اشتباه سازمان سنجش در دفترچه
انتخاب رشته كارشناسي ارشد
|
|
در حالي كه بيش از يك ماه از اعلام نتايج نهايي پذيرفته شدگان رشته هاي مختلف كارشناسي ارشد سال جاري در دانشگاه هاي دولتي مي گذرد و چند روزي است كه سال تحصيلي دانشگاهي نيز آغاز شده، اشتباه سازمان سنجش در اعلام نتايج در برخي از رشته ها و نيز اشتباه اعمال شده در دفترچه دوم، انتخاب رشته كارشناسي ارشد دانشگاه هاي دولتي كشور، باعث شده است كه عده اي از داوطلبان و پذيرفته شدگان همچنان در بلاتكليفي به سر ببرند.
از جمله اين موارد مي توان به درج نادرست يكي از گرايش هاي علوم اجتماعي در زير گروه رشته هاي اقتصاد با كد 1105 اشاره كرد.
برنامه ريزي توسعه منطقه اي كه امسال براي اولين بار به عنوان يكي از رشته هاي اقتصاد از طريق دفترچه انتخاب رشته در اختيار داوطلبين قرار گرفت، يكي از گرايش هاي علوم اجتماعي است كه قرار بوده از سوي گروه علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي با ظرفيت پذيرش 10 دانشجو ارائه شود، اما در اثر يك اشتباه و بي توجهي نه چندان قابل قبول از سوي سازمان سنجش در زير مجموعه گرايش هاي اقتصاد لحاظ و به چاپ رسيده است. در نتيجه پذيرفته شدگان مجاز به انتخاب رشته گروه اقتصاد اين گرايش را انتخاب كرده و در نهايت تعدادي از اين افراد كه بيشتر فارغ التحصيلان رشته هاي اقتصاد و رياضي هستند در رشته اي كه متعلق به گروه علوم اجتماعي است و جهت ارائه به فارغ التحصيلان و علاقه مندان علوم اجتماعي برنامه ريزي و طرح شده است، پذيرفته شدند. در حالي كه كمترين اطلاعي از دروس تخصصي مورد نياز اين رشته ندارند.
به اين ترتيب اين اشتباه نه تنها باعث تضييع حقوق عده اي از داوطلبان گروه علوم اجتماعي شده است، بلكه موجبات سردرگمي پذيرفته شدگان اين رشته را نيز فراهم آورده است. از يك سو دانشجويان برنامه ريزي توسعه منطقه اي از اين مسئله ناراضي هستند و از طريق اعتراض كتبي، نامه نگاري و مراجعه حضوري به سازمان سنجش خواستار ارائه راه حل اساسي و صحيح در اين خصوص بوده و از سوي ديگر استادان رشته علوم اجتماعي نيز از مواجه شدن با دانشجوياني كه بدون برخورداري از دانش و تخصص مورد نياز پذيرفته شده اند، گله مندند. اما با وجود برگزاري كلاس ها تاكنون سازمان سنجش هيچ راه حل و پاسخي جز ثبت نام و يا انصراف دانشجويان معترض از تحصيل در اين رشته و شركت در آزمون كارشناسي ارشد سال آينده به اين افراد نداده است.
يكي از اين دانشجويان مي گويد: من تا روز ثبت نام از اين مسئله اطلاعي نداشتم. زمان ثبت نام به ما گفته شد اصلاً دانشكده اقتصاد چنين رشته اي ندارد و شما بايد به دانشكده علوم اجتماعي مراجعه كنيد. در دفتر رياست دانشگاه پس از ابراز همدردي به ما گفته شد كه هيچ كاري از دست آنها برنمي آيد و اين مشكلي است بين سازمان سنجش و وزارت علوم. در سازمان سنجش هم پس از چند بار مراجعه و اعتراض كتبي پاسخ درستي به ما داده نشد و تنها از ما خواستند شماره نامه هاي ارسال شده را جهت پيگيري برايشان بنويسم تا مشخص شود كار به كجا رسيده است. در حالي كه كلاس ها از هفته اول مهر برگزار شده است. ؟
وي افزود: اين پيشنهادي كه در اين مراجعات به ما داده شده انصراف از تحصيل و شركت در آزمون ارشد سال آينده بود در صورتي كه اين حرف نه تنها راه حل مناسبي نيست، بلكه پاك كردن صورت مسئله است.
علاوه بر اين نامتناسب بودن نتايج نهايي اعلام شده از سوي سازمان سنجش كشور با رتبه هاي علمي اخذ شده در آزمون برخي از رشته ها مانند فلسفه باعث شد تا تعدادي از داوطلبان در انتخاب هاي اول خود پذيرفته نشوند و يا از ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد محروم شوند. در پي بروز اين اشتباه جمعي از نفرات برتر در برخي از رشته ها از جمله فلسفه به صورت حضوري و كتبي اعتراضات خود را به سازمان سنجش كشور اعلام كردند. در نتيجه نتايج به صورت كاملاً غير رسمي تغيير كرد و سازمان سنجش بدون اعمال اين تغييرات در سايت رسمي خود طي تماس تلفني با برخي از افراد، آنها را از اين تغييرات مطلع كرد كه خود اين مسئله منجر به بروز پاره اي از مشكلات شد.
ادامه تحصيل در مقطع تحصيلات تكميلي از جمله كارشناسي ارشد به دليل عدم وجود ظرفيت كافي، مشكلات و مسائل خاص خود را دارد. بنابراين آزمون و اعلام نتايج آن بايد از دقت كافي برخوردار باشد تا موجبات تضييع حقوق داوطلبان و سردرگمي آنها را فراهم نياورد.
الهام صادقي
|