با وجود گذشت يك ماه ونيم از اجراي طرح تغيير ساعت كار بانك ها
نارضايتي مردم و كاركنان بانك ها ادامه دارد
|
|
گروه اقتصادي- نزديك به يك ماه و نيم از مصوبه هيأت دولت مبني بر تغيير ساعت بانك ها در تهران و شهرستان ها مي گذرد و در اين مدت افزايش شلوغي بانك ها به علت تغيير ساعت و كاهش زمان كاري آنها و در نتيجه افزايش نارضايتي مراجعه كنندگان، هدف اصلي طرح را كه كاهش بار ترافيكي صبح در تهران بوده است، تحت تاثير قرار داده است.
يكي از موارد مهم و مشهود در مدت اجراي طرح موقت تغيير ساعت بانك ها صف كشيدن مردم پيش از ساعت 9 و آغاز به كار بانك ها در جلوي شعب است. همين امر موجب شده است برخي از شهروندان در گفت وگو با خبرنگار همشهري، تغييرات اخير در ساعت كار بانك ها را عاملي براي هدر رفتن وقت و عدم استفاده اقتصادي از زمان بدانند و نسبت به ساعت جديد كار بانك ها ابراز نارضايتي كنند و خواستار تجديد نظر در ساعت كار بانك ها و بازگشت شروع و خاتمه كار بانك ها به ساعت قبلي شوند. اين امر حتي موجب شده است در برخي مناطق و استان هاي كشور ساعت كار بانك ها بنا بر دستور استانداري ها مجدداً تغيير كند.
بقيه ازصفحه اول
صف جلوي بانك ها قبل از ساعت 9 صبح به ويژه در روزهاي پاياني مهرماه و روزهاي اوليه آبان ماه كه حقوق بگيران براي دريافت حقوق به بانك ها مراجعه مي كند طولاني تر و متراكم تر شده و به همين نسبت مشكلات براي ورود به بانك، هجوم به سمت باجه ها، بگومگوي مشتريان در صف و ناهنجاري هاي ديگر نيز در اين روزها افزايش يافت.
به گزارش همشهري، كاركنان بانك ها معتقدند آنچه موجب شلوغي بيش از حد شعب در ساعات آغازين كار آنها مي شود، كاهش مدت زمان فعاليت بانك هاست، چرا كه با تغيير ساعت كار بانك ها از 7 صبح تا 16 بعدازظهر به 9 صبح تا 15 عملاً سه ساعت از زمان فعاليت كارمندان بانك ها كاسته و كارمندان شعب با تراكم كار و مراجعه كنندگان روبه رو مي شوند كه اين امر موجب افزايش فشار به كاركنان بانك ها و شلوغي شعب مي شود.
به عنوان مثال، يكي از شعبات بانك ها در خيابان طالقاني كه تا پيش از تغيير ساعت بانك ها جزو شعب خلوت محسوب مي شد و در تمام طول روز كار مراجعه كنندگان سريعاً راه اندازي مي شد، طي يك ماه اخير شاهد شلوغي شديد و تراكم مراجعه كنندگان شده است.يكي از كارمندان يك شعبه بانك دولتي مشكل بزرگ كارمندان بانك را از دست دادن اضافه كار عنوان مي كند و مي گويد: در گذشته زماني كه ساعت كار بانك 7 صبح تا 16 بود عملاً كارمندان بابت فعاليت بين ساعات
۳۰ /14 تا 16 اضافه كار دريافت مي كردند كه با تغيير ساعت كار از 9 صبح به 15 عملاً اضافه كاري مذكور را از دست مي دهند.
يكي ديگر از كارمندان بانكي مي گويد: با توجه به اين كه قبل از تغيير ساعات كار بانك ها اكثراً مشتريان بين ساعات 8 تا 5/9 صبح مراجعه مي كردند كارمندان بانك قبل از اين ساعت يعني بين 7 تا 8 صبح كارهاي عقب افتاده خود را انجام مي دادند، اما با تغيير ساعت كار، كارهاي عقب افتاده به بعد از ساعت 15 و 16 منتقل مي شود.
يكي ديگر از كارمندان كه داراي شغل دومي نيز هست، عنوان مي كند: اگرچه تعداد كارمندان دوشغله بانك بسيار اندك است اما كساني كه داراي شغل دوم هستند با مشكلاتي روبه رو شده اند.
اين موارد در كنار انتقادات كارشناسان و مقامات بانكي موجب شد هفته گذشته تغيير مجدد ساعت كار بانك ها در شهرستان ها قوت بگيرد.
اما معاون اجرايي رئيس جمهوري روز سه شنبه هفته گذشته با رد شايعه تغيير ساعت كار بانك ها، گفت: مصوبه قبلي هيات دولت در خصوص ساعت كار بانك ها به قوت خود باقي است.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نسبت به تغيير ساعت كار بانك ها اكثراً موضعي انتقادي اتخاذ كردند.
احمد توكلي نماينده تهران در خصوص تغيير ساعت كار بانك ها معتقد است:
با توجه به گزارش هاي مردمي بايد در اين مسئله تجديد نظر شود و نامه 175 نماينده مجلس به رئيس جمهوري در اين خصوص نيز در حقيقت بيان درد مردم بود.
توكلي در پاسخ به سؤالي درباره اقدامات مجلس براي تغيير ساعت كار بانك ها گفت: شأن مجلس اظهارنظر درباره ساعت كار ادارات نيست، اما وقتي نمايندگان به عنوان واسطه مردم اين مشكل را مطرح مي كنند، مجلس بايد به آن توجه كند.در همين حال، در حالي كه هدف اصلي تغيير ساعت بانك ها كاهش ترافيك صبحگاهي بود، شهردار تهران پس از گذشت پنج هفته از اجراي اين طرح، از عدم تاثير آن بر ترافيك تهران خبر داد.
قاليباف در خصوص تغيير ساعات بانك ها براي كاهش ترافيك تهران گفت: فكر مي كنم با ميزان هزينه اي كه به شهر در اين زمينه وارد شده است اين طرح در كاهش ترافيك تهران تأثيرگذار نبوده است.
شهردار تهران ادامه داد: با تصميمات كوتاه مدت و مقطعي نمي توان براي كاهش ترافيك تهران كاري انجام داد.
به هر حال با تاخير ساعت آغاز به كار بانك ها به ساعت 9 بخشي از حجم ترافيكي كه در ساعت 7 صبح ايجاد مي شد به ساعت 9 منتقل شده و همين امر موجب توزيع بار ترافيكي مي شود و در اين امر شكي نخواهد بود، منتها حجم ترافيك در تهران آن قدر بالاست كه تغيير ساعت بانك ها تاثير چشمگيري بر آن نخواهد گذاشت اما استفاده از چنين طرح ها و تغييراتي اجتناب ناپذير است.
|