گروه ادب و هنر: جديد ترين شماره هاي فصلنامه فرهنگي- اجتماعي «فرهنگ مردم» منتشر شد.
شماره ۱۳ اين فصلنامه با عنوان كودك و ادبيات شفاهي به طور ويژه به هانس كريستين اندرسون اختصاص دارد.
اولين مقاله به قلم تابان خواجه نصيري ترجمه و نگارش شده كه «دويست سال حضور اندرسن در قلب و ذهن جهانيان» نام دارد و به زندگينامه اين نويسنده پرداخته است.
در ابتداي اين مقاله آمده است: «هانس كريستين اندرسن در ۲ آوريل ۱۸۰۵ از مادري مستخدم و پدري پينه دوز به دنيا آمد. او كه در زمان حياتش در دانمارك نويسنده سرشناسي بود، پس از مرگش به شهرت جهاني رسيد» .
گزارشي از چگونگي برگزاري جشنواره اندرسن در ايران از ديگر مطالب اين نشريه است.
ثريا قزل اياغ نيز مطالبي در خصوص كودكي اندرسن نوشته است. زهره قائيني با نوشتن مطلبي تحت عنوان «اندرسن در گذرگاه تاريخ» به بيان اطلاعات ديگري درباره اندرسن پرداخته است.
مقايسه بن مايه هاي مشترك دو داستان از اندرسن و دو بيت از قصه هاي عاميانه ايراني مقاله اي است كه توسط فروغ الزمان جمالي به رشته تحرير درآمده است.
اما در بخش دوم اين فرهنگ نامه، چند مقاله با عنوان بازنويسي و بازآفريني از فرهنگ عامه و انگاره هاي كهن الگويي در دو منظومه كودكانه فولكور از شاملو به ترتيب توسط جعفر پايور و پروين سلاجقه نوشته شده است.
همچنين مصطفي رحماندوست با نگارش مقاله «ادبيات عاميانه، راهي به بهشت گمشده» به ارائه نظرات خود پيرامون ادبيات عاميانه پرداخته است.
همچنين مقاله «فرهنگ و ادبيات شفاهي، خاستگاه ادبيات كودكان» نيز توسط ناهيد معتمدي منتشر شده است.
در شماره ۱۴ و ۱۵ اين فصلنامه نيز كه در يك جلد به چاپ رسيده است، تاريخ پژوهش هاي فرهنگ مردم ايران از مشروطه تاكنون به قلم حميدرضا دالوند به چاپ رسيده است.
عبدالرحيم ثابت نيز مقاله اي در مورد اصطلاحات باغداري متداول در مسجد بردي شيراز نوشته است.
«رمضان در فرهنگ مردم» عنوان دومين مقاله است كه توسط سيد احمد وكيليان به چاپ رسيده است.
احمد حبيبي گزارشي از محيا- ترانه سراي مردمي خليج فارس- به رشته تحرير درآورده است.
معرفي وبلاگ نماد تاريخ شفاهي و فولكور اينترنت نيز توسط تابان خواجه نصيري به چاپ رسيده است.
شاهده سعيدي مطلبي با عنوان «سكوت دختران: پري دريايي كوچك» را از ماريا وارنر ترجمه كرده است.
«ادبيات عاميانه سرآغاز ادبيات كودك» نيز از ديگر مطالب اين فصلنامه است كه توسط شكوه حاج نصر ا... به چاپ رسيده است. مقاله گاره سري يعني همان گهواره سرخواني هم توسط هوشنگ عباسي به رشته تحرير درآمده است.
مينو فطوره چي نيز مقاله اسطوره هاي چيني «تنهايي خورشيد و پيدايش باران» را به نگارش درآورده است.
و آخرين مقاله مربوط به شعر عاميانه مادر مهربان، شعر كودك است كه سيدمحمود افتخاري آن را نوشته است.
اين دو نشريه با مديرمسئولي سيد احمد وكيليان چاپ شده و با قيمت ۱۳۰۰ تومان در دكه هاي روزنامه فروشي موجود است.
«نشان» منتشر شد
هفتمين شماره نشريه طراحي گرافيك ايران «نشان» منتشر شده است. در اين شماره مقاله اي با عنوان «در امتداد سنت» از فرشيد مثقالي كه در زمان حيات مرتضي مميز نوشته شده، به چاپ رسيده است. همچنين تعدادي از صفحات مجله به طرح ها و آثار مرحوم مميز اختصاص دارد. ساعد مشكي نيز گفت وگويي با آيدين آغداشلو انجام داده كه مقدمه آن توسط مرحوم استاد مميز در زمان حياتش به رشته تحرير درآمده است.
طراحي جلد كتاب در ايران (بخش دوم) نوشته ابراهيم حقيقي و فيروز شافعي، طرح ها و نقش هاي مفرغ هاي لرستان نوشته محمدرضا رياضي، روايت جهان معاصر نوشته مجيد عباسي كه مروري بر تصويرسازي هه نينگ واگن برت دارد، از جمله مطالب ديگري است كه در اين شماره درج شده اند.
مجله «نشان» شماره هفت، مطلبي را نيز به ياد هنريك توماشفسكي طراح بزرگ پوستر لهستاني اختصاص داده است.
بخش معرفي كتاب بخش پاياني اين شماره نشان را تشكيل مي دهد. فصلنامه «نشان» به مدير مسئولي و صاحب امتيازي ساعد مشكي انتشار مي يابد.