با تقديم لايحه از سوي رئيس جمهور
مجلس بررسي بودجه 86 را آغاز كرد
قيمت نفت 33.7، قيمت دلار۰ 885 ، افزايش 3.6 درصدي
بودجه عمومي دولت ، افزايش 22 درصدي
بودجه شركت هاي دولتي
|
|
گروه اقتصادي-محمود احمدي نژاد هنگام ارائه لايحه بودجه در تشريح نكات مهم اين لايحه گفت: بودجه كل كشور در سال 85 بيش از 191 هزار ميليارد تومان بود كه اين رقم امسال به 229 هزار ميليارد تومان رسيده است كه بخش عمده آن متعلق به شركت هاي دولتي است. به گفته وي كل بودجه 6/19 درصد، بودجه شركت ها، بانك ها و موسسات انتفاعي 2/22 درصد و بودجه عمومي 6/3 درصد رشد داشته است.
وي رشد درآمدهاي مالياتي در بودجه امسال 4/18 درصد ، ساير درآمدها 2/22 درصد و مجموع درآمدها را 3/18 درصد اعلام كرد و با اشاره به اينكه مصرف ارز نفتي از 38 ميليارد و 192 ميليون دلار در سال 85 به 29 ميليارد و 555 ميليون دلار در سال 86 كاهش يافته، تصريح كرد: استفاده از حساب ذخيره ارزي 38 درصد و هزينه هاي جاري نسبت به سال جاري، 6/5 درصد كاهش يافته است.
وي نسبت درآمدهاي غيرنفتي به كل بودجه را 7/44 درصد دانست و افزود: همچنين سهم درآمدهاي نفتي به كل بودجه عمومي از 3/58 درصد در سال 85 به 9/42 درصد در سال 86 كاهش پيدا كرده است.
احمدي نژاد اظهار داشت: نسبت هزينه هاي جاري و مصرفي به كل بودجه از 7/62 درصد در سال 85 به 1/57 درصد در سال 86 كاهش پيدا كرده است. همينطور سهم هزينه هاي عمراني از 2/27 درصد در سال 85 به 5/28 درصد در سال 86 افزايش يافته است.
وي گفت: نسبت هزينه هاي عمراني به هزينه هاي جاري كه نسبت مهمي است از 42 درصد در سال 85 به 50 درصد در سال 86 افزايش يافته است و سهم عمراني استاني كه در جهت محروميت زدايي است 15 درصد افزايش پيدا كرده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه كل بودجه عمومي ما امسال 59 هزار و 152 ميليارد تومان است كه به 61 هزار و 264 ميليارد تومان افزايش پيدا كرده است، تأكيد كرد: تراز عملياتي بودجه ازمنفي 14 هزار و 988 ميليارد تومان در سال 85 به منفي 8 هزار و 867 ميليارد تومان رسيده است.وي افزايش بودجه عمراني كشور را از 15 هزار ميليارد سال گذشته به 17 هزار و 500 دانست و با اشاره به اينكه قيمت نفت در بودجه سال آينده 7/33 درصد در نظر گرفته شده، تصريح كرد: ما رقم تبديل دلار به ريال را در بودجه سال گذشته 895 تومان گذاشتيم كه امسال به 890 تومان كاهش داده ايم.وي گفت: تسهيلات خوبي براي توسعه سرمايه گذاري در داخل كشور در بودجه ديده شده است و ساز و كارهاي آن را نيز هماهنگ كرديم. براي استفاده از منابع خارجي ساز و كار تعيين كرده ايم.رئيس جمهور تصريح كرد: براي تقويت بانك ها پيشنهاد داده ايم 3 هزار و 500 ميليارد تومان به سرمايه بانك ها افزوده شود چون بانك ها امروز نقش كليدي در اقتصاد ما دارند.
احمدي نژاد اظهار داشت: به اشتغال و ازدواج جوانان در بودجه 86 توجه ويژه اي شده است. وي افزايش قيمت مسكن را كاذب خواند و با بيان اينكه لايحه جداگانه اي در اين زمينه تهيه شده گفت: در قانون بودجه براي حمايت از توليد مسكن راهكارهايي پيش بيني شده كه محور اصلي آن حذف قيمت زمين از قيمت تمام شده مسكن است. جهت گيري اصلي دولت از اين به بعد حمايت از ساخت مسكن خواهد بود و همينطور حمايت از مسكن ايثارگران و افراد تحت پوشش نهادها و نيروهاي حمايتي و گروه هاي كم درآمد. وي از تأمين حقوق كارمندان و بازنشستگان به نسبت عكس دريافتي به عنوان يكي از تحولات بودجه ياد كرد و افزود: من فكر مي كنم نمايندگان با روحيه اي كه در جهت حمايت از كارمندان و اقشار مردم دارند حتما اين موضوع را تصويب خواهند كرد.
احمدي نژاد متذكر شد: براي حمايت از پژوهش هاي كاربردي ما پيشنهاد داده ايم حداقل 1 درصد و حداكثر 4 درصد از هزينه هاي جاري دستگاه ها و شركت ها براي پژوهش به دانشگاه ها اختصاص داده شود.وي از كاهش نرخ تسهيلات بانك ها، هدفمند كردن يارانه ها، كنترل بازار، حمايت كامل از توليد داخلي و صادرات و ارتقاء و حمايت كامل از فرهنگ بومي و فرهنگ اسلامي و ارزش هاي متعالي انقلاب به عنوان مواردي كه در دستور كار دولت هستند ياد كرد.
وضعيت اقتصادي كشور
رئيس جمهور ديروز قبل از ارائه گزارش بودجه 86 ، در سخناني به ترسيم وضعيت سياسي و اقتصادي كشور پرداخت.
آقاي احمدي نژاد با اشاره به رشد اقتصادي كشور كه در سال 85 از 6 درصد گذشته گفت: دولت براي تحقق چشم انداز و برنامه چهارم، برنامه هاي اقتصادي خود را تدوين كرده و از مهم ترين جهت گيري هاي دولت و مجلس در اين زمينه همراه كردن عدالت و پيشرفت است.
احمدي نژاد توزيع سهام عدالت را اقدامي بزرگ و توزيع ثروت انباشته دولت را در بين اقشار كم درآمد و محروم دانست و گفت: تا نيمه اول سال 86 ، ۲۰ ميليون نفر سهام عدالت دريافت مي كنند و تا پايان سال جاري بين فرهنگيان، پرستاران، بازنشستگان نيز توزيع خواهد شد.
رئيس جمهور ادامه داد: صادرات غيرنفتي در بودجه سال ،۸۵ ۵/ ۱۰ ميليارد دلار شده است كه براي اولين بار در تاريخ كشور نسبت به آن چه در برنامه گنجانده شده افزايش پيدا كرده است. رئيس جمهور همچنين با بيان اين كه دولت در راستاي ايجاد اشتغال تلاش زيادي كرده گفت: موقعي كه دولت را تحويل گرفتيم بيش از ۳ ميليون بيكار داشتيم. ما تمام توان خود را به كار برديم و اقدام به ايجاد بنگاه هاي زودبازده اقتصادي كرديم. وي افزود: در صنايع پايه اي مثل فولاد، آلومينيوم و در طي يك سال گذشته سرمايه گذاري ما 13 ميليارد دلار بوده است.
همچنين تقاضاي سرمايه گذاري خارجي نيز در اين ارتباط روز افزون بوده است و سرمايه گذاري خارجي در بخش هاي غير نفتي بيش از 8 ميليارد دلار بوده است.
|