اسيد فوليك عليه آلزايمر
عمل مي كند
گروه سلامت- از اين ويتامين ساده و بي ادعا، هر چه بگوييد برمي آيد. از اول دوران جنيني به آن احتياج داريم تا وقتي به سن پدربزرگ هايمان برسيم. اين بار محققان دانشگاه كلمبيا كشف جديدي درباره فوايد اسيد فوليك ارائه كرده اند و آن اين كه مصرف اين ويتامين ممكن است بتواند جلوي بروز بيماري آلزايمر را بگيرد.
در اين مطالعه، 965فرد ميانسال كه هيچ نشانه اي از زوال عقل (دمانس يا آلزايمر) نداشتند، انتخاب شدند. همه اين افراد به مدت 7سال تحت نظر بودند و در اين مدت رژيم غذايي و ميزان مصرف ويتامين هاي گروه ب در آنها ثبت شد.
در پايان دوره مطالعه، 192نفر به آلزايمر مبتلا شده بودند. وقتي افراد را از لحاظ ميزان مصرف مكمل ويتاميني به چهار گروه تقسيم كردند و ميزان بروز آلزايمر را در هر يك تعيين كردند، تازه متوجه نقش اسيد فوليك و ساير ويتامين هاي گروه ب در پيشگيري از اين بيماري شدند. در گروهي كه بيشترين ميزان اسيد فوليك را مصرف كرده بودند، خطر بروز آلزايمر، 50درصد كمتر از كل افراد بود.
دانشمندان مي گويند اسيد فوليك، ويتامين ب ۱۲ و 6 مي تواند اسيدآمينه اي به نام هوموسيستئين را در بدن كم كند و به اين ترتيب مانع از تخريب و پيرشدن سلول هاي عصبي شود. اين محققان، يافته هاي مطالعه شان را در شماره ژانويه نشريه آرشيو نورولوژي چاپ كرده اند.
پدر و مادرها
به بهانه بچه ها مي خورند!
گروه سلامت-مثلا رژيم دارند، مي دانند چه بخورند و چه نخورند، اما پاي بچه ها كه وسط مي آيد، ديگر يادشان مي رود؛ اين حاصل مطالعه جديدي است كه پژوهشگران دانشگاه آيووا انجام داده اند و پايگاه اينترنتي رويترز، آن را گزارش داده است. اين محققان گفته اند بزرگسالاني كه با كودكان زندگي مي كنند، نسبت به هم سن وسال هايشان كه كودكي در خانه ندارند، بيشتر چربي مصرف مي كنند.
اين محققان، اطلاعات مربوط به سومين مطالعه بهداشت ملي و تغذيه را تجزيه و تحليل كردند. در اين مطالعه، 6هزار و ??? مرد و زن ?? تا ?? ساله شركت كرده بودند.
مقايسه دو گروه از خانواده هايي كه فرزندان زير 17سال داشتند و آنها كه نداشتند، نشان داد خانواده هاي بچه دار، كالري بيشتري مصرف نمي كردند اما هر روز حدود 5گرم چربي و ?/? گرم چربي اشباع شده بيشتر مصرف مي كنند كه اين به اندازه هفته اي يك پيتزاي يك نفره است.
اين خانواده ها تنقلات نمكدار، پنير، گوشت گاو، بستني، كيك و شيريني، پيتزا و فرآورده هاي گوشتي مانند سوسيس و كالباس را بيشتر از بقيه مصرف مي كنند و استدلال شان هم اين است كه كودكان، اين نوع غذاها را بيشتر دوست دارند؛ بنابراين بيشتر اين نوع غذاها را مي خرند و در خانه نگاه مي دارند.
اين گروه تحقيقاتي در گزارش خود در مجله انجمن پزشكي خانواده آمريكا نوشتند: ممكن است اشتغال زياد و محدوديت زماني، اين والدين را مجبور كرده باشد غذاهاي پرچرب را بيشتر انتخاب كنند كه درست كردن آنها سريع تر و راحت تر است.
اين يافته ها نشان مي دهد آگهي هاي تبليغاتي غذا نه تنها بر رژيم غذايي كودكان، بلكه به طور غيرمستقيم بر رژيم غذايي والدين شان نيز تاثير مي گذارد.
دماي پا خبر مي دهد از زخم درون!
گروه سلامت- ديابتي ها پاي حساسي دارند. آنها دائم بايد مراقب پاهايشان باشند كه بي هوا زخم نشود و كار دستشان بدهد؛ چون معلوم نيست آخر و عاقبت اين زخم به كجا بينجامد. حالا محققان يك راه تازه براي فهميدن عمق زخم هاي پاي ديابتي ها پيدا كرده اند. خبرگزاري رويترز گزارش داده، آنها مي گويند اندازه گيري دماي پا مي تواند مشخص كند كه چقدر دچار التهاب شده و زخمش عمق دارد. محققان دانشگاه تگزاس، براي نشان دادن فايده اين روش، 173بيمار 18 تا 80ساله را به طور تصادفي انتخاب كردند، آنها را به 3گروه تقسيم كردند و همه آنها را 15ماه تحت نظر گرفتند.
يك گروه، از روش هاي معمول مراقبت پا استفاده كرد؛ يعني آموزش لازم را در مورد بهداشت و معاينه پا دريافت مي كردند و هر 8هفته ارزيابي مي شدند.
گروه دوم از آينه براي مشاهده كل سطح پايشان استفاده كردند و گروه سوم علاوه بر آينه، از نوعي دماسنج هم استفاده كردند. اين دماسنج ويژه، با نور مادون قرمز كار مي كند و مي تواند دماي عمقي بافت را نشان دهد. بيماران، روزانه دماي خوانده شده به وسيله دستگاه را ثبت مي كردند و در صورت افزايش دما، براي بررسي بيشتر به پزشك خود مراجعه مي كردند.
ارزيابي بيماران در پايان اين دوره نشان داد در دو گروه اول 30درصد افراد به زخم پاي ديابتي مبتلا شده اند، در حالي كه اين رقم در گروه سوم فقط 5/8درصد است. نكته مهم آن كه 90درصد زخم هاي بيماران دو گروه اول وقتي تشخيص داده مي شد كه به طور كامل پيشرفت كرده بودند و ديگر نمي شد كاري براي آنها انجام داد. حاصل اين مطالعه در آخرين شماره نشريه مراقبت ديابت منتشر شده است.