وزير آموزش و پرورش:
۹۳ درصد دانش آموزان كشور در مدارس دولتي تحصيل مي كنند
فارس: وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه نظارت گسترده اي بر عملكرد مدارس كشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر 93 درصد دانش آموزان كشور در مدارس دولتي تحصيل مي كنند.
محمود فرشيدي در خصوص وضعيت ثبت نام دانش آموزان در مدارس گفت: امسال در خصوص ثبت نام دانش آموزان تلاش بسياري شد تا مانند سال هاي گذشته با مشكلات عديده ثبت نام دانش آموزان مواجه نشويم. پرداخت بيشتر و زودتر از موعد هزينه سرانه دانش آموزي به حساب مدارس، يكي از اقداماتي بود كه امسال با همكاري دولت و مجلس انجام شد و موجب كاهش بسيار اخذ وجه در هنگام ثبت نام دانش آموزان از سوي مدارس بود.
فرشيدي نظارت گسترده بر روند ثبت نام دانش آموزان را از ديگر اقدامات آموزش و پرورش در جهت كاهش تخلفات ثبت نامي خواند و اظهار داشت: بيش از 25 هزار بازديد تاكنون از روند ثبت نام دانش آموزان در مدارس توسط ناظران ثبت نام انجام شده است و در صورت مشاهده تخلف رسيدگي شده است. تعدادي از خانواده ها مي خواهند فرزندانشان را در مدارسي كه خود انتخاب كردند، ثبت نام كنند اما اين موضوع امكان ندارد و ثبت نام بر اساس آدرس منزل است و دانش آموزان در نزديك ترين مدرسه نزديك به منزل، ثبت نام مي شوند.
وزير آموزش و پرورش بر عدالت در آموزش و پرورش تأكيد كرد و گفت: تمام تلاش آموزش و پرورش در جهت ايجاد عدالت در بين دانش آموزان است.
نرم افزار بانك اطلاعات نخبگان ايراني تهيه شد
ايرنا: معاون پژوهشي وزارت علوم تحقيقات و فناوري گفت: نرم افزار مورد نياز براي راه اندازي بانك اطلاعات نخبگان ايراني در داخل و خارج كشور تهيه شده است و در اختيار بنياد ملي نخبگان قرار مي گيرد.
بنياد ملي نخبگان از مراكز وابسته به نهاد رياست جمهوري است كه خرداد ماه 84مجوز تاسيس آن به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد. اين بنياد به صورت هيات امنايي اداره مي شود كه رئيس جمهوري رياست هيات امنا را بر عهده دارد. همچنين معاون اول رئيس جمهوري به عنوان رئيس بنياد در اين مجموعه حضور دارد و مصوبات آن بايد به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي برسد.
منصور كبگانيان افزود: فعال شدن اين بانك به عهده بنياد نخبگان خواهد بود تا با احراز شرايط نخبگي افراد، اطلاعات مورد نياز درباره آنان را تكميل و به اين بانك وارد كنند. ورود اطلاعات نخبگان، نگهداري و بهره برداري از اين اطلاعات به عهده بنياد ملي نخبگان خواهد بود. ورود اطلاعات نخبگان به محض انتخاب قائم مقام بنياد، صدور احكام اعضاي شوراي نخبگان و تصويب آئين نامه شرايط نخبگي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي آغاز خواهد شد. معاون پژوهشي وزارت علوم در پايان يادآور شد: بسياري از بندهاي آئين نامه احراز نخبگي تهيه شده است كه در هيات امنا به تصويب رسيد و بايد به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي برسد.
همكاري فرهنگي ايران و ازبكستان گسترش مي يابد
گروه علمي فرهنگي – پس از گذشت پانزده سال از استقلال جمهوري ازبكستان و ديدارهاي مسئولان ايران و ازبكستان از دو كشور و آمد و رفت هيأت هاي نمايندگي، همكاري هاي فرهنگي ايران و ازبكستان، نسبت به گذشته توسعه بيشتري مي يابد.
به گزارش خبرنگار ما، الهام اكراموف، سفير ازبكستان در جمهوري اسلامي ايران كه به مناسب 31 آگوست، سالگرد اعلام استقلال اين كشور در 1991 با خبرنگاران سخن مي گفت، اعلام كرد: حجم مبادلات اقتصادي دو كشور از 40 ميليون دلار در سال 1999 به 470 ميليون دلار در سال 2005 رسيده است. روابط بين دو كشور نيز به سرعت در حال گسترش است.
به گفته وي، علاوه بر شركت دانشمندان و متفكران ازبكي در نشست ها و سمينارهاي فرهنگي كه در ايران تشكيل مي شود، در بزرگداشت 2750 سالگي شهر سمرقند، 2700 سالگي شهر قرشي، 2000 سالگي شهر مرغيلان و بزرگداشت علما و انديشمنداني چون احمد فرقاني، امام بخاري، امام مطرودي، بهاءالدين نقش بندي، الغ بيگ، امير عليشير نوايي نيز انديشمنداني از ايران شركت كرده و يا خواهند كرد. اكراموف گفت: به منظور تحقق عميق ميراث غني اسلام، در سال 1995 در شهر تاشكند، مركز بين المللي تحقيقات اسلامي تأسيس شد و در سال 99 نيز، رئيس جمهوري كشورمان، مصوبه ايجاد دانشگاه علوم اسلامي تاشكند را تصويب كرد كه براي آموزش محصلان علوم ديني در درجه فوق ليسانس و بالاتر تأسيس شده است. وي در مورد توسعه توريسم در ازبكستان، با اشاره به ويژگي شهرهاي سمرقند، بخارا و خيوه و تمدن ماوراءالنهر، از آمادگي اين كشور براي بازيد گردشگران ايران از اين شهرها و مناطق خبر داد.