۱۰۰ منطقه نمونه گردشگري، دستاورد دور اول سفرهاي رئيس جمهور به استان ها
صنعت گردشگري رونق مي يابد
|
|
گروه علمي فرهنگي - حميد دهقان: در سال ۸۵ از محل اعتبارات عمراني، مبلغ ۱۰۷ميليارد تومان و از بخش جاري مبلغ ۳/۵۶ميليارد تومان به منظور توسعه و مرمت واحدهاي ميراث فرهنگي و گردشگري اختصاص يافته است.
بهزاد نادري نسب- مدير امور مجلس و هماهنگي استان هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري- با بيان اين مطلب به همشهري گفت: علاوه بر اعتبارات فوق الذكر، امسال بر اساس مصوبه تبصره ۱۲ بودجه كه به توازن منطقه از آن ياد مي شود، حداقل ۱۰ درصد از اعتبارات توسعه استان ها به بخش هاي فرهنگي با ۱۳ عنوان اختصاص يافته كه هفت عنوان آن به امور ميراث فرهنگي و گردشگري تعلق دارد كه از اين بابت مبلغ ۴۵ميليارد تومان براي توسعه طرح هاي گردشگري ۳۰ استان منظور شده است.
وي خاطر نشان ساخت: اختصاص چنين ارقامي در اعتبارات عمراني و جاري و ساير موارد، نشان دهنده توجه كامل دولت و مسئولان ميراث فرهنگي و گردشگري به ضرورت ايجاد تحرك در بخش گردشگري است.
نادري نسب گفت: يكي از اولويت هاي برنامه هاي مديريت جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، تهيه نقشه جامع باستان شناسي كشور است كه با تشكيل ستاد مركزي با رياست دكتر طه هاشمي- رئيس پژوهشگاه سازمان- و نيز ستاد هاي استان ها براي آماده ساختن يك اطلس بسيار دقيق فني، علمي و استاندارد كه نمودار كليه نكات باستان شناسي كشور خواهد بود، اقدام شده است.
وي در مورد انتصاب مديران استان ها پس از آغاز به كار مديريت جديد سازمان گفت: تغيير و انتصاب مديران استان ها با نظر كارشناسي و مشورتي كميته انتصابات سازمان و با تصميم رياست سازمان انجام مي شود كه تغييرات مديران، تاكنون بر اساس سه مرحله ابقا، جابه جايي و تغيير صورت پذيرفته و در نتيجه تعداد هشت تن از مديران سابق ابقا شده، تعداد ۱۰مدير تغيير يافته و وضعيت ۱۲ مدير در حال بررسي است كه تا آخر تيرماه جاري با روشن شدن موقعيت اين ۱۲ مدير، انتصابات مديران استان ها كامل خواهد شد.
نادري نسب اظهار داشت: در هر يك از سفرهاي هيأت دولت به استان ها به رياست رئيس جمهوري، در هر استان چند منطقه نمونه گردشگري به ثبت مي رسد و بر اساس مصوبه هاي هيأت دولت، با تعيين منطقه نمونه و مشخص شدن كاربري گردشگري، با انجام مطالعات، رتبه طرح جامع براي تأمين زيرساخت هاي مورد نياز و فراهم ساختن امكانات رفاهي، جاده سازي و امنيت از محل اعتبارات استان ها و سازمان ميراث فرهنگي بودجه لازم اختصاص مي يابد.
وي افزود: با تعيين دو تا پنج منطقه نمونه در هر يك از سفرها، پيش بيني مي شود تا پايان دور اول سفرهاي رياست جمهوري، حدود ۱۰۰ منطقه نمونه گردشگري در ۳۰ استان كشور مورد تصويب قرار گيرد. در اين صورت، گام مهم و تأثيرگذاري در زمينه توسعه گردشگري استان ها برداشته خواهد شد.
مدير كل امور استان هاي ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به وضع فعلي گردشگري و برنامه هايي كه در چشم انداز ۲۰ساله كشور پيش بيني شده است، اظهار داشت: در حال حاضر تعداد جهانگرداني كه به ايران سفر مي كنند، حدود ۷۰۰ هزار نفر اعلام شده كه اين تعداد لازم است در پايان برنامه ۲۰ساله يعني در سال ۱۴۰۳ به ۲۰ميليون نفر برسد و درآمد ۰/۰۹درصدي آغاز برنامه در سال ۸۳ به مبلغ ۲۵ميليارد دلار افزايش يابد. وي برنامه تدوين شده تا پايان برنامه ۲۰ساله را بر مبناي ۳۰درصد افزايش در برنامه چهارم، ۲۰درصد در برنامه پنجم، ۱۵درصد در برنامه ششم و ۱۰درصد در برنامه هفتم عنوان كرد.
|