خودكشي با مسكن
اين روزها قفسه داروهاي هر خانه اي را كه باز مي كني، پر از مسكن هاي رنگارنگي است كه بدون نسخه خريداري شده اند. اين قرص ها را در كشوي ميز كار يا ساك هاي ورزشي هم زياد مي بينيد.به گزارش لس آنجلس تايمز، محققان در سازمان نظارت بر غذا و داروي آمريكا معتقدند كه اكثر مردم بدون آگاهي از تركيبات اين داروها و عوارض احتمالي آنها، مبادرت به مصرف آنها مي كنند. مثلاً دكتر ويليام لي- محقق بين المللي آسيب هاي كبدي- معتقد است: استامينوفن كه مشكلي بزرگ در آمريكا به شمار مي آيد، از جمله داروهايي است كه استفاده مقادير زياد آن مسموم كننده بوده و بدون نسخه به فروش مي رسد.
تركيبات محرك موجود در استامينوفن در بسياري از مسكن ها و قرص هاي سرماخوردگي ديگر هم يافت مي شود.در بررسي هاي انجام شده توسط دانشمندان، مشخص شد كه بيش از 56 هزار مورد اورژانسي در طول يك سال به مسموميت با داروها مربوط بوده است كه حدود 26 هزار مورد آن به بستري شدن در بيمارستان منجر شده چرا كه برخي از اين افراد آسيب ديدگي جدي كبدي داشته اند.
اين در حالي است كه طبق آمارهاي سازمان غذا و داروي آمريكا هر ساله 200 نفر در اثر مصرف مقادير زياد استامينوفن جان خود را از دست مي دهند. برخي از اين مسكن ها كه برچسب يا داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي دارند، در صورت استفاده بي رويه باعث خونريزي هاي داخل شكمي خواهند شد. اين مسكن ها شامل: ايبوپروفن (كه با نام تجاري ادويل هم به فروش مي رسد)، ناپروكسن و آسپرين هستند كه براي كاهش درد، تب، سردرد و دردهاي ماهيچه اي مصرف مي شوند.پيش از اين هم يافته هاي محققان، دلالت بر افزايش خطر حملات قلبي در نتيجه مصرف بيش از حد ايبوپروفن داشت. بنابراين سازمان غذا و داروي آمريكا، سياست هاي سخت گيرانه تري را براي برچسب گذاري بر اين داروها در پيش گرفته تا مضرات استفاده بي رويه از اين داروها را گوشزد كند.
البته اين داروها كه از پرمصرف ترين داروهاي ضددرد در جهان هستند، خطري براي افرادي كه به صورت موردي از آن استفاده مي كنند، ندارد.
سودوكو
به كمك سالمندان مي آيد
دانشمندان مي گويند سالمنداني كه تمرين فكري مي كنند، قدرت فكري خود را تا سالها بعد حفظ خواهند كرد.
به گزارش رويترز، اين نشانه ديگري است از اينكه مغز هم مانند جسم در سالمندي نياز به ورزش و تمرين دارد. اين تمرينها شامل جلسات رسمي، حفظ و به خاطر سپردن شعر و نثر است. بازي هايي مانند سودوكو كه به قواي تحليل و منطق انسان تاكيد مي كند، هم همين فوايد را دارد. نكته قابل توجه در اين تحقيق آن است كه تأثير تمرينات جدي در حافظه و همچنين استدلال و سرعت تفكر در۲۸۰۰ نفر در گروه سني 73 ساله مورد آزمايش تا 5 سال باقي مانده بود. به همين دليل پژوهشگران مي گويند تأثير فعاليت هايي مثل حل روزانه جدول سودوكو بسيار حيرت آور خواهد بود. پژوهشگران اين روش را نقطه اميدي براي مبارزه با مشكلات مغزي در ميانسالي، بدون استفاده از دارو مي دانند. اين مطالعه در هفته نامه انجمن پزشكي آمريكا به چاپ رسيده است.
اميدي براي معالجه ام اس
محققان مي گويند كه سطح بالاتر ويتامينD در خون افراد با كاهش خطر پيشرفت بيماري ام اس در آنها همراه است. در واقع ام اس بيماري غيرقابل پيش بيني است كه تاكنون علاج قطعي براي آن پيدا نشده است، اين بيماري كه با آسيب به سيستم عصبي مركزي همراه است در حال حاضر حدود دو ميليون نفر را در سراسر جهان درگير كرده است.
به گزارش خبرگزاري رويترز، محققان دانشگاه هاروارد با بررسي نمونه هاي سرم خون بيش از هفت ميليون نفر دريافتند افرادي كه سطح ويتامينD در خون شان در رديف اول تا پنجم قرار داشت، حدود 62 درصد كاهش پيشرفت علايم ام اس را نشان مي دادند. اين تحقيقات حاكي از آن است كه افراد درگير با بيماري ام اس در صورت افزايش سطح ويتامين D بدنشان، قادر به جلوگيري از پيشرفت بيماريشان خواهند بود.
البته هنوز چگونگي رابطه بين سطح ويتامين D خون افراد و كاهش خطر بيماري ام اس شناخته نشده است.
پيشتر نيز نشريه نورولوژي به نقل از دانشمندان دانشگاه هاروارد آمريكا به كاهش 40درصدي بيماري ام اس در نتيجه مصرف قرص هاي ويتامين ِِD اشاره كرده و از كمبود ويتامين D در بدن افراد مبتلا خبر داده بود.همچنين كريستين جونز- مديرعامل موسسه ام اس تراست- گفته بود: همه قبول دارند كه اين بيماري كلاً در آب و هواي معتدل شايع تر است و احتمال ارتباط ميان نور خورشيد و ويتامين D چندين بار مطرح شده است اما تصور اينكه مصرف قرص هاي حاوي ويتامين D بتواند خطر ابتلا به ام اس را كاهش دهد، خيلي هيجان آور است.
در حقيقت گروه محققان دانشگاه هاروارد تاكيد دارند پيروي از يك رژيم غذايي سرشار از ويتامين D به تنهايي نمي تواند خطر ابتلا به ام اس را كاهش دهد و بايد قرص اين ويتامين مصرف شود.