سنن النبي
درپي درج ستون «والا پيامدار محمد» كه به بيان زندگي و شيوه رفتار «سيره» پيامبر گرامي اسلام مي پردازد بسياري از خوانندگان روزنامه درخواست معرفي كتاب يا كتاب هايي را داشته اند كه به زبان ساده و به شكل كامل و جامعي به اين موضوع پرداخته باشند.
براي اجابت درخواست اين گروه از خوانندگان محترم روزنامه و به مناسبت سال پيامبر اعظم، از اين پس هر از گاه كتابي مناسب از اين دست آثار را معرفي مي كنيم. خواهيم كوشيد اين كتاب ها داراي چند ويژگي مهم باشند. اولا در دسترس باشند و بتوان آنها را از بازار تهيه كرد، ثانياً خالي از مباحث تخصصي بوده و به زبان ساده و مناسب عموم نوشته شده و ثالثا داراي قيمت مناسب و اندك باشند.
نخستين كتابي كه در اين زمينه معرفي مي كنيم كتاب كم حجم و مناسبي است كه توسط انتشارات پيام آزادي به چاپ رسيده و با قيمت هزار و دويست تومان در ۲۱۲ صفحه و قطع وزيري به بازار عرضه شده است.
نام كتاب «سنن النبي» است و با ترجمه استاد «حسين استاد ولي» از كارشناسان باتجربه و خوش قلم آثار مذهبي به چاپ رسيده است.
«سنن النبي» كتاب معروف و مشهور مرحوم علامه طباطبايي است كه به بيان آداب، سنن و روش رفتاري پيامبر گرامي اسلام مي پردازد و يكي از معتبرترين آثاري است كه معاصران در اين حوزه تاليف كرده اند.
در اين كتاب در ۲۱ موضوع مانند آداب حضرت در نظافت و آرايش، سفر، لباس، خوابيدن، مسكن، مسواك كردن، قرائت قرآن و... بيان شده و در پايان فصلي به حج و فصلي نيز به شمايل و چهره ظاهري پيامبر اكرم اختصاص يافته است.
مرحوم علامه طباطبايي به عنوان يك فيلسوف و مفسر برجسته و نام آور معاصر كوشيده است رواياتي را كه مستند و معتبر هستند در اين زمينه گرد آورد و يكي از آثار مطمئن و مرجع را در اين زمينه از خود به يادگار گذارد.
تبعيد روزها
علي صالح آبادي/ نشر امرود/ چاپ اول، ۱۳۸۵ / ۳۲۰ صفحه، وزيري، ۳۵۰۰ تومان
كتاب تبعيد روزها، مجموعه يادداشت ها و تحليل هاي سياسي علي صالح آبادي است كه در قالب سرمقاله هاي روزنامه همبستگي از سال ۸۲ تا مرداد ۸۴ در اين كتاب گرد آمده است. عنوان تبعيد روزها، شايد تعبيري از روزهاي رفته باشد؛ روزهايي كه سرمقاله نويس روزنامه، آنها را مشاهده و تحليل كرده و به تبعيد برده است. تبعيد كردن روزها، آن طور كه در كتاب نيز آمده اشاره اي است به سپردن آنها به ديگر مصلحان و از آن مهمتر به دست تاريخ. درون مايه مشترك مقالات تبعيد روزها، اصلاح جامعه، حاكميت ديپلماسي فعال و از همه مهمتر توجه به حقوق شهروندي است.
انتشار اين كتاب از يك جهت ديگر نيز حائز اهميت است و آن اين كه گردآوري سرمقاله هاي روزنامه ها را مي توان از نگاه ارزش تاريخي نيز مورد توجه قرار داد؛ چرا كه در آينده مي تواند به عنوان بخشي از تاريخ مكتوب قلمداد شود و پژوهشگران با استناد به چنين كتاب هايي مي توانند مهمترين رويدادهاي سياسي يك دوره را از نگاه سردبير و مدير مسئول يك روزنامه مورد بررسي قرار دهند.