قائم مقام مركز IT سازمان فرهنگي- هنري شهرداري تهران:
پروژه شهروند الكترونيكي مطابق نياز شهروندان است
گروه علمي فرهنگي - علي اصغر محمدي:پروژه شهروند الكترونيكي از مجموع پروژه هاي مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران، در راستاي تحقق شهر الكترونيكي و آرمان استقرار دولت الكترونيكي در پي آن، با ارائه آموزش هاي لازم به شهروندان تهراني مطابق با نياز آنها طراحي شده است كه اجرايي مي شود.
قائم مقام مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران با بيان اين مطلب درباره عملكرد مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي - هنري شهرداري اظهار داشت: اين مركز كه حدود دو سال از راه اندازي آن مي گذرد با رويكرد فناوري اطلاعات و تعقيب كاربردهاي آن در جامعه فعاليت مي كند.
سيد مازيار علوي افزود: در مديريت جديد شهري، اين مركز چند ماموريت مهم را پيگيري مي كند كه مهمترين آن فرهنگ سازي در بين شهروندان براي دستيابي به آموزش هاي شهروند الكترونيكي و استقرار شهر الكترونيكي است.
وي در ادامه اظهار داشت: همزمان با اين طرح بنا داريم همپوشاني IT را با فرهنگ مورد توجه قرار دهيم و مسائل مرتبط با فناوري اطلاعات را از طريق فرهنگ سازي در جامعه ريشه دار كنيم.
قائم مقام مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران افزود: به همين منظور برگزاري جشنواره هاي موضوعي مرتبط، مانند: عكس ديجيتال شهري، وبلاگ نويسي فرهنگي، با دنبال كردن مباحث ميان رشته اي، فرهنگ و فناوري اطلاعات را توأمان مورد توجه قرار داده ايم.
علوي خاطر نشان كرد: بطور كلي براي دستيابي به ماموريتهاي تبيين شده با برنامه ريزي در اشكال عمومي و اختصاصي و در ساختار كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت آنها را دنبال خواهيم كرد.
وي اظهار داشت: در همين راستا با تجهيز مراكز به سامان هاي الكترونيكي مورد نياز بر اساس تعريف مشخص هر مركز، آنها را براي بهره مندي شهروندان از مزاياي فناوري اطلاعات آماده كرده ايم كه اين مرحله توسعه سخت افزاري محسوب مي شود.
قائم مقام مركز IT سازمان فرهنگي- هنري شهرداري، يادآورشد: اين طرح در پي اجراي پروژه بزرگ راه اندازي ۸۵ مركز در سال ۸۵ است كه با توجه به تاخير در تامين اعتبار، شروع آن با ۴ ماه تاخير همراه شد و ما سعي داريم بر اساس برنامه ريزي اين پروژه به پايان برسد و تا مرداد ماه سال ۸۶ به تحقق كامل پروژه دست يابيم.
علوي با اشاره به تجهيز سخت افزاري و افتتاح مراكز مختلف تابعه مركز IT سازمان فرهنگي- هنري اظهار داشت: در كوي دانشگاه با همكاري مديريت فرهنگي كوي و دانشگاه، دو مركز IT ويژه برادران و خواهران پيش بيني شده كه پس از برگزاري نشست مشترك، زمان افتتاح آن متعاقبا اعلام خواهد شد. در شهرك شهيد محلاتي هم با بسيج منطقه توافقش شده، بسيج ميزبان افتتاح مركز فرهنگي فناوري اطلاعات است كه با توجه به تعيين محل و تامين تجهيزات، به زودي اين مركز راه اندازي مي شود.
وي ادامه داد: همچنين مركز فرهنگي فناوري اطلاعات امامت در منطقه ۱۳ تهران نيز آماده بهره برداري است. مركز فرهنگي فناوري اطلاعات واژه نابينايان در منطقه ۶ شهرداري تهران هم ظرف يك ماه آينده به بهره برداري مي رسد.
علوي اظهار داشت: در تامين و تجهيز نرم افزاري پروژه هاي مركز و در راستاي كاربردي كردن ICT براي زندگي شهروندان، آموزش شهروندان در قالب طرح e -Citizen ( شهروند الكترونيكي ) از سوي مركز فناوري اطلاعات پيگيري مي شود.
وي افزود: بر همين اساس و با توجه به اينكه هدف از تربيت شهروند الكترونيكي از سوي مركز، آموزش علوم پايه كامپيوتر(ICDL ) و صرفا آموزش كليشه اي نيست، درا ين طرح به محتوا پرداخته و كاربردهاي فناوري اطلاعات را آموزش مي دهيم.
علوي تصريح داشت: نگاه ما با نگاه آموزشگاه ها متفاوت است زيرا بنا داريم فناوري را از سطح كلاسيك به ميان مردم آورده و زندگي شهروندي را آميخته با مزاياي تكنولوژي كنيم.
وي افزود: هدف از ارائه اين آموزش ها اين است تا هر يك از شهروندان بتوانند، از طريق ابزارهاي الكترونيكي، همچون تلفن همراه، اكثر نياز هاي خود را به راحتي برطرف سازند، صورتحساب و موجودي بانكي خود را چك كنند، خريد و فروش كنند، ارتباطات روزمره را بر اساس خواسته شان و به راحتي برقرار سازند و اصلا بدانند كه چگونه مي توانند از تمام قابليتهاي ابزارهاي الكترونيكي پيرامون خود و از آنچه با هزينه بسيار خريداري كرده اند استفاده بهينه كنند.وي تاكيد كرد: مخاطبان ما آحاد جامعه هستند و محدود به قشر خاصي نمي شوند.
علو ي همچنين از اجراي طرح آموزش فناوري اطلاعات براي كودكان كه پروژه اي بي نظير در ايران و شايد در سطح خاورميانه محسوب مي شود و فقط در كانادا و برخي كشورهاي دنيا اجراي آن تجربه شده است خبر داد و گفت: با توجه به اينكه مخاطبان آموزش اين طرح كودكان هستند، اجراي آموزشي آن از حساسيت بالايي برخوردار است و مدرسين منتخب، علاوه بر اينكه تحت آموزش هاي لازم قرار مي گيرند بايد از توانايي هاي مطلوب براي آموزش به كودكان برخوردار باشند.
وي در ادامه به برنامه هاي مركز در حوزه مجازي اشاره كرد و اظهار داشت: برگزاري جشنواره هاي مرتبط با مسائل شهري همانند جشنواره انيميشن و وبلاگ نويسي در اين خصوص و جشنواره عكس هاي شهري با دوربين هاي ديجيتال و تلفن همراه از جمله برنامه هاي مركز در فضاي سايبر است كه با توافق مركز و معاونت فرهنگي- هنري تا يك ماه آينده اجرايي خواهد شد.
به گفته وي جشنواره عكاسي ديجيتال، ويژه سامانه ،۱۳۷ با موضوعات شهري اين سامانه و جشنواره وبلاگ نويسي، پيرامون مسائل شهري ۱۳۷ و نقد آن نيز به زودي اجرا مي شود.
علوي در پايان با اشاره به فاجعه قانا در لبنان و اتفاقات ناگوار اخير، به برنامه هاي مركز در حمايت از مردم مظلوم لبنان اشاره كرد و گفت: مركز، تومار الكترونيكي را آماده و بر روي وب سايت شهرداري تهران به نشانيir.tehran.wwwقرار داده است تا علاقه مندا ن با امضا و تاييد آن به حمايت از ستمديدگان قانا برآيند. همچنين فراخوان عمومي وبلاگ نويسي فارسي در محيط مجازي از ديگر برنامه هاي اين مركز در اين رابطه است.