بچه هاي كوچك خطر تومورمغزي را
بالا مي برند!
تحقيقات نشان داده است بچه هاي بزرگتر در خانواده هايي كه پر از بچه هاي قد و نيم قد ديگر است، خطر ابتلا به برخي تومورهاي مغزي را بيشتر دارند و اين خطر در فرزندان كوچكتر همين خانواده ها وجود ندارد!به گزارش خبرگزاري رويترز محققان با بررسي بيش از 13 هزار كودك در خانواده هاي مختلف به اين نتيجه رسيده اند. آنها بچه هاي مبتلا به تومورهايي از قبيل همانژيوما، نوروبلاستوما و اپانديموما را از لحاظ سن، سابقه خانوادگي، شرايط جسمي و نيز تعداد خواهران و برادران كوچكتر و بزرگتر از خودشان بررسي كردند و دريافتند بيشتر بچه هاي مبتلا 4 تا يا بيشتر، خواهر و برادر كوچكتر از خودشان داشتند.
محققان آلماني مركز پژوهش هاي سرطان هايدلبرگ، مجري اين پروژه، گفته اند اين اختلاف را شايد بتوان به تأثير بيماري هاي عفوني در بروز تومورهاي مغزي نسبت داد.
آلزايمر قابل تشخيص شد
تا پيش از اين براي تشخيص آلزايمر تنها كاري كه مي توانستيم بكنيم، اين بود كه با ديدن چند علامت، و نبودن چند علامت ديگر، بگوييم ساير بيماري ها را ندارد، پس آلزايمر دارد. اما به تازگي روش جديدي براي شناسايي بيماران مبتلا به اين بيماري پيشنهاد شده است. روش جديد را محققان دانشگاه كرنل ارائه داده اند و آن گرفتن يك نمونه از مايع نخاعي افراد مشكوك به بيماري است. آنها مي گويند در مايع نخاعي افراد مبتلا به آلزايمر نوعي خاص از تركيبات پروتئيني وجود دارد كه در افراد سالم نيست.
خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش كرده است اين محققان براي انجام مطالعه خود از 32 بيمار فوت شده، نمونه مايع نخاعي تهيه كردند و بيش از 2000 نوع پروتئين را در آن شناسايي كردند تا بتوانند انواع مختلف پروتئين هاي موجود در نمونه هاي اين بيماران را با ساير افراد مقايسه كنند. بررسي ها نشان داد نمونه بيماران، الگويي شامل 23 نوع پروتئين مختلف دارد كه با افراد سالم فرق مي كند. اين محققان در كنفرانس سالانه بيماري هاي اعصاب گفته اند تهيه اين نمونه و شناسايي اين 23 پروتئين در آن كار بسيار راحتي است و تمام آزمايشگاه هاي عادي مي توانند آن را به راحتي انجام دهند. البته آنها اين نكته را هم اضافه كرده اند كه اين آزمايش هنوز در مرحله تحقيقاتي است و براي استفاده گسترده از آن بايد آزمايش هاي بسيار بيشتري روي آن انجام شود.محققان مي گويند هم اكنون 5/4 ميليون نفر در آمريكا به آلزايمر مبتلا هستند و پيش بيني مي كنند كه تعداد آنها تا سال 2050 بسيار بيشتر و نزديك 3 برابر شود.
هورمون مردانه با وزن بالا و پايين مي شود
مردان كه وزنشان بالا مي رود، مقداري از تستوسترون، يا همان هورمون مردانه شان را از دست مي دهند؛ اما در عوض در دختراني كه چاق مي شوند، مقدار تستوسترون زياد مي شود. آسوشيتدپرس اين خبر را به عنوان عجيب و غريب ترين يافته هاي دانشمندان درباره تأثيرات چاقي بر بدن انسان گزارش كرده است.
مجله متابوليسم و آندوكرينولوژي باليني هفته گذشته دو مقاله جداگانه در اين زمينه چاپ كرده است: اولي درباره اثر چاقي بر تستوسترون مردان بالغ است و مي گويد بالا رفتن وزن هم مثل بالا رفتن سن، ترشح هورمون را كم مي كند. به اين ترتيب كه 5/13 كيلو چاق شدن، به اندازه 10 سال پير شدن تستوسترون مردان را از آنها مي گيرد. اين حاصل مطالعه محققان دانشگاه نيوانگلند بر روي 1600 مرد است. كم شدن اين هورمون در اين مردان مي تواند علاوه بر مشكلات زناشويي، باعث ضعف و تحليل عضلات و نيز شكنندگي استخوان ها شود.اما مطالعه دوم كه كار دانشمندان مركز مطالعات ويرجينيا بر روي بيش از 100 نوجوان است، مي گويد دختراني كه در سن بلوغ اضافه وزن دارند، 2 تا 9 برابر بيشتر از هم سن و سال هايشان تستوسترون دارند. اين هورمون اضافه، هم مي تواند روند بلوغ اين دختران را مختل كند و هم باعث پرمويي و بالا رفتن خطر بروز بيماري ديابت در آنها شود.
ارتباط سرفه و افسردگي
سرفه آدم كه زياد شود و طول بكشد، روحيه اش را هم مي بازد و افسرده مي شود. محققان مي گويند سرفه هاي مزمن و طولاني مدت ممكن است باعث افسردگي شود.
خبرگزاري رويترز كار محققان مركز پژوهش هاي مونته فيور در نيويورك را چنين گزارش كرده است كه آنها 100 بيمار را انتخاب كردند، بيماراني كه به دلايل گوناگون سرفه مي كردند و به خاطر همين مشكل به درمانگاه مراجعه كرده و تحت درمان بودند.
همه اين بيماران به پرسش هاي يك آزمون روان پزشكي پاسخ دادند كه معلوم مي كرد آيا افسردگي دارند يا نه. اين آزمون طوري طراحي شده كه امتياز 16 به بالا نشانه اي از افسردگي به حساب مي آيد.جمع بندي اين آزمون ها نشان داد كه 53 درصد اين بيماران درجاتي از افسردگي دارند و برخي از آنها هم نيازمند درمان اند. ميانگين امتياز كسب شده بيماران در اين مرحله 3/18 بود.
اما در مرحله بعدي، يعني سه ماه بعد كه ديگر تقريبا همه آنها تا حدي از شر سرفه راحت شده بودند، باز هم پرسش هاي همان آزمون را پاسخ دادند. محاسبات نشان داد اين بار ميانگين امتيازات كسب شده فقط 4/7 است و اين يعني يك تفاوت كاملا معنادار. يعني سرفه بدجوري كيفيت زندگي فرد را پايين مي آورد و با بهبود آن وضعيت رواني فرد هم بهتر مي شود. مجريان اين طرح به پزشكان توصيه مي كنند براي سلامت رواني بيماراني كه به هر دليل زياد سرفه مي كنند هم فكري كنند.