|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
واكنش سودان و حماس به سخنان بن لادن
|
|
گروه سياسي خارجي: پخش نوار صوتي جديد اسامه بن لادن از تلويزيون الجزيره و سخنان جديد او واكنش هاي جديد و متفاوتي را به دنبال داشت. بن لادن در اين نوار اوضاع عراق و منطقه دارفور سودان را نشانه اي از جنگ صليبي _ صهيونيستي عليه اسلام دانست و از شبه نظاميان طرفدار خود خواست براي جنگي طولاني با صليبيون در غرب سودان آماده شوند. او گفت: هدف ما دفاع از دولت خارطوم نيست بلكه هدف دفاع از اسلام سرزمين آن و مردم آن است.
بن لادن پيش از افغانستان در سودان مستقر بود اما در پي فشارهاي آمريكا، دولت خارطوم او را اخراج كرد.
وزارت خارجه سودان به سرعت در واكنش به سخنان بن لادن گفت: سودان هيچ ارتباطي با چنين اظهارنظري ندارد. مجاهدين يا جنگ صليبي يا هر جنگ ديگري با جامعه بين المللي ربطي به ما ندارد. ما به دنبال دستيابي به راه حل صلح آميز براي بحران دارفور هستيم.
بن لادن در نوار صوتي اش همچنين با اشاره به دولت جديد حماس در فلسطين گفت: تصميم قدرت هاي غربي براي قطع كمك مالي به دولت فلسطين بعد از پيروزي حماس در انتخابات نشانه ديگري از جنگ عليه اسلام است. سامي ابوظهري سخنگوي رسمي حماس در واكنش به اين سخن بن لادن گفت: حماس علاقمند به رابطه خوب با غرب است. وي گفت: ما از همه كشورهاي غربي مي خواهيم موضع خود را در قبال آرمان فلسطين مورد بازنگري قرار دهند.
در آمريكا هم بعد از اينكه سرويس اطلاعاتي صحت اين نوار را تاييد كردند،جين هارمن از اعضاي دمكرات كنگره گفت: اين نوار نشان مي دهد بزرگترين تعقيب در طول تاريخ هنوز نتيجه نداده است.
سخنگوي مستعفي كاخ سفيد در واكنش به نوار صوتي پخش شده از سوي بن لادن، وي را فراري و تحت فشار توصيف كرد.
به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه اينترنتي ايلاف، اسكات مك للان سخنگوي مستعفي كاخ سفيد، پس از پخش نوار صوتي بن لادن اظهار داشت: سخنان بن لادن نشان مي دهد كه وي فراري و تحت فشار است.
وي همچنين تاكيد كرد، ما به جنگ خود عليه دشمن خارجي و رهبران القاعده ادامه مي دهيم و به اين ترتيب هرگونه برنامه ريزي و دسيسه چيني عليه آمريكا براي دشمنان امري دشوار خواهد بود.
وي با تأكيد بر اين كه آمريكا به پيشرفت هاي زيادي دست يافته و رهبران القاعده را مجبور به فرار كرده است، خاطرنشان كرد: ما بايد تمام تهديدهاي تروريستي را جدي بگيريم و با تمام وجود در برابر تروريست ها بايستيم تا به پيروزي در اين جنگ دست يابيم.
|
|
|
انتقاد دمكراتهاي آمريكا از اشغال عراق
ايرنا: ادوارد كندي سناتور دمكرات از ايالت ماساچوست آمريكا در واشنگتن ، خواستار خروج نظاميان آمريكايي از عراق شد.
به گزارش يونايتدپرس از واشنگتن ، كندي در يك برنامه شبكه تلويزيوني «ان بي سي» گفت كه تا پايان سال جاري ميلادي ، مدت زمان حضور نظامي آمريكا در عراق با مدت زماني كه ملت آمريكا درگير جنگ جهاني دوم بود، برابر مي شود.به گفته ي كندي ، ارتش آمريكا كار خود را انجام داده و زمان بازگشت آنها به كشور فرا رسيده است .
اين سناتور آمريكايي افزود كه دولت جرج بوش با دادن اطلاعات نادرست به مردم در خصوص دلايل جنگ ، بيشترين خسارت را به آمريكا و منافع آن در عراق وارد كرده است .كندي با تأكيد براين كه عراقي ها خود بايد كنترل سرنوشت شان را به دست گيرند، افزود: زماني كه مساله به واقعيت در مورد عراق و سياست ها در اين كشور مربوط مي شود، اين دولت است كه بي درنگ طفره مي رود.
مادلين آلبرايت وزير خارجه پيشين آمريكا نيز حمله به عراق را يكي از بدترين فجايع در تاريخ سياست خارجي آمريكا، توصيف كرد.
خبرگزاري فرانسه از واشنگتن گزارش داد، آلبرايت در گفت وگو با روزنامه نيويورك تايمز افزود: صدام حسين رئيس جمهوري مخلوع عراق ، فردي غير قابل تحمل بود ولي در حد خود تهديدي عليه آمريكا به شمار نمي رفت .
آلبرايت كه دوره رياست جمهوري بيل كلينتون وزير خارجه آمريكا بود، اشتباهات سياسي جرج بوش رئيس جمهوري كنوني آمريكا را چندش آور خواند و گفت اين مساله به موقعيت آمريكا در مسايل بين الملل آسيب وارد كرده است .
وزير خارجه پيشين آمريكا با اعلام اينكه دمكراسي، امروزه معناي بدي پيدا كرده و مفهوم سلطه و اشغال از آن دريافت مي شود تأكيد كرد، تحميل دمكراسي با مفهوم اين واژه در تعارض است و مردم سالاري بايد از درون مردم نشات بگيرد.
|
|
|
رايزني گروههاي سياسي عراق براي
تقسيم پست هاي كليدي
|
|
گروه سياسي خارجي: با مشخص شدن مسئوليت هاي اصلي در حكومت آينده عراق رايزني ها براي تصدي پست هاي كليدي كابينه آغاز شد.
در دو روز گذشته افراد مختلفي براي تصدي پست هاي كابينه معرفي شده اند.
ديروز منابعي در عراق اعلام كردند كه احتمالاً توفيق الباسري، احمد چلبي و اياد السامرايي براي تصدي پست هاي وزارت كشور، نفت و امور خارجه نامزد شده اند.
در همين حال شايعاتي از تصدي پست وزارت كشور از سوي قاسم داود عضو ائتلاف استقلال از گروه شيعه هاي لائيك بر سر زبانهاست.
همچنين بنا بر اخبار منتشره احتمالاً هوشيار زيباري وزير خارجه كنوني عراق به همراه خلف العليان عضو برجسته جبهه توافق اهل سنت عراق به سمت معاونان نخست وزير برگزيده خواهند شد.
از سوي ديگر با اعلام اينكه فشارهايي بر روي جواد مالكي است تا يك زن وارد كابينه او شود، به نظر بعضي ناظران انتظار مي رود ازهارالشخيلي وزير زنان در دولت موقت و وصفيه السهيل از نمايندگان فهرست العراقيه به رياست اياد علاوي براي تصدي اين سمت با هم رقابت كنند.
ديروز همچنين رئيس پارلمان عراق كه از اهل تسنن است گفت: رياست جمهوري عراق حق مسلم سني هاست اما بنا به مصلحت ملي به كردها داده شد.
وي گفت: با وارد شدن اين جبهه به نظام حاكم بر عراق سياست سني ها تغيير كرده و سعي مي كنند اهدافشان را در چارچوب قانون اساسي عراق دنبال كنند.
واكنش طالباني به اظهارات مالكي
يك روز پس از آن كه جواد مالكي نخست وزير منتخب عراق خواهان پيوستن شبه نظاميان گروه هاي مبارز عراق به ارتش اين كشور شد، جلال طالباني در كنفرانسي مشترك با مسعود بارزاني و زلماي خليل زاد سفير آمريكا در عراق مخالفت خود را با منحل ساختن گروه هاي پيشمرگ كرد اعلام كرد. وي گفت: هيچ كس حق منحل ساختن نيروهاي پيشمرگ كرد را ندارد. طالباني در حالي اين سخنان را گفت كه زلماي خليل زاد در همان مصاحبه اظهار داشت: آمريكا تمامي شبه نظاميان را تهديدي براي عملكرد دولت عراق مي داند.
۸۲ كشته و زخمي در انفجارهاي هفتگانه بغداد
در يكي از پرحادثه ترين روزهاي بغداد ديروز هفت خودرو بمب گذاري شده در اين شهر منفجر شد كه براثر آن ۸ نفر كشته و ۷۴ تن مجروح شدند.
در يكي از اين حوادث بر اثر انفجار دو خودرو بمب گذاري شده در ورودي دانشگاه مستنصريه بغداد سه دانشجو كشته و ۱۵ دانشجوي ديگر زخمي شدند.
به همين مناسبت، دانشگاه مذكور با اعلام عزاي عمومي امروز تعطيل است.
از سوي ديگر، در ديگر حوادث عراق ۶ غيرنظامي كشته و يازده تن ديگر مجروح شدند.
امضاي صدام براي كشتار
مردم دجيل تأييد شد
ديروز در بيست و سومين جلسه محاكمه صدام و هفت متهم ديگر، كارشناسان صحت امضاي هفت متهم از هشت متهم پرونده قتل عام شيعيان روستاي دجيل را تأييد كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، طبق گزارش پنج كارشناس معرفي شده به اين دادگاه صحت امضاي ۷ تن از متهمان از جمله صدام حسين در اسناد كشتار شيعيان دجيل تأييد شد، اما صحت امضاي مظهر عبدالله روعيد از مسئولان پيشين محلي حزب بعث تأييد نشد.
ساير خبرها
* روزنامه واشنگتن پست نوشت: مداركي دال بر بدرفتاري با زندانيان در شش زندان ديگر عراق به دست آمده است.
بنا بر اين گزارش، آذرماه سال گذشته ۱۷۳ زنداني در پناهگاه هاي مخفي در بغداد پيدا شدند كه نشانه هايي از شكنجه بر روي بدن آنها وجود داشت.
* جلال طالباني رئيس جمهور عراق ديروز مخالفت خود را با عمليات نيروهاي ارتش تركيه در درون خاك عراق اعلام كرد.
وي در كنفرانس خبري مشترك با حضور سفير آمريكا در عراق گفت: بر اين باورم كه آمريكا نيز مخالف چنين عملياتي است.
|
|
|
درگيري مائوئيست ها با ارتش در نپال
ايرنا: در حمله شورشيان مائوئيست به يك ايستگاه مخابرات و يك پاسگاه پليس در شمال شرق كاتماندو پايتخت نپال، پنج تن از مائوئيست ها و يك سرباز ارتش كشته شدند.
به گزارش بي.بي.سي، مائوئيست ها در ساعت اوليه بامداد ديروز به طور همزمان دست به چند حمله در منطقه چوتارا واقع در ۱۲۰ كيلومتري شمال كاتماندو زدند.حمله مائوئيست ها به پايتخت نپال در حالي صورت مي گيرد كه احزاب مخالف در اين كشور اعلام كرده اند به تظاهرات خياباني تا جايي ادامه مي دهند كه پادشاه كشور را به برتري مجدد دمكراسي چند حزبي و محدودكردن اختيارات خودش وادار كنند. دولت هم براي جلوگيري از ادامه تظاهرات بار ديگر رفت و آمد در پايتخت را ممنوع كرد.در همين حال، سفارت آمريكا در نپال ديروز از برخي كاركنان سفارت و خانواده هاي ديپلمات ها خواست كه به خاطر وضعيت نگران كننده امنيتي در نپال، اين كشور را ترك كنند.
|
|
|
تلاش جمهوريخواهان براي انتصاب رايس به جاي ديك چني
ايسنا: روزنامه ساندي تايمز از تلاش جمهوري خواهان براي انتصاب كاندوليزا رايس به جاي ديك چني خبر داد.
اين روزنامه چاپ انگليس به نقل از برخي از جمهوري خواهان دولت آمريكا اعلام كرد كه اعضاي برجسته اين حزب به جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا توصيه كردند ديك چني، معاونش را بركنار كرده و كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا را جانشين وي كند.اين افراد هم چنين تأكيد كردند: تغييرات اخير در كاخ سفيد از جمله بركناري هاي اخير در كاخ سفيد كافي نيست و بوش بايد چني و يا دونالد رامسفلد، وزير دفاع آمريكا را نيز بركنار كند.
|
|
|
انتقاد شديد گروه هاي حقوق بشري از طرح جديد توني بلر
ايسنا:توني بلر مجدداً تحت انتقادهاي شديدي درخصوص مواضع و اقدامات ضدحقوق بشري اش قرار گرفته است. اين انتقادات درپي اعلام طر ح هاي بلر براي اعمال محدوديت بر آزادي هاي مدني افرادي كه مظنون به ارتكاب جرم هستند، ابراز شده اند.
به گزارش پايگاه اينترنتي اسكاتسمن، نمايندگان مجلس انگليس، گروه هاي حقوق بشري و رسانه هاي اين كشور از طرح هاي توني بلر، نخست وزير، براي اعطاي اختيار گسترده به پليس جهت اعمال محدوديت بر مظنونان به ارتكاب جرم بيش از مرتكبان واقعي و مجرمان انتقاد كردند. آنها معتقدند كه چنين محدوديت هايي بر روي افراد به خصوص اگر شواهد و ادله كافي براي محكوم كردن يا محاكمه آنها وجود نداشته باشد، اثرات منفي برجاي مي گذارد.
توني بلر با اصرار بر نابود كردن گروه هاي جنايتكار گفت: در واقع، من تا حدي آنها را در تنگنا قرار خواهم داد تا به ستوه آيند و كشور را ترك كنند.
|
|
|
موافقت بلغارستان با حضور نيروهاي آمريكايي
در پايگاه هاي نظامي اين كشور
ايرنا:روزنامه واشنگتن تايمز ديروز نوشت: بلغارستان با گشودن سه پايگاه نظامي براي استفاده دايمي نيروهاي آمريكايي در اين كشور موافقت كرده است .
اين پايگاه ها محل استقرار ۲ هزار و ۵۰۰ نيروي آمريكايي آماده براي نبرد در خاورميانه و ديگر نقاط نزديك به بلغارستان خواهد بود.به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ، اين روزنامه به نقل از مقامات آمريكايي و بلغاري كه نامشان ذكر نشده است ، نوشت : كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا در ديدار هفته جاري خود از بلغارستان اين قرارداد را امضا خواهد كرد.طبق اين قرارداد، براي نخستين بار در تاريخ يك هزار و ۳۲۵ ساله بلغارستان ، نيروهاي خارجي اجازه استقرار در خاك اين كشور را خواهند يافت .
|
|
|
چپگرايان در انتخابات پارلمان مجارستان پيروز شدند
فارس: با برگزاري دور دوم انتخابات پارلماني مجارستان، ائتلاف ليبرال سوسياليست ها به رهبري فرنك گيورساني نخست وزير كنوني اين كشور اكثريت آرا را از آن خود كردند.
به گزارش شبكه خبري يورونيوز، ائتلاف سوسياليست هاي مجارستان كه در دور دوم انتخابات پارلماني پيروز شدند، نخستين دولت روي كار آمده در مجارستان بعد از سرنگوني كمونيست ها در سال ۱۹۸۹در اين كشور محسوب مي شود كه بعد از پايان دوره حكومتش بار ديگر در انتخابات پيروز مي شود. دولت ائتلاف كه رهبري آن را فرنك گيورساني نخست وزير سوسياليست مجارستان برعهده دارد در دور نخست انتخابات به يك پيروزي تعيين كننده رسيده بود. دور نخست انتخابات در مجارستان نهم آوريل برگزار شد.
|
|
|
باروسو درون گرايي اروپا را رد كرد
ايرنا: خوزه مانوئل با روسو رئيس كميسيون اتحاديه اروپا ديروز در توكيو پايتخت ژاپن ، مساله وجود درون گرايي در اروپا را رد كرد. وي در نشست خبري گفت :اگر به چند دهه گذشته نگاه كنيم به نتايجي مي رسيم كه نشان دهنده باز بودن ديدگاه هاي اروپاست .
باروسو گفت : تا ۳۰ سال پيش برخي از كشورهاي اروپايي همچون پرتقال ، اسپانيا و يونان داراي حكومتهاي ديكتاتوري بودند، اما هم اكنون اين كشورهاي داراي نظامهاي مردم سالاري بوده و در آنها آزادي بيان و مطبوعات وجود دارد. وي افزود: كشورهاي اروپايي نه تنها در چند دهه گذشته با پيشبرد اصلاحات به مردم سالاري رسيدند، بلكه در بخش اقتصاد هم پيشرفت داشته و اقتصادشان به هم پيوند خورده است.
وي اظهار داشت : اروپاي كنوني براي اينكه از ديدگاه سياسي ، اقتصادي و دموكراسي يك منطقه باز بماند به پيشبرد اصلاحات ادامه مي دهد.
باروسو گفت : هم اكنون در اروپا اين امكان عالي به وجود آمده است كه بدون نياز به پاسپورت مردم از مرزها گذر كنند و فعاليت هاي خود را فرامرزي نمايند.
|
|
|
مركل خواستار افزايش همكاري با هند شد
فارس: صدر اعظم آلمان در ديدار با نخست وزير هند، ضمن عقب نشيني از انتقادات سابق خود از توافقنامه هسته اي هند و آمريكا، خواستار افزايش همكاري اقتصادي كشورش با دهلي نو شد. به گزارش خبرگزاري شين هوا از برلين، آنگلا مركل در ديدار با مانموهان سينگ، نخست وزير هند ترجيح داد از كنار توافقنامه هسته اي آمريكا و هند گذشته و تنها به مسئله همكاري كشور متبوعش با هند بپردازد.
مركل در كنفرانس خبري مشترك خود گفت: دولت آلمان به صورتي نزديك به بررسي ارزيابي هاي بين المللي، از جمله برخوردهاي كنگره آمريكا و آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره توافقنامه هسته اي آمريكا و هند خواهد پرداخت.
|
|
|