تمركز كم، فعاليت زياد و يادگيري اندك از نشانه هاي بيش فعال بودن كودك شماست.
بي توجهي و نداشتن نظم وترتيب يكي از مهمترين مسائل رفتاري كودك شماست. اين خود باعث كاهش توانايي در مركز و عدم كنترل گفتار و عملكردها در مواقع مناسب مي شود. (بي قراري و عدم آرامش). بيش فعالي به بيش فعالي و بي نظمي هم معروف است. اين را نبايد با فعاليت هاي طبيعي كودك اشتباه گرفت.
* چگونه بيش فعالي و بي نظمي، كودك را تحت تأثير قرار مي دهد؟
- بيش فعالي از 18 ماهگي شروع مي شود اگر چه تا قبل از 3 تا 5 سالگي متوجه آن نمي شويم. در پسران اين مورد بيشتر است. نشانه هاي آن داشتن بيش از حد يا پايدار يا اختياري موارد زير است:به آساني دچار حواس پرتي مي شوند.
* چه كساني در معرض خطر هستند؟
- اين نشانه ها در سنين بين 3 تا 7 سالگي و در پسران سه برابر دختران بروز مي كند. اگرچه كودكان بيش فعال داراي سابقه ارثي هستند، اما اين نشان از بد بودن والدين نيست. در هر حال شرايط تحت تأثير عوامل مادرزادي و توانايي پدر و مادر است.
* علل به وجود آمدن آن چيست؟
- مي تواند به دليل ناهنجاري ارثي در انتقال دهنده هاي عصبي (بخش شيميايي كه انتقال دهنده پيام هاي عصبي به مغز) باشد. يكي از مهمترين مشكلات در بيش فعال ها حجم زياد اطلاعات و محرك هايي است كه مغز آنها دريافت مي كند و قادر به فيلتر كردن آنها نيست. كودك به راحتي تمركز خود را از دست مي دهد و نمي تواند اطلاعات را به طور معمول پردازش كند. قسمت هاي جلويي مغز آن طور كه بايد در بخش هايي نظير تصميم گيري فعاليت نمي كنند و ممكن است ناهنجاري هايي در
نروآدرنالين و دوپامين مغز وجود داشته باشد. اين يك قانون كلي است و هر فرد رفتار خاص خودش را دارد.
تشخيص درمان
از آنجايي كه هنوز مشخص نيست، چرا اين عارضه در كودكان گسترش مي يابد، بسيار مشكل است تا از آن پيشگيري كنيم. اگرچه هيچ مراقبت و يا تشخيص پيش از موعد نمي تواند به آن كمك جدي كند، اما آزمايش هاي تشخيصي خاص بايد توسط افراد آگاه نظير روانشناسان انجام گيرد.درمان مي تواند شامل كمك هاي رفتاري، مديريت بحران و حمايت هاي تحصيلي باشد. تجويز دارو هم مي تواند در بهبود اين كودكان مؤثر باشد. مؤثرترين آنها متيل فنيدات (ريتالين) كه باعث تمركز فكري كودك مي شود، است. ايجاد رژيم هاي خاص هم در بعضي كودكان مؤثر است؛ نظير استفاده از مكمل هاي اسيدهاي چرب. حمايت خانواده هم بسيار مهم است.
منبع: بي بي سي/ 2 سپتامبر
درمان سرطان پروستات
در مردان چاق و لاغر متفاوت نيست
سعيده مؤيدي نيا- مرداني كه اضافه وزن دارند در سرطان پروستات مانند افراد لاغر مشكلات چنداني بعد از عمل نخواهند داشت.در تحقيقاتي كه در مجله سرطان به چاپ رسيده است به اين مطلب اشاره شده كه اضافه وزن در مردان به هيچ عنوان ريسك عود مجدد سرطان پروستات و يا مرگ بر اثر اين بيماري را زياد نمي كند.
اين تحقيق براي مرداني كه اضافه وزن دارند اطمينان بخش است. او خاطرنشان مي كند كه اضافه وزن نقش چنداني در عدم بهبودي افراد ايفا نمي كند و تقريباً نتايج در تمام افراد تحت درمان اين بيماري يكسان است.پيش از اين اعتقاد بر اين بوده كه ريسك عود مجدد تومور بعد از جراحي و بر داشتن آن در مردان چاق بيشتر است و آن را به سبب وجود تفاوت هاي بيولوژيكي در تومورهاي افراد چاق و لاغر مي دانستند. اما در مراحل تشخيص سرطان اضافه وزن مي توان مشكلاتي را ايجاد كند، مثلاً در آزمايش ديجيتالي ركنال احتمال كم تخمين زدن مرحله تومور وجود دارد.
همچنين ميزان آنتي ژن اختصاصي پروستات يا PSA در مردان چاق نسبت به افراد لاغر كمتر است پس از آن نمي توان براي شناسايي دقيق اين بيماري در افرادي كه اضافه وزن دارند استفاده كرد. اما با اين وجود مشخصات درمان آنها هيچ تفاوتي با ديگر مردان ندارد.
منبع: رويترز 18 آگوست
آب ميوه بنوشيد تا آلزايمر نگيريد
تازه ترين تحقيقات نشان مي دهد كه نوشيدن آبميوه حداقل سه بار در هفته، خطر ابتلا به آلزايمر را به شكل چشمگيري كاهش مي دهد.محققان آمريكايي و ژاپني در پي 10 سال تحقيقات خود روي دسته اي از داوطلبان دريافتند آن عده اي كه هر هفته لااقل سه بار آبميوه مي نوشند، كمتر در خطر ابتلا و يا گسترش آلزايمر قرار دارند.به گزارش گاردين، آزمايش ها روي دو هزار داوطلب نشان داد كه مصرف آبميوه تا 76 درصد از گسترش آلزايمر در آنان جلوگيري كرده و آثار مثبتي روي مغز گذاشته است.گفته مي شود هنوز مشخص نيست دقيقاً آب چه ميوه هايي روي مغز اثر بيشتري دارد اما آنچه به اثبات رسيده آن است كه آبميوه ها و حتي سبزيجات براي مغز و حافظه بسيار مفيدند.آزمايش هاي مختلف براي پيگيري بيشتر اين تحقيق و جزئيات آن در دست انجام است.