوره مهر ) و آوازهاي پينه بسته نوشته شهرام شفيعي (كتابهاي پروانه - به نشر)
داستان بلند و رمان : آثار راه يافته به مرحله نهايي عبارتند از: خانواده آقاي چرخشي نوشته طاهره ايبد (انتشارات كانون پرورش فكري)، راز گم شده خاور نوشته عبدالمجيد نجفي (انتشارات سوره مهر)، پارسيان و من - راز كوه پرنده - نوشته آرمان آرين (نشر موج) و جام جهاني در جواديه نوشته داوود اميريان (انتشارات قدياني)
هيأت داوران داستان نوجوانان امير حسين فردي ، حميدرضا شاه آبادي ، حبيب يوسف زاده ، محمد حسن حسيني و سميرا اصلان پور بوده اند .
در بخش داستان بزرگسال دفاع مقدس ؛ در چهار بخش داستان بلند و رمان : دو اثر مرحله نهايي شامل با هم مي ميريم نوشته سليمان كرمي(ناشر مولف) و صدرا نوشته نسرين ارتجاعي (گويا- اصفهان) مي باشد و در بخش مجموعه داستان كوتاه : از ميان آثار بررسي شده اين بخش ، اثري شايسته ورود به مرحله نهايي داوري نبوده است .
اين گزارش حاكي است در بخش زندگينامه داستاني، آثار مرحله نهايي عبارتند از: چه كسي ماشه را خواهد كشيد؟ نوشته رحيم مخدومي (سوره مهر- نشر شاهد)، از پنج نفرنوشته مصطفي محمدي (نشر شاهد)، آخرين بنكه نوشته رحيم مخدومي (نشر شاهد) و غريبه نوشته داوود بختياري دانشور (نشر شاده - سوره مهر).
تك داستان كوتاه : دوازده داستان كوتاه مرحله نهايي شامل: قواره اي براي دو نفر (زهره يزدان پناه)، قاسم باشك (نجمه عباسي)، تو مي گي من اونو كشتم (احمد غلامي)، بازگشت (احمد دهقان)، آخرين دست (محدثه رضايي)، ماشيم (كامران سحرخيز)، روزي كه بيست نشدم (عاليه سلطاني گردفرامرزي)، اشك و ابريشم (مريم اكبر دوست سليمي)، سه راه مرگ (اكبر صحرايي)، خواب كناردريا (حميد قاسم زادگان)، بابا انار دارد (آرزو خمسه كجوري) و كلاغ پر (مهدي رسولي).
هيئت داوران داستان دفاع مقدس ؛ جهانگير خسرو شاهي ، مجيد قيصري ، خسرو باباخاني ، احمد شاكري و منيژه آرمين بوده اند.
مراسم پاياني و معرفي برگزيدگان پنجمين دوره انتخاب كتاب سال شهيد حبيب غني پور (آثار چاپ اول سال ۱۳۸۳) روز پنج شنبه مورخ ۱۱/۱۲/۸۴ پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در محل شبستان مسجد جوادالائمه(ع) به نشاني تهران: خيابان قزوين، خيابان ۱۶ متري اميري (شهيد سبحاني)، خيابان ۱۳ متري حاجيان برگزار خواهد شد .

روي دكه
003522.jpg
گروه ادب و هنر: جديد ترين شماره هاي فصلنامه فرهنگي- اجتماعي «فرهنگ مردم» منتشر شد.
شماره ۱۳ اين فصلنامه با عنوان كودك و ادبيات شفاهي به طور ويژه به هانس كريستين اندرسون اختصاص دارد.
اولين مقاله به قلم تابان خواجه نصيري ترجمه و نگارش شده كه «دويست سال حضور اندرسن در قلب و ذهن جهانيان» نام دارد و به زندگينامه اين نويسنده پرداخته است.
در ابتداي اين مقاله آمده است: «هانس كريستين اندرسن در ۲ آوريل ۱۸۰۵ از مادري مستخدم و پدري پينه دوز به دنيا آمد. او كه در زمان حياتش در دانمارك نويسنده سرشناسي بود، پس از مرگش به شهرت جهاني رسيد» .
گزارشي از چگونگي برگزاري جشنواره اندرسن در ايران از ديگر مطالب اين نشريه است.
ثريا قزل اياغ نيز مطالبي در خصوص كودكي اندرسن نوشته است. زهره قائيني با نوشتن مطلبي تحت عنوان «اندرسن در گذرگاه تاريخ» به بيان اطلاعات ديگري درباره اندرسن پرداخته است.
مقايسه بن مايه هاي مشترك دو داستان از اندرسن و دو بيت از قصه هاي عاميانه ايراني مقاله اي است كه توسط فروغ الزمان جمالي به رشته تحرير درآمده است.
003519.jpg
اما در بخش دوم اين فرهنگ نامه، چند مقاله با عنوان بازنويسي و بازآفريني از فرهنگ عامه و انگاره هاي كهن الگويي در دو منظومه كودكانه فولكور از شاملو به ترتيب توسط جعفر پايور و پروين سلاجقه نوشته شده است.
همچنين مصطفي رحماندوست با نگارش مقاله «ادبيات عاميانه، راهي به بهشت گمشده» به ارائه نظرات خود پيرامون ادبيات عاميانه پرداخته است.
همچنين مقاله «فرهنگ و ادبيات شفاهي، خاستگاه ادبيات كودكان» نيز توسط ناهيد معتمدي منتشر شده است.
در شماره ۱۴ و ۱۵ اين فصلنامه نيز كه در يك جلد به چاپ رسيده است، تاريخ پژوهش هاي فرهنگ مردم ايران از مشروطه تاكنون به قلم حميدرضا دالوند به چاپ رسيده است.
عبدالرحيم ثابت نيز مقاله اي در مورد اصطلاحات باغداري متداول در مسجد بردي شيراز نوشته است.
«رمضان در فرهنگ مردم» عنوان دومين مقاله است كه توسط سيد احمد وكيليان به چاپ رسيده است.
احمد حبيبي گزارشي از محيا- ترانه سراي مردمي خليج فارس- به رشته تحرير درآورده است.
معرفي وبلاگ نماد تاريخ شفاهي و فولكور اينترنت نيز توسط تابان خواجه نصيري به چاپ رسيده است.
شاهده سعيدي مطلبي با عنوان «سكوت دختران: پري دريايي كوچك» را از ماريا وارنر ترجمه كرده است.
«ادبيات عاميانه سرآغاز ادبيات كودك» نيز از ديگر مطالب اين فصلنامه است كه توسط شكوه حاج نصر ا... به چاپ رسيده است. مقاله گاره سري يعني همان گهواره سرخواني هم توسط هوشنگ عباسي به رشته تحرير درآمده است.
مينو فطوره چي نيز مقاله اسطوره هاي چيني «تنهايي خورشيد و پيدايش باران» را به نگارش درآورده است.
و آخرين مقاله مربوط به شعر عاميانه مادر مهربان، شعر كودك است كه سيدمحمود افتخاري آن را نوشته است.
اين دو نشريه با مديرمسئولي سيد احمد وكيليان چاپ شده و با قيمت ۱۳۰۰ تومان در دكه هاي روزنامه فروشي موجود است.
«نشان» منتشر شد
003525.jpg
هفتمين شماره نشريه طراحي گرافيك ايران «نشان» منتشر شده است. در اين شماره مقاله اي با عنوان «در امتداد سنت» از فرشيد مثقالي كه در زمان حيات مرتضي مميز نوشته شده، به چاپ رسيده است. همچنين تعدادي از صفحات مجله به طرح ها و آثار مرحوم مميز اختصاص دارد. ساعد مشكي نيز گفت وگويي با آيدين آغداشلو انجام داده كه مقدمه آن توسط مرحوم استاد مميز در زمان حياتش به رشته تحرير درآمده است.
طراحي جلد كتاب در ايران (بخش دوم) نوشته ابراهيم حقيقي و فيروز شافعي، طرح ها و نقش هاي مفرغ هاي لرستان نوشته محمدرضا رياضي، روايت جهان معاصر نوشته مجيد عباسي كه مروري بر تصويرسازي هه نينگ واگن برت دارد، از جمله مطالب ديگري است كه در اين شماره درج شده اند.
مجله «نشان» شماره هفت، مطلبي را نيز به ياد هنريك توماشفسكي طراح بزرگ پوستر لهستاني اختصاص داده است.
بخش معرفي كتاب بخش پاياني اين شماره نشان را تشكيل مي دهد. فصلنامه «نشان» به مدير مسئولي و صاحب امتيازي ساعد مشكي انتشار مي يابد.

نويسنده رمان «آرواره ها» درگذشت
«پيتر بنچلي» ، نويسنده آمريكايي رمان «آرواره ها» كه توسط «استيون اسپيلبرگ» به يكي از آثار برجسته سينمايي تبديل شد، در سن ۶۵ سالگي درگذشت.
به گزارش رويترز، به گفته «كريس ترنر» پسرخوانده «پيتر بنچلي» ، وي بر اثر بيماري فيبروسيس پيشرفته ريه كه پاييز گذشته توسط پزشكان تشخيص داده شده بود، درگذشت.
«ترنر» گفت: پدر در حالي كه همسرش وندي و ديگر اعضاي خانواده اش در كنارش بودند و در آرامش كامل درگذشت.
«بنچلي» - فارغ التحصيل دانشگاه هاروارد- در نيويورك بزرگ شد و يكي از سخنراني  نويسان «ليندون جانسون» ، رئيس جمهور آمريكا بود.
وي پيش از آنكه نويسنده شود و رمان «آرواره ها» را در سال ۱۹۷۴ به رشته تحرير درآورد، روزنامه نگار بود.
اين نويسنده برجسته آمريكايي در پرينستون نيوجرسي زندگي مي كرد و صاحب دو فرزند بزرگ بود.
رمان «آرواره ها» ي او كه داستان يك كوسه ماهي بزرگ سفيد است همزمان با انتشار با موفقيت بسيار زيادي روبه رو شد. اين رمان تاكنون در بيش از ۲۰ ميليون نسخه فروش رفته است.
«بنچلي» در فيلم اقتباس شده از رمان خود، ساخته «استيون اسپيلبرگ» در سال ۱۹۷۵به  عنوان يك گزارشگر ايفاي نقش كرد.
از ديگر آثار اين نويسنده مي توان به رمان هايي چون «عميق» و «جزيره» اشاره كرد.
راهنماي زبان فارسي باستان
كتاب «راهنماي زبان فارسي باستان» به قلم دكتر چنگيز مولايي اواسط ماه آينده در اختيار محققان زبان و ادبيات فارسي قرار مي گيرد .
اين كتاب ، تحقيقي در زمينه بررسي زبان فارسي باستان بر پايه متون، كتيبه هايي از آن دوران را شامل مي شود .
نظام كتابتي به همراه دستور زبان آن مطابق با زبانشناسي تاريخي و تطبيقي، واژه نامه جامع فارسي باستان، معادل هاي اوستايي و سنسكريت، بخش هاي مجزاي اين كتاب هستند .
نقد نوشداروي طرح ژنريك
«نوشداروي طرح ژنريك» اثر زنده ياد حسن حسيني - شاعر معاصر- در يكصد و هشتاد و هشتمين نشست كتاب ماه ادبيات و فلسفه مورد نقد و بررسي قرار مي گيرد .
در اين نشست كه امروز از ساعت ۱۷ الي ۱۹ برگزار مي شود، عليرضا قزوه ، ابوالفضل زرويي نصرآباد و عبدالجبار كاكايي سخنراني مي كنند .
اين نشست در سالن اجتماعات خانه كتاب واقع در خيابان انقلاب، بين خيابان هاي فلسطين و صباي جنوبي دائر خواهد بود .

اكران ما همه خوبيم
003513.jpg
«ما همه خوبيم» به كارگرداني بيژن ميرباقري از سوم اسفند ماه به اكران عمومي درخواهد آمد.
اين فيلم كه مسأله مهاجرت از ديد بازماندگان و سفر نكرده ها روايت مي كند، حضور بين المللي  موفقي داشته است از جمله در پنجاه و هشتمين جشنواره بين المللي فيلم لوكارنو در كشور سوئيس جايزه يوزپلنگ نقره اي بهترين فيلم اول و دوم و جايزه فدراسيون بين المللي مجامع سينمايي را كسب كرده است. آهو خردمند، محسن قاضي مرادي، پرويز شاهين خو و ليلا  زارع در «ماهمه خوبيم» به ايفاي نقش مي پردازند. «ما همه خوبيم» از سوم اسفند در سينما فرهنگ و همزمان در تعدادي از سالن هاي ديگر كه هنوز تعداد آن قطعي نشده است قرار است به نمايش درآيد.
اين فيلم در جشنواره فيلم فجر سال گذشته ( بيست و سومين دور) در بخش مسابقه فيلم هاي اول و دوم به نمايش در آمد، ديپلم افتخار را براي بيژن ميرباقري كارگردان اين فيلم به همراه داشت و سعيد شاهسواري براي تدوين اين فيلم و ليلا زارع به عنوان بازيگر نقش دوم زن سيمرغ گرفتند.

سايه صهيونيست بر مراسم اسكار
003516.jpg
فارس: صهيونيست هاي اسرائيل و آمريكا به منظور عدم پخش فيلم فلسطيني «و اينك بهشت» در هفتاد و هشتمين مراسم اسكار، رايزني هاي مخفيانه خود را با برگزار كنندگان اين مراسم آغاز كرده اند.
خبرگزاري رويترز گزارش داد يك ديپلمات اسرائيلي روز گذشته ضمن تائيد اين خبر،  ادعا كرد كه نمايش فيلم فلسطيني «و اينك بهشت» براي ميليون ها نفر، جز آنكه به اختلافات موجود ميان فلسطيني ها و اسرائيلي ها دامن بزند، فايده ديگري نخواهد داشت.
اين فيلم، داستان دو جوان فلسطيني به نام هاي سعيد و خالد است كه تصميم مي گيرند تا در تل آويو  دست به عملياتي انتحاري بزنند، ولي به تدريج در طول فيلم اين دو دوست تصميم شان را عوض مي كنند. «و اينك بهشت» به كارگرداني «هني ابواسد» يكي از پنج فيلم منتخب اسكار در بخش بهترين فيلم خارجي  زبان (غيرآمريكايي) است.
ابواسد در «و اينك بهشت» به اين مسئله مي پردازد كه چه چيزي باعث مي شود كه يك جوان فلسطيني با داشتن آن همه اميد و آرزو دست به عمليات انتحاري بزند.
او در اين فيلم ذهن مخاطب را با اين مسئله درگير مي كند كه چه شرايط و مشكلاتي اين جوانان را براين مي دارد كه دست به چنين اقداماتي زده و همچنين به جايي مي انجامد كه پدر براي نجات جان پسرش، جان خودش را به خطر مي  اندازد... و پسر براي بهبود وضعيت زندگي خانواده اش در عين جواني حاضر مي شود از جانش بگذردزماني كه فيلم «و اينك بهشت» به عنوان يكي از نامزدهاي جوايز اسكار معرفي شد، بسياري از اسرائيلي ها نسبت به اين مسئله معترض شده و از اعضاي آكادمي علوم و هنرهاي سينمايي خواستند كه در تصميم خود هر چه زودتر تجديد نظر كنند. عوامل فيلم «و اينك بهشت» متشكل از كارگرداني عرب اسرائيلي، بازيگران عرب اسرائيلي، عده اي از فلسطينيان متخصص در عرصه سينما،تهيه كننده اي اسرائيلي يهودي و سرمايه گذاري خصوصي اروپايي است.
گفتني است هفتاد و هشتمين مراسم اسكار، پنجم مارس (۱۴ اسفند) در سالن كداك هاليوود لس آنجلس، برگزار خواهد شد.

بر ديوار نگارخانه ها
گالري طراحان آزاد: نمايشگاه آثار منيژه صحي/ تا ۲۸ بهمن/ ميدان فاطمي، ميدان گلها، سلماس، پلاك ۴۱/ تلفن: ۸۸۰۰۸۶۷۶ .
نگارخانه دي: نمايشگاه نقاشي عليرضا دياني / تا ۲۹ بهمن/ ولي عصر، روبه روي پارك ساعي، پلاك ۱۰۶۰/ تلفن: ۸۸۷۰۰۸۴۹ .
گالري ماه: نمايشگاه عكس فتانه دادخوه و كامران عدل/ ۲۸ بهمن تا ۹ اسفند/ خيابان آفريقا، بلوار گلستان، پلاك ۸۹/ تلفن: ۲۲۰۴۵۸۷۹.
گالري الهه: نمايشگاه نقاشي مسعود دشتبان/ ۲۸ بهمن تا ۹ اسفند/ خيابان آفريقا، گلفام، شماره ۴۷/ تلفن: ۲۲۰۵۴۱۲۸.
نگارخانه قانون: نمايشگاه آبگينه انوشه بادپروا/ ۲۴ بهمن تا ۴ اسفند / شهرك قدس، فاز يك؛ ايران زمين شمالي، فرهنگسراي ابن سينا/ تلفن: ۸۸۰۸۸۳۰۱.
نگارخانه ميرميران: نمايشگاه معماري آثار مهندس سيد حميد نوركيهاني/ تا ۲۷ بهمن/ خيابان طالقاني، بعد از ايرانشهر، موسوي شمالي، باغ هنر/ تلفن: ۸ -۸۸۳۱۰۴۵۷ .
نگارخانه آشيان نقش و مهر: نمايشگاه گروهي نقاشي/ ۲۸ بهمن تا دوم اسفند/ آرژانتين، بخارست، خيابان ،۱۸ پلاك ۴/ تلفن: ۸۸۷۳۲۹۸۷.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |
|   خارجي    |    سخنگاه    |    سياسي    |    داخلي    |    شهر    |    شهرستان ها    |
|   شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |