نگاه دوم
معاون سازمان محيط زيست:
2 هزار گونه گياهي و جانوري
در معرض انقراض هستند
گروه شهري- 2 هزار و 604 گونه جانوري و گياهي كشور در معرض خطر انقراض قرار دارند.
دكتر دلاور نجفي، معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين مطلب به ايسنا گفت: 12 ميليون و 500 هزار هكتار از مساحت كشور تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست قرار دارد كه اين رقم معادل 4/7 درصد كل مساحت كشور و شامل مناطق حفاظت شده، پناهگاه هاي حيات وحش، پارك هاي ملي و آثار طبيعي ملي است.
وي در خصوص آخرين وضعيت گونه هاي گياهي و جانوري كشور، اظهار داشت: از مجموع 10 هزار و 363 گونه جانوري و گياهي كشور، 2 هزار و 604 گونه در معرض خطر انقراض قرار دارند.
وي در خصوص مشكلات بخش محيط طبيعي تصريح كرد: مشكلات اين بخش متنوع هستند ولي در كل نبود امكانات جهت حفاظت از مناطق تحت مديريت سازمان با توجه به ميانگين استاندارد جهاني، تهديدات گونه هاي گياهي و جانوري و تخريب اكوسيستم حيات اين گونه ها مهمترين مشكلات ما در بخش محيط طبيعي به حساب مي آيند.
نجفي از راه اندازي بانك ژن سازمان خبر داد و به ايسنا گفت: در جهت مطالعه گونه ها در سطح اكوسيستم و ژن، سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان متولي حفاظت از لايه ژني درصدد است بانك ژني راه اندازي كند.
وي با تاكيد بر اين كه ما مناطق تحت مديريت سازمان محيط زيست را با چنگ و دندان حفظ كرده ايم، خاطرنشان مي كند: تعرضات تعدادي از دستگاه هاي دولتي و غيردولتي به مناطق تحت حفاظت سازمان بسيار زياد و وحشتناك است و اين در حالي است كه شمار نيرو هاي حفاظتي ما محدود است.
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: در صورت ادامه اين روند مجبوريم درجه حفاظتي برخي از مناطق را كاهش دهيم و يا نام آنها را از فهرست مناطق حفاظت شده حذف كنيم.
وي به برخي تعرضات عمده به مناطق تحت حفاظت محيط زيست اشاره كرد و گفت: به عنوان مثال تنها بخش كوچكي از پارك ملي سرخه حصار در اختيار سازمان محيط زيست است و دستگاه هاي مختلفي در آنجا ادعاي مالكيت داشته و فعاليت مي كنند. از سوي ديگر در بخش عمده اي از اين پارك ملي ساخت وساز شده و احداث جاده هاي مختلف، خطوط لوله و ... نيز از ديگر تعرضات به اين پارك ملي است.
|