نگاه دوم
صدمات سموم آلاينده كشاورزي همچنان ادامه دارد
|
|
گروه شهري - جاي تعجب و تاسف است كه انواع سموم خطرناك در اراضي كشاورزي ايران همچنان مصرف مي شود.
مدير كل دفتر محيط زيست و توسعه پايدار وزارت جهاد كشاورزي گفت: به رغم اينكه از 25سال پيش هرگونه استفاده از سموم همراه با آلاينده پايدار در كشور ممنوع شده است، اما همچنان مصرف وصدمات اين سموم دراراضي كشاورزي مشاهده مي شود. غلامرضا ميركي در گفتگو با ايرنا اضافه كرد: اين نشانه ضعف دركنترل و نظارت در واردات سموم و قاچاق آن است. اين مسئول كشاورزي با بيان اينكه 12نوع از تركيبات شيميايي آلاينده خطرناك در جهان شناسايي شده است، خاطرنشان كرد: آلاينده هاي آلي پايدار تركيبات سمي كلره هستند كه در ساليان گذشته به عنوان آفت كش در مزارع كشاورزي مورد استفاده قرار مي گرفت.
وي آلدرين، دي آلدرين، اندرين، هپتاكلر، هگزاركلروبنزن، كاردان، توكسافن، ميركس و ددت را از نوع سموم خطرناك اعلام كرد و گفت: پس از سه دهه مصرف اين سموم در اراضي كشور، از 25سال قبل استفاده از اين سموم در كشور ممنوع اعلام شد. وي تصريح كرد: به نظر مي رسد هنوز اين سموم در انبارها وجود داشته باشد و سوداگران اين نوع سموم را با نام هاي مستعار به بازار عرضه مي كنند. ميركي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه خاك اراضي كشاورزي كشورمان ضعيف و فقير است بايد در حفظ آن تلاش كنيم.
اين مسئول زيست محيطي وزارت جهاد كشاورزي گسترش بي رويه فناوري، فقرو بي سوادي، بحران جمعيت، شورشدن منابع آبي، تغييركاربري اراضي ، تغييرات اقليمي وبحران انرژي را از عوامل بروز معضلات زيست محيطي برشمرد.
وي استفاده از آب فاضلاب تصفيه نشده براي مصارف كشاورزي را از ديگر معضلات محصولات غذايي در حاشيه شهرهاي بزرگ عنوان كرد.
ميركي گفت: اكنون انقلاب سبز دنيا با هدف تميز نگهداشتن كره زمين از سموم با تركيبات آلاينده پايدار فعال شده است و همه كشورها بايد طبق دستورالعمل آن مركز عمل كنند.
|