ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش قانونمند مي شود
مهر:معاون وزير آموزش و پرورش از قانونمند شدن ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش خبر داد و گفت: لايحه ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش در مراحل كارشناسي قرار دارد.
محمدرضا محدث خراساني درباره چگونگي ايجاد تعادل ميان كمبود و مازاد نيروي انساني در مناطق مختلف آموزش و پرورش گفت: علاقه مندي آموزگاران براي تدريس در اطراف محل زندگي خود منجر به تراكم و كمبود نيرو در بسياري از مناطق آموزشي كشور شده است.معاون برنامه ريزي و توسعه مديريت وزارت آموزش و پرورش افزود: اين امر موجب شده تا تعداد زيادي از افراد با سابقه تدريس خانه نشين باشند و از سوي ديگر دانش آموزان مناطق محروم از كمبود معلم رنج ببرند.وي تاكيد كرد: معلمان مازادي كه به دليل دوري محل زندگي و تدريس در حال حاضر بيكار هستند مي توانند با مراجعه به رؤساي سازمان هاي آموزش و پرورش مناطق محروم آمادگي خود را براي فعاليت در اين مناطق اعلام كنند و از حمايت هاي آموزش و پرورش بهره مند شوند.
محدث خراساني، قوانين طرح ساماندهي نيروي انساني را در راستاي جذب معكوس نيرو از مناطق برخوردار به محروم اعلام كرد و افزود: اختصاص امتياز به معلمان در مناطق محروم مي تواند در ايجاد انگيزه براي اين افراد و برقراري تعادل ميان دو ضعف كسري و اضافه نيرو تأثيرگذار باشد.
اعطاي جايزه كيفيت برتر مسابقه طراحي رد دات
به مبتكر ايراني
گروه علمي فرهنگي- جايزه كيفيت برتر مسابقه طراحي رددات (Red Dot) براي نخستين بار به مبتكر ايراني تعلق گرفت.
به گزارش همشهري، مهدي مجتبوي امسال به دليل طراحي جاچسبي آسان (Easy TD) موفق به دريافت يكي از جوايز جهاني مسابقه طراحي رددات اوراد شد. اين نشان هر سال به برجسته ترين كيفيت طراحي و نوآورانه ترين طرح ها در سطح جهاني، در قالب مسابقه بين المللي طراحي اعطا مي شود.
مجتبوي درباره طرح خود گفت: اين جاچسبي در قالبي جديد ضمن راحتي استفاده، به كاربر اين امكان را مي دهد تا پس از چسباندن نوار چسب به سطوح- در صورت لزوم- به راحتي آن را جداكرده وبه ناخن يا سطح مورد نظر آسيبي وارد نشود.بر اساس اين گزارش، امسال طراحان۴۰ كشور طرح هاي خود را براي اثبات استعداد و توانايي شان در اين مسابقه ارائه كردند.در اين دوره از 478 طرح ارائه شده، به 74 طرح در زمينه هاي مختلف طراحي از 24 كشور، به ترتيب به 62 طرح جايزه رددات و 12 طرح نيز جايزه بهترين بهترين ها اعطا شد.
مراسم اهداي جوايز، 24 نوامبر 2006 (سوم آذرماه) در محل موزه طراحي رددات در كشور سنگاپور برگزار خواهد شد. همچنين 25 نوامبر 2006 طرح هاي برگزيده در نمايشگاه ويژه اي در محل اين موزه به نمايش درخواهد آمد.
مهدي مجتبوي، فارغ التحصيل رشته طراحي صنعتي از دانشگاه علم و صنعت طرح جاچسبي آسان را طي شماره 36501 مورخ 16/7/85 در اداره كل ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي كشور به ثبت رسانده است.
۹۰ درصد دانش آموزان دختر زير پوشش طرح آهن ياري قرار گرفتند
ايرنا: مدير كل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت:تاكنون ??درصد دانش آموزان دختر مقاطع راهنمايي و متوسطه سراسر كشور زير پوشش طرح آموزش تغذيه و آهن ياري قرار گرفته اند.
سيد مرتضي صفوي هدف از اجراي اين طرح را پيشگيري از كم خوني در دختران ذكر كرد.
وي گفت: در اين طرح كه اجراي آن با همكاري وزارت آموزش و پرورش از ابتداي سال تحصيلي جاري آغاز شد، هر هفته يك عدد قرص آهن بين دختران دانش آموز توزيع مي شود.
صفوي،با اظهار اينكه توزيع قرص آهن به مدت ??هفته ادامه مي يابد ، افزود:پس از اين مدت وضعيت خوني دانش آموزان دريافت كننده قرص مورد بررسي قرار مي گيرد. وي هزينه خريد قرص هاي آهن براي اجراي طرح آهن ياري را حدود 5/1 ميليارد ريال ذكر كرد. اين مسئول در وزارت بهداشت با اشاره به اينكه ??درصد دختران در كشور دچار كم خوني هستند، گفت: در مدت اجراي اين طرح همچنين مربيان بهداشت مدارس در مورد مواد غذايي موثر در رفع كم خوني آموزش هاي لازم را به دختران دانش آموز ارائه مي دهند.
ايجاد يكصد هزار فرصت شغلي در حوزه صنايع دستي
گروه علمي فرهنگي- تفاهم نامه ايجاد يكصد هزار فرصت شغلي در حوزه صنايع دستي، در مراسمي با حضور نمايندگان وزارتخانه هاي مختلف در مجموعه فرهنگي، تاريخي سعد آباد به امضاي وزير كار و امور اجتماعي و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري رسيد.
اسفنديار رحيم مشائي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ابتداي مراسم به اهميت ايجاد فرصت هاي شغلي به منظور رشد و توسعه در سه حوزه فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي اشاره كرد و گفت: يكي از مهم ترين سياست هاي دولت نهم مبارزه با بيكاري است. ما سعي داريم با استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود، ميزان بيكاري در كشور را به ميزان قابل قبولي كاهش دهيم و اين اقدام جز از طريق ايجاد فرصت هاي شغلي در سطوح گوناگون ميسر نمي شود.
مشايي همچنين به ارتباط تنگاتنگ صنايع دستي و حوزه گردشگري اشاره كرد و گفت: رشد صنايع دستي كشور رونق صنعت گردشگري را به دنبال دارد و مي تواند عاملي براي ايجاد فرصت شغلي در اين حوزه محسوب شود.وي صنايع دستي را امري كاملاً تخصصي اعلام كرد و گفت: شناسايي ظرفيت هاي موجود و آموزش هاي فني به اين دسته، امري لازم و ضروري است.
رحيم مشائي ادامه داد: بخش خصوصي در مناطقي از كشور كه جاذبه گردشگري بيشتري دارد، شروع به سرمايه گذاري كرده است، شركت توسعه گردشگري نيز در نقاطي كه بخش خصوصي مايل به سرمايه گذاري در آن نبوده است، بدون استفاده از اعتبارات دولتي شروع به انجام دو امر مهم كرده است. يكي استفاده از فاينانس ريالي و ديگري استفاده از فاينانس دلاري كه حدود 206ميليون دلار از محل فاينانس دلاري به ساخت تعدادي هتل در نقاطي كه جاذبه كمتري دارند صورت گرفته است.
وي اظهار اميدواري كرد كه با امضاي اين تفاهم نامه 1500 ميليارد تومان تسهيلات بانكي ديگر با پشتيباني 60 ميليارد تومان يارانه غير از آنچه امروز در استانها به عنوان صنايع زود بازده كوچك و متوسط در حال انجام است، به ميزان تسهيلات قبلي اضافه شود.سيد محمد جهرمي وزير كار و امور اجتماعي نيز ميراث فرهنگي و طبيعي ايران را فرآيندي تمام نشدني خواند و بسترسازي براي جذب سرمايه گذاران در بخش غيردولتي را عاملي دانست كه به دنبال توليد، سود قابل توجهي را به همراه خواهد داشت.شناساندن فرهنگ ديني و ملي ايران از ديدگاه جهرمي، تنها توسط رسانه ها امكان پذير نيست، بلكه بايد زمينه حضور گردشگران خارجي به كشور نيز فراهم شود.
وزير كار و امور اجتماعي به نقش مهم صنايع دستي در جذب سرمايه و اشتغال در دنياي امروز اشاره كرد و گفت: دنيا بار ديگر به سوي صنايع دستي در حال حركت است و اين صنعت مشاغل زيادي چون: كارگاه هاي كوچك و مشاغل خانگي را دربرمي گيرد كه درآمدزايي خوبي نيز از اين طريق نصيب كشورهاي چين، هند و كشورهاي توريستي شده است.وي تنها مشكل در اين مسير را نبودن بازار مناسب براي جذب صنايع دستي در كشور دانست و گفت: اين بازاريابي بايد توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري صورت پذيرد، چون توسعه صنايع دستي بدون وجود بازار مناسب از فايده چنداني برخوردار نيست.