در حاشيه اظهارات جديد وزير علوم، تحقيقات و فناوري
جزئيات همواره اعلام نشده است...
|
|
گروه فرهنگي - وزير علوم، تحقيقات و فناوري يك خبر خوش داد: براي اولين بار در سطح كشور هيچ گزارشي مبني بر لو رفتن سؤالات كنكور اعلام نشده است، چون مكانيزم امنيتي مطلوبي براي حفظ پرسش ها و كليد هاي آن طراحي شده بود.
اما محمدمهدي زاهدي در ادامه همين گزارش به ايسنا گفته است، اتفاقي كه در برگزاري كنكور ۸۵ در واحد دانشكده پزشكي اصفهان رخ داده است هميشه بوده و سال هاي قبل هم صورت گرفته است، ولي سياست وزارت علوم در سنوات گذشته اين بوده است كه چنين مواردي به رسانه ها كشيده نشود و با برنامه ريزي هاي داخلي برخورد قانوني با متخلف صورت پذيرد.
چند سالي است كه بحث تخلفات كنكور به شكل بسيار جدي مطرح است و هر سال در ايام كنكور مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش كشور و البته دانشگاه آزاد بخشي از همّ خود را صرف اطلاع رساني در خصوص اين كه امنيت كنكور به طور كامل برقرار شده و سؤالات كنكور لو نمي رود، مي كنند.
اما هر سال كلياتي از انواع تخلفات و فروش سؤالات كنكور درز مي كند بي آن كه جزئيات اين تخلفات به طور شفاف اعلام شود، چرا كه شيوه عملكرد وزارت علوم آن طور كه وزير علوم، تحقيقات و فناوري به خبرگزاري ها اعلام كرده است حل مشكل بدون اعلام به رسانه ها است.
شايد به همين خاطر باشد كه نه تنها خبرنگاران بلكه حتي كارآگاهان برجسته تاريخ مثل «هركول پوآرو» و «شرلوك هولمز» نيز نمي توانند به جزئيات فروش سؤالات كنكور سراسري برسند. حتي جزئيات داستان معروف فروش سؤالات كنكور دانشگاه آزاد، پرونده آزمون دستياري، تخلفات پرسر و صداي يك موسسه آموزشي كنكور و ماجراي رسيدگي به اتهامات ۳۵ متهم افشاي سؤالات كنكور از دانشگاه هاي تهران، پيام نور، آزاد و... .
البته برخي از اين پرونده ها به حدي جزئيات داشت كه رسيدگي به آنها به درازا كشيد و دو يا سه سالي وقت صرف رسيدگي به اين جزئيات شد و در نهايت يك ميليون و سيصد يا چهارصد هزار داوطلب كنكور و خانواده هايشان چند سال بعد كليات آن را شنيدند و حكم قانوني را درباره متخلفان در روزنامه ها خواندند.
به هر حال وقتي سيستم آموزشي كشور به گونه اي طراحي شده است كه همه درس مي خوانند تا وارد دانشگاه شوند و هيچ هدفي جز قبولي در كنكور وجود ندارد، طبيعي است كه در اين ميان دانش آموزان از هر شيوه اي براي دستيابي به هدف نهايي خودشان استفاده مي كنند. اين هدف مي تواند دشواري مرور چندين باره كتاب هاي كنكور، حضور در انواع آموزشگاه هاي كنكور و احياناً تقلب با بغل دستي و اگر شد خريد سؤالات كنكور باشد.
تحصيلات عاليه رويايي است كه ذهن هر دانش آموز را به خود معطوف مي كند، پس براي رسيدن به اين آرزوي بزرگ مجبور است از سد كنكور بگذرد. بنابراين هر يك سالي كه از ساير همكلاسي هاي خود عقب بماند، اين احساس در او بيشتر تقويت مي شود كه از همكلاسي هاي خود عقب مانده است و از آرزوهاي خود دور مي شود؛ چرا كه همه همّ و غم او قبولي در كنكور بوده است. از اين رو هر راهي را براي گذشتن از كنكور امتحان مي كند.
ماجراي سرقت ۲۹ سال پيش
اما شايد برايتان جالب باشد كه اگر در حال حاضر پرونده هايي چون افشاي سؤالات آزمون دانشگاه آزاد، آزمون دستياري و آموزشگاه هاي كنكور را داريم كه چهار سالي وقت صرف برخي از آنها شد، ۲۹ سال پيش نيز ماجراي سرقت بي سابقه سؤالات امتحانات نهايي ششم متوسطه سر و صداي زيادي به پا كرد. اين نشان مي دهد كه اين رشته سر دراز دارد.
روزنامه اطلاعات در تاريخ دهم خرداد سال ۵۶ در خبري مفصل ماجراي سرقت سؤالات امتحان نهايي ششم متوسطه و دستگيري سارقان را شرح مي دهد و مي نويسد: بهمن كه از دوران كودكي با فرزند سرايدار آموزش و پرورش ناحيه ۶ (شميران) رفاقت داشته است چون معدلش كم بوده و نمي توانسته است در آزمون همگاني براي تحصيل در دانشگاه شركت كند به فكر مي افتد تا ديپلم بگيرد، پس تصميم مي گيرد به هر شكل ممكن سؤالات رياضي را به دست بياورد، بنابراين با دوست قديمي خودش مخفيانه وارد ساختمان ناحيه ۶ مي شود، كليد در اتاق رئيس ناحيه را برمي دارد، كشوي ميز رئيس را باز مي كند و كليدهاي گاوصندوق را برمي دارد و از روي آنها يك نمونه براي خودش مي سازد. بهمن وقتي از طريق فرزند سرايدار از وجود سؤالات در گاوصندوق مطلع مي شود در زمان مناسب وارد اتاق رئيس مي شود و سؤالات را كه در كيسه هايي كتاني قرار داشت و لاك و مهر هم نشده بود از داخل كيسه خارج مي كند و آنها را برمي دارد...
راستي چرا سال هاي طولاني است كه كنكور و دانشگاه كعبه آمال دانش آموزان شده است؟ آيا خبر خوش وزير علوم سال ديگر هم تكرار خواهد شد؟
|