ر ئيس انجمن آژانس هاي مسافرتي:
رفتار سازمان ميراث فرهنگي، غيرتخصصي است
به علت عدم حمايت سازمان ميراث فرهنگي، 2027 آژانس مسافرتي در آستانه ورشكستگي قرار دارند
|
|
سياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يك رويكرد غيرتخصصي است.
محمدحسن كرماني، رئيس هيأت مديره انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جهانگردي ايران با بيان اين مطلب به همشهري گفت: نگراني اين است كه نتيجه كار سازمان ميراث فرهنگي در اعمال حاكميت خود بخش خصوصي گردشگري را كه 50 سال سابقه فعاليت دارد و بيش از دو هزار مدير عضو آن هستند، از هم بپاشند.
وي افزود: اخيراً سازمان نغمه اتحاديه درست كردن براي آژانس هاي مسافرتي را ساز كرده است. بايد پرسيد اگر اتحاديه مربوط به بخش خصوصي است، به سازمان چه ارتباطي دارد كه در آن دخالت كند. از سوي ديگر اين اقدام سازمان غيرقانوني است. چون براساس تبصره ماده 2 قانون نظام صنفي مصوب 24/2/82 صنوفي كه قانون خاص دارند از شمول قانون مذكور مستثني شده اند و قانون خاص دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي عبارت است از قانون توسعه صنعت ايرانگردي و جهانگردي مصوب سال 1370 و اصلاحات بعدي و در نهايت تصويب نامه شماره 14404 /ت/۲۳۲۰۳ مورخ 5/4/1380 هيأت وزيران كه صراحتاً با برخي از موارد توافق نامه سازمان براي تشكيل اتحاديه از جمله تأييد اساسنامه توسط سازمان ميراث فرهنگي پيش از ثبت در وزارت بازرگاني و اختيار عزل هيأت مديره اتحاديه از هيأت عالي نظارت مغايرت دارد. انجمن مصمم است در صورت پافشاري سازمان براي عملي ساختن اين امر غيرقانوني به مراجع قانوني كشور از جمله كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي و محاكم دادگستري شكايت كند.
كرماني گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به جاي اجراي وظايف اصلي خود وارد مقوله هايي شده كه به آن ارتباطي ندارد. براي نمونه بايد گفت اين سازمان كه به عنوان متولي امور جهانگردي كشور، بايد تأسيسات بين راهي را تجهيز كند و با ارائه تسهيلات مناسب، بخش خصوصي را براي فعاليت ياري كند، به فكر ايجاد اتحاديه براي تأسيسات بين راهي افتاده است. بايد پرسيد مشكل جاده هاي ايران و رفع كمبودهاي كمي و كيفي تأسيسات بين راهي اولويت دارد يا اتحاديه درست كردن براي آنان.
رئيس انجمن دفاتر خدمات مسافرتي ايران اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري علي رغم مفاد اصل 44 قانون اساسي در حوزه اقتصادي وارد شده و به بهانه تشكيل يك شركت به نام شركت توسعه گردشگري ايران در كار برگزاري نمايشگاه هاي جهانگردي دخالت كرده است. بايد گفت وقتي 73 درصد سهام شركت توسعه گردشگري متعلق به سازمان ميراث فرهنگي است و 2درصد سهام آن نيز به بانك صنعت و معدن تعلق دارد، چگونه يك شركت با 75 درصد سهام دولتي، يك شركت خصوصي وانمود مي شود و اين شركت وارد معاملات مي شود، در حوزه اقتصاد دخالت مي كند، اطلاعيه مي دهد، پول مي دهد و پول مي گيرد و با شركت هاي جهانگردي كشورهاي جهان تفاهم نامه و قرارداد امضا مي كند. وقتي عوامل شركت توسعه گردشگري در نمايشگاه هاي بين المللي مستقر مي شوند، چه كالايي دارند كه به مشتريان عرضه كنند.
وي افزود: سازمان كه در يك سال گذشته در 8، 9 نمايشگاه شركت كرده چه نتيجه اي به دست آورده است. بهتر است گزارش بدهند در نمايشگاه هاي چين، مسكو، لندن، ژاپن، مالزي، هند، دبي و سوريه چه گذشته است. ما اعتقاد داريم اين نمايشگاه ها فاقد مديريت بوده است. يك كارمند دولت كه در غرفه نمايشگاه ايستاده است، بايد به مراجعان درباره تور، بليت هواپيما، حمل و نقل يا لوازم صنعتي اطلاعات تخصصي بدهد كه او فاقد اين اطلاعات است. سازمان چگونه مي تواند در مورد خريد و فروش و عقد قرارداد صنفي و تجاري وارد مذاكره شود . سازمان به جاي دخالت در اجراي نمايشگاه ها بايد امكان موفقيت بخش خصوصي را فراهم كند. بهتر است سازمان اعلام كند در يك سال گذشته در كجاي دنيا حضور تبليغاتي داشته است.
سازمان بايد از انجام وظيفه اصلي خود كه سياستگذاري و حمايت از بخش خصوصي است، منحرف نشود. در شرايط فعلي كه كشور ما در مسائل جهاني وضعيت خاصي دارد و صنعت گردشگري هم در چالش قرار گرفته، سازمان ميراث فرهنگي براي حفاظت و صيانت از منافع ملي مشاركت بخش خصوصي را بپذيرد و در راه جبران خسارت هاي اقتصادي اين صنف گام بردارد و از محل بودجه هايي كه در اختيار دارد و از محل ذخيره ارزي به ياري اعضاي صنف بيايد تا از اين بحران خارج شويم.
رئيس هيأت مديره انجمن آژانس هاي مسافرتي گفت: سازمان بايد به جاي دامن زدن به مسائل غيرضروري و اختلاف برانگيز با تدوين استراتژي صحيح به امكان حل مشكل صنعت جهانگردي اقدام كند. اكنون 2027 آژانس مسافرتي در كشور وجود دارد. با توجه به ظرفيت هاي صنعت گردشگري كشورمان به نظر مي رسد بايد صدور مجوز جديد متوقف شود و در مورد آژانس هاي موجود بازنگري به عمل آيد و با اعمال سياست هاي منطقي از ورشكستگي اعضاي اين صنف جلوگيري شود. سازمان بايد دفاتر جهانگردي را در كشورهاي جهان راه اندازي كند، بخش خصوصي را معرفي و حمايت كند. با بهره گيري از رسانه هاي بين المللي جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي و واقعيت هاي اجتماعي كشور ما را به مردم جهان بشناساند.
در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري لازم است با سازمان هاي آب، برق و گاز و شهرداري و وزارت امور اقتصادي و دارايي وارد مذاكره شود تا تلاشگران صنعت گردشگري در مورد پرداخت هاي خود از تسهيلات لازم برخوردار شوند و هزينه هاي دفاتر خود را تا حدي كاهش دهند. به هر حال تأمين زندگي و معاش خانواده هاي 2027 آژانس و ده ها و صدها پرسنل شاغل در اين رشته كار سختي است. مسلماً با اختصاص يارانه هايي، صنف از فلج شدن رهايي مي يابد و با افق هاي جديد و روزنه هاي اميدبخش قادر خواهد بود. درشكوفا شدن صنعت گردشگري و ايجاد اشتغال هر چه بيشتر گام هاي مؤثرتري بردارد. كرماني خاطرنشان ساخت: اين انجمن صنفي با نيم قرن سابقه و تجربه هاي ارزشمند و دارا بودن تخصص هاي لازم آماده است براي حل مشكل صنعت گردشگري كشور با مقامات سازمان رودررو به گفت وگو بنشيند.
|