پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۸۵ - سال چهاردهم - شماره ۴۰۶۲ - Aug 17, 2006
دانش فناوري
Front Page

دنباله دارها مولكول هاي پيش حياتي دارند
فضا پيماي ديپ ايمپكت درحال نمونه برداري از دنباله دار تمپل ۱
011829.jpg
گروه علمي فرهنگي- پژوهشگران دانشگاه ميشيگان با يافتن نشانه هاي نيتروژن اتمي در ابرهاي گاز ميان ستاره اي، حدس زده اند كه مولكول هاي پيش حيات در دنباله دارها وجود داشته باشند.
به گزارش پارس اسكاي،اگر اين حدس درست باشد، مي توان شرايط اوليه اي را كه منجر به پديدآمدن حيات روي زمين شده مشخص كرد. اين يافته همچنين مي تواند درك بشر را از فرآيندهاي شيميايي درون فضا كاملاً متحول كند.
سال ها بود كه دانشمندان در شگفت بودند كه چرا در دنباله دارها و شهاب سنگ ها، نشاني از نيتروژن مولكولي ديده نمي شود. مدل هاي موجود پيش بيني مي كنند كه دنباله دارها در مرزهاي دوردست، تاريك و سرد منظومه شمسي تشكيل مي شوند؛ جايي كه آخرين فرآيندهاي شيميايي منظومه را در طول دوران تكوين خورشيد و سيارات ثبت كرده است. به همين دليل سياره شناسان، دنباله دارها را به چشم فسيل هايي بسيار پير مي نگرند كه سوابق ابر اوليه اي را كه در چهارميليارد و ششصدميليون سال پيش با رمبش خود، منظومه شمسي را خلق كرد، تمام و كمال حفظ كرده اند. مدل هاي فعلي پيش بيني مي كنند كه در اين ابر اوليه، گاز نيتروژن به شكلي مولكولي وجود داشته است و بالطبع، دنباله دارها به عنوان وارثان آن ابر اوليه بايد نشانه هايي از نيتروژن مولكولي در خود داشته باشند.
اما سباستين مارت- دانشجوي دوره دكتراي اختر فيزيك- و ادوين برگين- استاد اخترشناسي دانشگاه ميشيگان- در بررسي هاي جديد خود نشان داده اند چنين انتظاري درست نيست.
دنباله دارها نيتروژن مولكولي ندارند چون اين گاز در ابر اوليه اي كه انبوهي از ذرات كوچكش دنباله دار را تشكيل مي دهند، وجود ندارد. اين دو پژوهشگر مي گويند كه ابرهاي اوليه، نيتروژن اتمي دارند، نه نيتروژن مولكولي. مقاله اين دو نفر و همكارانشان در مركز اختر فيزيك هاروارد- اسميث سونيان كه در نشريه نيچر منتشر شده، موجي از شگفتي را در جوامع علمي به دنبال داشته است.
يكي از هيجان انگيزترين نتايج وجود نيتروژن اتمي را مي توان در دنباله دارهايي جست وجو كرد كه ميليون ها سال پيش به زمين برخورد كردند. محاسبات، نشان مي دهد كه مولكول هاي حامل نيتروژن اتمي مي توانسته اند نوعي جهش پيش حياتي را ايجاد كنند تا مولكول هاي پيچيده اي به وجود آيند و در نهايت، حيات روي زمين را به وجود آورند.
در بسياري از مولكول هاي حياتي ساده و پيچيده، نيتروژن وجود دارد و از آن مهم تر اينكه به وجودآوردن چنين مولكول هاي پيچيده اي از نيتروژن اتمي، بسيار آسان تر و سريع تر از نيتروژن مولكولي است. تمام واحدهاي سازنده دي.ان.اي، اسيدهاي آمينه و بسياري مواد ديگر در ساختار شيميايي خود از واحدهاي نيتروژن استفاده مي كنند. وجود نيتروژن در ساده ترين شكل شيميايي-يعني نيتروژن اتمي- فرآيندهاي شيميايي را فعال تر مي كند و احتمال تشكيل مولكول هاي پيش حياتي پيچيده تر را زياد مي كند.

هكرها از بازي هاي رايانه اي استفاده مي كنند
011835.jpg
گروه علمي فرهنگي- كارشناسان امنيتي مايكروسافت هشدار دادند بازي هاي رايانه اي جديدترين هدف حملات هكرها و تبهكاران اينترنتي محسوب مي شوند.
به گزارش ايرنا، در حال حاضر برخي بازي هاي رايانه اي مشهور، به گونه اي طراحي شده اند كه كاربران آنها مي توانند بسته به امتيازات كسب شده در طول بازي، براي خود ابزارهاي مجازي مورد استفاده در بازي را خريداري كنند.
كارشناسان امنيتي مايكروسافت اعلام كردند هم اكنون برخي هكرها با طراحي كدهاي مخرب خود، به حساب مجازي مورد استفاده كاربران در بازي هاي رايانه اي نفوذ كرده و با ربودن امتيازات آنها، اين امتيازات مجازي كسب شده توسط كاربر را در اينترنت با قيمتهاي بالا به علاقه مندان بازي هاي رايانه اي به فروش مي رسانند. ديو واينشتاين كارشناس امنيتي مايكروسافت در همايش بازي هاي رايانه اي گيم فست به طراحان بازي هاي رايانه اي آن لاين هشدار داد هم اكنون اين بازي ها به طور گسترده اي هدف حملات هكرها قرار گرفته اند.
بسياري از بازي هاي رايانه اي پركاربر جديد نظير واركرفت به گونه اي طراحي شده اند كه كاربر پس از خريداري نرم افزار بازي و نصب آن بايد مبلغي را به صورت ماهيانه براي ارتباط اينترنتي با ساير كاربران اين بازي و همكاري با آنها به صورت يك تيم، پرداخت كند.
به گفته كارشناسان اينترنتي، علاوه بر حسابهاي بانكي، اسم رمزها و كلمات عبور ربوده شده كاربران، حسابهاي آن لاين مربوط به بازي هاي رايانه اي نيز در حال حاضر به شكلي گسترده در بازارسياه خريد و فروش مي شوند و بازي هاي رايانه اي به يكي از جديدترين منابع درآمد غيرقانوني هكرها بدل شده اند به طوري كه برخي از اين حسابهاي مجازي مورد استفاده در بازي هاي رايانه اي داراي ارزشي حقيقي به ميزان ۱۰هزار دلار هستند.

سيستم هوشمند شناسايي مواد منفجره
011841.jpg
گروه علمي فرهنگي- محققان سيستم هوشمند كنترل ويدئويي براي تشخيص مواد منفجره از طريق امواج الكترومغناطيسي طراحي كردند.
به گزارش ايسنا، محققان اعلام كردند كه به كمك اين سيستم هوشمند تشخيص مواد منفجره، لزوم حضور فيزيكي انسان براي تشخيص و دفع خطرات تروريستي كاهش مي يابد.
قيمت اين محصول پيشرفته يك ميليون دلار اعلام شده است و از كارايي هاي ويژه آن دريافت و تشخيص امواج الكترومغناطيس اشيا از زير آب و زير لباس افراد مهاجم است.

ساخت  غشاهاي نانو مقياس جديد
011832.jpg
گروه علمي فرهنگي- پژوهشگران آمريكايي غشاهايي نانو مقياس ابداع كردند كه بازده بسيار بالايي دارند.
به نوشته ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، محققان آزمايشگاه ملي «LINL» در آمريكا با همكاري دانشگاه بركلي در كاليفرنيا، غشاهايي با حفره هايي از جنس نانولوله هاي كربني ساخته اند كه به كمك آن امكان جداسازي ارزان تر گاز و مايع فراهم مي شود.
در حال حاضر اغلب غشاهاي موجود از جنس مواد پليمري بوده كه مناسب كاربردهاي دمابالا نيستند و استفاده از آنها نمي تواند توازن قابل قبولي بين ورودي غشاء و قابليت انتخاب آن برقرار نمايد. اما دانشمندان با استفاده از نانولوله هاي كربني توانسته اند اين دو امر به ظاهر متضاد را با هم جمع كرده و امكان انتخاب  پذيري خوب و درعين حال ورودي بالا را فراهم كنند.
اين غشاها همچنين تا سه برابر، جريان آب بهتري نسبت به مدل هاي پيوسته استاندارد جريان دارند. شبيه سازي هاي ديناميك مولكولي، اين جريان زياد را به تشكيل سيم هاي آبي داخل اين نانولوله ها مربوط مي دانند. در عين حال به نظر محققان، اين جريان زياد مي تواند ناشي از سطوح بدون اصطكاك داخل اين لوله ها نيز باشد.
اين غشاهاي جديد حفره هاي كوچك تر و با تراكم بسياري دارند كه امكان عبور شدت جريان زياد از هر حفره را مي دهد و از لحاظ گذردهي آب و هوا نسبت به غشاهاي پلي كربناتي فعلي بسيار برترند. اين غشاهاي بهبوديافته، كاربردهاي فراواني مانند حذف دي اكسيدكربن خروجي از كارخانه ها تا كاربرد در تصفيه آب را شامل مي شود.

احداث ساختمان هاي ضد زلزله در ماه
011838.jpg
گروه علمي فرهنگي-دانشمندان آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، بازگشت به ماه را در سر مي پرورانند، اما نكته جالب آن است كه آنها از هم اكنون در فكر داشتن اماكن استقرار ضد زلزله روي اين قمر هستند.
به گزارش ايسنا،اخيرا كليو آرينال از اساتيد برجسته مهندسي و علوم زيستي در دانشگاه نوتردام به همراه تيمي متشكل از ۱۵ دانشمند سياره شناسي به بررسي دوباره اطلاعات به دست آمده از فضاپيماي آپولو در دهه ۷۰ ميلادي پرداختند.
اين كه امكان روي دادن زمين لرزه در ماه وجود داشته باشد، از نتايج جالب توجه تحقيقات اين دانشمندان است.
اين دانشمند به گروهي از محققان و دانشمندان زمين شناسي و سياره شناسي در گروه بررسي اكتشافي قمري آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، گفت: ماه از نظر ارتعاشي و مطالعات مربوط به آن فعال است.
يافته هاي اين دانشمندان بر اساس بررسي هاي دقيق اطلاعات به دست آمده از زلزله سنج هاي كار گذاشته شده در محل فرود فضاپيماهاي آپولو روي ماه ارائه شده است.
اين زلزله سنج ها تا سال ۱۹۷۷ كه زمان پايان عمرشان بود، اطلاعات مهمي در خصوص ارتعاشات ماه به زمين ارسال مي كردند، اما آنها چه چيزي را فاش كردند؟ حداقل چهار نوع زلزله در ماه روي مي دهد، نوع نخست از نوع زلزله هايي است كه حدود ۷۰۰ كيلومتر زير سطح ماه روي مي دهد كه عمدتا به دليل جزر و مد است.
نوع دوم اين زمين لرزه ها، ارتعاشات مربوط به تاثيرات شهاب سنگي است.
به گفته اين دانشمندان زلزله هاي گرمايي نوع ديگري از زلزله ها در ماه هستند و در نهايت زلزله هاي مختلف در عمق بين ۲۰ تا ۳۰ كيلومتر زير سطح ماه نوع ديگري از اين زلزله ها هستند.

خرگوش فرانسوي در مسير فتح بازارهاي آمريكا
011826.jpg
همشهري آنلاين: خرگوش Wi-Fi ساخت شركت فرانسوي ويولت به بازار رو به رشد دستياران الكترونيك در آمريكا چشم دوخته است.
به گزارش خبرگزاري رويترز اين خرگوش پلاستيكي كه گوش هايي مانند آنتن تلويزيون دارد، مي تواند با اتصال به اينترنت از طريق شبكه بي سيم Wi-Fi، اي ميل ها و پيام هاي متني موبايل را بخواند، به بچه ها بگويد كه به تختخواب بروند، در مورد سقوط بازار سهام هشدار دهد و آخرين اخبار ترافيك را بيان كند.
اين همراه و دستيار الكترونيك، نمايش صوتي و تصويري از وقايع آنلاين را ارائه مي دهد و همچنين به رابطه شما با افراد ديگر از طريق اينترنت تجسم مي بخشد. اين خرگوش كه ۲۳ سانتي متر بلندي و بدنه سفيد مخروطي دارد كه هنگام سخن گفتن روشن مي شود، «نابازتگ» نام دارد كه در زبان ارمني- زبان مادري مبدع آن رفيع حلاجيان- به معني خرگوش است. نابازتگ همچنين مي تواند گوش هايش را تكان دهد و آواز بخواند.
نابازتگ در فرانسه به قيمت ۱۱۵ يورو، در بريتانيا ۸۰پاوند و در آمريكا ۱۵۰ دلار به فروش مي رسد. محل ساخت آن هم شهر شنزن چين است. از هنگامي كه نابازتگ در سال گذشته وارد بازار شد، ۵۰ هزار دستگاه آن در فرانسه، بلژيك و سوئيس به فروش رفته و حلاجيان اميدوار است كه تا پايان امسال فروش آن به ۱۵۰هزار عدد برسد.
حلاجيان اكنون بازار آمريكا را مورد توجه قرار داده كه تا به حال حضور اندكي در آن داشته و خود را براي فروش ماه دسامبر قبل از تعطيلات كريسمس در آنجا آماده مي كند. در دسامبر سال گذشته او براي سه دقيقه، براي معرفي نابازتگ در CNN ظاهر شد و ۳۵۰ هزار تقاضاي اطلاعات بيشتر از طريق اينترنت دريافت كرد. او مي گويد: تنها مشكل در آن زمان اين بود كه ما هيچ خرگوشي نداشتيم، ما قبلاً همه آنها را فروخته بوديم.
تحليلگران بازار پيش بيني مي كنند كه با وجود گسترش شبكه هاي  Wi-Fi در سراسر جهان، نابازتگ در بازار با موفقيت روبه رو شود. تكنولوژي Wi-Fi به يكي از ضروريات در بسياري از كالاهاي مصرفي داراي بازار وسيع  از تلفن موبايل گرفته تا لپ تاپ ها و ابزار هاي دستي شخصي ديجيتال(PDA) و تلويزيون ها بدل شده است. در اروپاي غربي۶ درصد خانه ها و در ايالات متحده ۱۲ تا ۱۴درصد خانه ها داراي شبكه خانگي Wi-Fi هستند.
حلاجيان تلاش  مي كند كه مانند iPod شركت اپل، اجتماعي از كاربران خرگوشش را به وجود آورد كه باعث شوند عايدي مداومي نصيبش شود. اطلاعات اينترنتي پايه مانند پيش بيني هوا و قيمت سهام و خواندن برخي اي ميل ها در نابازتگ رايگان هستند، اما براي فرستادن پيام متني يا تلفن  زدن بايد هزينه اضافي پرداخت.
حلاجيان همچنين در حال طرح ريزي براي ارائه دادن ابزار ها و ملازمان«هوشمند» ديگر به بازار است. نابازتگ را شركت فرانسوي ويولت مي سازد كه ۵۵ درصد سهام آن به حلاجيان و ۳۰درصد سهام آن به بانك فرانسوي BNP-PA تعلق دارد.

آموزش عالي
قبولي هاي بومي داوطلبان پس از انتشار
نتايج نهايي كنكور اعلام مي شود
011844.jpg
مهر: يك هفته پس از اعلام نتايج نهايي آزمون سراسري، قبولي  هاي بومي هر داوطلب اعلام مي شود.
وزارت علوم در راستاي ظرفيت سازي بومي به سازمان سنجش آموزش كشور اعلام كرده است، يك هفته پس از اعلام نتيجه قطعي آزمون سراسري، قبولي هاي بومي هر داوطلب را نيز در سايت سازمان سنجش قرار دهد تا بدين وسيله هر داوطلب در صورت تمايل، از انتخاب اول خود كه در آن قبول شده است، انصراف داده و با توجه به قبولي هاي بعدي استان خود، بدون هيچ منعي در محل زندگي به ادامه تحصيل بپردازد.
حسن خالقي معاون آموزشي وزير علوم گفت: بر اساس بخشنامه اي كه معاونت آموزشي وزارت علوم به رياست سازمان سنجش ارسال كرده است، پذيرفته شدگان آزمون سراسري واجد شرايط اجازه دارند در صورت تمايل در يكي از انتخاب هاي بعدي در استان محل اقامت خود كه حد نصاب قبولي در آن رشته را كسب كرده اند، به عنوان دانشجوي انتقالي نام نويسي كنند.
وي اظهار داشت: بنابراين داوطلبي كه به عنوان مثال در رشته مهندسي مكانيك در استاني خارج از محل اقامت خود بر اساس اولويت هاي انتخاب رشته پذيرفته شده است مي تواند با اطلاع از رشته هاي پذيرفته شده در استان بومي و در صورت پذيرش در يكي از اين رشته ها، از انتخاب اول خود صرف نظر كرده و در اين رشته ها ادامه تحصيل دهند.معاون آموزشي وزارت علوم در خصوص بحث نقل و انتقال دانشجويان گفت: وزارت علوم پيش از انتخاب رشته به داوطلبان اعلام كرد كه به اميد آئين نامه نقل و انتقال انتخاب رشته نكنند و اين اطلاع رساني به نفع داوطلبان بوده تا آگاهانه رشته هاي مورد علاقه خود را انتخاب كنند. وي ادامه داد: لذا عدالت علمي نيست كه داوطلبي را كه با امتيازي كم در دانشگاهي دور افتاده تر پذيرفته شده به دانشگاه و رشته اي بهتر منتقل كرد. نقل و انتقال تنها در شرايطي خاص بر طبق آئين نامه موجود كه سال ها اجرا شده است با موافقت دانشگاه مبدأ و مقصد انجام مي شود.
خالقي گفت: بنابراين بخشنامه سال گذشته نقل و انتقال دانشجو مربوط به سال قبل بوده، اما آئين نامه نقل و انتقال كماكان به قوت خود باقي است و لغو نشده است. وي اظهار داشت: وزارت علوم جهت دسترسي داوطلبان به آموزش عالي بومي ضوابط را براي پذيرش بومي اصلاح كرده است و در اين راستا پذيرش بومي در دوره هاي شبانه را تا ۹۰ درصد و پذيرش بومي در دوره هاي پيام نور را تا ۱۰۰ درصد افزايش داده است. همچنين بر اين اساس دانشگاه هاي غيرانتفاعي را در كل كشور توزيع كرده است.
دروس معارف اسلامي دانشگاه ها انتخابي مي شود
ايسنا: دروس و واحدهاي معارف اسلامي دانشگاه ها با هدف تامين نياز دانشجويان و دانشگاهيان و ايجاد تنوع در اين دروس افزايش مي يابد.
حجت الاسلام والمسلمين محمديان، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها با بيان اين مطلب اظهار كرد: بر اساس بازنگري صورت گرفته در دروس معارف اسلامي و با توجه به نيازسنجي هاي انجام شده از مجموعه دانشگاهيان، دروس و واحدهاي معارف اسلامي متنوع شده و افزايش يافته است.
وي افزود: البته سقف واحدهاي معارف اسلامي دانشجويان اضافه نشده است، بلكه دانشجو مي تواند از بين اين واحدهاي متنوع، مباحث مورد علاقه خود را از ميان مباحث خانواده، اخلاق اجتماعي، ازدواج، فلسفي و عقلي، اجتماعي و سياسي انتخاب كند، بر اين اساس قدرت انتخاب دانشجويان افزايش يافته است.
محمديان در خاتمه در خصوص بازنگري دروس علوم انساني دانشگاه ها، اظهار كرد: بازنگري علوم انساني نيز با توجه به ماهيت آن با هدف تحقق نيازهاي جامعه ضروري است.
دومين جلسه اتاق فكر معاونت دانشجويي
فارس: دومين جلسه اتاق فكر معاونت دانشجويي به مناسبت آغاز سال تحصيلي جديد اوايل مهر برگزار مي شود.
حسن مسلمي قائم مقام معاونت دانشجويي وزارت علوم افزود: اولين جلسه اتاق فكر معاونت دانشجويي اواخر سال گذشته برگزار شد كه در آن مسائل و مشكلات دانشجويان كشور با حضور كارشناسان و متخصصان شناسايي و مطرح شد. وي گفت: در حال حاضر مسئولان درگير پاسخگويي به مراجعه كنندگان و حل مشكلات آنها هستند و به همين دليل كمتر فرصت مي كنند به ارايه طرحها و ايده هاي جديد بپردازند، اتاق فكر با حضور اساتيد و كارشناسان، مسائل و مشكلات روز دانشجويان را به صورت آزاد شناسايي كرده و آنها را كاهش مي دهد.
قائم مقام معاونت دانشجويي وزارت علوم اظهار كرد: متخصصان حاضر در اتاق فكر متخصصان رشته ها و گروه هاي مختلف از روانشناسي تا تغذيه، جامعه شناسي و غيره هستند.
نرم افزارهاي كاربردي دانشگاه ها طراحي و توليد مي شوند
مهر:قائم مقام فناوري اطلاعات و ارتباطات وزير علوم از طراحي و توليد نرم افزارهاي كاربردي دانشگاه ها خبر داد.
محمد حسن شفازند ،قائم مقام فناوري اطلاعات و ارتباطات وزير علوم، صبح ديروز در كنسرسيوم فناوري اطلاعات دانشگاه ها در وزارت علوم افزود: اگر اجلاس جامعه جهاني اطلاعاتي را مرور كنيم، دسترسي به منابع اطلاعاتي و ارتباطاتي بايد براي همه و در همه جا و تحت هر شرايطي امكان پذير باشد. اين ديدگاه بايد در تمامي مراكز دانشگاهي دسترسي به منابع اطلاعاتي وجود داشته باشد.
قائم مقام وزير علوم در فناوري اطلاعات و ارتباطات گفت: بايد در وزارت علوم نگرشي مبني بر فناوري اطلاعات حاكم باشد و با رويكرد دولت الكترونيك با دستگاه هاي مختلف ارتباط داشته باشد. وي ادامه داد: در اين راستا ابتدا بايد زيرساخت هاي لازم را در زمينه همكاري با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات فراهم و شبكه، سخت افزارهاي مناسب با شبكه، تجهيز دانشگاه ها به آن، نرم افزارهاي مورد نظر و سيستم عامل مطمئن را ايجاد كرد. همچنين معماري سازماني را در كليه واحدهاي وزارت علوم به وجود آورد.
شفازند فراهم سازي مديريت شبكه اي نيروي انساني متخصص و مجرب و منابع مالي و امكانات و به كارگيري فناوري اطلاعات به صورت برنامه ريزي شده، هدفمند و هوشمندانه را در وزارت علوم ضروري دانست و گفت: اهداف و مأموريت هاي كنسرسيوم IT دانشگاه هاي سراسر كشور كمك به تجاري سازي دانش و دستاوردهاي تحقيقاتي، استفاده از پتانسيل علمي موجود در دانشگاه ها و تعامل با بخش خصوصي و فراهم كردن بسترهاي لازم جهت پيوند صنعت و دانشگاه است.
قائم مقام فناوري اطلاعات و ارتباطات وزارت علوم استفاده از راه اندازي پايگاه web، پياده سازي سيستم نظرسنجي اينترنتي، ايجاد سيستم مكانيزه بدون كاغذ و يكپارچه سازي سيستم هاي اتوماسيون اداري را از رويكردهاي دولت الكترونيك دانست.
دهمين همايش علوم دارويي ايران
گروه علمي فرهنگي- دهمين همايش علوم دارويي ايران با شركت محققان و پژوهشگران علوم دارويي ايران و جهان در تهران برگزار مي شود.
به گزارش همشهري، سيدفرشاد حسيني شيرازي- دبير دهمين همايش علوم دارويي ايران- با اعلام اين مطلب گفت: اين همايش از سي ام مرداد تا دوم شهريور ماه امسال در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار خواهد شد.
وي افزود: در اين همايش، ۳۵متخصص علوم دارويي جهان و ۴۵ پژوهشگر دانشگاه هاي ايران درباره آخرين دستاوردهاي علوم دارويي، سخنراني و تبادل نظر خواهند كرد.
شيرازي گفت: بيش از ۱۰۰۰ نفر در اين همايش شركت خواهند داشت و بيش از ۹۰۰ مقاله در موضوع علوم دارويي از ايران و ۲۸ كشور ديگر جهان ارسال شده است كه بالغ بر ۸۰۰ مقاله مورد پذيرش كميته هاي علمي قرار گرفت كه در قالب ۸۰ مقاله شفاهي و ۷۵۰ پوستر ارائه خواهند شد.
علاقه مندان مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر به نشاني com.IPSC2006.www مراجعه كنند.

علمي
راه اندازي تارگاه دوره  هاي آموزش الكترونيكي لينوكس
011847.jpg
گروه علمي فرهنگي- تارگاه دوره هاي آموزش الكترونيكي لينوكس توسط طرح ملي نرم افزارهاي آزاد/ متن باز راه اندازي شد.
به گزارش روابط عمومي طرح لينوكس فارسي، طرح ملي نرم افزارهاي آزاد/ متن باز امكاناتي را فراهم كرده است كه تنها از طريق اينترنت مي توانيد به كليه دوره هاي لينوكس دسترسي داشته باشيد.
براساس اين گزارش علاقه مندان به لينوكس از اين پس مي توانند از طريق اينترنت و كاملاً به صورت فارسي و با امكانات پيشرفته، دوره هاي كامل آموزش لينوكس را دريافت كنند.
دوره هاي آموزشي فوق كه از طريق نشانيhttp://elcrning.foss.ir قابل دسترسي هستند شامل ده بسته آموزشي مختلف است كه از مبتدي تا پيشرفته، لينوكس را به علاقه مندان آموزش مي دهد.
بسته هاي آموزش الكترونيكي فوق توسط طرح ملي نرم افزارهاي آزاد/ متن باز با مديريت مركز تحقيقات فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف تهيه شده است.اين دوره هاي آموزش الكترونيكي لينوكس در ده بسته كه حدود ۱۳۰ دوره مختلف است عناوين بسته هاي فوق عبارتنداز: مباني لينوكس و نصب سيستم عامل ‎/ آشنايي با محيط گرافيكي‎/ پوسته و مسائل مربوط به آن ‎/كار با اينترنت‎/مديريت لينوكس ‎/ برنامه نويسي‎/ امكانات جانبي‎/ پيكربندي مقدماتي شبكه ‎/ پيكربندي پيشرفته شبكه‎/ مباحث پيشرفته در مديريت لينوكس.
اين حركت نيز در ادامه فعاليتهاي ترويج استفاده از لينوكس در جامعه توسط طرح ملي نرم افزارهاي آزاد/ متن باز انجام شده است تا كليه علاقه مندان به راحتي بتوانند از دوره هاي آموزشي مختلف لينوكس بهره برده و آشنا شوند. دوره هاي فوق به صورت يك DVD يا ۱۰ عدد لوح فشرده نيز از طريق سايت مذكور قابل تهيه هستند.

آموزش و پرورش
وزير آموزش  و پرورش:
طرح  «مدرسه  زندگي» در مدارس  كشور اجرا مي شود
011850.jpg
ايرنا: وزير آموزش  و پرورش از اجراي  طرح  «مدرسه  زندگي» در مدارس  كشور خبر داد.
محمود فرشيدي  افزود: اين  طرح  در راستاي  مشاركت  دهي  دانش  آموزان  در امور مدرسه  اجرا خواهد شد.
به  گفته  وي ، اين  طرح  با هدف  آماده سازي  دانش آموزان  براي  توجه  و آينده  نگري  زندگي  ، شامل  بخش هاي  هنر، علم ، فرهنگ ، ايثارگري ، كارآفريني ، فناوري  و مباحث  مختلف  اجتماعي  خواهد بود.
وي  گفت : برنامه  درس  ملي  ، تمام  كتب  درسي را  تحت  پوشش  قرار مي دهد و اين  برنامه  شبيه  رهنمود مقام  معظم  رهبري  در خصوص «نقشه  جامع  علمي »است  كه  در آموزش  و پرورش  اجرا مي  شود.فرشيدي ، در خصوص  استخدام  معلمان  حق التدريسي  گفت : مجلس  شوراي  اسلامي  سال  گذشته  مجوز استخدام  ۴۰ هزار معلم  حق التدريسي  را براي  آموزش  و پرورش  صادر كرد و ۴۰ هزار رديف  شغلي  در آموزش  و پرورش  كشور ايجاد شد.وي  تصريح  كرد: براي  جذب  معلمان  حق  التدريسي  جديد نيز آزمون  ورودي  استخدام  در اين  وزارتخانه  برگزار مي شود.
فرشيدي  اظهار داشت : سالهاست  وزارت  آموزش  و پرورش  كمبود معلم  خود را از طريق  حق  التدريسي  فراهم  مي كند و اين  همكاري  قطع  نخواهد شد و اميد مي رود، زمينه هاي  رفاهي  نيز براي  اين  قشر از معلمان  فراهم  شود.وزير آموزش  و پرورش  همچنين  گفت : مجلس  شوراي اسلامي  چهارميليارد دلار براي  بازسازي  و مقاوم سازي  مدارس  فرسوده  كشور اختصاص  داده  است  و در اين  زمينه  فهرست  مدارس  قابل  بازسازي  در كشور تهيه  و تخصيص  اين  ميزان  اعتبار نيز براسـاس  فهرست  مدارس  فرسوده  صورت  مي گيرد.
وي  گفت : امسال  براي  عمران  مدارس  كشور ۱۵ هزار ميليارد ريال  اعتبار عمراني  از محل  اعتبارات  عمراني  آموزش  و پرورش ، تخصيص  حساب  صندوق  ارزي  براي  مقاوم  سازي  و بازسازي  و تعهد خيّرين  جذب  خواهد شود.
فرشيدي  يادآور شد: از اين  ميزان  اعتبار سه  هزار ميليارد ريال  را خيّرين  متعهد شدند و ۱۲ هزار ميليارد ريال  براي  مقاوم سازي  مدارس  پيش بيني  شده  است .
وي  گفت : نامه  طرح  ارتقاي  شغلي  فرهنگيان  و معلمان  به  هيات  دولت  ارسال  شده  است  و اميد مي رود در كميسيون  نيز با آن  موافقت  شود و اين  طرح  اعتبارات  خاص  خود را مي طلبد و رئيس  جمهوري نيز بر اين  طرح  تاكيد دارد.
وزير آموزش  و پرورش  گفت : براي  رفع  مشكل  افت  تحصيلي  بايد هم  انگيزه  را در فرهنگيان  و معلمان  و هم  در بين  دانش آموزان  تقويت  كرد و اين  تقويت  انگيزه  بايد ابتدا در فرهنگيان  آغاز شود.به  گفته  وي ، اميد است  با طراحي  نظام  ارزشيابي  و تقويت  انگيزه  فرهنگيان ، به  سمت  كاهش  افت  تحصيلي  در كشور حركت  كرد و در برنامه  ريزي  درسي  نيز كاستي هايي  وجود دارد كه  بايد برطرف  شود.
ثبت نام مراكز آموزش از راه دور
گروه علمي فرهنگي - ثبت نام نيمسال اول مراكز آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش از اوايل شهريورماه آغاز مي شود.
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل موسسه آموزش از راه دور، مطابق شيوه نامه ثبت نام دانش آموزان دوره راهنمايي، متوسطه و پيش دانشگاهي آموزش از راه دور در سال تحصيلي ۸۶ - ۸۵ زمان ثبت نام بازماندگان از تحصيل، لازم التعليم و بزرگسالان واجد شرايط تحصيل به شيوه نيمه حضوري در مراكز آموزش از راه دور سراسر كشور، از پنجم شهريور آغاز مي شود.
براساس اين گزارش، در حال حاضر ۱۳ميليون بازمانده از تحصيل اعم از واجب التعليم و بزرگسال در گروه سني ۱۱ تا ۴۵ سال وجود دارد كه وزارت آموزش و پرورش به منظور تحقق عدالت آموزشي اقدام به ايجاد موسسات آموزش از راه دور نموده است و تاكنون ۱۲۴هزار بازمانده از تحصيل جذب اين موسسات شده اند، كه با توسعه كمي مراكز و جذب ۲۴۶هزار نفر دانش آموز سال تحصيلي ۸۶ - ۸۵ را آغاز خواهد نمود.
متقاضيان علاقه مند به ثبت نام و تحصيل در مراكز آموزش از راه دور مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر با دفتر نمايندگي آموزش از راه دور در مراكز استانها و سازمان آموزش و پرورش استان مربوطه تماس بگيرند و يا به پايگاه اينترنتي موسسه www.dei.ir مراجعه كنند.
آغاز به كار اردوي سيار دانش آموزان پيشتاز كشور در اصفهان
ايرنا: نخستين اردوي سيار دانش آموزان پيشتاز دوره متوسطه با عنوان «شيفتگان جمال محمد(ص)» ديروز با حضور يك هزار و ۳۰۰ دانش آموز از سراسر كشور در اصفهان آغاز شد.
در اين اردوي پنج روزه، دانش آموزان پيشتاز در قالب رسته هاي ۳۵ نفره تقسيم و براساس مبدا جغرافيايي به مدت دو روز به استانهاي كرمان، فارس، همدان و تهران اعزام مي شوند.
دانش آموزان شركت كننده در اين اردو، پس از بازديد از جاذبه هاي فرهنگي، مذهبي و سياحتي استانهاي تعيين شده در دوره هاي بازآموزي مهارتي شركت مي كنند.
دانش آموزان پيشتاز در روز ۲۸ مرداد به اصفهان بازگشته و پس از اسكان در اردوگاه شهيد بهشتي در كلاسهاي آموزش هاي فردي و گروهي شركت مي كنند.
بنابر گزارش سازمان دانش آموزي استان اصفهان در اين اردو تعدادي از دانش آموزان كشورهاي كويت، سوريه، لبنان و ارمنستان مهمان پايتخت فرهنگي جهان اسلامي هستند.

|   اجتماعي    |    ادب و هنر    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    زادبوم    |
|   حوادث    |    بين الملل    |    سياسي    |    شهر تماشا    |    سلامت    |    شهري    |
|   دانش    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |