گروه ادب و هنر- همزمان با هفته دولت، عملكرد فرهنگي دولت احمدي نژاد در گفت وگو با اهالي فرهنگ و هنر، به نقد گذاشته شده است . در اين گفت وگوها كه خبرگزاري فارس انجام داده هر يك از هنرمندان و فعالان اين حوزه، ديدگاه خود را درباره عملكرد دولت نهم در زمينه فرهنگ بيان كرده اند. از اين بين، محمود عزيزي، كارگردان و بازيگر تلويزيون و تئاتر و ناصر شفق، تهيه كننده سينماي كشور نيز به بيان نظرات خود پرداخته اند:
ناصر شفق: فرهنگ اولويت آخر دولت هاست
ناصر شفق مي گويد: متاسفانه فرهنگ اولويت آخر هر دوره اي از دولت در كشور ما بوده است.
شفق اضافه مي كند: فرهنگ در هر دوره از دولت ها، هيچگاه دغدغه اول نبوده و همواره آخرين اولويت را داشته است؛ در حالي كه امام (ره) معتقد بودند تنها چيزي كه مي تواند هويت ما را تهديد كند، محاصره فرهنگي دشمن است. ايشان از محاصره اقتصادي و يا از محاصره نظامي، سياسي دشمنان بيم نداشتند، اما همواره نسبت به محاصره فرهنگي به مسئولان هشدار مي دادند.
وي ادامه مي دهد: دغدغه اصلي دولت بايد فرهنگ باشد. متاسفانه از ابتداي انقلاب تا امروز فرهنگ هميشه اولويت آخر توجه و توسعه را داشته است. فرهنگ در هر دوره اي از دولت قرباني ناملايمات سياسي، اقتصادي و ... بوده است. فرهنگ، مرغ عزا و عروسي است كه در هر دوره اي قرباني مي شود.
شفق با اشاره به تاثير عظيم فرهنگ در جامعه معتقد است: عرصه فرهنگ احتياج به يك برنامه ريزي دقيق، ظريف، هوشمند، آگاهانه، دانايي، تخصص در عرصه فرهنگ كهن و فرهنگ امروز و علوم ارتباطاتي، جامعه شناسي، اخلاق و تربيت دارد كه منجر به رفتارسازي در جامعه مي شود.
به گفته شفق براي بررسي وضعيت فرهنگ نمي توان دولت فعلي را نقد كرد، بلكه بايد دولت هاي قبل را هم در اين ارزيابي دخيل كرد و آنها را هم نقد كرد
.
محمود عزيزي: دولت در آغاز راه است
محمود عزيزي، اما در اين باره مي گويد: دولت در آغاز راه است و تاكنون وعده هاي زيادي داده شده، بايد ديد به اين وعده ها تا چه اندازه جامه عمل مي پوشانند.
محمود عزيزي اضافه مي كند: درباره عملكرد دولت نهم در بخش فرهنگ و هنر با عنوان اين مطلب كه هنوز دولت در ابتداي راه است، بيان داشت: درباره عملكرد دولت نمي توان صحبت كرد، چرا كه دولت در شروع كار است اما تاكنون وعده هاي زيادي داده شده و در مجموع قرار است كه در آينده اين وعده ها محقق شود.
وي ادامه مي دهد: در اين مدت شهرداري ها قرار است كه مراكز فرهنگي و هنري بسازند، بودجه تئاتر نيز تغيير كرده اما هنوز مفهوم واقعي تئاتر از سوي دستگاه هاي متولي تعريف نشده است.
اين استاد دانشگاه به برنامه هاي آموزشي در بخش هنر اشاره كرده و مي گويد: يك سري از برنامه ها در آموزش و پرورش پديد مي آيد كه در اين برنامه ها گروه هاي آموزشي هنري به مدارس مي روند و اگر اين طرح به مرحله اجرا برسد، نيروهاي هنري جذب مراكز آموزشي شده و در اين صورت استادان به صورت تخصصي تر در دانشگاه ها تدريس مي كنند و معتقدم اگر اين عناوين گفته شده، شكل بگيرد كار صورت گرفته در بخش فرهنگ و هنر ارزنده خواهد شد.
عزيزي در پايان مي گويد: بايد ديد به وعده هاي داده شده تا چه حد جامه عمل پوشانده مي شود.