حرف درماني بهتر از دارو
گروه سلامت - شايد سالمندان بيشتر از هر دوا و كمكي، به محبت احتياج داشته باشند و چند كلمه حرف و صحبت. تحقيقات نشان داده است كه افسردگي پدر و مادربزرگ ها با مشاوره بهتر درمان مي شود تا با دارو و درمانهاي طبي. در اين مطالعه از نتايج به دست آمده در 8 گروه از بيماران استفاده شد كه با داروهاي معمول تحت درمان بودند. اين نتايج با چند گروه جديد با درمان هاي غير دارويي مقايسه شدند. بهترين پاسخ به درمان در افرادي ديده شد كه در آنها مشاوره، روان درماني و به طور كلي روش هاي غير دارويي استفاده شده بود، اما در همين گروه نيز بيماراني كه خود فعالانه در درمانشان شركت كرده بودند، بهتر و كامل تر پاسخ گرفتند.
البته تعداد مطالعاتي كه بتواند به طور قطعي توصيه كند كه مي توان مشاوره و شناخت درماني را كاملاً جايگزين دارو كرد، زياد نيست؛ اما چنين پژوهش هايي نشان مي دهد كه نبايد از تأثير اين روش ها غافل ماند؛ به خصوص آن كه بيشتر سالمندان به خاطر ابتلا به بيماري هاي مزمن ديگر، نيازمند مصرف داروهاي ديگر هستند، طوري كه تعداد زياد داروها ممكن است براي آنها چندان خوشايند و آسان نباشد.
نتايج اين كار تحقيقاتي در نشريه نوامبر سلامت روان به چاپ رسيده و خبرگزاري رويترز آن را گزارش كرده است.
شبها هفت ساعت بخواب
پژوهشگران ژاپني مي گويند حدود هفت ساعت خواب شبانه، براي رفع خستگي بدني و رواني انسان از نان شبانه هم واجب تر است.
روزنامه ماينيچي روز چهارشنبه مي نويسد پژوهشگران دانشگاه نيهون ژاپن پس از بررسي زندگي روزانه 25هزار زن و مرد بالاي 20 سال متوجه شدند احتمال بروز احساس خستگي رواني در افرادي كه بين هفت تا هشت ساعت خواب شبانه دارند، با 9.47 درصد در پايين ترين رده قرار دارد. كساني كه زير پنج ساعت خواب شبانه دارند، 9.47درصد و افرادي كه بيش از 10 ساعت مي خوابند، 2.50 درصد به اين مشكل دچار مي شوند؛ ضمن اين كه خواب شبانه كافي براي مبارزه با خستگي رواني در طول روز هم لازم است.
پيش از اين نتايج تحقيقات پژوهشگران دانشگاه ناگويا نيز نشان داده بود كه هفت ساعت خواب در شبانه روز به طولاني شدن عمر افراد كمك مي كند. به اين ترتيب خوابيدن فقط كار تنبل ها نيست، بلكه همه كساني كه مي خواهند در طول روز شاداب باشند و تمركز لازم را براي انجام كارهايشان داشته باشند، هم خوب است به خوابشان توجه بيشتري داشته باشند.