رئيس سازمان ميراث فرهنگي: سرمايه گذاري خارجي در صنعت گردشگري ايران هيچ محدوديتي ندارد
هنگامي كه قطار اتومبيل هاي شيك و مدرن با شماره هاي سفارت ها، در حالي كه اتومبيل ها و موتورسواران پليس اين كاروان را اسكورت مي كردند، در مقابل هتل زيباي رامسر توقف كرد و دختران و پسران جوان با لباس متحدالشكل محلي و با شاخه هاي گل از 70 سفير و نمايندگان كشورهاي جهان استقبال كردند، اهالي رامسر به چگونگي تلاش مسئولان و مأموران زيباسازي و نظافت بيشتر شهرشان پي بردند.
روز چهارشنبه دهم آبان، ميهمانان تازه از راه رسيده پس از جابه جايي در اتاق هاي خود تنها توانستند لحظه هايي در باغ هاي اطراف هتل رامسر قدم بزنند و پس از صرف شام در لابي هتل با دوستان و همكاران خود ديداري تازه كنند تا براي سمينار 2 روز بعد خود را آماده كنند.
ديدگاه جديد ايران درباره گردشگري
پنج شنبه يازدهم آبان تالار زيباي هتل رامسر با انبوه گل هاي زيبا تزئين شده بود و هواي فرح بخشي از پنجره ها به داخل تالار نفوذ مي كرد.
اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخش نخست سخنراني خود در گشايش دومين همايش تبيين سياست هاي دولت در توسعه گردشگري به نياز مبرم جمهوري اسلامي ايران به برقراري ارتباط تنگاتنگ با ملت ها و دولت هاي جهان و تعامل با همه انسان ها تأكيد كرد و در بخش دوم، صنعت گردشگري را عامل موثري براي نزديكي ملت ها عنوان كرد و افزود: دولت نهم مصمم است در صنعت گردشگري كشور تحول چشمگيري ايجاد كند و در اين راستا با از ميان برداشتن كليه موانع تا پايان سال 86 گردشگري در ايران شكوفا خواهد شد.
وي با اشاره به افزايش قابل توجه تخت هاي اقامتي در يك سال گذشته وعده داد كه تا پايان سال آينده تعداد تخت هاي اقامتي و مجتمع هاي بين راهي صددرصد افزايش خواهد يافت.
مشايي، از سفيران كشورهاي جهان خواست كه از دولت ها و سرمايه گذاران بخش خصوصي كشورهاي خود دعوت كنند براي احداث هتل و مجتمع هاي تفريحي و اقامتي در ايران سرمايه گذاري كنند. وي تأكيد كرد در صنعت گردشگري، سرمايه گذاري خارجي هيچ گونه محدوديتي وجود ندارد و سرمايه گذار مي تواند همه سرمايه واحدهاي احداثي را به خود اختصاص دهد.
چشم انداز مازندران
استاندار مازندران نيز به ميهمانان همايش خوش آمد گفت و افزود: استان مازندران با موقعيت ممتاز طبيعي و جغرافيايي در زمره استان هاي برتر كشور ايران در زمينه طبيعت گردي قرار دارد و سالانه 15 ميليون نفر گردشگر داخلي و بيش از 150 هزار نفر گردشگر خارجي به اين استان سفر مي كنند.
ابوطالب شفقت گفت: ساحل زيبا، پارك هاي جنگلي، غارها، آبشارها، رودخانه ها، آب هاي گرم و سرد معدني، چشمه ها، تالاب ها، درياچه ها و جاذبه هاي طبيعي ديگر پذيراي ميهمانان و گردشگران هستند.
استاندار مازندران گفت: هر گردشگر در اين استان در زماني كمتر از دو ساعت مي تواند از خشك ترين و كويري ترين منطقه به مرطوب ترين و باراني ترين منطقه و ساحل دريا برسد و در مناطق جنوبي و جنوب غربي كلاردشت چالوس، كوه معروف علم كوه در تابستان تا ديرهنگام پوشيده از برف است و تفريحات و ورزش هاي تابستاني و زمستاني همزمان براي گردشگران امكان پذير است.
تسهيلات براي گردشگران
محمدشريف ملك زاده، معاون گردشگري نيز با تأكيد بر ضرورت تغيير نگاه مسئولان گردشگري و بها دادن به ايده هاي نو، راه اندازي سفرهاي ارزان قيمت و صدور ويزاي الكترونيكي و ايجاد تسهيلات براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي از اقدامات موثر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين زمينه توصيف كرد.
وي استفاده از توريسم تركيبي با همكاري سفارت خانه هاي خارجي مقيم ايران را وسيله مناسبي براي جلب رضايت گردشگران عنوان كرد و از سفيران و نمايندگان كشورهاي خارجي براي گسترش دوستي و همكاري در زمينه گردشگري دعوت كرد.
تحول در احداث زيرساخت ها
مهدي جهانگيري، مديرعامل شركت توسعه گردشگري ايران نيز در اين همايش با اشاره به اقدامات اين شركت به عنوان پل ارتباطي دولت و بخش خصوصي براي تسهيل شرايط سرمايه گذاري داخلي و خارجي اظهار داشت: تاكنون 142 مكان براي احداث هتل، 200 مكان مجتمع خدمات رفاهي بين راهي، 100 كمپينگ و 30 مجتمع مدرن آب درماني شناسايي و پكيج سرمايه گذاري اين مكان ها براي حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي تهيه شده است.
وي افزود: با بهره گيري از سيستم فاينانس داخلي از طريق جذب منابع دلاري و ريالي سرمايه گذاران داخلي و خارجي همراه با ارائه تضمين هاي لازم، اين شركت از نيمه دوم سال جاري براي جذب 950 ميليون دلار سرمايه گذاري آماده شده كه تاكنون قرارداد 200 ميليون دلار از اين اعتبار نهايي شده و عمليات اجرايي 26 هتل در نقاط مختلف كشور آغاز شده و قرارداد 500 ميليون سرمايه گذاري جديد در نيمه دوم آبان به امضا مي رسد و در نهايت با صدور مجوز شوراي اقتصاد جذب 256 ميليون دلار فاينانس خارجي عمليات اجرايي ده ها پروژه جديد آغاز مي شود.
جهانگيري اعلام كرد: به منظور معرفي بيشتر جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي ايران به مردم جهان مقدمات گشايش دفاتر اطلاع رساني ايران در كشورهاي تركيه، عربستان، مالزي و اندونزي فراهم شده است كه به زودي فعاليت خود را آغاز مي كنند.
هفت هتل هفت ستاره
دكتر محمود طالبي سرمايه گذار ايراني مقيم آلمان با حضور در اين همايش، آمادگي خود را براي سرمايه گذاري 300 ميليون دلاري براي احداث هفت هتل مدرن هفت ستاره در استان هاي مختلف كشور و در كنار هفت بيمارستان بين المللي توريست درماني اعلام كرد و افزود: مقدمات احداث نخستين بيمارستان و هتل در شهر زيباي رامسر فراهم شده است.
سفيران سخن مي گويند
پس از سخنراني سفير فلسطين به عنوان شيخ السفرا، سفراي كشورهاي آلمان، كره جنوبي، برزيل و مراكش در سخنراني هاي خود با توصيف و تحسين زيبايي هاي ايران، آمادگي خود را براي همكاري در توسعه گردشگري ميان ايران و كشورهاي خود تأكيد كردند.
در جواهرده
شركت كنندگان در دومين همايش تبيين سياست هاي دولت در توسعه گردشگري پس از پايان همايش به منطقه زيباي جواهرده رامسر عزيمت كردند و در جنگل فرح بخش صفارود گردش كردند و ناهار خوردند و در بازگشت به هتل به تماشاي كاخ موزه رفتند و از ساختمان زيبا و آثار ارزشمند داخل آن ديدن كردند و در هتل محل اقامت برنامه موسيقي محلي با نوازندگي بانوان هنرمند و مراسم بريدن كيك دومين همايش شادي زايدالوصفي براي ميهمانان فراهم ساخت.
روز جمعه 12 آبان، حاضران در همايش پيش از ترك رامسر از چند منطقه سحرانگيز اين شهرستان از جمله محور سادات شهر، اربه كله و كتالم ديدار كردند و با گذر از شهرهاي شيرود، تنكابن، نشتارود، عباس آباد، سلمان شهر و كلارآباد به نمك آبرود رسيدند. سوار شدن به تله كابين نمك آبرود و تماشاي مناظر زيباي منطقه خاطرات فراموش نشدني براي ميهمانان در بر داشت و آنان پس از صرف ناهار در هتل آزادي نمك آبرود از چالوس و هزارچم وارد اتوبان كرج - تهران شدند.
اظهارنظر سفرا
اكثريت قريب به اتفاق سفرا براي اولين بار بود كه به مازندران و شهر رامسر سفر كرده بودند و هريك از آنان در گفت وگو با همشهري شادماني خود را از اين سفر لذت بخش و فرح انگيز ابراز مي داشتند.
سفراي اتريش، آلمان، بلژيك، كره جنوبي، كره شمالي، ژاپن، قبرس، برزيل، پرتغال، مراكش و الجزاير، رايزن ارشد سياسي روسيه و نمايندگان اندونزي، صربستان و مجارستان از كساني بودند كه از شركت در اين همايش ابراز خوشوقتي كردند.
ميشائيل پستل سفير اتريش گفت: من از بودن در رامسر و ديدن بخشي از استان مازندران خيلي خوشحال هستم. اين جا، جاي بسيار قشنگي است و مطمئن هستم كه توريست هاي خارجي نيز از آمدن به اين جا لذت مي برند.
وي با اشاره به توسعه همكاري توريستي اتريش و ايران يادآور شد مقامات و مديران آژانس هاي باتجربه اتريش مي توانند تجربه هاي خود را در مورد ورزش هاي زمستاني و توريسم ورزشي در اختيار همكاران ايراني قرار دهند و پروازهاي مرتب ايران اير به وين و برقراري 4 تا 5 پرواز در هفته از سوي هواپيمايي اتريش امكان مناسبي براي سفر گروه هاي توريستي دو كشور است.
حسنو گورجان تورك اوغلو سفير تركيه مي گويد: در مدت اقامتم در ايران اين نخستين سفر من به مازندران و رامسر است. به نظرم رامسر يكي از گوشه هاي زيباي جهان است. جغرافيا، طبيعت، دريا با مردمان مهربان و خدمات ارزنده براي ميهمانان از هر لحاظ مكان ايده آل است.
وي افزود: در حال حاضر ايران جاده هاي خوب و مكان هاي اقامتي مناسبي دارد كه البته براي گسترش صنعت گردشگري به زيرساخت هاي بيشتري نياز دارد.
سفير تركيه گفت: صحبت هاي آقاي مشايي معاون رئيس جمهور در همايش در زمينه سياست هاي ايران درباره توريسم براي حاضران در همايش بسيار موثر بود. من شش ماه پيش در همايش سرعين هم بودم و امروز كاملاً احساس كردم كه در همين مدت شش ماه پيشرفت زيادي در امر گردشگري در ايران رخ داده است.
وي افزود: شركت هاي توريستي تركيه با همكاران ايراني خود مشاركت زيادي دارند، به ويژه پس از سفر آقاي آتيلا كوچ وزير توريسم تركيه به ايران، با تشكيل كميته مشترك، همكاري ها سرعت بيشتري پيدا كرده است.
دكتر اكراموف سفير ازبكستان با تشكر از دعوت به اين همايش و پذيرايي شايان مسئولان، ديدگاه هاي مسئولان ايراني را بسيار روشن گر و جالب عنوان كرد و گفت سخنان رئيس سازمان ميراث فرهنگي نشان داد كه دولت ايران به مسائل توريسم اعتبار فراواني قائل است.
وي كشور ايران را محل مناسبي براي سفر همه گردشگران جهان دانست و از زيبايي شهرهاي اصفهان، تبريز، مشهد و مراغه كه به تازگي از آنها ديدار كرده بود، به نيكي ياد كرد.
حميد دهقان