سياست هاي جديد در بخش نيرو
بهينه سازي مصرف و خصوصي سازي توليد
* نخستين نيروگاه هسته اي ساخت داخل احداث مي شود
گروه اقتصادي: پرويز فتاح وزير نيرو ديروز در جمع خبرنگاران در تشريح سياست هاي جديد اين بخش با اشاره به مشكلات، فشارها و ناهمواري هاي ناشي از تغيير دولت و استقرار دولت جديد كه به دشواري اداره امور و حجم انباشته تقاضاهاي گوناگون گروه هاي مختلف منجر مي شود وزارت تحت مسئوليت خويش را از جمله كم تنش ترين وزارتخانه هاي كشور در سال ۸۴ دانست.
به گزارش همشهري وزير نيرو از هنگام حضور در اين سمت با ادامه سياست هاي گذشته در فني ترين وزارتخانه در كشور مهم ترين هدف خود را اصلاح الگوي مصرف و تعرفه هاي برق قرار داده بود كه گام نخست آن با تصويب نرخ هاي بالاتر براي مصرف كنندگان پرمصرف آب و برق از سوي مجلس شوراي اسلامي در بودجه ۸۵ برداشته شد.وي ديروز تغيير تعرفه ها را بر اساس مصوبه مجلس اقدامي مفيد دانست كه تنها شامل مصرف كنندگان خارج از الگوهاي تعيين شده مي شود.
وي خاطرنشان كرد كه هنوز نرخ هاي جديد تعيين نشده و پس از بررسي و تصويب شوراي اقتصاد در سال آينده اجرايي خواهد شد.با اجراي اين تعرفه ها مساله مصرف بهينه آب و برق در سال آينده از جمله مهم ترين چالش هاي مصرف كنندگان خواهد بود.
مصرف بهينه
به دليل اهميت كاهش مصرف روز گذشته و پيش از حضور پرويز فتاح وزير نيرو دكتر احمديان معاون وزير و مديرعامل شركت توانير در جمع خبرنگاران بر ضرورت توجه به مصرف برق در كشور تاكيد كرد و با اشاره به رشد ۴/۱۰ درصدي مصرف خاطرنشان كرد، اين رشد متاسفانه بيشتر در بخش هاي غيرتوليدي و غيرمولد بوده كه فشار غيرقابل تحملي را براي سرمايه گذاري و احداث نيروگاه هاي جديد بر دولت تحميل مي كند.وي تاكيد كرد به همين دليل تلاش هماهنگي در بخش هاي صنعتي توليدي و بازرگاني آغاز شده تا عرضه محصولات با مصرف انرژي بالا كاهش يابد. تهيه استاندارد مصرف انرژي وسايل برقي و اجباري شدن آن از آن جمله است؛ علاوه بر اين ورود كالاهاي با مصرف انرژي بالا نيز محدود خواهد شد.
وي در عين حال از طرح فرهنگ سازي و تشويق مردم براي مصرف بهينه سخن گفت و از رسانه هاي گروهي خواست تا مردم را از مصرف بي رويه پرهيز دهند.
نيروگاه هسته اي
پرويز فتاح در ادامه از ضرورت توليد برق از انرژي هسته اي سخن گفت و تاكيد كرد كه امكان توليد برق از انرژي هاي فسيلي در آينده براي ايران پرصرفه نيست و امكان ندارد. وي در اين زمينه تاكيد كرد به همين دليل قراردادي براي احداث نيروگاه هسته اي به وسيله پيمانكاران داخلي به امضا رسيده و طرف قرارداد وزارت نيرو در اين طرح سازمان انرژي هسته اي است كه بايد سوخت نيروگاه احداثي را تامين كند.
وي افزود: مطالعات و مكان يابي اوليه انجام شده و مجري اين پروژه حبيب الله بيطرف وزير سابق نيرو است. وي اما زمان دقيق آغاز مراحل اجراي اين طرح را اعلام نكرد.
خصوصي سازي
فتاح در ادامه با ارايه گزارشي از دست آوردهاي اين وزارت در طول سال ۸۴ از جمله كنترل سيل هاي ويرانگر رودخانه هاي كرخه، كارون و دز گفت: در سال جاري بحث خصوصي سازي احداث نيروگاه ها با موفقيت ادامه يافت و در حال حاضر۲۰ هزار مگاوات نيروگاه به روش هاي بي- او- او و يا بي - او- تي از سوي بخش خصوصي در كشور، در حال احداث است و يا مقدمات احداث آن در حال انجام است.
وي در ادامه تاكيد كرد كه وزارت نيرو تا اطلاع ثانوي با بودجه دولتي سد و يا نيروگاه برق آبي نيز نمي سازد و زمينه حضور بخش خصوصي براي احداث سد و نيروگاه برق آبي نيز فراهم شده و نخستين كلنگ احداث سد خصوصي براي سد بختياري به زمين زده شده است و بخش خصوصي از اين پس با همكاري شركت هاي خارجي در زمينه احداث نيروگاه و سدسازي فعال خواهد شد.
|