كمال تبريزي:
برگزاري جشنواره فيلم، باعث هويت يابي نسل جديد مي شود كه اميدوارم ادامه پيدا كند
خسرو شكيبايي:
تشويق فيلمسازان جوان كه جايي براي بروز استعدادهايشان نيافته اند كار بسيار شايسته اي است
محمد رحمانيان:
افتخار مي كنم در شهري زندگي مي كنم كه اتفاقات خوب آن از سوي شهرداري رقم زده مي شود
حميد جبلي:
اميدوارم حركت شهرداري تهران ادامه داشته باشد چراكه شهرداري ها بانيان فرهنگي محسوب مي شوند
كيومرث پوراحمد:
با تكيه بر مردم و با فرهنگ سازي، تهران مي تواند چهره اي زيباتر پيدا كند
گروه شهري- مراسم اختتاميه جشنواره فيلم محله كه با هدف كشف استعدادهاي درخشان نوجوان و جوان و با رويكرد توسعه محله اي و ارج نهادن به هويت محلات طي 137 روز به اجرا درآمد، روز پنج شنبه با حضور هنرمندان برجسته كشور و با تجليل از فيلم سازان برتر، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، نخستين جشنواره فيلم محله كه به همت شهرداري تهران برگزار شد، داراي دو بخش بود؛ در بخش نخست آن به آموزش 4 هزار نوجوان و جوان علاقه مند به فيلم سازي محلات در سه سرفصل كارگرداني، تصويربرداري و فيلم نامه نويسي، توسط فارغ التحصيلان رشته سينما و معرفي شده از سوي انجمن سينماي جوان ايران اختصاص داشت. بخش دوم جشنواره نيز شامل توليد فيلم توسط دانش آموختگان بود كه در اين بخش 200 فيلم با دو زمان 137 ثانيه اي و فيلم هاي كوتاه 5دقيقه اي به صورت مستند و داستاني و تجربي توليد شد و پس از بازبيني فيلم ها 1370 اثر براي شركت در بخش اصلي جشنواره كه كارگاه هاي توليدي نخستين جشنواره فيلم محله بود به بخش مسابقه راه يافت.
طلايي: هرچه فعاليت هاي فرهنگي را
گسترش دهيم باز هم كم است
همچنين از بين فيلم هاي آزاد كه توسط مراكز گوناگون توليد و به دبيرخانه جشنواره ارسال شد، 39 اثر انتخاب و در صف داوري قرار گرفتند و در پايان 4 اثر از بخش آزاد و 6 اثر از بخش كارگاه هاي توليدي توسط هيأت داوران برگزيده شدند و دو جايزه ويژه نيز از سوي ستاد برگزاري جشنواره به يك مادر شهيد (بازيگر يكي از فيلم ها) و تنها فيلم ساز ناشنواي جشنواره اهدا شد.
بر اساس اين گزارش، اين مراسم با حضور معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران ، مرتضي طلايي، رئيس شبكه پنج سيماي جمهوري اسلامي و چهره هاي برجسته فرهنگي و هنري برگزار شد. در اين مراسم شهردار تهران طي پيامي به مناسبت برگزاري نخستين جشنواره فيلم محله، فرهنگ محله را گنجينه اي پربها دانست كه بايد با حفظ و سپردن آن به آيندگان، سلامت پيكر جامعه و تكامل آن را تضمين كرد. قاليباف در اين پيام با اشاره بر لزوم حفظ فرهنگ محله افزود: به همت آناني كه چشمي بينا و گوشي شنوا و دستي توانا دارند مي توان عرصه فرهنگ را ارتقا داد و چه چشمي بينا تر و چه گوشي شنواتر و چه دستي توانمندتر از دست هنرمندان.
به گزارش خبرنگار ما در ادامه مراسم معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري با تأكيد بر اين كه مديريت شهري احياي هويت محلات را به عنوان يك استراتژي در دستور كار خود قرار داده افزود: برنامه ريزي ها و ساماندهي زيرساخت هاي اجتماعي و تخصيص اعتبارات نيز در همين راستا است؛ به طور مثال در موضوع اوقات فراغت كه جشنواره فيلم محله بخشي از آن است، بودجه جداگانه اي براي 370 محله تهران پيش بيني شد. در ادامه اين مراسم با حضور هنرمندان برجسته كشور از چهره هاي برگزيده اين مراسم تجليل شد.
جشنواره فيلم محله از نگاه هنرمندان
خسرو شكيبايي يكي از داوران اين جشنواره با اظهار سپاس و تشكر از بانيان اين جشنواره گفت: اين فيلمسازان شايد تا به امروز جايي براي بروز استعدادهايشان نداشتند كه با برگزاري اين جشنواره از آنان حمايت شد. وي علاوه بر حمايت از فيلمسازان جوان در اين جشنواره، يكي ديگر از ويژگي هاي آن را، حضور پيشكسوتان عرصه هنر دانست و افزود:اين جشنواره باعث شد كه در كنار اساتيد عرصه سينما علاوه بر تشويق فيمسازان جوان، ايده هاي تازه اي را نيز به دست آوريم. اين اتفاق شايد هيچ گاه تا به امروز رخ نداده باشد وي در پايان افزود: اين بهترين فرصت براي سينماگران جوان است كه خودشان را نشان دهند و كارهايشان را به مردم عرضه كنند. بي ترديد برگزاري جشنواره محله اقدامي شايسته و بسيار به جا بوده است.
از سويي محمد رحمانيان نويسنده و كارگردان برجسته تئاتر و تلويزيون كشور درباره لزوم برگزاري جشنواره هاي فرهنگي هنري گفت: من فكر مي كنم در چند ماه اخير اتفاق مهمي در شهرداري تهران افتاده است كه منجر به راه اندازي جشنواره هاي مختلف فرهنگي و هنري و از آن جمله جشنواره فيلم محله و همكاري در برگزاري جشنواره هاي كلان فرهنگي است. وي با اشاره به اين كه اين اتفاق، بسيار حائز اهميت است افزود: ما اين نعمت را نبايد از دست دهيم؛ به ويژه اين كه من در جريان فعاليت ها و اقدامات اخير شهرداري تهران در حوزه فرهنگي هنري هستم و افتخار مي كنم كه در شهري زندگي مي كنم كه اتفاقات خوب آن از جانب شهرداري است.
حميد جبلي بازيگر موفق سينماي كشور نيز در حاشيه اين مراسم به خبرنگار همشهري گفت: اين اقدام شهرداري تهران حركت بسيار خوبي است؛ به ويژه اين كه به كودكان و نوجوانان پرداخته شده و به آدم هايي كه با موضوع محله در حال فعاليتند اهميت داده شده است. جبلي با اشاره به لزوم تداوم چنين حركتي از سوي شهرداري تهران گفت: نبايد فراموش كنيم كه در تمام دنيا، شهرداري ها، به عنوان بانيان فرهنگي هر شهر محسوب مي شوند. اما اين اتفاق تا به امروز كمتر افتاده است و اميدواريم كه در آينده بيشتر شود و شهرداري به جايگاه واقعي اش در فرهنگ سازي برسد.
كيومرث پوراحمد، كارگردان مطرح سينماي كشور نيز در حاشيه اين مراسم برگزاري اين جشنواره را شايسته توصيف كرد و افزود: اصولاً برگزاري جشنواره كار بسيار خوبي است چراكه مردم را با سينما آشتي مي دهد و موجب اعتلاي فرهنگي مي شود.پوراحمد با توجه به اهميت شهرداري تهران گفت: شهردار بودن در تهران كار بسيار مهمي است و معتقدم كه شهردار به تنهايي نمي تواند اين شهر بزرگ را ساماندهي كند، بلكه نياز به فرهنگ سازي و كارهاي عمده فرهنگي است كه برگزاري اين جشنواره و گسترش فعاليت هاي فرهنگي گامي موثر در اين راستاست.
سردار طلايي ديگر ميهمان اين مراسم در گفت وگو با خبرنگار همشهري بر اهميت تداوم كارهاي فرهنگي در تهران تأكيد كرد و افزود: اگر بخواهيم با دقت ارزيابي كنيم، بين آنچه در حوزه فرهنگي انجام گرفته، با آنچه نياز است انجام بگيرد، فاصله فاحشي وجود دارد. غفلت از مسائل فرهنگي اجتماعي ناگوار است. بنابراين جامعه ما نيازمند فعاليت هاي فرهنگي بيشتري است. يكي از بهترين راهكارهاي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در جامعه و نسل جوان، همين رويكردي است كه ما در سطح جامعه شاهد هستيم. به ويژه فعاليت هاي اخير معاونت اجتماعي شهرداري تهران و سازمان فرهنگي هنري شهرداري كه بسيار چشمگير بوده و باعث تمركز فعاليت هاي فرهنگي در محلات تهران شده است.