تنهايي آلزايمر مي آورد
گروه سلامت- سالمندان عزيز، در خانه تان تنها ننشينيد، با دوستان تان برويد، بياييد. از ما گفتن؛ اگر آلزايمر گرفتيد، ديگر با خودتان است. اين را محققان دانشگاه راش در شيكاگوي آمريكا مي گويند كه نتايج كارشان را در شماره فوريه نشريه آرشيو روان پزشكي عمومي چاپ كرده اند.
در اين تحقيق متوجه شده اند سالمندان بي همسر، آنها كه در فعاليت هاي گروهي شركت نمي كنند و نيز كساني كه با دوستان شان رفت و آمد ندارند، بيشتر از بقيه در معرض آلزايمر قرار دارند. آن قدر كه ممكن است تا دو برابر بقيه آلزايمر بگيرند. اين را از پي گيري بيش از 800 مرد و زن سالمند به مدت 4 سال فهميده اند. كساني كه در ابتداي مطالعه هيچ يك به آلزايمر مبتلا نبوده اند و با آزمون هاي معتبر، درجه تنهايي آنها در زندگي اندازه گيري شده بود. طي اين مدت، 76 نفر مبتلا شدند كه بيشتر آنها كساني بودند كه در آزمون تنهايي امتياز بالاتري گرفته بودند. با بالارفتن امتياز تنهايي، خطر بروز آلزايمر هم به همان نسبت بالا مي رفت. هنوز اينكه چگونه تنها ماندن باعث بيشتر شدن احتمال بروز آلزايمر مي شود، مشخص نيست، اما تا آن زمان امتحانش ضرري ندارد.
ورزش، آرتروز را بدتر نمي كند
گروه سلامت- بالاخره با اين درد زانو پياده روي بكنم يا نه؟ اين هم سوالي است كه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها دائم مي پرسند، به خصوص اگر اهل روزنامه خواندن باشند، آن هم روزنامه هايي كه هر روز دارند مي نويسند كه محققان چه مي گويند.
قبلا بعضي تحقيق ها مي گفتند ورزش باعث قوي شدن رباط ها و تاندون هاي زانو مي شود و به اين وسيله از بروز اوستئوآرتريت يا همان آرتروز پيشگيري مي كند. برخي ديگر مي گفتند ورزش، به خصوص در افراد چاق، باعث ساييده شدن بيش از حد دو سطح مفصل روي هم مي شود و به اين ترتيب خطر آرتروز زانو را بيشتر مي كند.اما به تازگي محققان دانشگاه بوستون كه نتايج تحقيق خود را در شماره فوريه نشريه آرتريت و روماتيسم منتشر كرده اند، مي گويند ورزش از آرتريت زانو پيشگيري نمي كند، اما خطر آن را هم زيادتر نمي كند.
در اين مطالعه بيش از 1300 مرد و زن با متوسط سن 53 سال به مدت 9 سال بررسي شده اند و كليه فعاليت هاي بدني آنها به دقت ثبت شده و نيز همگي آنها، هر چند وقت يك بار، تحت معاينه هاي باليني دقيق از لحاظ ابتلا به آرتروز زانو يا شدت پيشرفت آن قرار گرفته اند. خبرگزاري رويترز گزارش كرده كه از مجموع اين تحقيق بر مي آيد، مي توان به سالمندان دچار اين بيماري توصيه كرد ورزش هاي ملايم و متوسط را، مثل پياده روي، حتي با سرعت بالا، همچنان ادامه دهند: ورزش آرتروز را بدتر نمي كند، البته بهترش هم نمي كند، اما مگر فايده هاي ورزش فقط همين هاست؟
خطرات زود بزرگ شدن بچه ها
گروه سلامت- اين را محققان كشورهاي غربي مي گويند: نوجواناني كه در سن پايين وارد دنياي بزرگسالان مي شوند، دچار مشكل ها و ناراحتي هاي رواني و عاطفي عميقي مي شوند.
در يكي از اين تحقيقات، كه كار محققان دانشگاه كاليفرنياست، محققان متوجه شده اند اين نوجوانان بعد از تجربه هاي ارتباطي، با احساس هاي منفي و آزاردهنده متعددي روبه رو مي شوند؛ مثل حس مورد سوءاستفاده قرار گرفتن، احساس گناه و بي ارزشي. بنابراين خانواده ها بايد در مورد خطرهاي گوناگون اين نوع روابط، به خصوص در سن هاي پايين، با فرزندشان صحبت كنند و آنها را آگاه كنند. به ويژه در مورد دختران اين موضوع حساس تر است. محققان گفته اند دختران دو برابر پسران در معرض اين نوع احساس ها هستند. اين مطالعه روي بيش از 600نوجوان دختر و پسر آمريكايي 14 ساله انجام شده و نتايج آن در آخرين شماره نشريه پدياتريكس منتشر شده است.
نارسايي كليه، استخوان را هم نارسا مي كند
گروه سلامت- اين جمله كه چو عضوي به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار هنوز هم درست در مي آيد، شاهدش هم تحقيق تازه اي است كه درباره اثر نارسايي كليه روي استحكام استخوان ها انجام شده است.
در مطالعه اي كه محققان دانشگاه مينه آپليس انجام شده متوجه شده اند افرادي كه نارسايي شديد كليه دارند، بيشتر از سايرين در معرض خطر شكستگي استخوان لگن قرار دارند. البته اينكه عملكرد ضعيف كليه باعث هدر رفتن مواد ضروري بدن، از جمله برخي املاح مي شود، قبلا شناخته شده بود، اما اين بار محققان دريافته اند پوكي ناشي از بد كار كردن كليه، در استخوان لگن بيشتر از ساير استخوان هاست. اگر يافته هاي اين تحقيق كاملا تاييد شود، مي توان گفت بيماراني كه حتي به طور نسبي عملكرد كليه شان را از دست داده اند، بايد از لحاظ وضعيت اين استخوان هايشان با دقت بيشتري بررسي شوند.خبرگزاري رويترز گزارش كرده اين يافته ها از بررسي 149 زني كه دچار شكستگي لگني شده بودند و مقايسه آنها با همين تعداد بيمار مبتلا به شكستگي هاي ستون فقرات و نيز گروهي از زنان سالم به دست آمده است. اين زنان همگي سني بالاتر از 65سال داشتند. هنوز اين نتايج در يك نشريه علمي چاپ نشده است.