مثلث تندرستي
با توجه به افزايش مصرف داروهاي لاغري در بين كاركنان دولت و مصرف تنقلات مضر در ساعات مياني روز، به دليل عدم مصرف صبحانه، طرحي به نام مثلث تندرستي در حال اجراست. اين طرح توسط علي اكبر ميرزا آقايي خوانساري در پاسخ به نياز افراد خيلي چاق يا خيلي لاغري كه احتياج به استفاده از رژيم غذايي دارند و انتظارات آنها در قالب رژيم هاي غذايي مدون در ادارات برآورده مي شود، ارائه شده است.
براساس اين طرح، فرد در گام اول پرسشنامه اي را پر مي كند و سپس تحت آموزش هاي لازم در زمينه تغيير رفتارهاي خوراكي قرار مي گيرد.
تخصيص يك ميان وعده، شامل سيب و خرما از موارد ارائه شده در اين طرح است.
در اين طرح يك مثلث تندرستي طراحي شده است كه اراده، نظم در تغذيه و ورزش سه ضلع آن است و با عمل به اين سه محور نظم ثبات منطقي در وعده هاي غذايي، جلوگيري از افزايش چاقي و مشكلات قلبي و عروقي، كنترل قند خون و چربي و نيز پرهيز از مصرف بي رويه دارو عملي مي شود.
تاثير مشابه دارونما با كدئين
تحقيقات نشان مي دهد كه كدئين به عنوان يكي از متداول ترين مواد تشكيل دهنده داروهاي ضدسرفه، تاثيري در درمان سرفه ناشي از بيماري هاي مزمن ريوي نداشته و تاثير آن بيشتر از دارونما نيست.
كارشناسان معتقدند كه كدئين موجود در اين داروها مي تواند از شدت سرفه در بيماران مبتلا به امراض ريوي، بكاهد، اما قادر به برطرف كردن اين مشكل نيست.
پايگاه خبري هلث دي نيوز به نقل از دكتر ژاكلين اسميت از مركز ريه نورث وست اعلام كرد: اگر قرار است استفاده درماني از كدئين ادامه يابد، بايد تحقيقات باليني ديگري در اين زمينه انجام شود.
وي افزود: در تحقيقي كه بر 24 بيمار مبتلا به انسداد ريوي انجام شد، مشخص شد اين افراد پس از قرار گرفتن تحت درمان كه دارونما مصرف كردند از زمان متوسط سرفه هاي آنها از 27/8 ثانيه در ساعت به 22/7 ثانيه و كساني كه كدئين مصرف كردند به 41/6 ثانيه در ساعت كاهش يافت و با وجود آنكه مقدار كدئين موجود در داروهاي مورد استفاده بيش از ميزان داروخانه اي آنها بود، اما از نظر آماري تفاوتي بين كدئين و دارونما ديده نشد.