چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۱۳۹ - Nov 22, 2006
شوراي شهر تصويب كرد
آسان سازي سرمايه گذاري بخش خصوصي
در پروژه هاي شهري تهران
002733.jpg
گروه شهري: با تصويب اساسنامه سازمان سرمايه گذاري و مشاركت هاي مردمي شهر تهران، مناسبات حقوقي و مكانيزم سرمايه گذاري در پروژه هاي شهري شفاف سازي و تسهيل خواهد شد.
به گزارش همشهري، شوراي اسلامي شهر تهران ديروز در دويست و هفتا د و نهمين جلسه علني خود، به منظور شفاف سازي مناسبات حقوقي ميان سرمايه گذار و شهرداري، مواد ديگري از اساسنامه سازمان سرمايه گذاري و مشاركت هاي مردمي شهر تهران را تصويب كرد.
نادر شريعتمداري رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر با اشاره به اهميت سرمايه گذاري بخش خصوصي در طرح هاي شهري و رفع موانع موجود گفت: در حال حاضر فرايند سرمايه گذاري به خاطر شفاف نبودن قوانين و برخي سكوت هاي قانوني با مشكل روبه رو بوده
بقيه از صفحه اول
و شوراي شهر مي كوشد اساسنامه سازمان سرمايه گذاري و مشاركت هاي مردمي را به گونه اي تصويب كند كه ضمن رفع موانع و دادن اختيارات مورد نياز، نحوه نظارت شوراي شهر و مناسبات ميان شهرداري و سرمايه گذاران در طرح هاي عمراني و خدماتي پايتخت به طور شفاف و دقيق مشخص شود.
وي همچنين افزود: با اين كار زمينه براي سرمايه گذاري كلان در شهر تهران فراهم خواهد شد.
شريعتمداري گفت: در حال حاضر شرايط و مكانيزم درستي براي سرمايه گذاري در تهران وجود ندارد و مناسبات حقوقي ميان سرمايه گذار و شهرداري مشخص نيست.
از سوي ديگر احمد دنيا مالي معاون فني و عمراني شهرداري و رئيس هيأت مديره سازمان سرمايه گذاري و مشاركت هاي مردمي شهر تهران نيز هنگام بررسي اساسنامه مربوطه از اين سازمان به عنوان يك مجموعه تخصصي و حرفه اي ياد كرد و خواستار تصويب اساسنامه با هدف بهبود و افزايش سرمايه گذاري و استقبال بخش خصوصي در اجراي پروژه هاي شهري شد. وي با تاكيد بر ضرورت رفع موانع دست و پا گير در اين زمينه گفت: در حال حاضر شرايط به گونه اي است كه در بحث مشاركت هاي بخش خصوصي نمي توان برنامه داد زيرا معلوم نيست سازمان در رابطه با طرح هاي پيشنهادي با چه كسي به توافق مي رسد از اين رو شوراي شهر مي تواند در اين باره سقفي را براي سرمايه گذاري سالانه، مثلاً رديفي حدود 1000 ميليارد تومان را براي مشاركت بخش خصوصي در قالب بودجه شهرداري پيش بيني كند. وي همچنين گفت: شهرداري به دنبال اين است كه روش هايي را دنبال كند كه ضمن رفع مشكل سرمايه گذاري حقوق هيچ يك از طرفين تضييع نشود.
دنيا مالي نظارت شوراي شهر در اين زمينه را مفيد دانست و گفت : شوراي شهر هرچه بيشتر نظارت داشته باشد سرمايه گذاري بهتر صورت مي گيرد. وي افزود: از آنجا كه سرمايه گذاري در شهرداري نظامي نوپا است بايد كمك كرد تا با اصلاح قوانين راه براي ترغيب و استقبال از سرمايه گذاري بخش خصوصي در شهر تهران هموار شود.
از سوي ديگر امير رضا واعظي آشتياني خزانه دار و عضو هيأت رئيسه شوراي شهر در اين باره گفت: شورا و شهرداري بايد فرآيند سرمايه گذاري را به گونه اي تسهيل و فراهم سازند كه افراد به سرمايه گذاري در پروژه هاي شهري تمايل نشان دهند. وي افزود: در حال حاضر موارد متعددي مشاهده مي شود كه سرمايه گذار پس از يك بار سرمايه گذاري قيد هر گونه كار جديد را به علت موانع و مشكلات مي زند.
همچنين حسن زياري رئيس كميسيون شهرسازي و عمران شوراي شهر نيز با تاكيد بر ضرورت رعايت ضوابط قانوني در اين باره گفت: شهرداري براي دريافت يا پرداخت وام بايد مجوز شوراي شهر را داشته باشد. وي افزود: دريافت وام براي اجراي پروژه هاي شهري سازمان سرمايه گذاري و مشاركت هاي مردمي بايد مطابق اساسنامه اين سازمان و بر اساس ضوابط تعيين شده در آن باشد. شوراي شهر در اين جلسه همچنين احداث سرويس هاي بهداشتي و نگهداري فضاي سبز خوابگاههاي دانشگاه تهران را تصويب كرد.
به موجب اين مصوبه شهرداري تهران مجاز است نسبت به احداث سرويس هاي بهداشتي دانشگاه تهران با اعتباري معادل 550 ميليون تومان و نگهداري فضاي سبز خوابگاههاي تهران با اعتباري حدود 169 ميليون تومان اقدام و هزينه هاي مربوطه را از محل رديف يك ماده 16 بودجه مصوب سال 85 تأمين و پرداخت كند. در اين مصوبه همچنين آمده است كه اين رقم براي يك سال خواهد بود و بعد از آن دانشگاه مربوطه بايد نسبت به تأمين بودجه و اقدام جهت نگهداري فضاي سبز خوابگاهها اقدام كند. نادر شريعتمداري رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر نيز هنگام بررسي اين لايحه در باره دلايل مخالفت اين كميسيون گفت: نگران اين هستيم كه اين رويه عام شود و سازمان هاي ديگر مثل آموزش و پرورش درخواست هاي مشابهي را داشته باشند. در جلسه ديروز شوراي شهر همچنين اعتراض فرمانداري تهران به اصلاحيه مصوبه تعيين عوارض تغيير كاربري املاك واقع در طرح هاي دولتي نيز مطرح و نظر كميسيون برنامه و بودجه به عنوان پاسخ شوراي شهر براي فرمانداري تهران ارسال شد.

نگاه
002730.jpg
رسول آذرگون

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست:
تكليف پرونده مالكان شهرك زيتون تا
ماه آينده مشخص مي شود
ايرنا: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: كار گروهي به منظور بررسي وضعيت زمينهاي واقع در منطقه پارك ملي سرخه حصار موسوم به شهرك زيتون تشكيل شده و تا يك ماه آينده تكليف مالكان اين زمينها مشخص مي شود.
فاطمه واعظ جوادي ديروز در حاشيه نهمين همايش صنايع سبز در جمع خبرنگاران، افزود: بر اساس مصوبه اخير هيات دولت در استان تهران كار گروهي متشكل از سازمان حفاظت محيط زيست، وزارت مسكن و شهرسازي و وزارت كشور تشكيل شده و به پرونده زمينهاي واقع در منطقه پارك ملي سرخه حصار رسيدگي مي شود. وي با اشاره به وضعيت احداث مجتمع پالايشگاهي در پارس شمالي گفت: پس از انجام بازديدهاي لازم در اين رابطه و مطالعات كارشناسي، چهار گزينه به وزارت نفت پيشنهاد شده است. رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، افزود: انتخاب منطقه احداث اين مجتمع ها در نهايت بر عهده وزارت نفت است. جوادي ادامه داد: در عين حال كه احداث هر واحدي در اين مناطق مستلزم ارزيابي زيست محيطي است، از سوي ديگر وزارت نفت ملزم شده كه اثرات تجمعي زيست محيطي اين واحدها را مشخص كند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اين كه سال گذشته دو هزار واحد صنعتي آلوده به وزارت صنايع معرفي شده بود، گفت: فهرست صنايع آلاينده هنوز تكميل نشده است و ما هم اكنون در مراحل پايش و انجام مطالعات آزمايشگاهي هستيم.
جوادي با اشاره به اين كه اصل ممنوعيت استقرار صنايع در داخل شعاع ??? كيلومتري تهران همچنان پابرجاست، تأكيد كرد: به زودي شهرك هاي صنعتي جديدي كه قابليت استقرار صنايع را دارند، مشخص مي شوند. وي تأكيد كرد: قرار نبود مصوبه دولت در خصوص شعاع ??? كيلومتري تهران رسانه اي شود و اين به معني لغو ممنوعيت استقرار صنايع در اين شعاع نيست. رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در سالهاي گذشته علي رغم ممنوعيت استقرار صنايع در داخل شعاع ??? كيلومتري تهران، شاهد استقرار شهرك هاي صنعتي بوده ايم كه هم اكنون در تلاش هستيم وضعيت فاضلاب و پسماندهاي اين شهركها را ساماندهي كنيم.
وي همچنين از انتخاب يك مدير مستقل براي پاركهاي ملي كشور خبر داد و گفت: به زودي گزارش كاملي از پارك ملي گلستان توسط وي تهيه و به سازمان محيط زيست ارايه مي شود.

انتظار از مدعيان
انتخابات شوراها
دكتر ناصر كرمي
صف بندي ها درباره انتخابات شوراها تقريبا شكل گرفته است. اما جالب است كه هنوز هيچ كدام از گروه هاي مدعي ،تعريف خود از مديريت شهري، برنامه  خود براي اداره شهر و قصدشان براي در اختيار گرفتن مديريت شهر را اعلام نكرده اند. انتظار دارند كه قاطبه شهروندان به آنها رأي بدهند، بدون آنكه به اين پرسش هاي اساسي پاسخ دهند كه: در توزيع مزيت هاي نسبي شهر نگره چپ دارند يا راست؟ (آنچنانكه معمول بوده، از بالا شهر عوارض مي گيرند تا خرج پايين شهر كنند، يا تصور مي كنند عمده بودجه بايد براي محل سكونت آن دسته از شهروندان هزينه شود كه نقش افزونتري در تأمين درآمد شهرداري داشته اند.) برنامه گرا هستند يا نخبه گرا؟ (مديريت شهر تابع يك برنامه از پيش مصوب شده خواهد بود يا گروه هاي نخبه هر لحظه نسبت به مقتضيات مجاز به اتخاذ تصميمات راهبردي تازه خواهند بود؟) نگره اكولوژيك دارند يا انسانگرا (چشم انداز طبيعي شهر ولو با هزينه زياد و ايجاد دشواري براي شهروندان بايد حفظ شود و يا اينكه اولويت با تأمين نيازهاي انساني است و در اين راه مي توان از منابع تجديد ناپذير هم هزينه كرد) مديريت شهري را صرفا يك نهاد خدماتي مي دانند يا براي آن نقش هاي ديگر هم قائل هستند (قاعدتا همه مدعي شق دوم خواهند بود، اما بايد دقيقا توضيح دهند كه بر مبناي اختيارات كنوني شوراي شهر و شهرداري چگونه مي خواهند في المثل موجب رونق اقتصاد محلي شوند.) نگاه شان به پديده شهر چشم اندازي است يا موضوعي ؟ (با كمي تفحص درباره معناي اين دو عبارت، احتمالا مدعي مفهوم چشم انداز خواهند شد. در اين صورت بايد توضيح دهند كه با حوزه اختيارات كنوني چگونه مي خواهند همه مولفه هاي متعامل در يك چشم انداز شهري را در قالب يك هدف واحد همراستا كنند.)
بر همين نمط، مي توان ده ها پرسش ديگر را هم مطرح كرد. پرسش هايي كه در روزهاي آينده در همين ستون احتمالا به مواردي از آنها اشاره خواهد شد،  اما مي شود از همه درخواست كرد اگر عجالتا آمادگي ارائه يك برنامه مدون براي مديريت كلانشهري همچون تهران را ندارند، دست كم شهردار مورد علاقه خود را معرفي كنند. ترديد نيست كه مهمترين مسئوليت و اختيار شوراهاي شهر انتخاب شهردار است و اين حق شهروندان است كه بدانند با رأي دادن به هر كدام از فهرست هاي انتخاباتي، به واقع دارند كدام شهردار را براي اداره شهر بر مي گزينند. اگرچه معرفي شهردار لزوم ارائه برنامه را منتفي نمي كند اما با توجه به شناخت نسبي كه از سوابق و علايق افراد وجود دارد مي توان تصور كرد كه به اين طريق شهروندان با شناختي دقيق تر و ذهنيتي منطقي تر در انتخابات شوراها شركت خواهند كرد.

ديدار اعضاي شوراي شهر
با شهروندان
اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران براي بررسي و حل مشكلات شهروندان تهراني، امروز يكم آذرماه در مناطق 16 ، 19 و 21 حضور خواهند داشت.
بر اين اساس ، اميررضا واعظي آشتياني در منطقه 16 ، مهنوش معتمدي آذر در منطقه 19 و حبيب كاشاني در منطقه 21 به بررسي مشكلات شهروندان اين مناطق خواهند پرداخت . شهروندان مناطق يادشده مي توانند براي ثبت نام ديدار با اعضاي شوراي شهر به روابط عمومي شهرداري هاي اين مناطق مراجعه كنند.

بزرگراه آسيا تا 2 سال ديگر به بهره برداري مي رسد
گروه شهري- بزرگراه آسيا و تقاطع هاي مربوطه از حد فاصل آزاد راه تهران- كرج تا 35 متري حصارك تا 2 سال ديگر به بهره برداري مي رسد. مسعود نصرآزاداني مدير عامل سازمان مهندسي و عمران شهر تهران ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: در 5 نقطه از بزرگراه آسيا تجهيز كارگاه صورت گرفته است تا ساخت اين بزرگراه با سرعت بيشتري دنبال شود. وي افزود: طول بزرگراه آسيا حدود 6/6 كيلومتر و داراي 7 تقاطع غير همسطح نيايش، همت، لاله، كاشاني، رسالت، فردوس و تهران- كرج است.

قائم مقام معاونت خدمات شهري شهرداري تهران:
آغاز عمليات اجرايي شهر آفتاب در هفته آينده
گروه شهري - مراسم آغاز عمليات اجرايي احداث شهر آفتاب هفته آينده برگزار مي شود.
به گزارش سما، محمد عيديان قائم مقام معاونت خدمات شهري ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: پيمانكار اين پروژه مشخص شده و قرارداد احداث شهر آفتاب نيز منعقد شده است. وي تصريح كرد: شهر آفتاب همچنين شامل فروشگاه هاي بزرگ و هتل هاي اقامتي خواهد بود. قائم مقام معاونت خدمات شهري هزينه اين پروژه را 800 ميليارد تومان اعلام كرد و اظهار داشت: براي آنكه رفت و آمد مردم به شهر آفتاب به سهولت صورت گيرد تمهيدات ويژه اي در نظر گرفته شده است.

ورود تاكسي هاي فسفري بانوان
گروه شهري - هفته آينده تاكسي هاي فسفري رنگ مختص بانوان به تهران مي آيد.
مدير عامل سازمان تاكسيراني تهران در اين باره به ايرنا گفت: ورود اين تاكسي ها، مختص بخش خصوصي است و نخستين آنها با نام ايمن سير نسوان بزودي آغاز به كار خواهد كرد.
وي  افزود: اين تاكسي ها پرايد ??? است و ??? دستگاه آن با راننده خانم وارد سيستم حمل و نقل عمومي مي شود. وي تصريح كرد: اين تاكسي ها به صورت گردشي و در اختيار مدارس و ديگر نهادها قرار خواهد گرفت.
تيموري كرماني بااشاره به اين كه تاكنون براي توسعه خطوط تاكسيراني ويژه بانوان با دو شركت خصوصي قرارداد بسته شده ، خاطرنشان كرد: پرونده دو شركت ديگر نيز در دست بررسي قرار دارد.

پايان مهلت آرم هاي قديمي طرح ترافيك
گروه شهري - از امروز ورود به محدوده اضطرار طرح ترافيك فقط مختص به خودروهايي مي شود كه داراي آرم جديد طرح ترافيك باشند.
راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ ديروز در اطلاعيه اي اعلام كرد: از امروز از تردد خودروهاي فاقد آرم جديد طرح ترافيك در محدوده اضطرار جلوگيري مي شود. در اين اطلاعيه آمده است: با توجه به پايان زمان در نظر گرفته شده از سوي سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران براي آرم هاي قبلي، مأموران راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ از اول آذرماه اقدام به كنترل آرم هاي جديد مي كنند. راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ در اين اطلاعيه افزود: از تردد خودروهاي داراي آرم هاي قبلي طرح ترافيك در محدوده اضطرار و مركزي شهر تهران جلوگيري و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد. اجراي طرح تردد زوج و فرد خودروها همچنان در پايتخت ادامه دارد و تنها وسايل نقليه داراي آرم جديد طرح ترافيك مجاز به تردد در محدوده اضطرار هستند.

شهري
اجتماعي
ادب و هنر
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
بين الملل
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
سلامت
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |