بودجه پژوهشي سال آينده۱.43رشد ناخالص ملي خواهد بود
گروه علمي فرهنگي- بودجه پژوهشي سال 86 ، رقمي معادل 1.43 رشد ناخالص ملي خواهد بود.
به گزارش همشهري، معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در حاشيه دوازدهمين نشست كميسيون دايمي شوراي عالي علوم تحقيقات و فناوري در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه كشور سهم بودجه پژوهشي از توليد ناخالص ملي بايد به سه درصد برسد كه مقام معظم رهبري نيز تاكنون بر روي آن تاكيد كرده اند و تحقق نيافتن اين مساله را خلاف قانون دانسته اند. منصور كبگانيان افزود: در اولين تذكرات مقام معظم رهبري، ما كارگروهي را براي بررسي ماهيت پژوهشي در سازمان ها و وزارتخانه ها تشكيل داديم، اما متاسفانه در هر سازماني، تعريف جدايي از بودجه تحقيقاتي وجود داشت كه همين امر موجب بروز اختلاف نظر مي شد.
وي با اشاره به اين كه در كميسيون دايمي شوراي عالي علوم، تحقيقات، 40نماينده از وزارتخانه ها، سازمان ها و دستگاه هاي مختلف كشور حضور دارند، اظهار كرد: در اين كميسيون موفق شديم به تعريف واحدي از ماهيت بودجه پژوهشي برسيم و از آنجا كه بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه كشور به سه درصد برسيم توانستيم يك تركيب قطعي از رشد بودجه پژوهشي كشور را محاسبه كنيم.
دبير كميسيون دايمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه گفت: در اين كميسيون رقمي معادل 43/1 GDP (توليد ناخالص ملي) براي بودجه پژوهشي سال 1386 به تصويب رسيد و از آنجا كه پيش بيني سازمان مديريت و برنامه ريزي براي توليد ناخالص ملي كشور در حدود 207 هزار ميليارد تومان است بودجه پژوهشي سال 86 رقمي بالاي دو هزار و 900 ميليارد تومان خواهد بود.
معاون پژوهشي وزارت علوم با بيان اين مطلب كه بودجه پژوهشي در سال 85 نسبت به سال قبل تنزل داشت افزود: اين مسئله ضربه به تحقيقات كشور بود و سبب شد تا توان پژوهشي كشور كم شود.
وي در ادامه با اشاره به نقشه جامع علمي كشور از مطالبات مقام معظم رهبري است گفت: كار جدي و حرفه اي براي تهيه اين نقشه آغاز شده و در آذرماه سند توسعه علمي كشور در قالب اوليه اين نقشه ارايه مي شود. گفتني است: بودجه سال 85، بدون در نظر گرفتن درآمدهاي دولتي و درآمدهاي اختصاصي 51/0 درصد بود كه 1/0 هم درآمدهاي شركت هاي دولتي و سه صدم درصد درآمدهاي اختصاصي به آن اضافه شد كه روي هم رفته اين بودجه 64/0 درصد شد.
برگزاري آزمون استخدامي
سازمان آموزش و پرورش استثنائي
گروه علمي فرهنگي- آزمون استخدامي سازمان آموزش و پرورش استثنائي (سهميه 2 درصد معلولين)، روز جمعه سوم آذر امسال ساعت 9 صبح به طور همزمان در 30 استان كشور برگزار مي شود. بر اساس اين گزارش داوطلبان ثبت نام شده در براي دريافت كارت ورود به جلسه آزمون روز دوم آذرماه به مديريت آموزش و پرورش استثنائي استان خود مراجعه كنند.
آغاز مطالعات مقدماتي درباره مردان نمكي زنجان
ايسنا: به گفته مدير اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان زنجان، ادامه كاوش ها و پژوهش ها درباره مردان نمكي معدن چهرآباد زنجان با همكاري دانشگاه آكسفورد در سال آينده انجام مي شود.
يحيي رحمتي بيان كرد: با توافق انجام شده با يكي از استادهاي رشته باستان شناسي دانشگاه آكسفورد از بهار سال آينده، پژوهش هاي جامعي درباره اشياي به دست آمده از كاوش هاي گذشته در معدن نمك چهرآباد زنجان انجام مي شود. همچنين اين گروه خارجي در كاوش هاي آينده معدن نمك چهرآباد شركت و همكاري مي كند.
وي افزود: مطالعات در اين باره از 27 آبان ماه با انجام توافق هايي آغاز شده است؛ ولي مطالعات جامع و بحث هاي كلي سال آينده انجام مي شوند.
برگزاري دومين مسابقات روبوكاپ آزاد ايران
ايسنا: دومين دوره مسابقات روبوكاپ آزاد ايران با حضور تيم هايي از ايران و چهار كشور خارجي، اسفند ماه امسال برگزار مي شود. براي شركت در اين مسابقات تاكنون 36 تيم ايراني و سه تيم از ايتاليا، دو تيم از چين، يك تيم از برزيل و يك تيم از اسپانيا ثبت نام كرده اند. اين دوره از مسابقات در رشته هاي شبيه سازي سه بعدي فوتبال، شبيه سازي مربي فوتبال، شبيه سازي امداد و ربات هاي امدادگر واقعي، فوتبال يك در يك و دو در دو، فوتبال جونيور، امدادگر جونيور و روبات هاي فوتباليست و انسان نما در اندازه هاي مختلف و روبات هاي مين ياب برگزار مي شود.
كاهش هزينه سفر به عتبات عاليات
در ديدار با وزير گردشگري عراق پيگيري مي شود
ايسنا: رئيس سازمان حج و زيارت، گفت: كاهش هزينه سفر زائران ايراني به عتبات عاليات را در مذاكرات و ديدار با وزير گردشگري عراق پيگيري مي كنيم. خاكسار قهرودي افزود: بررسي و كارشناسي هايي در زمينه هزينه خدمات به زائران ايراني از داخل كشور تا عراق صورت مي گيرد كه در صورت دستيابي به نتايج قطعي و امكان كاهش اين هزينه ها، براي آن اقدام مي شود. وي افزود: مسئولان عراق خواهان افزايش هزينه سفر زائران ايراني به عتبات عاليات اين كشور هستند، ولي ما اين موضوع را جدي پيگيري مي كنيم كه بخش اضافي هزينه ها را كاهش دهيم.
رئيس سازمان حج و زيارت، با اشاره به وضعيت كشور عراق، تصريح كرد: در اين كشور براي تامين امنيت و نيازمندي هاي زائران قطعا بايد هزينه كرد، ولي سازمان حج و زيارت ايران به هزينه هاي اضافي و افزوده معتقد نيست.
وي درباره قرارداد زيارتي ايران و عراق گفت: اين قرارداد كه سال گذشته با وزارت سياحه عراق منعقد شد قابل تغيير است، بر اين اساس و با توجه به پايان مهلت آن، از چند ماه پيش از مسئولان اين وزارتخانه جهت برگزاري نشستي رسمي براي بررسي و تمديد قرارداد زيارتي دعوت شده است كه متاسفانه شرايط خاص امنيتي عراق، اين درخواست را به تعويق انداخته است.
هزينه يك دانش آموز ايراني خارج از كشور
4/5برابر دانش آموز داخل است
ايرنا: مديركل دفتر مدارس خارج از كشور وزارت آموزش و پرورش اعلام كرد: هزينه يك دانش آموز ايراني كه در مدارس ايراني خارج از كشور تحصيل مي كند، چهار و نيم برابر دانش آموز مدارس داخل كشور است. آيت الله ايزديان گفت: پرداخت ها در خارج از كشور به صورت ارز انجام مي شود و همچنين هزينه هاي آب، برق، گاز، تلفن و تعمير ونگهداري مدرسه در اغلب كشورها نيز بسيار سنگين و سرسام آور است و اين عوامل باعث شده كه بارمالي سنگيني به اين مدارس تحميل شود. وي ضمن خودداري از بيان ميزان اعتبارات مدارس خارج از كشور گفت: اعتبارات امسال مدارس خارج از كشور حدود ??درصدافزايش يافته كه افزايشي خوبي بوده است.
ايزديان در عين حال گفت: اين اعتبارات براي امور مدارس خارج از كشور كفايت نمي كند و مطمئن هستيم كه دولت، مجلس شوراي اسلامي و كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ما را در اين زمينه ياري دهند.