جنگ طلب هاي اسرائيلي نمي توانند جشنواره صلح برپا كنند
كن لوچ جشنواره حيفا را تحريم كرد
|
|
|
|
گروه ادب و هنر- كن لوچ هم سازمان هاي فرهنگي و هنري رژيم متجاوز اسرائيل را تحريم كرد و در اعتراض به حملات اخير صهيونيست ها به غزه و لبنان، گفت كه در جشنواره فيلم حيفا شركت نمي كند.
به نوشته سايت فيلم استو، مسئولين اين جشنواره كه در شمال سرزمين هاي اشغالي برپا مي شود، از لوچ و كار تازه اش بادي كه در شاخه هاي جو مي وزد دعوت كرده بودند. اما لوچ گفت كه فيلم ضدجنگ خود را در جشنواره اي كه دولتمردان آن به شدت جنگ طلب هستند، نمايش نخواهد داد.
لوچ با حمايت از طرح هنرمندان فلسطيني مبني بر تحريم فرهنگي اسرائيل، از فيلمسازان و ديگر همكاران خود در سطح بين المللي خواست كه به اين تحريم بپيوندند. اين فيلمساز ضدجنگ در بيانيه اي كه در اين رابطه منتشر كرد، به انتقاد از سياست جنگ طلبانه و تجاوزگرانه دولت اسرائيل پرداخت و دامنه انتقاد خود را تا دولت هاي آمريكا و انگليس هم گسترش داد. به اعتقاد لوچ دولت هاي اين دو كشور حامي سياست هاي غلط رژيم صهيونيستي هستند.
بادي كه در شاخه هاي جو مي وزد بهار امسال نخل طلاي جشنواره كن را گرفت. فيلم كه اثري ضدجنگ و ضدتجاوز است، قصه واقعي يورش نيروهاي ارتش انگليس به ايرلند در دهه۲۰ ميلادي را به تصوير مي كشد. تندروهاي دست راستي انگليسي فيلم لوچ را كاري ضد انگليسي ارزيابي كرده و خواستار توقيف آن شده اند. اما منتقدين و روشنفكران انگليسي آن را كاري صادقانه ارزيابي كرده اند.
بحث تحريم فرهنگي اسرائيل حدود دو ماه قبل از سوي هنرمندان فلسطيني و چهره هاي مترقي و ضدصهيونيستي جهان عرب مطرح شد. حمله نيروهاي نظامي اسرائيل به خاك لبنان- به بهانه ربوده شدن دو سرباز اسرائيلي توسط نيروهاي حزب الله لبنان- و بمباران مناطق مختلف اين كشور توسط ارتش اسرائيل، عامل اصلي فراخوان تحريم فرهنگي اسرائيل از سوي فلسطيني ها بود.
به دنبال اين فراخوان، هجده نويسنده سرشناس بين المللي- و از جمله تامس كنيالي، گور ويدال و توني موريسن- با انتشار بيانيه هايي، حمايت خود را از تحريم فرهنگي اسرائيل اعلام كردند. منظور از اين تحريم، لغو هر گونه همكاري دوجانبه فرهنگي، هنري و ادبي با سازمان ها، مؤسسات و افرادي است كه در داخل اسرائيل كار و فعاليت مي كنند. هدف از اين تحريم واداركردن اين سازمان ها، نهادها و افراد به موضع گيري عليه سياست هاي زور و تجاوز دولت اسرائيل است.جشنواره فيلم حيفا كه يكي از مهم ترين جشنواره هاي سينمايي در داخل سرزمين هاي اشغالي است، با شعار صلح طلبي و مبارزه با جنگ فعاليت مي كند. كن لوچ با تحريم اين جشنواره تلاش دارد تا مسئولين برپايي آن را به موضع گيري مستقيم و شفاف نسبت به حوادث دو ماه اخير خاورميانه وادارد. به اعتقاد او نمي توان از يك سو شعار صلح و همزيستي مسالمت آميز سر داد و از سوي ديگر به كشور مستقل همسايه لشكركشي نظامي كرد. آنها بايد تكليف خود را با اين موضوع روشن كنند و اگر خواهان صلح هستند رسماً مخالفت خود با جنگ و تجاوز اخير را اعلام كنند.اين فيلمساز مترقي و مستقل انگليسي مي گويد: هدف سياسي و اصلي تجاوزگران كه با اقدامات نظامي همراه است، فقط يك چيز است: نابودي ملت فلسطين .
تحليلگران سينمايي پيش بيني مي كنند به دنبال تحريم جشنواره فيلم حيفا توسط كن لوچ، ديگر هنرمندان مترقي قاره اروپا هم به تحريم اين جشنواره بپردازند. مل گيبسن بازيگر سرشناس سينما كه درام تاريخي مصائب مسيح او واكنش هايي منفي در اسرائيل برانگيخت ماه قبل- و چند روز بعد از حمله اسرائيل به لبنان- سخناني ضدصهيونيستي به زبان آورد و گفت برخي رسانه هاي گروهي تحت تأثير و نفوذ آنها قرار دارند.
كن لوچ بهار امسال در يك مصاحبه اتهام ضدانگليسي بودن فيلمش را رد كرد و گفت: آنچه من در فيلمم نشان داده ام بخشي از واقعيت هاست و نه همه آن. اگر فيلم احساس ضدانگليسي بودن را در كسي به وجود مي آورد، اين نه اشكال من، كه اشكال كساني است كه اين فجايع را به وجود آورده اند! من اگر مي خواستم تمام واقعيت تاريخ ايرلند را به تصوير بكشم، قصه فيلم خيلي از آنچه كه هست تندتر مي شد. وي در همين مصاحبه به شباهت هاي تاريخي قصه فيلمش با حوادث جنگ عراق و افغانستان اشاره كرد و گفت: اين طور به نظر مي رسد كه تاريخ بعد از 80سال دوباره تكرار شده است. يك تحليلگر هنري و سياسي مي گويد: چند ماه بعد از اكران عمومي فيلم لوچ، يك بار ديگر و اين بار در لبنان، همين تاريخ دوباره تكرار شد.
|