دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره۴۱۸۹ - Jan 22, 2007
با آغاز ماه محرم و اجراي مجالس تعزيه
خيمه گاه عاشوراييان برپا شد
011178.jpg
گروه ادب و هنر- هنرمندان تئاتر در استقبال از برگزاري سومين همايش آيين هاي عاشورايي سياهپوش شدند. اين همايش سراسري كه هفته آينده كار خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز مي كند ميزبان هنرمندان مشتاق از تهران و شهرستان هاي كشور خواهد بود.30 گروه از تهران و 25 گروه نمايشي از شهرستان هاي كاشان، تربيت حيدريه، اراك، اصفهان، تبريز، بندرعباس، مشهد، قزوين، كرمانشاه، بندرانزلي، ساري، ميناب، شيراز و... براي شركت در اين همايش اعلام آمادگي كرده اند.
15نمايش از تهران و 8نمايش از شهرستان با پشت سر گذاشتن مراحل بازخواني و بازبيني به سومين همايش سراسري آيين هاي عاشورايي راه يافتند.
به گزارش ستاد خبري سومين همايش آيين هاي عاشورايي، نمايش هاي زخمه بر رمل آتيلا پسياني، و اينك يحيي سياوش طهمورث، ضريح نام سيروس كهوري نژاد، عمو هاشم مريم معترف، غريبه هايي هميشگي شهرام كرمي، اگر باران ببارد مهدي صباغ، به زير تيغ شب رسول نقوي و محسن سليماني، پندار زنده كفتار مرده حميد ابراهيمي، خورشيد و خاكستر علي اصغر راسخ راد، دشت مينو عاطفه معيني، غروب روز نهم محسن سراجي، فرجام احمد ايراني خواه، فقط آسمان مي داند نيما دهقان، مسافران سيروس همتي و نمايشي از سيدجواد هاشمي از تهران روزهاي هشتم تا دوازدهم بهمن ماه روي صحنه مي روند.
هشت نمايش نيز از مشهد، اردبيل، همدان، تبريز، اصفهان و ميناب به سومين همايش سراسري آئين هاي عاشورايي راه يافتند كه عبارتند از تراژدي ترديد رضا صابري، رستگاري سعيد تشكري، كربلاي بي شمر غلامرضا جهانپا، خورشيد و خاكستر مجيد واحدي زاده، ذكريا فواد ابراهيميان، فصل سيب نيره غايب زاده، وجدان هرگز نمي ميرد فريدون خسروي و هجوم حسن سبحاني مينابي.
تعزيه در تئاتر شهر
با آغاز ماه محرم و سوگواري سيد و سالار شهيدان حضرت امام حسينع از ديروز نيز خيمه گاه عاشورا در فضاي باز تئاتر شهر برپا شد و تعزيه خوانان به اجراي مجالس تعزيه پرداختند.گروه تعزيه به سرپرستي عظيم موسوي از اول تا دهم ماه محرم هرروز يك مجلس تعزيه در محوطه تئاتر شهر و در خيمه گاه عاشوراييان برگزار مي كند. شهادت مسلم ابن عقيل، شهادت حر، وهب، شهادت حضرت علي اكبرع، شهادت حضرت عباسع، بازار شام، شهادت حضرت امام حسينع، شهادت حمزه سيدالشهدا ع و 72 تن از مجالسي است كه توسط گروهي از تعزيه خوانان حرفه اي و شناخته شده كشور خوانده مي شود. اسماعيل محمدي، مظفر قربان نژاد، رضا حيدري، مرتضي صفاريان، رضا لنكراني، داود آقايي، مهران فرج اللهي از جمله افرادي هستند كه در اين ميان حضور دارند. گذشته از همايش آيين هاي عاشورايي و خيمه گاه عاشوراييان در تئاتر شهر نمايش هاي آييني و تعزيه خواني در برخي از فرهنگسراهاي تهران نيز برگزار شده است. فرهنگسراي بهمن با آغاز ماه محرم تا روز عاشورا ميزبان 10 مجلس تعزيه خواهد بود. مجالس تعزيه فضل و فتاح ، شاه چراغ ، شهادت حضرت مسلم ، شهادت حربن يزيد رياحي ، شهادت حضرت ابوالفضل ، متوكل عباسي ، شهادت موسي ابن جعفر و جوان شامي ، شهادت دو طفل مسلم ، شهادت حضرت علي اكبر ، شهادت حضرت امام حسين و زوار غريب هر روز از ساعت 19 در تالار شهيد آويني فرهنگسراي بهمن برگزار خواهد شد.فرهنگسراي خاوران نيز از ديگر مراكزي است كه هر روز از ساعت 16 يك مجلس تعزيه خواني را تا دهم بهمن ماه برگزار مي كند.بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز در نظر دارد اولين نمايشگاه بزرگ فرهنگ عاشورا را با هدف تبيين حقيقت نهضت عاشورا و تعميق و ترويج معارف اصيل قيام امام حسينع و زمينه سازي جهت آشنايي هر چه بيشتر نسل جوان با اين معارف الهي را در بخش هاي هنرهاي نمايشي، تجسمي، علمي، ادبي، پژوهشي، كودك و نوجوان و بخش ويژه پيامبر اعظم برگزار كند.اين نمايشگاه شامل بخش هاي هنري، اجراي تئاتر و تعزيه و ميزگردهاي آسيب شناسي است و هر روز نيز از برگزيدگان و فعالان هنري فرهنگي در موضوع ايثار و شهادت و فرهنگ عاشورا تجليل خواهد كرد.

پخش ياد حسين ع و ني نواز عشق در ماه محرم
گروه ادب وهنر- دو قطعه ياد حسينع و ني نواز عشق كه به همت مركز موسيقي و سرود صدا و سيما توليد شده است هم زمان با ماه محرم از شبكه هاي راديو و تلويزيوني پخش مي شود.
اين آثار با صداي محمد عبدالحسيني و آهنگسازي هادي آرزم و سيد محمد هنجني توليد شده اند. در كنار اين دو اثر قطعاتي چون آينه در كربلاست به آهنگسازي احمد علي راغب و همراهي گروه كر، نماهنگ ذوالجناح به تهيه كنندگي يحيي مويد، كارگرداني حميد بهمني، خوانندگي صادق آهنگران و آهنگسازي سيد محمد ميرزماني ساخته شده اند كه در اين ايام پخش مي شوند.

گزارشي از بازار كتاب هاي عاشورايي
افزايش شمارگان، كاهش توليد
گروه ادب و هنر- از 110 عنوان كتاب عاشورايي منتشر شده در سال جاري، تنها پنج عنوان به ادبيات مرتبط بوده است.مطابق خبري كه روز گذشته از آمار كتاب هاي عاشورايي سال جاري مخابره شد، 103عنوان از آثار ياد شده در حوزه دين و دو كتاب باقي مانده مرتبط با تاريخ قيام عاشورا بوده اند.اين در حالي است كه به اعتقاد تمام صاحب نظران و حتي علماي دين، حضور جلوه هاي عاشورا در آثار داستاني و فرم هاي جديد ادبيات روز، نقش تعيين كننده و ماندگارتري در نفوذ آموزه هاي قيام امام حسينع در زندگي مردم دارد.
گذشته از اين نكته، تعداد آثار امسال نيز نسبت به سال گذشته، رشد چنداني نداشته و در مجموع نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تنها شش عنوان به اين آثار افزوده شده است، اما نكته مهم تر در خبر ياد شده، كاهش تعداد كتاب هاي چاپ اول و افزايش آثار تجديد چاپي است. در سال جاري 44عنوان كتاب چاپ اول و 65 عنوان تجديد چاپ شده در زمينه قيام عاشورا به بازار آمده است. اين آمار در صورت صحت، نشان از سكون يا حتي افت بازار نشر در توليد اين گونه آثار است كه با انتظاري كه از دولت جديد و وزارت فرهنگ و ارشاد صفار هرندي مي رود، هماهنگ نيست. با اين حال، افزايش قابل توجه شمارگان اين آثار، نشان مي دهد اقبال عمومي به كتاب هاي عاشورايي، افزايش داشته است؛ شمارگان كتاب هاي منتشر شده در سال جاري 10 هزار و 500 نسخه اعلام شده كه در مقايسه با سال گذشته، با شمارگان 6هزار و 459 نسخه، بيش از 4 هزار نسخه افزايش را نشان مي دهد.اين افزايش در كنار كاهش توليد آثار جديد، نشان از عدم توازن در بازار كتاب هاي عاشورايي است. امري كه توجه جدي تر به آن در آستانه ماه محرم، انتظار نامعقولي به نظر نمي رسد.

۱۳ فيلم مونيچلي در جشنواره فجر
گروه ادب و هنر- 13 فيلم سينمايي در بخش بزرگداشت ماريو مونيچلي؛ برآمده از سينماي اجتماعي ايتاليا در بيست و پنجمين جشنواره بين المللي فيلم فجر به نمايش درمي آيد. روابط عمومي جشنواره فيلم فجر اعلام كرد در اين بخش فيلم هاي توتو دنبال خانه مي گردد، زندگي سگي، دزد و پاسبان ها، توتو به رم مي رود، توتو و خانم ها، دردسر بزرگ در خيابان مادونا، جنگ بزرگ، يك بورژوا كوچك كوچك، ما سرهنگ را مي خواهيم، دوستان من، سفر با آنيتا، دوستان من 2 و برتولدو برتولدينو و كاسكاسنو به نمايش درمي آيد.
مونيچلي متولد 1915 توسكاني ايتاليا با مشاركت در كارگرداني فيلم پسران وياپاتال در سال 1935 جايزه جشنواره ونيز را برد و اين آغاز راهي طولاني شد كه در ادامه آن در سن 91 سالگي، شصت و ششمين فيلم خود را با نام گل هاي سرخ صحرا آماده اكران جهاني كرده است.مونيچلي براي رسيدن به عنوان يكي از سلاطين كمدي ايتاليايي راهي طولاني را طي كرد، راهي كه با دستياري بسياري از معروفترين فيلمسازان اروپايي از جمله پيترو جرمي و گوستاو ماچاتي آغاز شد و پس از آن همكاري با نويسنده مشهور كمدي استفانو وانزينا حركت وي را هموار كرد.مونيچلي در 1959 به خاطر فيلم جنگ بزرگ جايزه شير طلايي جشنواره فيلم ونيز را دريافت كرد، جشنواره اي كه 32 سال بعد يعني در سال 1991 شير طلايي يك عمر فعاليت هنري را به اين فيلمساز اعطا كرد. مونيچلي همچنين در سال 1957 جايزه بهترين كارگرداني جشنواره فيلم برلين را براي فيلم پدران و پسران به خود اختصاص داد.
مونيچلي در طول فعاليت فيلمسازي خود با بسياري از مشهورترين بازيگران ايتاليايي از جمله ويتوريو گاسمن، مارچلو ماستروياني، مونيكا ويتي، آنا مانياني، جانكارلو جانيني، ويتوريو دسيكا، سوفيا لورن، نينو مانفردي و جان ماريا ولونته همكاري داشته است.

انتشار دو كتاب شعر و مرثيه در اولين روز محرم
011181.jpg
گروه ادب و هنر- در اولين روز از ماه محرم الحرام، مجتمع فرهنگي عاشورا دو كتاب نوحه و مراثي عاشورايي را چاپ و توزيع كرد.
اين دو كتاب با عناوين ني نامه خورشيد به اهتمام محمد قاسم فروغي جهرمي و قصه عشق با قلم محمدجواد غفورزاده شفق به بازار كتاب رسيده است.ني نامه خورشيد حاصل يك فراخوان از شاعران و نوحه سرايان است كه از اول سال 85 انجام شده و اشعاري از شاعران نام آشنا چون مشفق كاشاني، سيميندخت وحيدي، سعيد بيابانكي، علي آهي، مرتضي اميري اسفندقه، غلامرضا كافي، علي موسوي گرمارودي و زنده ياد سيدحسن حسيني در آن جمع آمده است.اين كتاب در مقدمه اش بياناتي از حضرت آيت الله العظمي خامنه اي آورده است كه به اهميت شعر در مراثي مي پردازد و به نقل از رهبر انقلاب تأكيد مي كند كه نوحه و مرثيه به شرطي مؤثر است كه از شعري قوي و محكم برخوردار باشد و نوحه خوانان را هم دعوت به خواندن نوحه هايي مي كند كه شعرشان قوي و در شأن شهداي كربلا باشد.
ني نامه خورشيد كه در يكي دو روز گذشته توزيع شده است ، شامل 3 دفتر و در هر دفتر شامل چند فصل مي شود كه اين فصل ها به وقايع پيش از عاشورا، حضرت اباالفضل، وداع ياران و امام، عصر عاشورا، پس از عاشورا، اربعين و... مي پردازد. ني نامه خورشيد در 408 صفحه منتشر شده كه اشعار و مراثي بانوان شاعر و مرثيه سرا را نيز در خود دارد.
قصه عشق كتاب ديگري است كه از طرف مؤسسه فرهنگي عاشورا منتشر شده و در 80صفحه، مجموعه اشعار و نوحه هاي محمد جواد غفورزاده شفق را شامل مي شود. اين كتاب نيز مقدمه اي دارد شامل ديدگاههاي حضرت آيت العظمي خامنه اي درباره مرثيه سرايي و نوحه خواني و جايگاه ارزشي و هنري آن. در بخشي از مقدمه اين كتاب به نقل از رهبر انقلاب مي خوانيم: گاهي كلمات مدح آميزي از ائمهع پشت سر هم مي آوريم كه نه درست مستمع به عمق اين كلمات مي رسد، نه با فهميدن آن كلمات چيزي به معرفت او اضافه مي شود، اينها ارزش چنداني ندارد. اما گاهي مداحي كه شعر مي خواند، درس فاطمه زهراس، درس امير المؤمنينع و درس امام حسينع را به ما منتقل مي كنند؛ در نتيجه راه ما روشن مي شود. اين بسيار با ارزش است.

اخبار كوتاه
فيلم هاي اينترنتي در جشنواره  اسلمدنس : جشنواره بين المللي فيلم اسلمدنس بخش ويژه اي را به نمايش و بررسي فيلم هاي كوتاه اينترنتي اختصاص داده است. اين فستيوال از 18 ژانويه (28 دي) آغاز به كار كرده و تا 9 روز ديگر به فعاليت خود ادامه مي دهد.
تله تئاتر كعبه در شبكه چهار: شبكه چهار سيما، همزمان با آغاز ماه محرم تله تئاتر جاده اي به سوي كعبه را روي آنتن مي برد. اين تله تئاتر توسط تاجبخش فنائيان در مدت 15 روز تصويربرداري شده است و بازيگراني چون ثريا قاسمي، شهره سلطاني و هرمز هدايت در آن به ايفاي نقش پرداخته اند.
۱۵ هزار عنوان برنامه با مضمون پيامبر :رئيس ستاد سال پيامبر اعظم (ص) در رسانه ملي از توليد چهار هزار و 328 ساعت برنامه راديويي و تلويزيوني در قالب 15 هزار و 320 عنوان ويژه پيامبر اكرم (ص) در شش ماهه نخست سال جاري خبر داد. به گفته حسين صوفي از ميان 15 هزار و 320 عنوان برنامه توليد شده ويژه پيامبر اعظم (ص)، پنج هزار و 29 عنوان آن مربوط به سيما و 10 هزار و 291 عنوان متعلق به صدا است.
011175.jpg
11 مستند ايراني در جشنواره فجر:مستندهاي آقاي كيميايي امير قادري، پياده روهاي واراژدين ميلاد صدرعاملي و آرش نعيميان، خاطرات يك 75 ساله محمدرضا اصلاني، درباره كيومرث پوراحمد سجاد آويني، درياي پارس منوچهر طياب، دماوند حميد مجتهدي، سرزمين گمشده وحيد موسائيان، طنين كوهستان حجت اله حافظي، كوچ آسماني كيومرث درمبخش، فيلمبرداران سينماي ايران عزيز ساعتي و ليلي كجاست؟ محمد شيرواني در جشنواره اكران مي شود.
جايزه براي يك حقيقت ناخوشايند: انجمن تهيه كنندگان امريكا، جايزه استنلي كريمر را به فيلم مستند يك حقيقت ناخوشايند كه درآن ال گور به عنوان راوي حضور دارد اهدا كرد. اين جايزه هر سال به فيلمي كه يك موضوع حساس اجتماعي را به شكل دراماتيك به تصوير بكشد، تعلق مي گيرد.
عاشوراييان در خانه عكاسان : همزمان با فرا رسيدن ايام محرم نود و پنجمين دوره نمايشگاه عكس خانه عكاسان ايران حوزه هنري با عنوان عاشوراييان (6) افتتاح مي شود. در اين نمايشگاه 72 عكس از 72 عكاس عاشورايي با موضوع محرم، آيين ها و مراسم هاي مختلف سوگواري حضرت سيدالشهداء (ع) به نمايش درخواهد آمد.
ابقاي كتابفروشي هدهد : سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران اتوبوس كتابفروشي هدهد را براي ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني خريداري كرده و اين اتوبوس در سطح شهر حركت خواهد كرد.
نقد آثار پل استر : نشست نقد و بررسي آثار پل استر نويسنده آمريكايي، فردا در شهر كتاب برگزار خواهد شد. در اين نشست، فتح الله بي نياز، امير علي نجوميان و پيمان اسماعيلي به نقد و بررسي آثار اين نويسنده معاصر جهان مي پردازند.
برگزاري شب محمود درويش : شب محمود درويش- شاعر معاصر فلسطيني- در خانه  هنرمندان ايران برگزار مي شود. در شب محمود درويش كه آثارش اولين بار سه دهه پيش با ترجمه  محمدرضا شفيعي كدكني به زبان فارسي معرفي شد، در ادامه اين مراسم كه ساعت 17 چهارشنبه چهارم بهمن ماه از سوي مجله بخارا برگزار مي شود، فيلم مستند سفر به فلسطين به نمايش درمي آيد.
افغانستان در نمايشگاه هنر انقلاب: تعدادي از دستباف هاي هنرمندان افغانستان با تصاويري از صحنه هاي جهاد و پايداري اين كشور به دبيرخانه نمايشگاه بين المللي هنر انقلاب رسيد.تعدادي از فرش هاي دستباف هنرمندان افغانستان كه در آن صحنه هايي از جهاد، استقامت و پايداري مردم و مجاهدان اين كشور به تصوير درآمده، تحويل دبيرخانه نمايشگاه بين المللي هنر انقلاب شد.
طنز و لطيفه در ادبيات ايران: محمد جعفر قنواتي پژوهشگر ادبيات عامه در صد و هشتادمين نشست كانون ادبيات ايران درباره طنز و لطيفه در ادبيات شفاهي و مكتوب ايرانيان سخنراني مي كند. اين برنامه امروز دوم بهمن  ساعت 16 در محل كانون ادبيات برگزار مي شود.

جايي در دور دست و محكومين بهشت در راه اكران
011184.jpg
گروه ادب و هنر فيلم هاي گيس بريده و بي وفا با پايان موعد نمايششان جاي خود را به فيلم هاي تازه اي مي دهند.
قرار است به جاي گيس بريده ، فيلم جايي در دور دست ساخته خسرو معصومي به نمايش درآيد. اين فيلم دومين قسمت از سه گانه معصومي است. بعد از رسم عاشق كشي ، كه فيلم موفقي از كار درآمده معصومي جايي در دور دست را در حال و هوايي مشابه مقابل دوربين برد. اين فيلم هم مانند رسم عاشق كشي درباره قطع درختان شمال و موضوع قاچاق چوب است.اين فيلم ماجراي جسد يك جنگلبان است كه پيدا شدن در زير برف ها، موجب اتفاقات تازه اي مي شود.جواني به نام جمال، قتل را گردن مي گيرد اما شواهد حاكي است كه او قاتل نيست و پاي يك عشق در ميان است. نقش هاي اصلي جايي در دور دست را بازيگران غيرحرفه اي مانند سيدمحمدهادي ديباجي، مرضيه خوش تراش و نورالدين اعلمي بازي مي كنند. معصومي از بازيگراني چون عباس اميري و مهري رجبي در نقش هاي مكمل بهره گرفته است.اين فيلم به تهيه كنندگي محمود فلاح، مقابل دوربين رفت. جايي در دور دست در بخش مسابقه جشنواره بيست و سوم فجر حضور داشت. اين فيلم همچنين در چند حضور بين المللي جوايزي هم از جشنواره هاي خارجي بدست آورده كه در ميانشان مي توان به دريافت جايزه بهترين كارگرداني جشنواره بين المللي قاهره اشاره كرد.
همچنين فيلم محكومين بهشت ساخته حجت الله سيفي پس از مدتها ماندن در نوبت اكران، بعد از جشنواره فجر و به جاي فيلم بي وفا به نمايش عمومي درخواهد آمد. محكومين بهشت هفتمين ساخته بلند سينمايي سيفي است. اين فيلم داستان دو دختر شهرستاني است كه به دنبال شرايط بهتر و رفاه بيشتر راهي تهران مي شوند ولي با اتفاقات و حوادث ريز و درشتي روبرو مي شوند.مهدي ميامي، افسانه پاكرو و كاوه سماك باشي از جمله بازيگران اين فيلم اند.
تله هم كه اين روزها فروش خوبي دارد، با پايين آمدن كف فروشش جاي خود را به فيلم ميهمان خواهد داد، اتفاقي كه به نظر مي رسد در اوائل اسفند ماه رخ دهد. به اين ترتيب ميهمان از جمله فيلم هايي خواهد بود كه در ايام نوروز هم بر پرده خواهد ماند. در اين فيلم بازيگراني چون امين حيايي و محمدرضا شريفي نيا نقش هاي اصلي را بازي كرده اند. ميهمان توسط سعيد اسدي ساخته شده است.

بر ديوار نگارخانه ها
نگارخانه هفت ثمر: نمايشگاه نقاشي آدانا زهرابيان‎/ تا 4 بهمن‎/ مطهري كوه نور پلاك 25 / تلفن: 88731403 .
نگارخانه ماه: نمايشگاه عكس آرموند آيوازيان و ياسون آتانا سياد يس / تا 8 بهمن‎/ آفريقا بلوار گلستان پلاك 89 / تلفن: 22045879.
نگارخانه شهرزاد: نمايشگاه نقاشي آبرنگ تيا مهجو‎/ تا 5 بهمن‎/ كاشانك خيابان صبوري كوچه 15 غربي شماره 2/ تلفن: 22812390.
نگارخانه گلستان: نمايشگاه نقاشي مهوش جورابچي / تا 5 بهمن / خيابان دروس كماسايي شماره 42 /تلفن: 22541589.

يك هفته با هنرهاي تجسمي
تجليل از هنرمندان
گروه ادب و هنر- دست اندركاران امور هنري كشور هفته گذشته خبر از برگزاري نمايشگاهي با رويكرد ادبيات در پوستر و نقاشي دادند.
در اين نمايشگاه كه بهار ايراني نامگذاري شده است، 30 هنرمند برجسته شركت دارند و قرار است از 25 فروردين 86 به مدت يك ماه برپا شود. دبير همايش اين نمايشگاه فاطمه راكعي مدير عامل انجمن شاعران ايران است. ظاهراً برگزاري چنين نمايشگاهي به منظور معطوف كردن توجه هنرمندان تجسمي به موضوع شعر و ادبيات است.
اما مهم ترين موزه  هنري خارج از پايتخت هفته پيش در كرمان بازگشايي شد و آثار هنرمندان نامي ايران و جهان به طور دائمي در آن به نمايش درآمده اند. موزه هنرهاي معاصر صنعتي كرمان بعد از موزه هنرهاي معاصر تهران بزرگترين، زيباترين و كامل ترين موزه در ايران خوانده شده و درباره آن عنوان شده است كه ساختمان موزه 60 سال پيش از سوي حاج علي اكبر صنعتي به نيت اين كه در اختيار يتيمان شهر كرمان قرار گيرد، بنا و با مرور زمان اين مجموعه به موزه تبديل شد و در حال حاضر 500 اثر از نقاشي ها و مجسمه ها و وسايل شخصي استاد صنعتي، سهراب سپهري و حدود 38 اثر از ديگر هنرمندان برجسته ايران به انضمام 16 اثر از آثار هنرمندان برجسته خارجي وجود دارد.
از طرفي خبر افتتاح سه نمايشگاه متفاوت در تهران نيز توجه علاقه مندان و مخاطبان هنرهاي تجسمي را به خود جلب كرد.
نگارخانه پاسارگاد در طرحي مشترك با برنامه جهاني غذاي سازمان ملل، آثار برگزيده هنرمندان در زمينه هاي نقاشي، خطاطي، تاپستري و... به نمايش گذاشته است و منافع آن در جهت كمك به گرسنگان جهان به ويژه كودكان مورد استفاده قرار مي گيرد.
در اين رابطه همايشي نيز براي تجليل از هنرمنداني كه در اين برنامه مشاركت كرده بودند، برگزار شد و با حضور روبرت هاوزر نماينده برنامه جهاني غذاي سازمان ملل در ايران از آنها تقدير به عمل آمد.
نمايشگاه بعدي مربوط به نمايش 150 اثر ديده نشده نقاشي پشت شيشه منحصر به شيعه ايراني و متعلق به دوره قاجار است. اين نمايشگاه تا پايان فروردين آينده در موزه امام عليع به معرض ديد عموم گذاشته مي شود. نكته جالب در مورد اين نمايشگاه اين است كه مجموعه داران آنها، آثار را از 35 سال پيش از مكان هايي مانند نانوايي، قصابي، قهوه خانه ها و... در روستاها و شهرهاي كوچك و بزرگ ايران جمع آوري كرده اند.
موضوع مهم اين نقاشي هاي پشت شيشه، واقعه عاشوراست. اما با نزديك شدن به ايام سوگواري حضرت سيد الشهدا ع و واقعه عاشورا قرار است نمايشگاه عكسي با عنوان عكس عاشورائيان 6 همزمان در 9 شهر برگزار شود.
در اين نمايشگاه 72 عكس از 72 عكاس با موضوعات آئين  هاي سوگواري امام حسينع به نمايش درمي آيند. خبر افتتاح دومين نمايشگاه يك هنرمند پيشكسوت طي 30 سال گذشته از ديگر رويدادهاي جالب توجه هفته اخير است كه مربوط به نمايش آثار نقاشي همراه با بزرگداشت نقاش 65 ساله ايراني مقيم فرانسه كامبيز قدسي در نگارخانه دي تهران مي شود. 15 اثر آبستره رنگ روغن از دوره هاي گذشته تا آخرين سال هاي سلامت جسمي كامبيز قدسي كه هنر نقاشي را از زنده ياد حسين كاظمي و طراحي را از محسن وزيري مقدم آموخته است، در اين نمايشگاه به نمايش درمي آيند.

ادب و هنر
اجتماعي
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
زادبوم
حوادث
بين الملل
فرهنگ و آموزش
سياسي
شهر تماشا
سلامت
داخلي
شهري
صفحه آخر
همشهري ضميمه
|  اجتماعي   |   ادب و هنر   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   زادبوم   |   حوادث   |   بين الملل   |  
|  فرهنگ و آموزش   |   سياسي   |   شهر تماشا   |   سلامت   |   داخلي   |   شهري   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |