دومين همايش ترجمه، تفسير و حفظ كل قرآن كريم
ويژه بانوان برگزار مي شود
گروه علمي فرهنگي- علي اصغر محمدي: دومين همايش دوروزه ترجمه، تفسير و حفظ كل قرآن كريم ويژه خواهران با حضور ميهماناني از ۵۷ كشور اسلامي برگزار مي شود.
به گزارش همشهري، علي اكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهوري صبح ديروز در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب اظهار داشت: در اين همايش كه با همكاري گسترده نهادها و مراكز فرهنگي همزمان با سالروز مبعث حضرت محمد(ص) طي روزهاي ۲۹ و۳۰ مردادماه جاري در دانشگاه تهران برگزار مي شود ۱۸ هزار نفر از علاقه مندان به حفظ قرآن كريم در قالب۱۲۸۰ كلاس ۱۴ نفره حضور خواهند داشت كه به همراه ترجمه و فراگيري نكات تفسيري، يك صفحه از قرآن كريم حفظ مي شود و پس از آن بر اساس روش حفظ و تثبيت قرآن، با تكرار و مباحثه و پرسش، آيات را در ذهن تثبيت مي كنند.
وي افزود: در پايان از همه شركت كنندگان آزمون گرفته مي شود و براي همه كارنامه صادر خواهد شد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران گفت: توسعه و ترويج فرهنگ حيات بخش قرآن كريم، ايجاد حركتي فرهنگي در جامعه در راستاي توجه ويژه اقشار مختلف جامعه و مسئولان به حوزه ترجمه و حفظ قرآن كريم و ايجاد ائتلاف بزرگ فرهنگي در ميان نهادهاي مسئول و ذي ربط جهت سرمايه گذاري هاي مادي و معنوي براي توسعه فرهنگ فراگيري ترجمه و تفسير و حفظ قرآن كريم از اهداف عمده اين همايش است.
اشعري در ادامه از انتشار نشريه اي براي شركت كنندگان به مدت يك سال خبر داد و گفت: حضور اين جمع قرآني در يك جا سرمايه اي است كه مي تواند به بالندگي فعاليت هاي قرآني منجر شود و به همين دليل نرم افزاري طراحي شده كه مي تواند مشخصات و ويژگي همه شركت كنندگان را ثبت كند تا در نوبت هاي بعدي با اطلاع در زمينه فعاليت هاي مختلف قرآني و مذهبي شركت كنندگان را تا رسيدن به نقطه مطلوب همراهي كند.
به گزارش همشهري،، يكي از مهم ترين ويژگي هاي اين همايش، برنامه ريزي آموزشي و محتوايي در حوزه قرآن كريم است كه بر اساس آن كل صفحات قرآن كريم ۳۰ بار به همراه ترجمه و نكات تفسيري و در ۷۲ هزار ساعت فرآيند آموزش كلاسي توسط ۱۸ هزار نفر حفظ خواهد شد.
بانوان علاقه مند به شركت در اين همايش دو روزه مي توانند با شماره تلفن ۹۰-۸۸۲۸۴۹۸۲ تماس بگيرند.
۷۰ سازمان متقاضي ورود به كتاب درسي
فارس: بيش از ۷۰ سازمان و نهاد از آموزش و پرورش مي خواهند كه مطالب مربوط به سازمان آنها را در كتاب درسي وارد كند.
علي ذوعلم مدير كل دفتر برنامه ريزي و تاليف كتب درسي افزود: در حال حاضر هر موسسه و سازماني فكر مي كند كه بايد مطالب مربوط به سازمان و موسسه خود را در كتاب درسي وارد كند.
وي اضافه كرد: گنجايش كتاب درسي محدود است و اينكه بتوانيم در مورد همه نهادها و سازمان ها مطالبي را وارد كتاب درسي كنيم، امكان پذير نيست.
ذوعلم اظهار داشت: در برنامه درسي ملي بايد در خصوص ميزان و تناسب ورود مطالب مربوط به سازمان ها در كتب درسي برنامه ريزي شود.
وي ادامه داد: تدوين و توليد برنامه درسي ملي يكي از برنامه هاي دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي است كه فعاليت كارشناسي آن از سال گذشته آغاز شده است.
وي افزود: در برنامه درسي ملي بايد منطق و چارچوبي براي ورود مطالب سازمان ها به كتاب درسي باشد.
دانش آموزان بايد در مدارس مهارت ها و تجارب لازم را فراگيرند
فارس:با ايجاد تعاملات بين دستگاه هاي ذيربط و حضور مربيان فعال، دانش آموزان بايد مهارت ها و تجارب لازم را در مدارس فراگيرند.
علي يزدي خواه رئيس اداره كل سازمان آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران در مراسم گشايش شهرك علمي_كاربردي تشكيلات دانش آموزي فرزانگان افزود: تجارب مديريتي در مدارس و همچنين تشويق دانش آموزان به كارهاي گروهي از جمله مواردي است كه مي تواند در رشد استعدادهاي دانش آموزان موثر باشد.
وي تصريح كرد:متاسفانه يكي از چالش هاي بزرگ در مدارس ما اين است كه مدرسه محل انباشته شدن اطلاعات خرد و كلان مي باشد و اين امر فايده اي براي دانش آموزان نخواهد داشت.
اين مقام مسئول همچنين اظهار داشت: در دوران تحصيل، دانش آموزان كمتر با اوقات فراغت مواجه مي شوند و كمتر مي توانند به مهارت آموزي در رشته هاي مختلف دسترسي داشته باشند.
وي افزود:يكي از اقدامات اساسي سازمان آموزش و پرورش، در يك نوبته كردن مدارس است كه در اين راستا دانش آموزان مي توانند در زمان بيكاري خود به فعاليت هاي جنبي و مورد علاقه خود دسترسي داشته باشند.
يزدي خواه گفت: مدرسه محلي براي آموختن و آموزش است و بايد در اين محل دانش آموزان را پربار كرد و تجاربشان را ارتقا داد.
در اين مراسم همچنين رئيس سازمان دانش آموزي شهرستان هاي استان تهران طي سخناني اظهار داشت: تدريس در مدارس بايد از حالت تئوري خارج شده و دانش آموزان را با فضاهاي علمي و عملي بيشتري آشنا كند كه در اين راستا با راه اندازي اين شهرك مي توان تا حدود بسيار زيادي به اين مهم دست پيدا كرد.
حسن علي منصور گفت: اين شهرك براي نخستين بار در كشور براي پاسخگويي نيازهاي آموزش و پرورش و همچنين انجام كارهاي عملي براي بهتر فهميدن دروس تاسيس شده است.
وي افزود: شهرك فرزانگان زمينه مناسبي را براي يادگيري مهارت هاي دانش آموزان فراهم مي كند و دانش آموزان در يك روز اردويي كه به اين كانون مي آيند، فعاليت ها و مهارت هايي را كه در كتاب دانستني ها و مهارت هاي اعضاي تشكيلات دانش آموزي پيشتازان و فرزانگان به صورت تئوري مطرح شده است را به صورت عملي تجربه مي كنند.
خاطرنشان مي شود شهرك فرزانگان با مساحت ۲هزار و ۴۰۰مترمربع كار خود را آغاز كرده است.