انبارمتروكه نفت، مجتمع بزرگ فرهنگي شد
استقبال هنرمندان كشور از آغاز احداث مجتمع نينوا
در اين مراسم به مناسبت فرارسيدن ماه محرم برنامه موسيقي تعزيه اجرا شد
عكس: گلناز بهشتي
|
|
|
|
گروه شهري- كلنگ احداث يك مجموعه فرهنگي 140 هزار مترمربعي با 265 هزار متر بنا، برخوردار از انواع كاربريهاي فرهنگي، هنري، ورزشي و... توسط محمدباقر قاليباف شهردار تهران در محل سابق انبار نفت به زمين زده شد.
پيش بيني هاي اوليه براي احداث چنين مجموعه عظيمي حدود 200 ميليارد تومان برآورده شده است.
بنابراين گزارش، به دنبال تصميم مديريت شهري براي تفكيك فضاهاي صنعتي از بافت مسكوني شهر، گستره شهر در روندي تدريجي با بي شمار فضاهاي بلا استفاده مواجه شد كه حجم گسترده اي از مفيدترين پهنه هاي شهر را به اشغال خود در آورد. يكي از اين فضاها، محل سابق انبار نفت تهران در منطقه 11 بود كه متناسب با رويكرد جديد اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران تبديل به مجتمع بزرگي برخوردار از انواع كاربريها به منظور تأمين بخش مهمي از نيازهاي فرهنگي حوزه مركزي و جنوب شهر تهران شد.
خبرنگار ما مي افزايد: فضاهاي مورد كاربري اين مجتمع بزرگ فرهنگي كه بنا به درخواست شهرداري تهران به دليل همزماني مراحل آغازين ساخت آن با ماه محرم از مهر به نينوا تغيير نام يافته، برخوردار از تماشاخانه نينوا (تئاتر شهر 2) فضاهاي تجاري، اداري، گردشگري، اقامتي، مسيرهاي ويژه دو و دوچرخه سواري، آب نماها، كتابخانه هاي عمومي، تالارهاي نمايش فيلم و اجراي موسيقي، مركز پرورش خلاقيت كودكان، زمين بازي فوتبال، واليبال، بسكتبال، شنا، تنيس، هندبال، كشتي، وزنه برداري، بدمينتون، بدنسازي، شطرنج و فضاهاي خاص ورزش هاي ويژه معلولان است كه روزانه پذيراي هزاران مخاطب علاقه مند خواهد بود.
قاليباف شهردار تهران كه به همراه جمعي از پيشكسوتان و مسئولان عرصه هنر و فرهنگ در مراسم كلنگ زني مجتمع بزرگ فرهنگي نينوا حاضر شده بود، بر بهره برداري كامل اين پروژه عظيم در شش مرحله اجرايي در عرض 40 ماه تأكيد كرد و بر عزم شهرداري تهران در اين باره پاي فشرد.
قاليباف اظهار اميدواري كرد، بتواند كليه مراكز صنعتي بلااستفاده اي كه بخش وسيعي از اراضي جنوب شهر را به اشغال خود درآورده اند تبديل به مراكز فرهنگي، اجتماعي، ورزشي و خدماتي نمايد. نوريان معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران مجموعه فرهنگي هنري نينوا را يكي از بزرگترين مجموعه ها در نوع خود در تهران دانست كه با توجه به محروميت منطقه قديمي و پر تراكم 11 احداث آن بسيار ضروري به نظر مي رسيد.وي گفت: سياست كلان مديريت شهري در دوره جديد ارتقاي سرانه هاي فرهنگي و هنري شهروندان است به طوري كه طرح جامع شهر تهران نيز بر همين اساس مراحل تصويب خود را پشت سر مي گذارد.
عزت الله انتظامي، علي نصيريان، ايرج راد، بهروز غريب پور، هادي مرز بان به همراه چند تن ديگر از فعالان عرصه فرهنگ و هنر كشور نيز جزء مدعوين مراسم آغاز ساخت مجموعه فرهنگي نينوا بودند.
عزت الله انتظامي طي سخناني در اين مراسم گفت: ساخت چنين مجموعه هايي با گذشت سالها به آرزويي ديرين تبديل شده بود، به طوري كه بارها و بارها در مجامع مختلف از معضل كمبود سالن هاي نمايش تئاتر سخن گفتيم .انتظامي حجم و شيوه عملكرد شهرداري در عرصه فرهنگ را فوق العاده ارزيابي كرد كه نمونه آن ساخت مجدد سينما آزادي پس از گذشت 10-15 سال بلاتكليفي بود كه در ابتدا باورش براي اصحاب فرهنگ و هنر سخت مي نمود.
علي نصيريان از ديگر پيشكسوتان عرصه بازيگري كشور نيز طي سخناني ساخت و احداث مجموعه هايي از اين دست را پس از گذشت بيش از 40 سال حركتي مبارك دانست و از اينكه شهر تهران با اين وسعت و انبوهي جمعيت از لحاظ سرانه هاي فرهنگي و هنري در فقر به سر مي برد اظهار گلايه مندي كرد.
نصيريان رويكرد شهرداري تهران را در پرداختن به ابعاد انساني، رواني، فرهنگي و اجتماعي شهر در كنار ساير فعاليتهاي عمراني و خدماتي و... ارزشمند دانست و آن را عاملي در جلوگيري از ترويج خشونت و توسعه فساد در ميان آمار جامعه خواند.ايرج راد مدير عامل خانه تئاتر نيز از دوم بهمن ماه 1385 به جهت تحقق چنين حركت فرهنگي به عنوان روزي بزرگ و به ياد ماندني نام برد و گفت: از زمان روي كار آمدن قاليباف به عنوان شهردار تهران، شاهد حركتهاي فرهنگي زيادي بوديم و اميدواريم با توجه به ويژگي هاي شخصيتي كه از ايشان سراغ داريم شاهد تحقق فعاليتهاي مهم ديگري در اين عرصه باشيم. همچنين بهروز غريب پور مدير عامل خانه هنرمندان گفت: در سال 1370 شهرداري تهران با تبديل كشتارگاه ميدان بهمن به فرهنگسرا تحول فرهنگي عميقي را در جنوب شهر تهران موجب شد، امروز نيز انسان بزرگ و مدير لايق ديگري رويكردهاي فرهنگي را سرلوحه برنامه هاي خود براي شهر تهران قرارداده است.
|