جلوگيري از سرطان سينه
گروه اجتماعي- مطالعات جديد حاكي از آن است كه مصرف ويتامين D از بروز سرطان سينه در زنان جلوگيري مي كند و كمبود آن احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد.
به ??گزارش خبرگزاري رويترز اين تحقيقات نشان مي دهد زناني كه ژن خاص مربوط به تجزيه مولكول هاي ويتامينD را دارا هستند، در معرض خطر بيشتري در رابطه با ابتلا به سرطان سينه قرار دارند. همچنين بررسي هاي دانشمندان در بيمارستان سنت جورج آمريكا كه روي 39 زن مبتلا به سرطان سينه كه حامل ژن فوق بودند و 47زن سالم انجام شده است، مشخص كرد درصد بالايي از زناني كه به سرطان سينه مبتلا بودند، حامل اين ژن بوده اند، در حالي كه هيچ يك از زنان سالم، اين ژن را نداشتند.
شير مادر، مانع چاقي
گروه اجتماعي دانشمندان گروه تحقيقاتي دانشگاه بالئار اسپانيا يك ماده پروتئيني را در شير مادر كشف كردند كه از چاقي جلوگيري مي كند.
اين گروه تحقيق به سرپرستي آندرئو پالو اعلام كردند كه با پروتئين كشف شده مي توان از چاقي در طول دوران كودكي با تغذيه از شير مادر جلوگيري كرد. اين پروتئين كه لپتين نام دارد، از بروز چاقي جلوگيري مي كند.
لپتين به شكل طبيعي در شير مادر وجود دارد، ولي در برخي موارد، مقدار اين پروتئين كافي نيست. شيرخشك چنين پروتئيني ندارد و به همين دليل شيرخوارگي غيرطبيعي (استفاده از فرمولا) گرايش به چاقي را افزايش مي دهد.
پروفسور پالو در اين زمينه گفت: اگر در دوران نوزادي به اندازه كافي لپتين مصرف شده باشد، از اضافه وزن افراد در سنين بلوغ جلوگيري مي كند كه البته در اين زمينه استثنائاتي هم وجود دارد.
وي همچنين گفت: بايد در آينده اين پروتئين را در شيرهاي غيرطبيعي همچون شيرخشك جاي داد، چرا كه استفاده از آنها غيرقابل اجتناب است.
وي احتمال داد كه تغيير ميزان پروتئين لپتين در شير مادران مي تواند به دلايل ژنتيكي، اضطراب روش تغذيه و سبك زندگي نامناسب و ويژه امروزي باشد.
تشخيص اختلالات تغذيه اي
گروه اجتماعي- تجزيه و تحليل آزمايشگاهي مو در افراد مختلف قادر به نمايان كردن اختلالات تغذيه اي در افراد است. به گزارش خبرگزاري رويترز، محققان دانشگاه بيرمنگهام يانگ حاكي از آن است كه تجزيه پروتئين هاي مو، اطلاعات مفيدي در زمينه تغذيه روزانه اشخاص به دست مي دهد.
كنت هيچ- نويسنده تحقيق- معتقد است كه پزشكان مي توانند از اين روش به عنوان ابزاري براي كمك به تشخيص اختلالاتي مانند بي اشتهايي يا زياده خواري استفاده كنند، زيرا بسياري از افراد مبتلا به اين قبيل بيماريها دروغ مي گويند و يا پي به مشكلات خود نمي برند.
روش هاي كنوني در تشخيص و كنترل مبتلايان به اختلالات تغذيه اي عمدتاً بر پرسشنامه ها و مصاحبه ها تكيه دارد.با روش تجزيه آزمايشگاهي مو تغييرات رژيم غذايي را مي توان در موي سر پس از يك ماه رشد اندازه گرفت.
محققان مي گويند: مو با افزودن پروتئين هاي جديد به پايه مو و بيرون راندن آن از فوليكول ها رشد مي كند و ساختار اين پروتئين هاست كه تحت تأثير تغذيه شخص در آن ماه قرار دارد.
كاهش پيشرفت بيماري هاي عصبي
گروه اجتماعي- سلول هاي بنيادين باز هم در معالجات پزشكي مؤثر واقع شدند. اين بار، يك گروه از دانشمندان آمريكايي نشان داده اند كه سلول هاي بنيادين، توانايي معالجه مواردي ازبيماري هاي عصبي- حركتي را دارا هستند.
به گزارش خبرگزاري بي بي سي، اين تحقيقات كه توسط محققان مركز پژوهشي جان هاپكينز انجام شده، نشان داده است كه تزريق مواد خاصي حاوي ميزان مشخصي سلول هاي بنيادين، شروع و پيشرفت بيماري هاي عصبي-حركتي را به تأخير مي اندازد. البته اين دانشمندان معتقدند كه تا استفاده قطعي از اين روش براي درمان اين نوع از بيماري ها، راه درازي در پيش است.
تزريق سلول هاي بنيادين، از اين نظر كه در بدن تكثير و پراكنده مي شوند، شبيه به پيوند اعضاست اما با اين تفاوت كه نخاع انسان كه بخش اصلي سيستم عصبي است، قابليت ميزباني سلول هاي بنيادين تزريق شده را دارا نيست. اين در حالي است كه حدود 5هزار نفر در انگلستان از بيماري هاي عصبي- حركتي از جمله عدم كنترل ماهيچه ها رنج مي برند.
دانشمندان براي تحقيق در رابطه با نحوه عمل سلول هاي بنيادين كه مي توانند پس از ترزيق در بدن فرد ميزبان به هر نوع سلولي تبديل شوند، مقاديري از آن را به موش هاي مبتلا به بيماري هاي عصبي- حركتي تزريق كرده و سپس، روند بهبودي آنها را زير نظر گرفتند. آنها مشاهده كردند روند كاهش وزن كه علامت مشخصه آغاز اين بيماري است، در موش هايي كه سلول بنيادين زنده دريافت كرده بودند، بسيار كند بوده و طول عمر اين موش ها نيز نسبت به آنهايي كه سلول هاي بنيادين مرده دريافت كرده بودند، طولاني تر است.