گروه ورزشي تيم كشتي آزاد ايران در رقابتي فشرده با مدعيان بزرگ امروز كشتي جهان در ميدان سي ونهم كوانگ جوي چين بر سكوي دوم ايستاد. تيم ايران برخلاف دوره پيش در بوداپست مجارستان كه با بسنده كردن به يك مدال برنز مشترك در مكان ششم قرار گرفت، اين بار در سايه همدلي و هدايت صحيح با مديريتي قوي پس از تيم پرقدرت روسيه و بالاتر از تيم هاي مطرح جهان آمريكا، بلغارستان، كوبا، اوكراين و تركيه به مقام نيابت قهرماني رسيد. تيم ايران در اين دوره به كسب يك مدال طلا پس از چهار سال از مسابقات جهاني 2002 و يك نقره و دو برنز نايل آمد. مراد محمدي در وزن 60 كيلوگرم طلا گرفت. اصغر بذري در وزن 74 كيلوگرم در نخستين حضور جهاني خود به مدال نقره رسيد. رضا يزداني در وزن 84 كيلوگرم و فردين معصومي در وزن 120 كيلوگرم مردان برنزي ايران بودند. تيم ايران در كشتي فرنگي نيز با طلاي حميد سوريان و مدال برنز سامان طهماسبي به مقام پنجم جهان رسيده بود.
گروه ورزشي محمدرضا منصوريان: يك سال از آخرين حضور ناموفق و تلخكامي هاي ايران در ميدان جهاني بوداپست مجارستان گذشت تا نسلي تأثيرگذار و مصمم از همين قشر بار ديگر روح واقعي خود را به دست آورده و دست به افتخارآفريني بزند.
كشتي ايران در ميدان جهاني كوانگ جو نمره قبولي گرفت و نشان داد كه سير صعودي آغاز شده است، منتهي براي رسيدن به درجات بالاتر و توفيق كامل بايد همبستگي بهتر و بيشتري داشت. بايد برنامه ريزي ها را بهتر كرد. بايد توانايي ها را بالاتر برد و بايد برنامه هاي مدون و اصولي تري را مدنظر قرار داد.در چين هيچ قهرماني بي انگيزه نبود، هيچ كشتي گيري نزول فني نداشت و هيچكس از روحيه و بدنسازي و تاكتيك كم نياورد و همه دست از غرور و ادعا برداشته و تنها به موفقيت و اعتلاي كشور عزيزشان ايران فكر مي كردند.
امروز بايد غرور را كنار گذاشت و از سيستم و ساختار جديد كشتي حمايت كرد. مجموعه اي كه نگاهشان ملي است و در گذشته نيز امتحان خود را به خوبي پس داده اند.ميدان كوانگ جو گام اول بود، و اين مجموعه كه هركدام به درستي در جايگاه خود قرار گرفته اند اگر به باور و اعتماد بيشتري برسند، مطمئناً مي توان به انتظار روزها و سال هاي درخشان تري در كشتي نشست. تيم ايران درحالي در مسابقه هاي جهاني چين با يك مدال طلا، يك نقره و 2 برنز بعد از تيم روسيه به عنوان نايب قهرماني دست يافت كه استحقاق قهرماني هم داشت اگر ....
نقره بذري و برنز يزداني
تيم كشتي آزاد ايران كه در اولين روز مسابقه هاي جهاني چين با مدال طلاي مراد محمدي در وزن 60كيلوگرم نمايش خوبي داشت در دومين روز هم صاحب يك مدال نقره و يك برنز شد. علي اصغر بذري در وزن 74 كيلوگرم مدال نقره گرفت و رضا يزداني در وزن 84 كيلوگرم به مدال برنز رسيد.
كشتي گير مازندراني تيم ايران علي اصغر بذري بعد از يك دور استراحت در دور دوم به خوبي و با تسلط شاپيف از قزاقستان را شكست داد و متعاقب آن با پيروزي مقابل اشتفان گئورگيتا از روماني به مرحله نيمه نهايي رسيد كه در اين مرحله هم با غلبه بر باتريس لاو از آمريكا به فينال رسيد. بذري در فينال كشتي خوبي با حريف اوكرايني خود نگرفت و با قبول شكست مقابل اين كشتي گير به مدال نقره قناعت كرد.در وزن 84 كيلوگرم رضا يزداني در اولين سال حضور در مسابقه هاي جهاني يك مدال برنز با ارزش به دست آورد. او بعد از آن كه كشتي گيري از آفريقاي جنوبي را مغلوب كرد در دور دوم به ساجيدساچيداوف روسي باخت كه با رسيدن ساچيداوف به فينال او شانس كسب مدال برنز را پيدا كرد. يزداني در اين مسير به خوبي كشتي گيران كانادا و اوكراين را شكست داد و مدال برنز جهان را از آن خود كرد. نماينده سوم ما در روز دوم مسعود مصطفي جوكار در وزن 66 كيلوگرم بود كه فقط دوبار به روي تشك آمد. او كشتي گيري گمنام از جزاير پالائو را مغلوب كرد و بعد از آن هم به اسپريدوئوف قزاقستاني باخت. به دليل شكست كشتي گير قزاق، جوكار هم از جدول مسابقات كنار رفت.در پيكارهاي روز دوم شكست بوايسيار سايتيف نابغه كشتي روسيه مقابل نانيف بلغاري در وزن 74 كيلوگرم مهم ترين حادثه بود.
برنز معصومي در سنگين وزن
در آخرين روز مسابقه هاي كشتي آزاد قهرماني جهان دو سنگين وزن كشتي ايران عليرضا حيدري و فردين معصومي تيم كشتي آمريكا را ناكام كردند. حيدري در مبارزات وزن 96 كيلوگرم كورماير آمريكايي را برد و خود در دور بعد به گوتشليدزه گرجستاني باخت تا سند حذف كورماير صادر شود.
فردين معصومي هم در وزن 120 كيلوگرم در دور سوم برابر تولي تامپسون آمريكايي دستش بالا رفت و سپس برابر كورماگمدكور ماگمداوف روسي بازنده شد تا با حذف دومين آمريكايي عنوان نايب قهرماني ايران در رقابت هاي جهاني مسجل شود.معصومي در دوره هاي اول و دوم كشتي گيران روماني و قزاقستان را برده بود. او براي كسب مدال برنز جهان با حريف مغولي ديدار كرد كه در دو تايم پي درپي او را شكست داد و صاحب اولين مدال جهاني خود شد.حيدري نيز در ديدار رده بندي در جدال با روسلان شيخ اوف از بيلوروس درحالي كه كشتي را برده بود در 10 ثانيه پاياني وقت سوم دچار اشتباه شد و مسابقه را واگذار كرد. قهرمان سابق جهان پيش از اين كشتي، كورپياكوف از قرقيزستان را مغلوب كرده بود.
رده بندي تيمي كشتي آزاد
۱ - روسيه با 51 امتياز، 2- ايران با 44 امتياز، 3- آمريكا با 35 امتياز، 4- اوكراين با 33 امتياز، 5- ازبكستان با 32 امتياز، 6- گرجستان با 32 امتياز، 7- بلاروس با 23 امتياز، 8- بلغارستان با 22 امتياز، 9- كوبا با 18 امتياز، 10- آذربايجان با 16 امتياز.
نايب قهرماني نتيجه يكپارچگي
و همبستگي بود
مدير فني تيم هاي ملي كشتي آزاد گفت: عنوان نايب قهرماني نتيجه يكپارچگي و همبستگي تيم ملي بود.
منصور برزگر پس از كسب عنوان نايب قهرماني تيم ملي كشتي آزاد اظهار كرد: اين عنوان كه با اتحاد تيمي به دست آمد را به مردم تبريك مي گويم. كشتي گيران از جان مايه گذاشتند؛ از همه آنها تشكر مي كنم. تيم ما در اين رقابت ها خوب حركت كرد و ملي پوشان آماده بودند. برزگر به حضور يزداني خرم در فدراسيون كشتي اشاره كرد و گفت: دقيقا در زماني كه ترافيك كاري فدراسيون بسيار زياد بود، يزداني خرم به داد فدراسيون رسيد و هيچ دخالتي در كارهاي فني نداشت تا تمام مسايل فني به كميته فني سپرده شود. من مثل يك برادر بزرگ تر و پدر بالاي سر تيم بودم كه اين عنوان به دست آمد. مدير تيم هاي ملي در پايان گفت: من دعاي مردم را در اين رقابت ها ديدم و بعيد نبود كه گوگچليدزه ببازد و حيدري از دور رقابت ها خارج شود. اميدوارم با زحمت و يكپارچگي در آينده افتخارات ديگري را براي كشتي ايران كسب كنيم.