خطر كم خوني در گياه خواران
گروه اجتماعي- گياه خواران مطلق (vegan) – كساني كه مصرف هر فرآورده اي كه از حيوان به دست مي آيد و حتي افزودني هاي غذايي در برنامه غذايي آنها وجود ندارد- در صورت عدم دريافت مكمل B12 ، به كم خوني مگالوبلاستيك مبتلا مي شوند.ويتامين B12 از انواع ويتامين هاي گروه ب است و در منابع حيواني مثل جگر، قلوه، شير، تخم مرغ، ماهي و گوشت هاي قرمز يافت مي شود و غذاهاي گياهي فقط در صورت آلودگي يا سنتز باكتريايي حاوي اين ويتامين هستند.بسياري از مردم بر اين باورند كه غذاهاي تخمير شده، حاوي مقدار كافي ويتامين B12 براي تامين نيازهاي آنان است، ولي اين تئوري با آزمايشات ثابت نشده است. از اين رو افرادي كه رژيم گياه خواري مطلق دارند به خصوص بعد از 6-5 سال، سطوح در گردش پايين ويتامينB12 را نشان مي دهند، مگر آن كه مكمل ويتامين را دريافت كنند.همچنين اين افراد مي توانند از شير و ماست غني شده با ويتامينB12 و غلات غني شده نيز استفاده كنند.
نمكدان ها را دوباره پر كنيد
گروه اجتماعي- جايگزيني نمك طعام مصرفي از انواع معمولي با انواع يد و فلوئوردار، امكان مبارزه با پوسيدگي دندان را به خوبي فراهم مي كند، به همين دليل مصرف آن براي كودكان (به ويژه در سنين رويش دندان هاي دائمي) بسيار ضروري است.
فلوئور نيز همانند يد ماده اي ناچيز و كمياب در مواد غذايي رايج(به جز غذاهاي دريايي: صدف- خرچنگ- ميگو- جلبك و...) است.
گرچه مصرف نمك فلوئوره مي تواند به خودي خود اين مشكل را جبران كند، اما بهتر است از مصرف بي رويه آن اكيداً خودداري كنيد زيرا در چنين شرايطي نتيجه معكوس داشته و موجب تردي و شكنندگي دندان ها و پيدايش لكه هاي زشت روي ميناي دندان مي شود، ضمن آن كه در مواردي نيز به اختلالات و نارسايي هاي جدي و حاد كليه مي انجامد.نكته اي كه در رابطه با مصرف اين نمك ها بايد به خاطر داشته باشيد اين است كه اين نمك ها را در اواخر پخت اضافه كنيد.
صبح ها جراحي كنيد!
گروه اجتماعي- محققان دانشگاه دوك با بررسي نتايج بيش از
90 هزار عمل جراحي انجام شده، به اين نتيجه رسيدند كه عوارض جراحي هاي انجام شده در بعدازظهر ها بيشتر است.
به گزارش بي بي سي، دكتر رايت از مركز ايمني بيماري و شبيه سازي اين دانشگاه گفت: بيشترين ميزان عوارض نامطلوب در جراحي هايي به چشم مي خورد كه بين ساعت 3 تا 4 بعدازظهر انجام شده بود.
دكتر ملاني رايت در ادامه ذكر كرد: مراقبت هاي بهداشتي يك كار 24 ساعته است و نقش عواملي چون خستگي، آهنگ ضربان قلب، نوبت كاري كاركنان بيمارستان و زمان بندي بر مراقبت از بيمار در طول روز غيرمنتظره نيست.از ين رو اين محققان معتقدند كه تغييرات طبيعي در ميزان درد بيمار در طول روز و خستگي كاركنان مي تواند در افزايش عوارض جراحي نقش داشته باشد.محققان بهترين زمان براي عمل جراحي را صبح ها مي دانند. طي بررسي هاي انجام شده نيز جراحي هايي كه در فاصله زماني بين ساعت 9 صبح تا 12 ظهر انجام مي شود عوارض كمتري را نشان داده بودند.
درباره نزديك بيني
نزديك بيني يا مايوپيا هنگامي رخ مي دهد كه شخص در ديدن اشياي دور دچار اشكال مي شود. عينك، لنزهاي تماسي يا جراحي ليزيك ممكن است براي تصحيح نزديك بيني به كار رود.
كالج اوپتومتريست هاي آمريكا اين توصيه ها را براي كاهش يا پيشگيري از نزديك بيني ارائه مي كند:
*هنگام خواندن وضعيت مناسبي به خود بگيريد - مستقيم بنشينيد و با نزديك يا دورنگه داشتن بيش از حد كتاب به چشمانتان فشار نياوريد.
*ترتيبي دهيد كه هميشه هنگام مطالعه يا كار نور اتاق مناسب باشد.
*هنگام مطالعه يا كار با كامپيوتر يا هر فعاليتي كه ممكن است به چشم فشار آورد، منظماً كار را قطع كنيد و به چشم هايتان استراحت دهيد.
*اگر متوجه شديد كه موقع خواندن قوز مي كنيد يا در ديدن اشياي دور مشكل داريد به متخصص چشم يا اوپتومتريست مراجعه كنيد.